Dodaj do ulubionych

Pozdrowienia

IP: *.ksiazat.v.pl 23.07.05, 14:48
Pozdrowienia po powrocie z wyprawy dla wszystkich forumowiczów (:
Obserwuj wątek
    • Gość: andreas Re: Pozdrowienia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.05, 15:06
      i jak było...
      ja dłuższa eskapade planuje sierpień, wrzesień...
      teraz tylko kilkudniowe.
      • Gość: XXL Re: Pozdrowienia IP: *.ksiazat.v.pl 23.07.05, 15:09
        Super, tak się wyluzowałem że aż strach pomysleć jak przyjdzie wrócić do pracy
        1 sierpnia.
        Przekonałem się że aby odpocząć trzeba minimum na 10 dni wyjechać
        • Gość: mamoniowa Re: Pozdrowienia IP: 62.69.200.* 23.07.05, 15:16
          Hej! Gdziezes to bywal ?
          • Gość: XXL Re: Pozdrowienia IP: *.ksiazat.v.pl 23.07.05, 15:17
            W naszych pięknych Bieszczadach (:
            • Gość: andreas Re: Pozdrowienia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.05, 15:19
              tez piknie, a ja myslałem, że po wodach jakowyś!
              • Gość: XXL Re: Pozdrowienia IP: *.ksiazat.v.pl 23.07.05, 15:24
                Wody jakoweś na przyszły rok, najpierw muszę sprzet wyrychtować.
                W tym roku jeszcze dwie wyprawy "kondycyjne" w góry (:
            • Gość: mamoniowa Re: Pozdrowienia IP: 62.69.200.* 23.07.05, 15:24
              Slyszalam wiele dobrego o tym niezwykle malowniczym zakatku naszego kraju. Moze
              i mnie kiedys bedzie dane polazic po poloninach....
              rozmarzylam sie :-)
              • Gość: XXL Re: Pozdrowienia IP: *.ksiazat.v.pl 23.07.05, 15:30
                Piekno tego zakątku naszego kraju jest nie do opisania, trzeba to samemu
                zobaczyć. Po szlaku przechodzi się 20 do 30 km bez oznak zmęczenia.
                Jedno jest kiepskie to dojazd a właściwie przejazd po naszych drogach to jest
                dopiero szkoła przetrwania a własciwie przeżycia.
                Nie polecam jechać w Bieszczady przez Śląsk przez te nasze słynne autostrady
                jest to koszmar.W tamtą strone jechałem 19 godzin a starym sposobem z powrotem
                po przekątnej 14 godzin i około 8 postojów
                • Gość: mamoniowa Re: Pozdrowienia IP: 62.69.200.* 23.07.05, 15:34
                  kiepski dojazd,ale za to jaka nagroda zceka na koncu drogi :-)
                  • Gość: XXL Re: Pozdrowienia IP: *.ksiazat.v.pl 23.07.05, 15:39
                    O tak nagroda jest przednia i wypoczynek przedni.
                    Tak apropo niektórym forumowiczom szczególnie tym co tak ciągle stekają polecam
                    wyjazd w ten rejon, niech zobaczą w jakim ubóstwie żyją tam ludzie a dla
                    stekaczy zatwrdziałych wycieczkę do Lwowa (też byłem) to zobaczą prawdziwą
                    nędzę i głód, smutne to ale prawdziwe
                    • Gość: mamoniowa Re: Pozdrowienia IP: 62.69.200.* 23.07.05, 15:43
                      Wybieram sie do Lwowa w przyszlym roku.
                      Znajomi, ktorzy tam byli opowiedzieli dokladnie to samo. I jeszcze
                      jedno...Cmentarz Orlat na tle rozpadajacego sie miasta wyglada jakos
                      tak....niestosownie. Czy potwierdzisz to ?
                      • Gość: XXL Re: Pozdrowienia IP: *.ksiazat.v.pl 23.07.05, 15:53
                        Tak i wogóle sam cmentarz niby odnowiony ale tak jakoś moim zdaniem byle jak.
                        Żal bierze jak z ust przewodnika padały słowa co ruscy tam wyrabiali, próbując
                        całkowicie zniszczyć wszelkie ślady naszej kultury, wszak Lwów jest jej kolebką
                        Łza się w oku kręci jak w skrócie w kaplicy na Cmentarzy Orląt starszy pan
                        opowiada jak musieli walczyć z poprzednimi władzamy aby nie zniszczono
                        całkowicie tego zabytku.
                        Sam Lwów jest zaniedbany zniszczony tylko niektóre zabytki i to przewaznie
                        nasze są odrestaurowane lu w traktcie remontu ze składek i datków Polaków
                        którzy tam przybywaja.Polecam tam wyjazd
                        • Gość: mamoniowa Re: Pozdrowienia IP: 62.69.200.* 23.07.05, 16:00
                          Mam nadzieje, ze w przyszlym roku uda sie ekskursja od Lwowa do Kamienca
                          Podolskiego. Kazdy kto byl we Lwowie wraca i zachwycona i zamyslony. Moja
                          kolezanka stwierdzila, ze kazdy Polak powienien odwiedzic to miasto, w niej
                          obudzilo patriotyczne uczucia :-)
                          A ja z kolei polecam wyprawe do Wilna ,w ogole na Litwe. Jestem zachwycona.
                          • Gość: XXL Re: Pozdrowienia IP: *.ksiazat.v.pl 23.07.05, 16:24
                            Dobrze to ujełaś- obudzić patriotyczne uczucia- a co do Wilna spróbuję pojechać
                            tam na jesieni
                            • Gość: mamoniowa Re: Pozdrowienia IP: 62.69.200.* 23.07.05, 16:28
                              Doskonaly pomysl, zobaczysz jaka piekna jest jesien na Litwie!!!
            • Gość: lehi Re: Pozdrowienia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.05, 15:26
              A dlaczego z ":(", mamy tam jechać w sierpniu, coś nie tak:)?...
              • Gość: andreas Re: Pozdrowienia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.05, 15:28
                to juz było zwróc uwage na oczka i wtedy bedzie OK
                • Gość: H56 Re: Pozdrowienia IP: *.comnet.krakow.pl 23.07.05, 16:10
                  no właśnie, a ja nigdy w Bieszczadach nie byłem. Duzo tam ludzi ? bo nie lubię
                  tłumów.
                  • ciala_jamiste Re: Pozdrowienia 23.07.05, 16:12
                    Gość portalu: H56 napisał(a):
                    właśnie, a ja nigdy w Bieszczadach nie byłem. Duzo tam ludzi ? bo nie lubię
                    tłumów.
                    '''''''''''
                    To dlatego chyba opusciles szeregi oddzialow prewencji?
                  • Gość: XXL Re: Pozdrowienia IP: *.ksiazat.v.pl 23.07.05, 16:28
                    Tłumów to tam niema, jest tam najmniejsze zaludnienie na 1 km kwadratowy.
                    Dzieki działalności naszych "dzielnych" komunistycznych władz i nacionalistów
                    ukrainskich bardzo dużo wiosek to tylko nazwy na mapach i zarosniete
                    ruiny,liczne groby (pojedyncze i zbiorowe) w róznych miejscach
                  • Gość: XXL Re: Heniu IP: *.ksiazat.v.pl 23.07.05, 16:33
                    Jak byś tam kiedyś trafił to polecam Tobie szlak do grobu Hrabiny w nie
                    istniejącej wsi po naszej stronie Sianki, najdalej wysuniety na południe
                    zakątek Polski.Dzicz całkowita, w obydwie strony jakieś 35 km i trzeba uważać
                    na wilki i niedziewdzie o rysiach nie wspomnę(:
                • Gość: lehi Re: Pozdrowienia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.05, 19:28
                  powinno być :), wtedy gęba jest uśmiechnięta, jak jest :( - to gęba smutna....
    • Gość: lehi Re: Pozdrowienia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.05, 16:56
      Wybieramy się w Bieszczady za tydzień w okolicy Soliny, dokładnie Orelec.
      Trochę kanałem jest dla mnie ta odległość, a właściwie czas dojazdu.
      Planowaliśmy jechać przez Wrocław i Śląsk, ale teraz chyba będę musiał
      skorygować plany. XXL jak jechałeś? Korzystając z www.de.map24.com/
      wyszła mi trasa przez Poznań-Kalisz- Sieradz- Piotrków Tryb.- Kielce- Rzeszów,
      może miałbyś jakieś sugestie a pro po samego przejazdu. Jedziemy rodzinnie plus
      znajomi z dzieciakami plus nas pies, z tego co gdzieś czytałem są właśnie
      problemy z psem, a właściwie z wprowadzaniem takich zwierzaków do Parku. Nie
      wybieramy się na Ukrainę, ale może polecił byś coś w samych Bieszczadach? Co
      powinniśmy koniecznie zobaczyć i gdzie powinniśmy być? pzdr
      • Gość: andreas Re: Pozdrowienia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.05, 17:01
        ja tam najdalej w tmte strone to Kraków i Zakopane.
        kolega często do Kielc i jeździłem zawsze na Wrocław i potem Katowice,
        ta autostrada to nawet nawet...
        • Gość: XXL Re: Pozdrowienia IP: *.ksiazat.v.pl 23.07.05, 17:25
          autostrada tak nawet,nawet ale mądre głowy wpadły aby już ją remontować 2 razy
          stałem w korku po 50 minut a stój w sczerym polu z małymi dziećmi, średnia
          przyjemność, stanowczo nie polecam!!!!!!!!!!!
      • Gość: H56 Re: Pozdrowienia IP: *.comnet.krakow.pl 23.07.05, 17:05
        Trochę ruchu by mi się przydało, ale dzieciaki w sierpniu chcą jechać do babci
        w Gryfinie, teraz wypoczywają z żona i teściami w lesie nad Chańczą. Moze
        namówię ich na zmiane planów i pojedziemy w sierpniu w Bieszczady, już dawno
        chciałem tam jechać ale blokuja mnie teście wymagajacy opieki.
        • Gość: mamoniowa Re: Pozdrowienia IP: 62.69.200.* 23.07.05, 17:07
          szczegolnie, ze z Krakowa to nie jest az tak daleko.
      • Gość: XXL Re: Pozdrowienia IP: *.ksiazat.v.pl 23.07.05, 17:20
        Tak jak napisałeś Poznań ,Kalisz itp, droga dość dobra wiele miejsc do
        postojów, szczególnie jak jedzie się z dziecmi.
        Z okolic Soliny w Bieszczady Wysokie czy inaczej do Worka Bieszczadzkiego na
        szlaki będziesz miał trochę daleko ale dla chcącego(:
        Polecam szlak z Wołosatego przez Rozsypaniec,Halicz i Tarnice do Wołosatego.
        Połoninę Caryńską z Ustrzyk Górnych a zejście w Brzegu Górnym.
        Połoninę Wetlińską, wejście w Brzegu Górnym a zejście w wiosce Smerek albo
        Wetlina
        Pasmo Małej i Wielkiej Rawki aż do Kremeranos(Krzemieniec) i powrót z i do
        Przełęczy Wyżniańskiej
        Z Mucznego na Bukowe Berdo pod Tarnicę i powrót
        Szlak z Beniowej do Grobu Hrabiny
        Szlak z Duszatego poprzez jeziorka Duszatyńskie na Chryszczatą
        Zwiedzenie zapory w Solinie (chociaż ja tam nic specialnego nie widziałem tylko
        tłumy ludzi)
        Za wejście na szlak płaci się 4 pln od osoby a za samochód 1.5 pln od godziny.
        Kursują busy 5 pln od osoby lub autobusy.
        Warto zobaczyć cmentarz w Baligrodzie no i oczywiście nieliczne pozostałe
        cerkwie ,które sa teraz kościolami.Śliczna jest w Smolniku koło Pszczeliny.
        Warto w jeden dzień przejechać się kolejką bieszczadzką (szczególnie spodoba
        się to dzieciom) podpatrzec smolarzy jak wyrabiają węgiel drzewny,przejechac
        się o 4 rano z Ustrzyk Górnych w kierunku Leska tylko powoli i z aparatem w
        gotowości aby zobaczyć jelenie karpacke,łosie,rysie (wilków i niedzwiedzi nie
        widziałem) i wiele,wiele uroczych miejsc które wyczytasz jak kupisz na miejscu
        książkę pt."Osobliwości Bieszczadzkie" -polecam
        • Gość: XXL Re:ps IP: *.ksiazat.v.pl 23.07.05, 17:23
          Psów chyba nie wolno wprowadzać do parku ale zapytasz na miejscu.
          Nie wszystkie szlaki prowadzą przez Park Bieszczadzki.
          Co do noclegów polecam Hotel "Pod Bukowym Berdo" w Mucznym swietna baza
          wypadowa i bardzo miła obsługa a jedzenie pycha
    • Gość: lehi Re: Pozdrowienia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.05, 19:18
      XXL –dzięki. Zobaczymy jak będą wyglądały te nasze piesze wycieczki, mam
      nadzieję, ze rodzinka mi nie pęknie :((a to wycieczka jest na ich specjalne
      życzenie :)), pies jeszcze o niczym nie wie, ale pewnie jak będzie na miejscu
      to się ucieszy:))). Dla mnie dużo ciekawszy wyjazd byłby w Karkonosze, mam już
      nawet całkiem fajne miejsce www.ekoturystyka.bukowka.com/lokalizacja.html
      Dobra baza wypadowa i do łażenia po górach, blisko niezłe jeziorko (ok.
      200hektarów), obowiązkowy wypad do Pragi, duże wrażenie robi Adrszpasko-
      Teplickie Skalne Miasto www.cyberfoto.pl/viewtopic.php?
      p=285026&highlight=#285026
      Temat jednak jest przełożony albo do zimy, w najgorszym razie do przyszłego
      roku. No i te kilometry, tutaj jest raptem ok. 400.
      Przy okazji szperania o Górach, znalazłem coś takiego
      www.chem.univ.gda.pl/~tomek/linkituryst.htm
      Może się komuś przyda......, jeszcze raz dzięki...
      • Gość: XXL Re: Pozdrowienia IP: *.ksiazat.v.pl 23.07.05, 19:49
        Od paru lat wybieram się w Karkonoszę ale kiedyś tam dojadę.
        Bazę wypadową wybrałem sobie w Kudowie
        Pozdrawiam
        • Gość: mamoniowa Re: Pozdrowienia IP: 62.69.200.* 23.07.05, 20:03
          A ja polecam Przesieke, na uboczu, do Szklarskiej czy karpacza niedaleko.
          Oczywiscie, jesli ktos lubi odpoczywac w kameralnych warunkach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka