anna_bella 22.04.03, 11:52 Jak sie tego pozbyc? Wygladam jak stara baba, z tymi poduszkami pod oczami, pod oczodolami, z boku? Jakis krem, masaz? Pomozcie, prosze! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: z Re: worki pod oczami:) HELP!! IP: *.cm-upc.chello.se 22.04.03, 19:53 Ja tez mam worki pod oczami i przede wszystkim duze worki na kosciach policzkowych. Zadne kremy na to nie pomagaja, probowalam rozmaite. Nie wiem cz moze jakis specjalny masaz na twarz czy tylko chirurgia plastyczna pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: worki pod oczami:) HELP!! IP: *.devs.ac-net.pl 22.04.03, 22:41 worki pod oczami sa wg medycyny Wschodu wynikiem zlego funkcjonowania NEREK. Radze zglosic sie do lekarza medycyny chinskiej, byc moze potrzebne sa ziola, zmiana odzywiania i akupunktura. Krag nerek cierpi od: nadmiaru soli, chemikaliow, cukru i slodyczy, narkotykow, owocow(chodzi chyba o nadmiar), alkoholu, zbyt duzych ilosci plynow, stresu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: worki pod oczami:) HELP!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.04.03, 22:42 zawsze tak było? jeśli dopiero od niedawna, to idź do lekarza- to może być objaw np.problemów z nerkami jeśli tak było zawsze, to mogą nieco pomóc chłodne okłady rano, stosowanie lekkich żeli pod oczy zamiast cięższych kremów oraz delikatny masaż-drenaż podczas nekładania owego żelu ale na spektakularne efekty nie liczyłabym Odpowiedz Link Zgłoś
szymanka Re: worki pod oczami:) HELP!! 23.04.03, 09:24 Ja też mam, może nie bardzo duże, ale jednak widoczne. O nerkach nie myślałam, ale faktycznie coś w tym może być. Mój sposób to zimne okłady z samego rana (bo nie mogę patrzeć w lustro:) Wieczorem wkładam do zamrażalnika dwie małe łyżeczki, rano takie zmrożone przykładam na 1 -2 minuty. Efekty są widoczne, choć mogły by być większe :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: worki pod oczami:) HELP!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.04.03, 09:51 Ja mam też worki i powiem Ci, że na to cholerstwo chyba nie ma rady. Na kościach policzkowych też, małe ale są. Od 10lat albo i dłużej stosuję kremy na obrzęki z najwyższej półki, efekt chyba jest, bo jak chciałam stosować tańsze np. kupiłam AA najnowszy to wory były większe, więc spowrotem wróciłam do droższych. Ładnie wyrównują skórę maseczki w płatkach np. Pulana, AA,Shiseido, ale na krótko, jednak warto coś robić, żeby chociaż zatrzymać powiększanie obrzęków. Nerki mam zdrowe, badania robiłam wielokrotnie. W książce Michała Tombaka wyczytałam też, że nadmiar serów żółtych powoduje obrzęk pod oczami tzw. twardy, natomiast miękkie obrzęki są od zatrzymywania się wody, i paradoksalnie przy mniejszej ilości wypitej wody obrzęki są większe bo organizm robi zapas, poza tym zły przepływ chłonki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirka Re: worki pod oczami:) HELP!! IP: *.acn.waw.pl 23.04.03, 11:08 ja tez mam worki i sińce pod oczami, całe zycie . Każdy lekarz oczywiście pyta mnie, czy nie mam chorych nerek, a ja mam je zdrowe. Taka juz chyba uroda. Ale nie jest prawdą ze żadne kremy nie pomogą. ja tez tak kiedyś myślałam, ale na wyprzedazy w jesieni w salonie Clarinsa kupilam taki balsam pod oczy - BAUME CONTOUR des YEUX (anti rides toutes peaux). smarowałam więc te moje worki rano i wieczorem, bardzo regularnie i naprawde opuchlizna zmalała i nie ma juz tak widocznych sińców. Skóra jest bardziej napięta. dalej oczywiscie go stosuje, teraz mam też próbkę CLINICQE - All About Eyes, jest też niezły, trochę gęściejszy od clarinsa. Wiem,ze na pewno można trochę pomóc tylko trzeba regularnie coś stosować. Odpowiedz Link Zgłoś