raisin_chocolate 24.02.07, 20:47 Wieczorem, a czesto takze w ciagu dnia, puchna mi dlonie. Przestalam nosic pierscionki, bo nie jestem w stanie dobrac rozmiaru. Czy macie na to jakies sposoby? Bede wdzieczna za wszystkie odpowiedzi!:)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama_basienki Re: puchnace dlonie 24.02.07, 20:58 Isc do lekarza. Powaznie pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.jun Re: puchnace dlonie 25.02.07, 10:04 e tam do lekarza. tak to jest - mi całe zycie puchną i jakoś żyje z tym. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_basienki Re: puchnace dlonie 25.02.07, 10:09 do wszystkiego podchodzisz w stylu "tak to jest"? Oczywiscie moga puchnac np z goraca (im w lato puchna). Ale jak puchna ciagle, to mozaga to byc np. problemy z krazeniem. Poza tym Tobie to chyba nie przeszkadza a autorce watku tak. Dlatego Ty nic z puchnieciem nie robisz a autorce polecam lekarza. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.jun Re: puchnace dlonie 25.02.07, 21:01 no to na krążenie są sposoby, nie trzeba iść od razu do lekarza:>:> Odpowiedz Link Zgłoś
mama_basienki Re: puchnace dlonie 25.02.07, 21:17 Owszem sa, ale ja napisalam ze "moze to byc krazenie". Lekarzem nie jestem, wiec nie potrafie stwierdzic na pewno. Tym bardziej przez internet. :) Odpowiedz Link Zgłoś
arieska Re: puchnace dlonie 25.02.07, 21:19 kasia.jun napisała: > no to na krążenie są sposoby, nie trzeba iść od razu do lekarza:>:> Otoz trzeba-chociazby po to, aby ustalic, czy to krazenie, klopoty hormonalne itd. czy jeszcze cos innego. Powodow moze byc wiele, wliczajac calkiem powazne, ktorych nie powinno sie olewac. Odpowiedz Link Zgłoś
agni31 Re: puchnace dlonie 26.02.07, 03:19 Popieram "przepiśczynie": do lekarza. To mogą być problemy z krążeniem, z ciśnieniem, z nerkami. Doraźnie, zanim badania coś pokażą, spróbuj ograniczyć spożycie soli (w tym uważaj na sód w wodach mineralnych) i pić sporo płynów (2,5 litra dziennie). Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_1985 Re: puchnace dlonie 26.02.07, 07:50 Może masz zbyt wiele wody w swoim organiźmie? Polecam dietę niskosodową- mało soli, najlepiej wcale. O ile masz nadwagę- redukcja masy ciała. Bardzo skuteczna w tym przypadku jest zielona herbata. Odpowiedz Link Zgłoś
ismeria Re: puchnace dlonie 26.02.07, 08:18 a moze poprostu masz przepracowane dlonie? mnie puchna gdy duzo pracowalam,pomagala mi zimna a wrez lodowata woda, wloz rece na minute do takiej wody rzyniesie ci to ulge, i IDZ DO LEKARZA Odpowiedz Link Zgłoś