Dodaj do ulubionych

Baba z brodą

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.03, 10:08
Ratunku!
Mój podbródek zaczyna porastać okropna szczecina!
Wyrywam toto za pomocą pensety, ale odrasta i jest coraz gorsze.
W dodatku skóra w tych miejscach zrobiła się jakaś taka bliznowata
i muszę ją pacykować korektorem!
Czy ktoś ma podobny problem. Coś mi się obiło o uszy o kremie który
powoduje opóźnianie wzrostu włosa, ale jak pytam w sklepach, to patrzą
na mnie jak na babę z brodą!
Ratunku raz jeszcze
Obserwuj wątek
    • Gość: kaska Re: Baba z brodą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.03, 11:15
      mam to samo, rady nie mam
    • Gość: bania Re: Baba z brodą IP: *.zeto.wroc.pl 05.06.03, 16:16
      Mam podobny problem. Przeczytalam kiedys o kremie z firmy Sally Hansen (nie
      jestem pewna pisowni), ktory rozjasnia i oslabia wloski na twarzy. Kupilam go,
      ale niestety wloski zrobily sie zolte i wygladaly jeszcze mniej ciekawie,
      zwlaszcza pod nosem. Oslabienia nie zauwazylam.
    • Gość: Nitka Re: Baba z brodą IP: *.sd.sd.cox.net 05.06.03, 21:59
      Laserowe usunięcie i po sprawie....
      W takie coś warto zainwestować....
      • sisters Re: Baba z brodą 06.06.03, 09:45
        Moja siostra też ma taki problem. Chodzi na laserowe usuwanie włosków do
        Epicentrum do dr Nalewajek. Nie pamiętam kosztu wizyty, ale chyba ok. 200 zł.
        Niestety trzeba te zabiegi stale powtarzać, włosów odrasta coraz mniej i
        słabsze, oszukują Ci co mówią, że jeden zabieg i po krzyku. Trzeba bardzo
        uważać na to miejsce, gdzie włosy rosną, najlepiej go nie opalać. Moja siostra
        stosuje blokery, żeby nie doprowadzić do przebarwień skóry.
        • Gość: baba_z_brodą Re: Baba z brodą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.03, 09:56
          co to są blokery?
          • agunia38 Re: Baba z brodą 06.06.03, 11:46
            blokery = sun blocki, czyli kremy do opalania z bardzo wysokim filtrem.

jeśli chodzi o laser to niestety, nie wygląda to tak rózowo, jak piszą niektóre
            babskie gazety. po pierwsze jest b. dużo przeciwwskazań, np. nie można przez te
            kilka miesiący brac pigułek antykoncepcyjnych. po drugie - u mnie siedem
            zabiegów laserem nie przynisoło ŻADNEGO efektu, bo mam za jasne włoski (nie są
            blond). po trzecie - to boli, mimo stosowania spechjalnego kremu
            znieczulającego. po czwarte - to nie jest tak, że usuwasz włoski i masz spokój
            do końca życia. tak MOŻE być w przypadku słabego owłosienia. zazwyczaj po kilku
            latach trzeba całą akcję powtarzać.

przyznam, że ja w tej chwili nie mam już pomysłu, jak się tego cholerstwa
            pozbyć (jesli chodzi o problemy endokrynologiczne, to już od kilku lat wszystko
            jest OK). wyrywam włoski pensetą, ale to syzyfowa praca.
            babo z brodą, kremy spowalniające odrastanie włosów po depilacji kupisz w
            drogeriach (np. bandi) i gabinetach kosmetycznych (np. thalgo, informację o ich
            preparacie możesz sobie znaleźc na stronce www.chmurka.pl, to jest sklepik z
            produktami thalgo).
            • sisters Re: Baba z brodą 06.06.03, 12:09
              Moja siostra używa też wosku do depilacji. Minusem jest to, że włoski muszą
              mieć ok. 5 mm, żeby wosk je usunął, więc wygląda się wtedy nie za ciekawie.
              Najważniejsze, żeby nie golić zwykłą maszynką, bo wtedy odrosną jeszcze
              silniejsze.
              Siostra ma dodatkowego pecha, ma czarne włosy, blondynki mają trochę lepiej, po
              prostu mniej się to rzuca w oczy.
              Pozdrawiam
              • Gość: daggy Re: Baba z brodą IP: 212.244.73.* 06.06.03, 15:57
                Ja mam to samo, i tez mam "bliznowaty" podbródek :( Ale znalazłam sposób na
                zmniejszenie tego efektu - kremy z mocznikiem, jest trochę lepiej, jeśli chodzi
                o to "bliznowacenie".
                Zrobiłam już dwa zabiegi laserowe, ale że niektóre włoski są jaśniejsze (ale
                nie całkiem jasne i w dodatku grube) to nie spodziewam się wielkich efektów.
                Tez stosuję blokery.
                Z tabletkami antykoncepcyjnymi to nie do końca prawda - można je brac, nie
                wolno za to brac antybiotyków, witaminy A plus E, używać kosmetyków z retinolem
                i kwasami owocowymi.
                To mój życiowy dramat, mam naprawdę paranoję na tym punkcie i ciągle mi się
                wydaje, że ktoś mi się przygląda :(
                A hormony już w porządku, jeden z endokrynologów powiedział, że to
                prawdopodobnie nadwrażliwośc receptorów skóry na hormony, nawet, jesli są w
                normalnych ilościach.
                • Gość: baba_z_brodą Re: Baba z brodą IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.03, 18:33
                  Dzięki za rady i pomysły.
                  Wygląda na to, że w epoce klonowania, rozszczepienia atomu i transplantacji
                  organów wszelakich, problem zbędnej szczeciny jest nierozwiązywalny.
                  A na krem spowalniajacy kupie jak tylko dorwe.
                  pozdrawiam
    • Gość: samanta Re: Baba z brodą IP: *.kabel.telenet.be 07.06.03, 06:48
      Baba z broda - no wlasnie to kojarzy mi sie z barem mlecznym ( nie obrazajac
      barow) gdzie pamietam takie panie wystepowaly wydajac posilki :-)

Osobiscie mysle , ze to juz nie kwestia kosmetyki ( jak golenie nog czy pach)
      ale kwestia medyczna a od tego jest ENDOKRYNOLOG ( taki doktor od hormonow ,
      ktory mezczyznom - homo i trans przydziewa gladka kobieca cere przy pomocy
      pewnych hormonow a co dopiero pomoc kobiecie , ktora ma nadmiar hormonow
      meskich???
      • Gość: Kia Re: Baba z brodą IP: *.icpnet.pl 10.06.03, 14:07
        Witam,
        niestety ja tez mam problem, z "blizenkami" na podbródku.
        Jaki krem z mocznikiem stosujecie ?

K.
      • agunia38 Re: Baba z brodą 10.06.03, 14:54
        Gość portalu: samanta napisał(a):

> Baba z broda - no wlasnie to kojarzy mi sie z barem mlecznym ( nie obrazajac
        > barow) gdzie pamietam takie panie wystepowaly wydajac posilki :-)
        >
        > Osobiscie mysle , ze to juz nie kwestia kosmetyki ( jak golenie nog czy
        pach)
        > ale kwestia medyczna a od tego jest ENDOKRYNOLOG ( taki doktor od hormonow ,
        > ktory mezczyznom - homo i trans przydziewa gladka kobieca cere przy pomocy
        > pewnych hormonow a co dopiero pomoc kobiecie , ktora ma nadmiar hormonow
        > meskich???

owszem, jest to kwestia kosmetyki, bo nadmierne owłosienie niekoniecznie równa
        się zaburzeniom hormonalnym. poza tym, zaburzenia można wyleczyć u
        endokrynologa, a problem owłosienia zostaje.
    • imoenka Re: Baba z brodą 10.06.03, 15:45
      Ja wam moge powiedziec jak to jest z laserem . Mialam juz 6 zabiegow (cena 225-
      300 zl). Wiem ze na twarz dziala laser kiepsko, ale mimo wszystko powiem
      szczerze ze sa efekty. Nie mam przebarwień, ani blizn, zostal mi jeszcze 1
      zabieg i mam nadzieje ze bedzie to ostatni. Mysle, ze warto pooszczedzac i
      zrobic sobie zabieg. Jak chcecie wiedziec wiecej to piszcie na email.

Pozdrawiam wlosiate
    • Gość: ma Re: Baba z brodą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.03, 18:51
      Mi na szczescie przeszlo. Ale biore diane35 prawie 2 lata i wloski padają,
      no....są jeszcze ale zdecydowanie mniejsze i jasniejsze(a jestem brunetką)
      • dixi Re: Baba z brodą 10.06.03, 20:54
        a co wy na to?
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=6198512&a=6198512&v=2&strona=0
        • story Re: Baba z brodą 11.06.03, 01:09
          Pano doktor nie kwapiła się z odpowiedzią :), pewnie nie zna pana
          Nocunia:)))))))))))
          • Gość: martynka Re: Baba z brodą IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.03, 18:59
            A jak sądzicie, dlaczego pani doktor nie chce odpowiedzieć na mój post? Wątek
            był już podciagany co najmniej 2 razy.
            • Gość: dixi Re: Baba z brodą IP: *.net / 192.168.9.* 11.06.03, 19:11
              Martynko dzieki za te informacje na wątku zdrowie, postaram sie o ksiazke dra
              Nocunia, moze sprobuje zapytac o ten krem moja endokrynolog przy kolejnej
              wizycie;
              Osobiscie ze spora rezerwa podchodze do alternatywnych metod leczenia (ksiazki
              nie czytalam jeszcze, widzialam jednak opis w jakiejs ksiegarni internetowej),
              totez chcialabym jednak konsultacji z fachowcwem, bardzo pomoglyby tez opoinie
              osob stosujących ten specyfik;
              a tu nic ...
              a uzywasz juz tego kremu? moze jakies opinie?
              pzdr! D.
              • dixi Re: Baba z brodą 11.06.03, 19:26
                no tak, wlasnie zajrzalam ponownie na wątek zdrowie, i wiem conieco więcej:)
                jestem coraz blizej zakupu, choc przydalaby sie oppinia lekarza;
                mam problem z wloskami jedynie nad warga wiec mam nadzieje ze jedno opakowanie
                starczy na dluzej :)
                pzdr.D.
                • Gość: martynka Re: Baba z brodą IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.03, 19:36
                  Dixi, jak przeczytasz książkę to być może też staniesz się bardziej
                  podejrzliwa, co do lekarzy medycyny konwencjonalnej. A po za tym, gdyby ten
                  krem był nieskuteczny na żadną dolegliwość, to dlaczego pani doktor od razu by
                  tego nie napisała? Za pierwszym razem odpowiedziała na wszystkie posty oprócz
                  mojego i wątek przeszedł na drugą stronę. To dla mnie podejrzane. A teraz ten
                  post tak sobie wędruje, z góry na dół, a ja wciąż czekam na opinię pani doktor.
              • Gość: martynka Re: Baba z brodą IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.03, 19:30
                Zużyłam już jedno opakowanie, ale pierwsze jakiekolwiek efekty mają się pojawić
                po 2, 3 miesiącach. Także muszę uzbroić się w cierpliwość. Jeśli chodzi o mnie
                to fakt, może ten krem nie pomóc, mam taką świadomość, ale w mądrość medycyny
                konwencjonalnej też niezbyt wierzę. A książeczkę warto przeczytać, nie jest
                droga.
                • dixi Re: Baba z brodą 11.06.03, 19:42
                  podejrzewam ze juz conieco rozumiem - dlaczego brak opinii pani dr:) ksiazke
                  sprobuje nabyc jak najszybciej - zaintrygowalas mnie nieco przyznam;
                  a co do madrosci medycyny zarowno konwencjonalnej jak i nie- to sie zgadzam
                  jak najbardziej, cóż...
    • rzulvv [...] 11.06.03, 03:34
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Nika Nocun IP: *.kap.citynet.pl 11.06.03, 21:59
        Dziewczyny! napiszcie jak wyprobujecie!
        • Gość: martynka Re: Nocun IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.03, 22:36
          Napiszę za ok. pół roku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka