monia816 29.05.07, 12:14 I twarz mam biała jak maka.Co robicie, zeby nie byc taka blada? Oczywiscie uzyłam pudru brazujacego, ale moze mi polecicie cos fajnego, co dobrze współgra z ta skrobia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karolina.szczecin Re: Zakupilam skrobie!!! 29.05.07, 12:19 pomieszaj ją z cynamonem. Odpowiedz Link Zgłoś
k-aja Re: Zakupilam skrobie!!! 29.05.07, 12:57 Dla koloru mozesz tez wymieszac skrobie z pudrem sypkim Odpowiedz Link Zgłoś
dzikoozka Re: Zakupilam skrobie!!! 29.05.07, 13:29 z skrobia + cynamon + cukier puder = ciasto na twarzy ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
helga22 Re: Zakupilam skrobie!!! 29.05.07, 13:03 monia816 napisała: > I twarz mam biała jak maka.Co robicie, zeby nie byc taka blada? Oczywiscie > uzyłam pudru brazujacego, ale moze mi polecicie cos fajnego, co dobrze > współgra z ta skrobia? czy chodzi o skrobię ziemniaczaną? Odpowiedz Link Zgłoś
maka.78 Re: Zakupilam skrobie!!! 29.05.07, 13:10 a na co pomaga skrobia? chodzi o ziemniaczaną? Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Zakupilam skrobie!!! 29.05.07, 13:32 matuje. można stosować zamiast pudru. może być ziemniaczana lub kukurydziana. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina.szczecin o skrobii- 29.05.07, 13:17 www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=53320&highlight=Skrobia www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=55333&highlight=Skrobia www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=123372&highlight=Skrobia www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=105629&highlight=Skrobia www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=122996&highlight=Skrobia Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: Zakupilam skrobie!!! 29.05.07, 13:41 A nie lepiej kupić jedwabny puder do ciała dr.Hauschki? Matuje i nie bieli (przynajmniej nie mnie). Odpowiedz Link Zgłoś
k-aja Re: Zakupilam skrobie!!! 29.05.07, 13:47 thorgalla napisała: > A nie lepiej kupić jedwabny puder do ciała dr.Hauschki? > Matuje i nie bieli (przynajmniej nie mnie). moim zdaniem lepiej, ale trudno dostepny ostatnio. chociaz puder jedwabny tez sklada sie ze skrobi m.in. I nie kazdy chce wydawac tyle pieniedzy. Chociaz wydajny jest bardzo i dla mnie fajniejszy w stosowaniu,niz skrobia. Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: Zakupilam skrobie!!! 29.05.07, 13:50 No tak,cena dużo wyższa niż zwykłej mąki. PS.Ile kosztuje w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
k-aja Re: Zakupilam skrobie!!! 29.05.07, 13:51 thorgalla napisała: > No tak,cena dużo wyższa niż zwykłej mąki. > PS.Ile kosztuje w Polsce? Jedwabny? ok. 60 zl, zalezy gdzie sie kupuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
k-aja Re: Zakupilam skrobie!!! 29.05.07, 14:20 helga22 napisała: > ba ale gdzie to kupić??????!!! np. tu www.aquavitae.com.pl/catalog/product_info.php?products_id=1104 tutaj tez www.aptekawsieci.pl/go/_info/?id=10672 (oczekuja dostawy) i tu www.aptekahomeo.vel.pl/catalog/index.php?manufacturers_id=10&sort=2a&page=6&osCsid=6365e58cba0dd32177b8b11c955a5c52 lub w aptekach stacjonarnych Odpowiedz Link Zgłoś
helga22 Re: Zakupilam skrobie!!! 29.05.07, 14:21 jak to sie dokładnie nazywa? (i ile może kosztowac w aptece stacjonarnej- czy w każdej jest?) Odpowiedz Link Zgłoś
k-aja Re: Zakupilam skrobie!!! 29.05.07, 14:30 helga22 napisała: > jak to sie dokładnie nazywa? (i ile może kosztowac w aptece stacjonarnej- czy w > > każdej jest?) Nazywa sie Dr.Hauschka Puder do ciała jedwabny. W kazdej aptece stacjo. nie bedzie, ale maja Hauschke w "aptekach studenckich" a tu mozesz sprawdzic, jakie apteki w Twoim miescie maja Hauschke www.wala.com.pl/index.php?navi=800000&page=1&wojewodztwo=4 Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Zakupilam skrobie!!! 29.05.07, 14:30 można, ale po co, skoro skrobia daje identyczny efekt, a jest kilkanaście razy tańsza? można wymieszać skrobię z jedwabiem i mamy Hauschkę tanim kosztem, bez sztucznych dodatków, bez płacenia za markę. Hauschka też pobiela mi skórę, co akurat mi nie przeszkadza, bo i tak mam jasną, zresztą, filtry też pobielają. Odpowiedz Link Zgłoś
k-aja Re: Zakupilam skrobie!!! 29.05.07, 14:35 No nie do konca sie zgodze, ze daja identyczny efekt ;), bo Hauschka jest o wiele bardziej zmielona i przez to daje ladniejszy efekt na twarzy, niz sama skrobia, bardziej niz Dry flo. Ja tam widze roznice, po skrobi mialam strasznie sciagnieta twarz i niestety z moim filtrem robila kluchy, czego Hauschka nie robi. U mnie skrobia dawala plaski, nienaturalny mat, w przeciwienstwie do jedwabnego, ktory super matuje, ale wyglada naturalniej. Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: P.s. 29.05.07, 15:00 a czym jest perfumowany? naturalnymi olejkami eterycznymi? Odpowiedz Link Zgłoś
k-aja Re: P.s. 29.05.07, 15:05 justa_79 napisała: > a czym jest perfumowany? naturalnymi olejkami eterycznymi? No wlasnie w skladzie mojego nie ma "parfum", wiec sadze ,ze tak ;) Ja widze roznice miedzy skrobia i hauschka i wole h., bo nie chce meczyc sie z kluchami na twarzy i uczuciaem sciagniecia przez caly dzien. Ale gdyby skrobia tak na mnie nie dzialala to wybralabym tansza skrobie. Odpowiedz Link Zgłoś
k-aja Re: P.s. 29.05.07, 15:49 Jednak na drugim opakowaniu hauschki juz jest "parfum", wiec chyba na tym jednym sie im cos nie dodrukowalo ;) Masz racje Justa :) Ale i tak nie zmienia to mojego zdania na temat tego pudru ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
niki_01 Re: Zakupilam skrobie!!! 29.05.07, 14:59 Ja mieszam Dry flo z jedwabiem w proszku i karobem (mączka chleba świętojańskiego), który nadaje lekko brązowy kolorek. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Zakupilam skrobie!!! 29.05.07, 20:36 Może za dużo nakładasz? U mnie raczej nie pobiela... Zresztą można zmieszać ze zwykłym pudrem do twarzy. Pod żadnym pozorem nie dodawaj cynamonu!!! Cynamon bardzo drażni skórę - rozszerza naczynka, powoduje przekrwienie, może uczulać. Naturalne bywa szkodliwe :) Odpowiedz Link Zgłoś
brawurka75 Re: Zakupilam skrobie!!! 30.05.07, 10:19 ostatnio po lekturze forum wypróbowałam tą skrobię i nie jestem zachwycona. Fakt matuje, ale wygląda bardzo nienaturalnie , nie mam ciemnej karnacji , raczej taką normalnie jasną a ta skrobia nadaje wręcz trupią nienaturalną bladość i niefajnie ją się nakłada pędzlem, zdecydowanie nie dla mnie Odpowiedz Link Zgłoś