iwona_ar 31.07.03, 12:07 Szczególnie na udach. Jak sobie z nimi poradzić, a najlepiej jak zapobiegać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasia_84 Re: krostki po goleniu nóg 31.07.03, 13:01 Mam ten sam problem. Z tym ze ja z lydkami. I tez pytalam o to ale jakos nikt mi nic nie poradzil:(. Ale jakas dziewczyna mowila ze jej pomogl krem do depilacji veet do skory wrazliwej. Oczywiscie od razu sprobowalam. Szkoda kasy. Nie dosc ze mialam bardziej podrazniona skore, to na dodatek nie usuwa dokladnie wloskow. Stracilam 15 zl. Jak ktos poleci Ci cos dobrego daj znac jesli nie zapomnisz: kaska_waskowska@wp.pl Z gory wielkie dzieki. Pa. PS jutro jade kupic depilator. Po nim moja kolezanka nie ma krostek podobno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: krostki po goleniu nóg IP: *.lubin.dialog.net.pl 31.07.03, 13:25 Sluchajcie mialam ten sam problem - no jeszcze go mam - ale nie w takim stopniu - i wyglada na to, że niedlugo juz nie bede miala. Pewna dziewczyna poradzila mi ( mam nadzieje, że sie nie obrazi jak przeczyta :) "1 lub 2 tabletki aspiryny rozpuścić w 1/4 szklanki ciepłej, najlepiej destylowanej wody, dodać nieco gliceryny (samemu trzeba ustalić, ile jej dodać), przelać do buteleczki z ciemnego szkła i gotowe." Smarowac po kazdej depilacji nozeki i po klopocie :) Wyprubujcie , wszystko mozna dostac w aptece za ok . 5 zl calosc :) wiec nie szkodzi poprubowac :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maga102 Re: krostki po goleniu nóg 31.07.03, 13:54 Mam pytanie: czy ta mikstura naprawde działa? Mam okropne kropki na nogach i jestem gotowa wszystkiego próbować, ale czy miałas okazję sprawdzić na sobie, ze działa? Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: krostki po goleniu nóg IP: *.lubin.dialog.net.pl 31.07.03, 14:09 tak , stosuje na razie tydzien - krostki sie nie pojawiaja - a stare zanikaja Z tego co wiem, polecaja ta metode nawet na stronie wizaz , w sumie cena niska mozesz sprubowac czy na ciebie tez zadziala - powinno Odpowiedz Link Zgłoś
maga102 Re: krostki po goleniu nóg 01.08.03, 10:27 Ewa, nie obraź się, podałam twój sposób na forum e-dziecko, bo tam też są o tym posty. Pozdrawim Magda Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_84 Re: krostki po goleniu nóg 01.08.03, 11:48 Czy rzeczywiscie wszystkie rzeczy mozna dostac w aptece? Nawet taka buteleczke tez? I czy ta "mikstura" musi najpierw iles czasu postac w tej buteleczce czy mozna sie nia od razu smarowac? Jesli mozecie napiszcie cos wiecej na ten temat. Z gory wielkie dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_84 Re: krostki po goleniu nóg 01.08.03, 11:50 Czy te wszystkie produkty mozna dostac w aptece? Nawet ta buteleczke? I czy ta "mikstura" musi iles czasu stac w tej buteleczce czy mozna ja o razu uzywac? Prosze napiszcie cos wiecej na ten temat. Z gory wielkie dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_84 Re: krostki po goleniu nóg 01.08.03, 11:52 Czy wszystko mozna dostac w aptece? Nawet ta buteleczke? I czy ta "mikstura" musi najpierw postac w tej buteleczce czy mozna jej od razu uzywac? Prosze napiszcie cos wiecej na ten temat. Z gory wielkie dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
iwona_ar Re: krostki po goleniu nóg 01.08.03, 16:55 A czy po posmarowaniu tym nóg można jeszcze nałożyć balsam? I jak długo po przygotowaniu mikstura nadaje sie do użycia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kitek Re: krostki po goleniu nóg IP: 213.76.130.* 05.08.03, 08:23 receptura ta została podana na wizażu.pl na forum kosmetyka :) i tam jest wszystko dokładnie wyjaśnione :)) Odpowiedz Link Zgłoś
maga102 Re: krostki po goleniu nóg 31.07.03, 13:50 Mam depilator elektryczny i mam po nim jeszcze gorsze krostki niż po zwykłym goleniu. Jedym słowem na krostki depilator na pewno się nie sprawdzi. Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia76 Re: krostki po goleniu nóg IP: *.u.mcnet.pl 31.07.03, 14:11 kasia_84 napisała: > Mam ten sam problem. Z tym ze ja z lydkami. I tez pytalam o to ale jakos nikt > mi nic nie poradzil:(. Ale jakas dziewczyna mowila ze jej pomogl krem do > depilacji veet do skory wrazliwej. Oczywiscie od razu sprobowalam. Szkoda kasy. > > Nie dosc ze mialam bardziej podrazniona skore, to na dodatek nie usuwa > dokladnie wloskow. Stracilam 15 zl. Jak ktos poleci Ci cos dobrego daj znac > jesli nie zapomnisz: kaska_waskowska@wp.pl Z gory wielkie dzieki. Pa. PS > jutro jade kupic depilator. Po nim moja kolezanka nie ma krostek podobno. nie chce cie martwic, ale jak ktos po goleniu ma to po depilatorze bedzie mial jeszcze wieksze... serio. mnie po depilatorze znikaja dopiero po 2 dniach. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: krostki po goleniu nóg 31.07.03, 14:28 kasia_84 napisała: > Mam ten sam problem. Z tym ze ja z lydkami. I tez pytalam o to ale jakos nikt > mi nic nie poradzil:(. Ale jakas dziewczyna mowila ze jej pomogl krem do > depilacji veet do skory wrazliwej. Oczywiscie od razu sprobowalam. Szkoda kasy. > > Nie dosc ze mialam bardziej podrazniona skore, to na dodatek nie usuwa > dokladnie wloskow. Stracilam 15 zl. Jak ktos poleci Ci cos dobrego daj znac > jesli nie zapomnisz: kaska_waskowska@wp.pl Z gory wielkie dzieki. Pa. PS > jutro jade kupic depilator. Po nim moja kolezanka nie ma krostek podobno. A ja po depilatorze mam 100 razy wieksze krostki niz po maszynce :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fisia Re: krostki po goleniu nóg IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 31.07.03, 16:24 a ja po depilatorze kropki mam tylko przez 2h od depilacji, potem podraznienie, ktore sila rzeczy pojawic sie musi, znika jak reka odjal. inna sprawa sa wrastajace wloski, ale dla parodniowego efektu pozegnalam sie raz na zawsze z maszynka. golac sie wieczorem- rano mialam juz szczecine, a ciachanie sie tym ustrojstwem 2x na dobe to jak dla mnie lekka przesada. z depilatorem (stary dobry philips satinelle) mam tydzien spokoju, a cala ewolucja trwa nie dluzej niz 40min- co w sumie jest a) mniej czasochlonne niz maszynka b) daje naprawde lepszy efekt c) 2 czy 3 krostki od wrosnietego wloska sa i tak lepsze niz noga na packach po maszynce.... rozgadalam sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fisia Re: krostki po goleniu nóg IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 31.07.03, 16:27 noga w packach, a nie na packach..... pomylilo mi sie.. (noga na packach?!?!?!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgo Re: krostki po goleniu nóg IP: *.compower.pl 01.08.03, 11:19 Więc przedewszytkim zmien golarke na elektryczną skóra nie ma bezposredniej stycznosci z ostrzami unikniesz podraznien ( jesli oczywiscie nie chcesz odchodzic od golenia bo jest full innych sposobow depilacji)uzywaj pianki ona tez minimalizuje ryzyko podraznien jest fajny poslizg nozki są fajnie nawilzone ( moj patent to nakładanie pianki jakies 5 min przed goleniem to suuuuper zmiękcza i nawilza skóre)Mozesz rowniez uzywac zwykłych jednorazowych golarek ale zmieniac je bardzo bardzo często nie uzywac tych ze stępionymi ostrzami i po kazdym goleniu przecierac skóre azulanem ( do kupienia w aptece)Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
iwona_ar Re: krostki po goleniu nóg 01.08.03, 16:49 Czy ten azulan zapobiega krostkom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgo Re: krostki po goleniu nóg IP: *.compower.pl 01.08.03, 18:13 iwona_ar napisała: > Czy ten azulan zapobiega krostkom? yhy zapobiega krostki i podraznienia ładnie znikają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ULA Re: krostki po goleniu nóg IP: *.espol.com.pl 02.08.03, 19:11 a ja MAM KROSTKI PO GOLENIU W OKOLICY BIKINI I POD PACHAMI :(I CO ROBIC BY ICH NIE BYLO CZY KTOS WIE?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
oralhella Re: krostki po goleniu nóg 03.08.03, 05:35 Gość portalu: ULA napisał(a): > a ja MAM KROSTKI PO GOLENIU W OKOLICY BIKINI I POD PACHAMI :(I CO ROBIC BY ICH > NIE BYLO CZY KTOS WIE?????????? Ja tez tak mialam ale na szczescie dlugo to nie trwalo.Jak sie okazalo to poprostu wybralam nieodpowiednia maszynke . Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_84 Re: krostki po goleniu nóg 04.08.03, 16:28 A JAKA JEST NAJLEPSZA MASZYNKA DO DEPILACJJI BIKINII??? Odpowiedz Link Zgłoś
oralhella Re: krostki po goleniu nóg 05.08.03, 03:35 Najzwyklejsza maszynka do golenia...Gillette ( custom plus ).Jedyna ktora moge uzywac do bikini . Odpowiedz Link Zgłoś
wojtow Re: krostki po goleniu nóg 04.08.03, 16:44 ja nigdy nie miałam problemu, dopóki nie skusiłam się na najtańsze żółte maszynki w hipermarkecie, pokaleczyłam sobie nogi. stronakobiet.w.interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś