IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.03, 21:34
mam skłonnośc do pękających naczynek które pojawiają sie na udach..dlatego
tez nóg nie depiluje ani woskiem ani depilatorem..czy jednak moge użyć go do
okolic bikini bo bardzo zależy mi na długim efekcie..prosze o rady!
Obserwuj wątek
    • Gość: minia Re: wosk!!! IP: *.acn.waw.pl 18.06.03, 22:05
      mam niestety to samo tj, pekajace naczynka - szlag by to trafił!
    • Gość: Ada Re: wosk!!! IP: *.chello.pl 18.06.03, 23:44

Ja tez mam to samo :)
      I dziś po raz pierwszy wydepilowałam bikini woskiem (u kosmetyczki). Troszkę
      bolało, ale szybko przestało. Teraz skóra jest jeszcze czerwona (to podobno
      normalne), ale szybko blednie.
      Też się zastanawiałam, czy przy pekających naczynkach mogę to zastosować, ale:
      - naczynka pękaja mi na nogach (i tam golę maszynką) oraz trochę na twarzy (nie
      golę :) , natomiast inne części są 'zdrowe', więc chyba nie ma przeciwwskazań
      do depilacji woskiem?
      - podobno przy pekających naczynkach nie powinno się stosowac depilacji
      woskiem, gdyz wosk jest b. gorący (a nalezy unikac wysokich temperatur, jak np.
      w solarium czy saunie), ale - wosk wcale nie był gorący i miałam go na sobie
      może przez 5 sek.

W tej chwili nie widzę zadnych popękanych naczynek, ale jakie będą ostateczne
      efekty, jeszcze nie wiem. Myślę, że waro spróbowac np. na dość małym obszarze-
      nie depilowac się 'całkowicie', a tylko małe paski z boczku :)
      • Gość: mała Re: wosk!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.03, 11:42
        dziekuje za rady! mam nadzieje ze po wosku nic mi nie bedzie w tych partiach
        ciała:) a co do samych naczynek to to jest tragedia,te co juz są nie znikną
        (chyba ze jakis kosztowny zabieg) a przecież zawsze mogą pojawić sie nowe..na
        razie łykam rutinoscorbin i zobaczymy jak dalej bedzie...pozdrowionka!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka