beniusia79 25.04.07, 17:50 podczas ciazy wyskoczyly mi plamy na buzi (od slonca), po porodzie zniknely. teraz karmie jeszcze mala i zauwazylam, ze znow wyskoczylo kilka plam. czy sa jakies domowe sposoby na ich wybielenie? prosze bardzo o pomoc... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ell201 Re: plamy od slonca-domowe sposoby 12.05.07, 20:20 mam ten sam problem od czasu ciazy...jedyne co moge polecic to sun blocker,moj ulubiony i stosowany od 3 lat to mleczko biodermy photoderm max 50+,ok.60zl za 100ml,wydajny,nietlusty,przyjemny kosmetyk zapobiegajacy plamom i wybielajacy juz powstale,ale to trudno zaliczyc do domowych sposobow :-) Odpowiedz Link Zgłoś
visenna2 Re: plamy od slonca-domowe sposoby 15.05.07, 08:38 Znane mi domowe sposoby na wybielanie to cytryna i świeży ogórek:) Odpowiedz Link Zgłoś
attarrax Re: plamy od slonca-domowe sposoby 18.05.07, 11:00 Na forum Uroda czytałam o kwasie migdałowym. Wiele dziewczyn to stosowało. Jeśłi nie znajdziesz tu, to znaczy, że widziałam na kafeterii. Nie pamiętam dobrze, ale były zadowolone i podawały recepturę. Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: plamy od slonca-domowe sposoby 19.05.07, 14:46 tez kiedys slyszalam o cytrynie. ale czy rzeczywiscie skutkuje i po jakim czasie? Odpowiedz Link Zgłoś
k-aja Re: plamy od slonca-domowe sposoby 01.06.07, 00:38 Kwas migdalowy jak najbardziej, tylko lepiej poczekac do jesieni, bo kwasy uwrazliwiaja skore na slonce. Najlepiej stosowac krem z wysokim stabilnym filtrem (no, malo to naturalne, ale tylko tai krem zapewnia skuteczna ochrone przeciw UV). Filtry to najlepsza ochrona przed plamami i przebarwieniami. Odpowiedz Link Zgłoś