Dodaj do ulubionych

Cera naczynkowa - chyba mi sie pogarsza ://

14.05.07, 23:30
reakcja mojej twarzy na upal ostatnio to zaczerwienienie ala burak, a mimo
naczynkowej cery nigdy mi sie tak nie zdarzalo. Po prostu bylo mi goraco i
juz, ale buzia wygladala normalnie. Dzisiaj jechalam do szkoly i bylo goraco,
jeszcze slonce swiecilo przez szybe tramwaju, czulam ze twarz mi sie pali...
jak zobaczylam siebie w lustrze to wstydzilam sie pojsc do ludzi - cala, ale
to CALA twarz czerwona - nawet czolo. Nie wiem co to ma byc :/ uzywalam kremu
do twarzy Rubialine - specjalnego do naczynek ale mam wrazenie, ze po takich
specyfikach robi mi sie gorzej ! eh ;(
Obserwuj wątek
    • frrancuzeczka Re: Cera naczynkowa - chyba mi sie pogarsza :// 15.05.07, 07:11
      Niestety mi także po specyfkach aptecznych dla skóry naczynkowej robi się
      gorzej, już sama nie wiem jakiego kremu mam używać. :/
    • frrancuzeczka Re: Cera naczynkowa - chyba mi sie pogarsza :// 15.05.07, 07:16
      Używałam Avene Diroseral, ostatnio w WO pierwsze miejsce w rankingu a mi
      natomiast zrobił krzywdę.
      Iwostin na naczynka wcale nie nawilża mi skóry i mam po nim takie suche miejsca.
      W mmiarę dobrze działa na mnie seria naczynkowa seria AA i Bioderma. Jeśli
      chodzi o krem nawilżający dermatolog polecił Cetaphil i myślałam, że po nim moje
      naczynka wyjdą z siebie! :/
      • maruda325 Re: Cera naczynkowa - chyba mi sie pogarsza :// 15.05.07, 09:20
        Mam cere naczynkowa i wrazliwa bardzo.Mam juz troche lat i zdazyłam wyprobowac
        chyba wszystkie mozliwe kosmetyki na rynku przeznaczone dla takiej
        skory.Podzielam Wasze zdanie nt. Dirosealu i Rubialine. Uzywałam po kilka
        miesiecy czekajac na efekt.Długo tez uzywalam serii Dermiki z wit. PP.Ostatnio
        używalam ( czekając na jakies nowości, przejsciowo) kremów do cery naczynkowej z
        serii AA. I o dziwo byłam zadowolona, zużylam po trzy opakowania kremow na dzień
        ( z filtrem) i przeciwzmarszczkowego. jest jeszcze w ofercie nawilzający , ale
        go nie kupowałam. Cena przystepna i uwazam , że lepsze niz te wynalazki z Avene
        i La Roche ( mimo, że bardzo cenię produkty tej firmy). Ostatnio natomiast
        kupilam kremy do naczynkowej Eucerin, tez w aptece i bardzo jestem zadowolona.
        To było chyba to na co czekałam. Krem na dzien jest zielony, w aplikatorze.
        Dobrze sie wchlania i nadaje sie pod makijaz. Na noc tez niezły, sa
        bezzapachowe. Polecam
        • frrancuzeczka Re: Cera naczynkowa - chyba mi sie pogarsza :// 15.05.07, 10:06
          To taka jak moja, naczynkowa i bardzo wrażliwa. Domyślam się, że kosmetyki,
          które polecasz są w aptece do kupienia, nie znam tej firmy ale poprosze o próbki
          przy najbliższej okazji. Problem jest też taki, że nie zawsze dają próbki a ja
          nie zaryzykuje kupna kremu który być może zaraz będę musiała odstawić.
        • frrancuzeczka Re: Cera naczynkowa - chyba mi sie pogarsza :// 15.05.07, 10:10
          www.eucerin.pl/?c=1&s=3&p=11 to chyba ten krem?
          • maruda325 Re: Cera naczynkowa - chyba mi sie pogarsza :// 15.05.07, 10:26
            Tak. To ten krem. A po lewej na dolnym zdjeciu - ten na noc.Próbki dostalam
            wczesniej. Też juz nie ryzykuję zakupow bez próbek. Chyba, ze krem nie jest
            drogi ( np. te AA w promocji 13 zl) a normalnie ok. 17 do 19 zl. Ten na dzień
            AA, o ktorym pisałam wcześniej, tez jest zielony- maskujący, bez zapachu i
            nadaje sie pod makijaz.
            • frrancuzeczka Re: Cera naczynkowa - chyba mi sie pogarsza :// 15.05.07, 10:57
              Tak mam ten AA, jestem z niego zadolona, teraz uzywam próbki Biodermy
              www.dobrykrem.pl/images/bioderma/39Sensibio03.jpg i też jest dobra,
              zastanawiam się nad kupnem. Słyszałam, że u osób z cerą naczynkową wskazany jest
              podkład jako dodatkowe zabezpieczenie przed czynnikami zewnętrzymi, ja używam
              tylko pudru w kamieniu. Spotkałaś się może z tą teorią?
              • justa_79 Re: Cera naczynkowa - chyba mi sie pogarsza :// 15.05.07, 14:22
                frrancuzeczka napisała:
                > Słyszałam, że u osób z cerą naczynkową wskazany jest
                > podkład jako dodatkowe zabezpieczenie przed czynnikami zewnętrzymi, ja używam
                > tylko pudru w kamieniu. Spotkałaś się może z tą teorią?

spotkałam się z tą teorią, ale uważam, że lepiej chroni grubsza warstwa kremu
                niż krem + podkład, więc nie ma sensu na siłę używać podkładu, jeśli ktoś nie
                ma takiej potrzeby.
                • myszmusia Re:Eucerin? 15.05.07, 14:30

A czy to jest krem tak 20+ , w jakim wieku przy skłonnoścaich do wrazliwej naczynkowej cery i ogólnie 'czerwienieniu sie " bardzo łatwym pod wpływem czynników zewnętrzych mozna go zaczac uzywac?
    • hermina5 Re: Cera naczynkowa - chyba mi sie pogarsza :// 15.05.07, 11:19
      Odstaw ten cholerny krem! Miałam po nim identycznie, tak samo jak po
      Dirosaelu . W ogóle ostawiłam wszystko bezposrednio do naczyń krwionosnych -
      znalazlam sobie dwa kremy, które są do suchej i wrazliwej i ich uzywam . I jest
      niezle.
      • emigrantka5 Re: Cera naczynkowa - chyba mi sie pogarsza :// 15.05.07, 12:27
        Ja rowniez mam powazne problemy z cera,ale od kiedy zaczelam stosowac EUCERIN
        do cery wrazliwej,zaczerwienionej, naczynkowej to nie wiem co to jest problem z
        cera,z zaczerwienieniem i wypryskami.Krem rowniez ma filtr 15, i stosuje pod
        makijaz.Goraco polecam!Jest super!
      • frrancuzeczka Re: Cera naczynkowa - chyba mi sie pogarsza :// 15.05.07, 12:51
        A jakie to kremy?
        • hermina5 Re: Cera naczynkowa - chyba mi sie pogarsza :// 15.05.07, 13:42
          Mnie akurat metoda prób i błędów niezle przypasował Loreal,Nutrissime do skóry
          suchej i bardzo suchej oraz Nivea Complete Protection.Oprócz tego uzywam zelu
          do mycia twarzy miraculum do skóry naczyniowej (wybledza) i kolastyny z lnem i
          naprawdęmam sie lepeij niz na specyfikać naczyniowych.
      • margulinka Re: Cera naczynkowa - chyba mi sie pogarsza :// 15.05.07, 16:06
        mowisz do mnie zebym odstawila ten rubialine? kurcze dobrze wiedziec, a jest
        taki drogi i to niby renomowanej firmy SVR, a tu bielendy za 17zl lepsze :/ w
        ogole jak te kremy typu diroseal moga robic gorzej ??? ( a wiem ze robia bo
        przetestowalam, jakos nie czula sie moja cera po nich najlepiej a wlasnie jakby
        ciut gorzej, ale nie mialam pojecia dlaczego - w koncu drogi apteczny specjalny
        krem ) nie pojmuje :/
        • frrancuzeczka Re: Cera naczynkowa - chyba mi sie pogarsza :// 16.05.07, 07:34
          Uwierz, że ja też nie pojmuje! Jak zbawienie potraktowałam polecony przez
          dermatologa Avene, a tu gorzej, dużo gorzej! Twarz uratowałam zwykłym kremem
          Bielendy, bo nie wspomniałam jeszcze, że ta seria też jest wyjątkowo udana. Nie
          rozumiem dlaczego kosmetyki, które są megahiperdelikatne nie dość, że nie
          pomagają, a jeszcze pogarszają sprawę. W moim przypadku tak było też z
          Cetaphilem, niby nie na naczynka, tylko po prostu nawilżający, a skóra mnie po
          nim piekła i naczynka szalały.
    • agusia1144 Re: Cera naczynkowa - chyba mi sie pogarsza :// 16.05.07, 10:24
      ja tez jestem juz u kresu wytrzymałości!!!Ostatnio stwierdziłam ze mam trądzik
      różowaty i spróbowałm kremu z tej serii z firmy Eris, porazka....niby jest
      napisane, ze pierwsze efekty moga byc wrecz przeciwne, czyli skóra może byc
      jeszcze bardziej czerwona no ale kurcze nie po to wydaje 40 dychy zeby miec
      twarz Indianina!!!
      • corrina_f1 Re: Cera naczynkowa - chyba mi sie pogarsza :// 16.05.07, 10:45
        agusia1144 napisała:

> ja tez jestem juz u kresu wytrzymałości!!!Ostatnio stwierdziłam ze mam trądzik
        > różowaty i spróbowałm kremu z tej serii z firmy Eris, porazka....niby jest
        > napisane, ze pierwsze efekty moga byc wrecz przeciwne, czyli skóra może byc
        > jeszcze bardziej czerwona no ale kurcze nie po to wydaje 40 dychy zeby miec
        > twarz Indianina!!!

Eris czy Pharmaceris ??

Na każdego dany kosmetyk działa inaczej, ja akurat już wielokrotnie pisałam na
        forum, że seria naczynkowa Pharmaceris bardzo odpowiada mojej cerze i raczej
        nie zamierzam jej zmieniać, skoro przyniosła zamierzone efekty.
        Ostatnio pod koniec zimy wprowadziłam na próbę Avene na dzień i też jestem
        zadowolona, aczkolwiek pewnie jak się skończy (od końca lutego wciąż mam więcej
        niż połowa!), może wrócę znów do Pharmaceris, bo jednak cenowo jest różnica.

Poniżej kilka wątków, w których temat kremów, w tym Pharmaceris, był już
        poruszany:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=58452699&a=58452699
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=57380044&a=57380044
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=56938051&a=56938051
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=60780450&wv.x=1&a=60780450
    • jadwiha Re: Cera naczynkowa - chyba mi sie pogarsza :// 16.05.07, 11:31
      Hmm
      spróbuj może:

Wyeliminuj całkowicie wszelki alkohol ze składu kosmetyków (przejrzyj przy kupnie)
      Absolutnie nie opalaj twarzy - filtry!
      W ciągu dnia ratuj się wodą termalną w sprayu
      Osuszaj twarz po myciu bardzo delikatnie i najlepiej papierowym ręcznikiem
      Nie używaj peelingów (ja z moją czerwieniejącą twarzą odpusciłam sobie nawet
      enzymatyczne)

• idalcia Re: Cera naczynkowa - chyba mi sie pogarsza :// 16.05.07, 12:06
        jest tonik z Ziaji, do cery z naczynkami i mam wrażenie ze on mnie jeszcze
        bardziej podraznia, sama nie wiem...
    • nullah1 Re: Cera naczynkowa - chyba mi sie pogarsza :// 16.05.07, 14:07
      Rowniez mecze sie od paru lat z naczynkami. Najgorzej jest latem, kiedy jest
      goraco. Zimą o dziwo nie mamaż tak dużych problemów. Teraz stosuję na codzień
      OLAY total effects 7X (60 zł)i jesten całkiem zadowolona. Od czasu do czasu
      stosuję maseczkę Flos Lek-u do cery naczynkowej (z sychym wyciągiem z
      kasztanowca i aktywną wit. C, kupuję taką w jednorazowych saszetkach; widziałam
      też w aptece kremy z tej serii ale jeszcze ich nie próbowalam. W ogóle ostatnio
      kupuję trochę kosmetyków Flos Lek-u i są całkiem niezłe.
      fajnie na cerę robi mi też wysmarowanie buzi ciemnym winogronem- taka
      ekspresowa maseczka.
      • idalcia Re: Cera naczynkowa - chyba mi sie pogarsza :// 17.05.07, 07:27
        EXtra, lubie bardzo ciemne winogrona, wiec i może na cere mi dobrze zrobią,
        dzięki za pomysł:)a ktoś używał kremu MetroRuboril z firmy IsisPharma, wczoraj
        byłam u dermatologa i dostałam próbke tego kremu, ale po ostatnich
        doświadczeniach boje sie troche:(
    • bez.wyksztalcenia Re: Cera naczynkowa - chyba mi sie pogarsza :// 17.05.07, 12:25
      mam cere naczynkowa, uzywam wyzej wspomnianych kosmetykow svr i avene, dla mnie
      sa super. oprocz tego mam przepisane od dermatologa specyfiki na tradzik
      rozowaty, bo niestety mam jego poczatki (tzn. zaczerwienione mocno policzki).
      Po mniej wiecej roku jest duzo lepiej, prawie normalnie, bez czerwonej twarzy,
      rumienia itp. Najwazmniejsza rzecz na naczynka: filtry 50+. Uzywam avene, bo
      nadaje sie rowniez pod makijaz. Nawet w dni pochmurne i deszczowe nie rezygnuje
      z filtra.
      • attta Re: Cera naczynkowa - chyba mi sie pogarsza :// 17.05.07, 15:42
        Napisz prosze jakie leki przepisał ci lekarz na tradzik. Co Ci pomogło:)?
    • czarnamamba20 Re: Cera naczynkowa - chyba mi sie pogarsza :// 17.05.07, 13:44
      czesc,
      tez mialam taki problem! Niestety musze Cie zmartwic gdyz jest to problem ktory
      mozna zmniejszyc ale nie mozna sie pozbyc na stale. Sa rozne metody np. laser
      a;le tez nie dla wszystkich, nie wiem czy dla Ciebie. Ja mialam serie tzw
      zimnycxh zabiegów- wykonywały mi Panie kosmetyczki. polecam Ci gabinet gdzie
      pracuje obecnie Pani Edyta- tj. Karmelicka 10 Medicor. Zgłoś sie do niej Ona Ci
      z pewnoscia pomoze. Super specjalistka
      • sottovocce Re: Cera naczynkowa - chyba mi sie pogarsza :// 17.05.07, 16:53
        Dziewczyny mam cerę naczynkową, z dużą iloścą piegów i przebarwień, do tego
        bardzo suchą. Czyli jeden wielki kłopot. Wypróbowałam chyba wszystko i zgadzam
        się z przedmówczyniami, jeszcze gorszy efekt: a więc jako dno klasyfikuję:
        dirosel avene, ruboril, rosalic la roche, kremy z wit pp dermiki (choć gdy
        byłam mlodsza ten żel obkurczający troszkę na mnie działal, teraz już raczej
        tylko wysusza), przetestowałam ziaję (o dziwo niezły, ale składniki tego kremu
        strasznie mnie uczuliły), flos leki - bezefektowne mazidła i inne niskopółkowe,
        pharrmaceristy też szkoda skóry, miałam nawet jakieś ampułki erisu za całkiem
        duże pieniądze, oczywiście dno i wodorosty (i chyba już wycofane z obiegu),
        bioderma przeciwko naczynkom - wszystko ok tylko bez efektu, zimne maski
        thalgo - efekt skurczenia portfela i śliczny zapach, twarz bez zmian. AA
        przypominam sobie, całkiem niezły jeżeli chodzi o kojenie skóry. W chwili
        obecnej uzywam preparatu auriderm, który jest wykorzystywany po zabiegach
        chirurgii plastycznej, po zabiegach laserowych na naczynka, na siniaki itp.
        Jest niezły, u mnie powoduje to, że znika kolor skóry a'la burak, mimo
        brzydkiego opakowania i zapaszku typuję właśnie to mazidlo jako jedynie
        słusznie w miarę przyzwoicie działające, a na jesieni idę zrobić sobie zabieg
        laserem...
        • hermina5 Re: Cera naczynkowa - chyba mi sie pogarsza :// 18.05.07, 18:35
          Napisz coś blizej o tym Auridermie.

Aha, i których wy kremów AA uzywacie na naczynka, bo ja chyba jeszcze z AA nic
          nie stosowałam.
          • frrancuzeczka Re: Cera naczynkowa - chyba mi sie pogarsza :// 19.05.07, 17:56
            www.oceanic.com.pl/cosmetic/?14115111101212pl1311115110161272 ja używam
            kremu na dzień, na noc i mleczka. Jestem zadowolona.
    • koza031 Re: Cera naczynkowa - chyba mi sie pogarsza :// 17.05.07, 16:26
      Może skoczyło ci ciśnienie krwi. Zmierz je, to dodatkowo też może zwiększać
      problemy.
    • studentka80 Ruboril- kto stosowal? 18.05.07, 18:24
      jestescie zadowolone? ja na wizazu czytalam znakomite recenzje n/t tego
      kremu... jak sadzicie, jest ok?
      • sloneczna.dziewczyna Polecam Biodermę 20.05.07, 15:56
        A konkretnie krem Sensibio AR. To bardzo komfortowy krem do naczynek, od razu
        się wchłania, w ogóle nie podrażnia. Jedyny minus to to, że nie ma filtrów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka