Dodaj do ulubionych

Chce sie opalic!

IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.06.03, 11:47
Ale nie wiem jak:(
Mam jasna skore, ktora za słoncem nie przepada. Najczesciej w ogole na nie
nie raguje, a jesli juz to na czerwono i piecze.

Probowalam z solarium. Wydalam sporo kasy, w zamian wyskoczylo mi mnostwo
drobnych pieprzykow na brzuchu, opalenizny prawie nie bylo widac i tylek mi
sie przypalil (chociaz zaczynalam od paru minut zaledwie).

Probowalam samoopalaczy. Nikt mi nie wmowi ze opalenizna z aerozolu albo
tubki jest ladna! Jesli przybrazowie sobie uda i lydki to co ze stopami? Nie
posmaruje bo sie robia zolte przebarwienia. A ramiona, rece, dlonie? Smugi
pod pachami bleee. A glupio sie wyglada z brazowymi nogami i biala reszta.
Nic nie daja pilingi i inne cuda. Zawsze gdzies sie cos niredosmaruje albo
przebarwi. Poza tym mam cholerne problemy z wlosami na nogach i samoopalacz
wlazi w mieszki czy jak... W kazdym razie zostawia okropne bracowe kropki na
mnogach:(

A ja chce byc sliczna, brazowa jak te laski na ulicach. A mecze sie w
spodniach ukrywajac biale kulasy:(
Pomocy!
Obserwuj wątek
    • Gość: kali Re: Chce sie opalic! IP: pluto:* / 10.136.0.* 06.06.03, 10:20
      mam taki sam problem:((( takze probowalam solarium ale po nim bylam jedynie
      czerwona, a potem mi wszystko znikalo. Nawet kremy w solarium niby
      przyspieszajace opalanie i brazujace nic nie daly, wydalam tylko niepotrzebnie
      pieniadze, ktore moglam przeznaczyc na cos innego!samoopalacze i balsamy
      brazujace rzeczywiscie zabarwiaja skore na taki kolor, ze chodze z zolta
      twarza:P a poza tym te smugi nierownomierne rozsmarowanie mimo rozmieszania z
      balsamem do ciala:/ ehhh... teraz takie upaly sa, a ja musze sie meczyc w
      spodniach bo mam biale nogi:( pocieszam sie faktem, ze te wszystkie solarmenki
      kiedys beda cierpiec!moze wrotce zmieni sie moda i beda krolowac dziewczyny o
      tkaim typie urody hehehe jedynym sposobem jest chyba sie przyzwyczaic do tego,
      ze jest sie takim i nie zwracac uwagi na docinki ze strony zarowno znajomych
      jak i obcych:)jak rok temu przyjechalam z mazur, gdzie przez tydzien dzien w
      dzien sie opalalam i bylam zadowolona z efektow, napotkana znajoma powiedziala
      mi : a Ty sie nic nie opalilas...a we mnie sie gotowalo juz;) jak osoby z
      jasna karnacja sie "opalą" to i tak ten odcien opalenizny nie jest taki jak u
      innych i skora nadal ma jasny odcien;( cozz trzeba sie z tym pogodzic, a nie
      bedzie latwo, juz widze spojrzenia ludzi na plazy w te wakacje...hehe
      pozdrawiam wszystkich z podobnym problemem!
    • nitulina Re: Chce sie opalic! 06.06.03, 10:20
      Cudów nie ma.....
    • julianna3 Re: Chce sie opalic! 06.06.03, 11:06
      Ja juz sie przyzwyczailam do swojej "bialosci" i nawet ja polubilam.To chyba
      najlepszy sposob.
      • plum1000 Re: Chce sie opalic! 06.06.03, 12:05
        ale powiedz mi ..dobra mozna sie przyzwyczaic do bladosci. ale jak ubrac
        spodneki., spodnice i isc doludzi. Ludzie patrza jak na wariatke..bo wyglda to
        dosc mizernie taka biala noga jak papier..wypatrzylam sobie taka suyuuer
        sukienke lniana...biala. ale no jak bym ubrala biala sukienke nie byloby
        widaomo gdzie sie ona konczy a gdzie zaczyna noga:-(
        PLum
        • Gość: ula Re: Chce sie opalic! IP: *.tnt40.mia5.da.uu.net 06.06.03, 18:10
          plum1000 napisała:

> ale powiedz mi ..dobra mozna sie przyzwyczaic do bladosci. ale jak ubrac
          > spodneki., spodnice i isc doludzi. Ludzie patrza jak na wariatke..bo wyglda
          to
          > dosc mizernie taka biala noga jak papier..wypatrzylam sobie taka suyuuer
          > sukienke lniana...biala. ale no jak bym ubrala biala sukienke nie byloby
          > widaomo gdzie sie ona konczy a gdzie zaczyna noga:-(
          > PLum

To chyba tylko w Polsce tak jest, przyjedz ze swym bladym cialem do jakiegos
          cieplego kraju, gdzie pelno latynosek ubierz sie w krociutkie spodenki,
          wymsaruj filtrem by sie nie spalic, a mezczyzni cie beda zjadac wzrokiem, i
          zachwycac sie twym kolorytem, a kobiety zazdroscic, moze nadejdzie taki czas,
          ze Polska bedzie bardziej tolerancyjnym krajem, poki co w wielu kwestiach,
          chocby tak podstawowych jak styl ubierania, wyglad, koloryt skory jestesmy
          bardzo do tylu , a przede wszystkim czuj sie pieknie w twojej skorze, a wtedy
          zobaczysz ze wszystkie spojrzenia i uwagi stana sie malo wazne, no chyba ze ty
          sama sie nie akceptujesz to wtedy rozumiem, ale jesli to tylko ludzkie
          gadanie, a ty lubisz swa karnacje to nie widze problemu
    • Gość: joanna Re: Chce sie opalic! IP: *.sacca10.sac.ufoix.com 06.06.03, 18:38
      Ja tez mam bardzo jasna skore i zle doswiadczenia gdy probowalam na sile wbrew
      naturze opalic sie ( rak skory).Prosze wiec nie chodz do solarium, zadna
      opalenizna nie jest tego warta.Teraz uzywam samoopalaczy ( tylko gdy jade do
      Polski, bo tutaj faktycznie jest inne nastawienie do bladosci )Wyszukalam na
      internecie ktore samoopalacze sa najlepsze wiec bardzo polecam Neutrogena
      Instant Bronze ( streak - free lotion ),to nowosc, lotion jest z ciemnym
      barwnikiem, wiec gdy nakladasz dokladnie widac co robisz.Jest swietny bardzo
      polecam, rozklada sie rowno i wyglada bardzo naturalnie, napewno nikt nie
      pozna.Ten barwnik zmywa sie bardzo latwo.To byl numer 2 na liscie najlepszych
      nr. 1 nie moglam znalesc nazywal sie California North,no ale nie probowalam ,
      wiec nie moge polecic.Jeszcze jedno pamietaj by kupowac opalacze do skory
      jasnej,najwyzej medium, bo jak uzywasz za mocnych to wtedy to wyglada
      nienaturalnie.
      • jolajola1 Re: Chce sie opalic! 06.06.03, 21:06
        a może by tak codziennie słonecznym popołudniem na rowerek 2 godzinki, a w
        łykendy pochodzić za kosiarką na własnym trawniku lub u rodziny - ja wyglądam,
        jak w połowie udanego urlopu, a jeszcze ani pół godziny nie siedziałam na
        słońcu tege roku
        systematyczność, częstotliwość, ruch na wietrze i słońcu
        • Gość: biz Re: Chce sie opalic! IP: *.toya.net.pl 06.06.03, 22:06
          Jak to nie siedziałaś? Przecież sama napisałaś, że codziennie spędzasz 2
          godziny na słońcu...
          Swoją drogą jeśli to ma trwać całe lato- to współczuję Twojej skórze.

• jolajola1 Re: Chce sie opalic! 06.06.03, 22:21
            jesu, ludziu młody ! nie widzisz róznicy między lezeniem plackiem a opalaniem
            w ruchu ???
            • Gość: gitte chodzenie z kosiarka IP: *.ppp.get2net.dk 07.06.03, 10:19
              moze to i dobre dla Ciebie dla kogos z piegowata cera lub b. jasnego to dopiero
              by sie "opalil"!!!!czy ludzie nie moga zrozumiec ze zadne lezenie czy chodzenie
              na sloncu takiej skorze nie pomoze w uzyskaniu brazowj opalenizny, bo po prostu
              ich skora ma za malo barwnika.pamietam jako dziecku i nastolatce zawsze mi
              rodzina dokuczala ze jestem corka mlynarza a ja biedna katowalam sie na sloncu
              zeby ich zadowolic.nic nie pomagalo dostawalam pecherzy,skora zeszla i bylam
              znowu biala ew. z piegami.teraz uzywam samoopalaczy i jakos wygladam i malo kto
              wyskoczy mi z durna uwaga na temat bladosci.doszlam do wprawy w nakladaniu
              samoopalacza a pozatym sa one coraz lepsze wiec na pewno cos sobie mozna
              dopasowac.pozdr.serdecznie
              • Gość: sara Re: chodzenie z kosiarka IP: *.gliwice.pl / 192.168.50.* 07.06.03, 10:35
                swoją drogą jakie to dziwne - tak się lansuje modę na zdrowy tryb życia
                papierosy są potępiane (chociaż nie w Europie), a dlaczego opalanie jest
                jeszcze takie modne?
                nie mam Waszych problemów, ale jednak wolałabym się nie narażać na czerniaka,
                czy inne świństwo
                a jaki macie kolor włosów? bo np. Nicole Kidman wygląda dobrze blado
            • Gość: biz Re: Chce sie opalic! IP: *.toya.net.pl 07.06.03, 13:40
              jolajolu- czy lezenie plackiem, czy w ruchu- to wciaz to samo opalanie.
              dziewczyna napisala, ze to nic nie daje.
              • Gość: kali Re: Chce sie opalic! IP: pluto:* / 10.136.0.* 09.06.03, 13:44
                gitte a jakiego samoopalacza uzywasz?bo te ktorych ja probowalam zostawiaja
                zacieki:( i napish moze jak rozsmarowac dokladnie zeby nie bylo smug albo
                zoltego docienia skory!probowalam mieshac z kremem pol na pol ale i tak
                zacieki powstaja:( smarujesh samoopalaczem cale cialo? ja ostatnio chodzilam
                nad wode sie opalac i teraz jestem czerwonaod pasa w gore natomiast nogi mam
                biale:((( dopero teraz bede komicznie wygladac jak zaloze spodnica hehehe
                pozdrawiam wshystkich!
        • Gość: mandarynka Re: Chce sie opalic! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.06.03, 11:41
          1. Slonecznym popoludniem siedze w pracy.
          2. Nie mam wlasnego trawnika wiec w weekendy nie pojezdze sobie kosiarka.

• Gość: plum1000 Re: Chce sie opalic! IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.03, 22:28
            dajcie spokpoj..czy leze plackiem i nic nie robie czy tez plewie w ogrodku na
            slonku jedno i to samo.bez roznicy..
            a slonko i tak ma mnie gdzies...
            PLum
    • Gość: jo Re: Chce sie opalic! IP: *.torun.mm.pl 11.06.03, 13:24
      Mżesz ewentualnie spróbować przyspieszaczy opalania, naturalnie w połączeniu z
      filtrami, bo twoja jasna skóra wymaga ochrony.
      www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?cmd=search&tsid=1&keywords=przyspieszacz+opalania&type=all&where=items&x=11&y=1
      5

A tak w ogóle, to proponuję pokochać jasną skórę. Przyjrzyj się makijażom
      wielkich kreatorów - nigdzie nie ma "kwareczek" tylko jasne twarze, na których
      makijaż wygląda pięknie. Nasze prababki wiedziałay, co piękne i zdrowe dla
      skóry i włosów i chroniły się przed słońcem. Nieprzekonanym polecam obejrzenie
      zdjęcia na dole strony i wyciągnięcie wniosków:
      www.wizaz.pl/news/index.php?itemid=205&catid=1
    • Gość: lilia_wodna Re: Chce sie opalic! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.03, 19:16
      Mam to samo.Są dwa wyjścia,albo się ,niestety, przyzwyczaić...albo się nie dać.
      Ja testowałam chyba kilkanaście różnych produktów samoopalających. Większość na
      bladej skórze daje "oszałamiające" efekty.U mnie raz był taki,że zamiast jechać
      na weekend za miasto ,siedziałam w domu ścierając peelingiem i czym tam się da
      zacieki.Po serii niepowodzeń w końcu się udało.Następująco:na początek używam
      balsamu i kremu Sopot firmy Ziaja(taniutkie),smaruję raz a po 1/2h drugi raz.Po
      dwóch dniach takich zabiegów "przechodzę" na Flash Bronzer Lancome w sprayu.
      Prawie zawsze jest OK,czasami kolana albo kostki wymagają "przetarcia"
      delikatnym peelingiem.Poza tym skórę trzeba b.intensywnie nawilżać.Polecam.
      • Gość: plum1000 Re: Chce sie opalic! IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.03, 10:35
        tak wiec wczoraj dowuedzualam sie...jaka to biala jestem..
        poszlam do pewnejrodziny /rzadkosie widujemy/mialam ubrana spodnice nizej kolaa
        i bluzke na ramiaczkach..najpiewr najechal na mnie ich Ojcic-ooootaka
        bladziutka ty moze cie choc pobrudze/mial akurta czarne rece bo cos z autem
        robil/tobedziesz ciemniejsza..na to ich matka--ee jak se kupisz solarium to
        bedziesz ciemna. mnie juz wk#####o...ale dzielnie nie odzywamsie nic ale jak
        juz ich cora wyjechala ze pewnie calymi dniami w pracy i slonka nie widzi to
        wytrzymalam...co ich cholera obchodzi kolor moich nog? jak az tak boli to moga
        nie patrzec..powiedzialam kazdy robi jak uwaza.kazdy ma wybor.
        nie rozumiem tej idiotycznej zacofaanej ludzkiej glupoty.
        Dodam ze 3 dni pod rzad sie opalalam- po ok 1,5 h kazdy dzien. nalozylm se
        przyspieszac.krem...i co ? NIC! "efekt" "pochwalili" znajomi
        Plum
        • jolajola1 Re: Chce sie opalic! 13.06.03, 11:13
          Plum, to moze ty po prostu tych namawiaczy opaleniznowych OLEJ !!!
          Ja sama łapię słonce natychmiast i na brazowo, ale mój syn maturalny ma
          karnacje bladego młynarza niemalże. W zeszłym roku po 20 slonecznych dniach w
          San Remo przyjechał ze skórą, jaka ja mam po jednej wycieczce rowerowej.
          Jak był młodszy, to tez cierpiał z powodu niemoznosci zbrazowienia, kpiny
          kolegów i babcine jojczenie. Ale nauczył sie mówic z dumą : Ja mam nietypową
          bladą karnację, skandynawską ...
    • Gość: Magnolia Re: Chce sie opalic! IP: *.crowley.pl 13.06.03, 16:14
      Dobrze przynajmniej,ze rozumiesz,że opalanie szkodzi takiej skórze.
      Zostaje nam- białasom samoopalacz. Zdecydowanie te do jasnej karnacji,
      zdecydowanie stopniowo- na początku trzeba powtórzyć kilka razy pod rząd. Ja
      sobie chwalę L'Oreal i Yves Rocher. Receptra na smarowanie- poza buźką
      rozsmarowuje mnie mąż- lepsza siła nacisku i obejrzenie nawet z tyłu. A jak sie
      jednego dnia coś opali ciut krzywo, to drugiego skoryguje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka