paula2803 09.08.07, 11:56 Dziewczyny,co poradzic na krostki po depilacji okolic bikini?Nie ma znaczenie czy używam kremu, czy maszynki, pojawiają się zawsze:(jak sie ich pozbyc????????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madfashion Re: krostki po depilacji 09.08.07, 12:04 # Peeling * Nawilzanie - dzieki temu skora jest miekka i wlosy sie pzrebija # OCZYSZCZANIE maszynki czy tez depilatora po przed kazdym uzyciem.... Ponoc wiele krostek robi sie wlasnie wskutek dostanai bakterii z maszynki czy depilatora w ranki powstale podczas depilacji Odpowiedz Link Zgłoś
franca33 Re: krostki po depilacji 09.08.07, 21:09 mi pomaga przemywanie po goleniu spirytusem Odpowiedz Link Zgłoś
madfashion Re: krostki po depilacji 09.08.07, 21:14 Na pewno zabija bakterie, ale czy przy delikatnej skorze nie wywola podraznien ? Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenkaaa4 Re: krostki po depilacji 10.08.07, 13:04 jaja se robisz, jeszcze ktos to zastosuje i będzie miał problemy. przecież to najlepsza droga do podrażnień Odpowiedz Link Zgłoś
laryssabeauty Re: krostki po depilacji 11.08.07, 15:30 czysta maszynka,i przemywanie plynem retinol-w aptece kupisz,ma zolty kolor,wiec troszke przebarwia skore,ale sie zmywa:)nie polecam przed randka:) Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreczek Re: krostki po depilacji 12.08.07, 13:58 to nie retinol tylko raczej riwanol :) Ja smaruję Bepanthenem Plus działa odkażająco i leczy drobne uszkodzenia, krostki nie wychodzą ale ja golę a nie depiluję. Odpowiedz Link Zgłoś
laryssabeauty Re: krostki po depilacji 12.08.07, 17:06 sorrka,oczywiscie ze rivanol Odpowiedz Link Zgłoś
laryssabeauty Re: krostki po depilacji 12.08.07, 18:03 Kosztuje 4zl butelka 250ml,taniutko :) Odpowiedz Link Zgłoś
madfashion Re: krostki po depilacji 12.08.07, 18:49 Faktycznie :-) A powiedz mi jeszcze jakie on ma dzialanie i w jakim celu sie go stosuje tak naprawde. Pzremywanie skory po depilacji? Odpowiedz Link Zgłoś
laryssabeauty Re: krostki po depilacji 12.08.07, 19:59 to jest plyn antybakteryjny,przeciwgrzybiczy i przeciwpierwotniakowy,stosowany na rany,krosty,owrzodzenia,jedyny mankament to jego barwa-zolta,barwi skore.Ladnie sie po nim wygajaja krostki,nie zawiera alkoholu,wiec nie podraznia skory.Mi pomaga,a mam bardzo wrazliwa skore i raczej wybredna co do wszelakich specyfikow. Odpowiedz Link Zgłoś
madfashion Re: krostki po depilacji 12.08.07, 22:47 Dziekuje ci bardzo za tak wyczerpujaca odpowiedz. Na pewno kupie i sprobuje. Odpowiedz Link Zgłoś
carpathian Re: krostki po depilacji 12.08.07, 23:48 Przede wszystkim maszynka musi być zawsze czysta i nie tępa. Nie golić na sucho, ani na mydło, tylko z jakimś delikantym, gęstym płynem do kąpieli. Przy takim goleniu po pewnym czasie nie powinny pojawić się krostki, co najwyżej dosłownie kilka, ale na prawdę nie wiele. Środki dezynfekujące mogą tylko pogorszyć sytuację. Odpowiedz Link Zgłoś