Gość: żółwik IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.03, 21:55 chcę zakupic depilator. nie wiem jaki. mam do wyboru Philips i Braun. co wy na to? ceny wahają się tak od 85 do 129zl. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: yoko Re: jaki depilator? IP: *.tkdami.net 30.07.03, 23:09 mam philipsa i jestem zadowolona.dałam cos koło 90 zł rok temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: jaki depilator? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.03, 00:04 spotkałam się z opinią, że nawet nalepszy Brown nie dorównuje Philipsom ja mam Philipsa i jestem z niego zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_84 Re: jaki depilator? 31.07.03, 12:56 A jaki depilator phillipsa dokladnie??? Wlasnie jutro jade jakis kupic i nie mam pojecia jaki:(. Slyszalam cos o satinelle. Ale sa dwa jeden za ok 100 zl a drugi jakis nowszy satinelle za ok 250 zl. Ale kupie jakis phillipsa bo tez slyszalam ze braun do niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
maga102 Re: jaki depilator? 31.07.03, 14:05 Śmieszy mnie wydawanie takich opinii, ze Barun jest do niczego, a Phillips super. Ja mam Brauna, bo akurat przed zakupem depilatora spotkałam się z opiniami, ze Phillips jest do niczego....... Generalnie jestem zadowolona ze swojego depilatora, jednynie co mi się w nim nie podoba to to, ze po usunięciu włosków robią mi sie czerwone kropki na nogach, ale to akurat nie jest zalezne od marki.... Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: jaki depilator? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.03, 22:40 od 8 lat Philipsa satinelle vitesse- zwykły prosty model bez bajerów Odpowiedz Link Zgłoś
ulus2 Re: jaki depilator? 31.07.03, 22:33 ja mam philipsa (satinelle sensitive). Dałam za niego rok temu ok 230 ale uważam że warto było wydać za niego taką kasę. Co do innych marek to nie mam pojęcia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamago Re: jaki depilator? IP: *.*.*.* 01.08.03, 10:10 A tak szczerze, bardzo boli używanie depilatora ? Boję się wydać kasę a potem okaże się, że nie dam rady.... ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: jaki depilator? IP: *.fwfin.fwc.com 01.08.03, 10:49 Gość portalu: mamago napisał(a): > A tak szczerze, bardzo boli używanie depilatora ? Boję się wydać kasę a potem > okaże się, że nie dam rady.... ;o) Da się wytrzymać, a chyba efekt jest wart tego by chwilkę pocierpieć. Ważne by skóra przed depilacja była mocno nagrzana wtedy zabieg jest mniej bolesny. Ja używam takiego najprostszego Philipsa, a chętnie dowiem sie czegoś na temat tych bardziej wymyślnych modeli. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamago Re: jaki depilator? IP: *.*.*.* 01.08.03, 11:08 > Da się wytrzymać, a chyba efekt jest wart tego by chwilkę pocierpieć. Ważne by > skóra przed depilacja była mocno nagrzana wtedy zabieg jest mniej bolesny. > Ja używam takiego najprostszego Philipsa, a chętnie dowiem sie czegoś na temat > tych bardziej wymyślnych modeli. > pozdrawiam A, ile czasu zajmuje Ci taka depilacja całych nóg. Robisz to, że tak powiem, za jednym podejściem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: jaki depilator? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.03, 12:03 Ja robię to za jednym jak to nazwałaś podejściem... :) Ciężko mi powiedzieć ile mi to zajmuje, jakoś nigdy nie patrzyłam na zegarek :) Ale naprawdę nie jest to takie straszne, można się przyzwyczaić (nie zrazaj się po pierwszym razie). Ale jeżeli masz bardzo wrażliwą skórę, skłonną do podrażnień to depilator nie jest najlepszym rozwiązaniem, bo później może ci się dlugo goić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żółwik Re: jaki depilator? IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.03, 13:17 wiecie, chyba w końcu kupie Philipsa. nawet jego cena jest bardzo przystępna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: jaki depilator? IP: *.fwfin.fwc.com 04.08.03, 10:14 Gość portalu: mamago napisał(a): > > Da się wytrzymać, a chyba efekt jest wart tego by chwilkę pocierpieć. Ważn > e > by > > skóra przed depilacja była mocno nagrzana wtedy zabieg jest mniej bolesny. > > Ja używam takiego najprostszego Philipsa, a chętnie dowiem sie czegoś na > temat > > tych bardziej wymyślnych modeli. > > pozdrawiam > > A, ile czasu zajmuje Ci taka depilacja całych nóg. Robisz to, że tak powiem, za > > jednym podejściem ? W sumie około godzinki. Na początku z przerwami a teraz juz za jednym podejściem. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_84 Re: jaki depilator? 01.08.03, 19:17 Kupilam sobie wlasnie dzis depilator philipsa satin ice optima. Jeszcze go nie wyprobowalam bo nasadka z lodem musi byc 6 godzin w zamrazalniku wiec czekam i czekam ale na pewno chociazby w nocy go wyprobuje. Kosztowal 297zl, mam tylko nadzieje ze bedzie dobry. Fajne jest to ze ma kilka nasadek taka jak golarka dla facetow do wygladzania skory i jakas nasadka przeciw wrastaniu wloso. Odezwe sie jak wyprobuje. Mam tylko nadzieje ze nie wyrzucilam pieniedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Do Kasi 84 IP: *.fwfin.fwc.com 04.08.03, 14:17 kasia_84 napisała: > Kupilam sobie wlasnie dzis depilator philipsa satin ice optima. Jeszcze go nie > wyprobowalam bo nasadka z lodem musi byc 6 godzin w zamrazalniku wiec czekam i > czekam ale na pewno chociazby w nocy go wyprobuje. Kosztowal 297zl, mam tylko > nadzieje ze bedzie dobry. Fajne jest to ze ma kilka nasadek taka jak golarka > dla facetow do wygladzania skory i jakas nasadka przeciw wrastaniu wloso. > Odezwe sie jak wyprobuje. Mam tylko nadzieje ze nie wyrzucilam pieniedzy. Kasiu, Czy możesz juz powiedziedzieć cos na temat zalet używania Philipsa z nasadką chłodzącą? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_84 Re: Do Kasi 84 04.08.03, 16:20 Hm... Jesli chodzi o bol, to owszem boli. Ale znowu nie wiem, bo byc moze bez tej nasadki boli jeszcze bardziej. Ja depilator wyprobowalam tylko na kawalku nogi bo jednak depilowalam sie przed wyjsciem a jak zobaczylam ze robia sie po depilacji czerwone plamki to dokonczylam zwykla maszynka do golenia. Czyli rzeczywiscie depilator tylko wieczorem:). Ale nastepnego dnia juz tych plamek po depilatorze nie mialam:). Ta nasadka fajnie chlodzi i troszke na pewno usmierza bol z tym ze nie wiem czy jest to warte tej ceny. Ale ciekawa jestem jeszcze dzialania tej nasadki wygladzajacej ale ja stosuje sie nie wczesniej niz 2 dni po depilacji wiec nie mialam okazji wyprobowac. Teraz juz tylko czekam az wloski mi odrosna i "jade" cale nozki depilatorem. Bol to podobno kwestia paru pierwszych depilacji. Pozdrawiam. Pa Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.lomanczyk Re: Do Kasi 84 04.08.03, 22:13 Z tym bolem to faktycznie na poczatku jest najgorzej, potem juz coraz lepiej. Ja juz nawet pachy i bikini depiluje depilatorem (Braun za 90 zl). Pierwszy raz z tymi pachami to byla masakra (nawet kropelki krwi sie pojawily. Potem coraz lepiej. Teraz juz gole sie, ze tak powiem, radosnie pogwizdujac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_84 Re: Do Kasi 84 05.08.03, 12:39 Ja caly czas sie zastanawiam z depilacja bikini depilatorem. Czy rzeczywiscie bikini nie mozna depilowac pod wlos? Przeciez jak nie pod wlos to to chyba nie ma sensu? Jak myslisz i jak Ty to robisz? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.lomanczyk Re: Do Kasi 84 06.08.03, 10:13 Ja najpierw ogolilam bikini (zostawilam tylko pasek, ale dosc szeroki). Potem poczekalam az wloski zaczna odrastac tak na 2 mm - i wyrwalam. Golic nie mozna pod wlos, depilowac mozna jak chcesz. Trzeba naciagac skore, wtedy mniej boli. Pod pachami ta sama strategia. Jakby robily sie krostki, to zdezynfekowac woda utleniona i posmarowac delikatnym kremem albo balsamem. Na poczatku przygotuj sie na bol. Potem bedzie coraz lepiej. Mnie juz teraz wcale nie boli - a dla takiej miekkiej aksamitnej skory i zero wlosow przez co najmniej 4 dni chyba warto pocierpiec na poczatku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kocica Re: jaki depilator? IP: *.koperfam.pl / 192.168.0.* 05.08.03, 09:26 Kasiu, gdzie kupiłaś Satin Ice Optima?? Poluję na niego już od jakiegoś czasu, a w sklepach w Wawie spotykam tylko jakieś starsze modele Philipsa:((( Pozdrawiam Kocica Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_84 Re: jaki depilator? 05.08.03, 12:35 Ja jestem z Bydgoszczy i tu kupilam depilator w sklepie "Feni" na ulicy Szajnochy 9a. Ale wiesz teraz sobie przypomnialam ze ten sklep ma swoja strone i tam mozna kupowac przez internet, ale nie wiem dokladnie jak to sie odbywa. Ja w wyszukiwarce na wp wpisalam "depilatory" i mi sie pokazalo pare stron i trzeba szukac strony gdzie "feni" jest w adresie. Tam moze dowiesz sie czegos wiecej na ten temat:). Pozdrawiam. Pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: jaki depilator? IP: 213.77.23.* 05.08.03, 12:59 Satin Ice Optima dostępny jest w EURO AGD. Wcześniej nie było (nawet nie wiedzieli o co chodzi) ale w zeszłym tygodniu widziałam w TESCO na Połczynskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoola Re: jaki depilator? IP: *.Pohybel.Com 05.08.03, 13:59 a ja na początku lipca kupiłam sobie Brauna, ten jeden z tańszych- 80-90 zł czy coś takiego. I jestem niezadowolona... on jest chyba do jakichś delikatnych włosków a nie tkich mocnych jak ja mam. on mi ucina większość, a nie wyrywa. Tzn niektóre tak, ale większośc odrasta po pół tygodnia... :/. Czuję że też wyrywa, bo boli, ale większość ucina... Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_84 Re: jaki depilator? 05.08.03, 14:07 Moja kolezanka tez ma Brauna. Kosztowal niecale 100zl. No i tez nie jest za bardzo zadowolona. Widocznie philipsa rzezczywiscie sa lepsze. Chociaz to tez zalezy od wloskow bo niektorym pewnie Twoj depilator by wystarczyl i byly by zadowolone. Pozdrawiam.Pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mago Re: jaki depilator? IP: *.*.*.* 05.08.03, 14:34 kasia_84 napisała: > Kupilam sobie wlasnie dzis depilator philipsa satin ice optima. >....Kosztowal 297zl, mam tylko... Jak to 297 zł ? Właśnie przed chwilą byłam na stronie feni i tam ten depilator jest za 379.01 !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_84 Re: jaki depilator? 05.08.03, 14:58 Powaznie? Musze sama to sprawdzic. Chwileczke zaraz wracam. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_84 Re: jaki depilator? 05.08.03, 15:03 No rzeczywiscie. Nie rozumiem tego. Ale nawet nie ma zdjecia u mnie. U Ciebie tez nie ma zdjecia tego depilatora? Moze im sie cos pomylilo na tej stronie albo w sklepie i zaplacilam za malo:). Nie mam pojecia o co chodzi. Ale jesli jestes zainteresowana to moze zadzwon tam i sie dowiedz o co chodzi. Daj znac jak sie dowiesz o co tam chodzi:). Pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mago Re: jaki depilator? IP: *.*.*.* 05.08.03, 15:32 Nie mam zdjęcia. W ogóle to nie znalazłam go w kategorii depilatory, tylko poprzez wyszukiwarkę. Napisałam do nich maila na temat tej różnicy w cenie. Zobaczymy czy odpowiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_84 Re: jaki depilator? 05.08.03, 15:53 Ja tez znalazlam go przez wyszukiwarke. No ciekawe co odpisza. Ale jak sprawdzalam jakies 3 dni temu to bylo zdjecie. Odpowiedz Link Zgłoś
miinia pytanie do 'doświadczonych' uzytkowniczek :)) 06.08.03, 09:30 czesc, mam starego brauna i zastanawiam sie nad zakupem czegos nowego. czy ktoras z Was przerzucila sie ze zwyklego depilatora na ktorys z bajerami tzn. przysadkami chlodzacymi, masujacymi. czy jest w ogole jakas roznica? czy warto wydac 2x wiecej na taki dodatkowy gadzet? w depilatorach sa tez dodatkowo golarki - jak je oceniacie w porownaniu ze zwykla maszynka. czasami nie mam czasu na depilacje i trzeba uzyc golarki, mialam kiedys taka mala golarke elektr, ale byla beznadziejna. Odpowiedz Link Zgłoś
raszefka 2. pytanie do 'doświadczonych' uzytkowniczek :)) 06.08.03, 09:34 A jak to jest z nakładkami przeciw wrastaniu włosków? Jak to działa i czy w ogóle? Nie mam już siły do moich łydek, chyba do końca lata będę chodzić w spodniach i długich spódnicach :(( Odpowiedz Link Zgłoś
miinia Re: 2. pytanie do 'doświadczonych' uzytkowniczek 06.08.03, 09:49 ooo wlasnie o to zapomnialam zapytac! dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.lomanczyk Re: pytanie do 'doświadczonych' uzytkowniczek :)) 06.08.03, 10:17 Te golarki elektryczne sa kiepskie i zajmuja tyle czasu co zwykla depilacja. Lepsze sa golarki zwykle plus pianka do golenia. A jesli chodzi o wrastanie wloskow, to trzeba po prostu co pare dni robic masaz szczotka (nie za twarda). Skora ladniejsza i wloski nie wrastaja. Odpowiedz Link Zgłoś
miinia Re: pytanie do 'doświadczonych' uzytkowniczek :)) 06.08.03, 10:29 dzieki za info. Odpowiedz Link Zgłoś