ni24 17.09.08, 20:48 palette szampon(taki do 24myc)co o nim sadzicie????bo slyszalam wiele opinii ze farby tej firmy niszcza wlosy...ale czy szampony tez???? a jesli nie palette to jaki(produkt do 24myc) polecacie???? dzieki za odp Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jagoda_pl Re: palette-szapmon 17.09.08, 21:06 Miałam kiedyś "szamponetkę" Palette i była fatalna! Miałam po niej strasznie matowe i jakieś takie nijakie włosy, pomimo że miała być niby taka słaba:/... Polecam za to CASTING! Odpowiedz Link Zgłoś
moniczkalovemax Re: palette-szapmon 17.09.08, 21:22 Palette tragedia!!!!!! włosy sie przetłuszaczają a kolor trzyma sie i trzyma, co do Castingu, TO MAM MIESZANE UCZUCIA, Robilam hebanowa czern, kolor ładny (troche ciemniejszy niz miał byc) ale strasznie zafarbowala mi skura głowy, walczylam z tym jakies 2tyg;/ Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_pl Re: palette-szapmon 17.09.08, 22:04 Kolor w dużym stopniu zależy od tego na co kładziesz. Ja kiedyś położyłam mahoń i na odbarwione jasnobrązowe włosy i byłam płomiennoczerwona! A ze skóra głowy nigdy nie miałam problemów... To co mi na czole zostało usuwałam jakims tonikiem z alkoholem, a i tak przy następnym myciu się wszystkiego pozbywałam. Polecam też zabezpieczanie skóry tłustym kremem przed farbowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
erna.k Re: palette-szapmon 17.09.08, 22:10 Ja stosowałam te szampony parę lat i tak mnie przekonały, że zupełnie odstawiłam farby :) Nawet fryzjerka poradziła mi, że przy moich raczej delikatnych włosach takie szampony są bardziej wskazane, gdyż zawierają tylko 3% wody utlenionej (dla porównania farby 6% lub 9% w przypadku jasnych odcieni). W związku z tym wytłumaczyła mi, że włosy po zastosowaniu tych 6-9% specyfików będą bardziej zniszczone i kolor szybciej się z nich wypłucze i wyblaknie. Posłuchałam tej rady i rzeczywiście: po stosowaniu farb kolor utrzymywał mi się góra 3-4 tygodnie (dodam, że testowałam odcienie fioletu, bordo, a potem czekoladowe), a po stosowaniu właśnie szamponów Palette kolor był super, a włosy błyszczące i miękkie, o trwałym kolorze do 2-3 miesięcy (zwykle taką przerwę w farbowaniu stosowałam). Także zdecydowanie polecam!! Z kosmetyków o podobnym składzie jest też casting L'Oreala i chyba jeszcze jakieś szampony z Joanny, ale Palette ma największy wybór kolorów :))) Odpowiedz Link Zgłoś
omniabulgari Re: palette-szapmon 18.09.08, 07:51 ja uzywalam tego szamponu od 17 roku zycia gdzies tak do 20. Potem przerzucilam sie na castning ktory byl sto razy lepszy, ale obecny cating wogole mi nie pasuje- brzydkie kolory i bardzo niszczy mi wlosy (poprzednia seria wrecz odwrotnie, takze szkoda...). Palette miało ładny kolor tuz po farbowaniu- zlota miedz i tycjan ale niszczył włosy, dziś to widzę, nawet na zdjęciach. Kazda fryzjerka którą zna mowi ze nie ma nic gorszego niz palette i wogole shwarzkopf sklepowy do farbowania. Obecnie od roku robię color touch welli, jest to profesjonalny produkt i w taki bym radzila zainwestowac. Piękne kolory, włosy zdrowiutkie, nie wyplukuje się w takie nierownomierny sposob (co bylo najwiekszym problemem). Poniewaz robie czerwone odcienie to palette byl piekny tydzien potem u gory mialam ciemne wlosy, na dole rozowy. Obecnie mam jeden kolor, ktory ladnie sie zmywa, rownomiernie i w taki naturalne sposob- bez rozu. A najwazniejsze ze mam ladne zdorwe wlosy, i tak dlugich jak teraz nigdy nie mialam. Po palette musialam co miesiac podcinac i byly jakies popalone. Nigdy nie farbowalam wlosow farba, zawsze szamponami. Gdy skonczy mi sie butla welli utleniacza (mam ja rok) to zamierzam wyprobowac loreal diacolor, rowniez szampon profesjonalny. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_pl Re: palette-szapmon 18.09.08, 10:34 Z tym nowym Castingiem to mnie zaskoczyłaś... Ja po nowym mam super włosy - nawet mojej fryzjerce, która mi ten szampon poleciła, szczęka opadła jak zobaczyła mnie po 2 miesiącach od farbowania, bo zarówno kolor jak i faktura włosów(pomimo słonecznych wakacji:)) były idealne. Ale no cóż, kwestia indywidualna. A Diacolorem robiłam włosy parę lat temu u fryzjera i też byłam zadowolona:). Odpowiedz Link Zgłoś