jevettasteel 25.09.08, 16:28 ... ktoras moze miala okazje sprobowac tego lasera? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
minniemouse Re: Zapisalam sie na fraxel ... 25.09.08, 23:17 nie, ale jestem ciekawa twoich wrazen i jakie efekty. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
jevettasteel Re: Zapisalam sie na fraxel ... 06.12.08, 19:43 Efekty sa :) Jak po niczym innym w sumie - mam tu na mysli roznego rodzaju peelingi. Fakt, ze Fraxel jest dosc kosztowny, szczegolnie przy serii zabiegow - ale warto. Szczegolnie na glebokie zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
filona.may Re: Zapisalam sie na fraxel ... 09.12.08, 15:01 Jevettasteel, dzięki za odpowiedź! Powidz mi jeszcze, czy robiłaś serię zabiegów czy tylko jeden? Robiłaś zabiegi na blizny-dołki, na przebarwienia, na zmarszczki czy jeszcze w innym celu i na co to pomogło? W jakim gabinecie robiłaś? Ile tam kosztuje zabieg i czy teraz ceny zostały już obniżone czy jeszcze nie? Długo musiałaś pozostać po zabiegu w domu, po jakim czasie można wyjść do ludzi? Przepraszam, że mam tyle pytań, ale jesteś cennym źródłem informacji, bo na forach jest niewiele osób, które robiły taki zabieg, przeważnie wypowiadają się osoby, które dopiero go planują. Odpowiedz Link Zgłoś
jevettasteel Re: Zapisalam sie na fraxel ... 10.12.08, 11:45 filona.may napisała: > Jevettasteel, dzięki za odpowiedź! Powidz mi jeszcze, czy robiłaś serię zabiegó > w > czy tylko jeden? Jestem po 3 zabiegach - 2 robilam na cala twarz i jeden tylko na boki i skronie, gdzie mam najwieksze zmiany. Robiłaś zabiegi na blizny-dołki, na przebarwienia, na > zmarszczki czy jeszcze w innym celu i na co to pomogło? Przebarwienia i blizny dolki. > > W jakim gabinecie robiłaś? Ile tam kosztuje zabieg i czy teraz ceny zostały już > obniżone czy jeszcze nie? 2 zabiegi robilam w Sharleyu w Warszawie, ten ostatni w Novaderm. Za cala twarz w Sharley zaplacilam po 2, 5 tysiaca. W Novadermie policzki, boki i skronia lekarz wycenil mi na 900 zl, wiec bylam mile zaskoczona. Długo musiałaś pozostać po zabiegu w domu, po jakim > czasie można wyjść do ludzi? Od razu moze wyjsc do ludzi - skora jest lekko zaczerwieniona i twardsza, ale generalnie wygladasz normalnie :) Nastepnego dnia mozesz juz nalozyc podklad, ja nakladalam podklad ostatnio nawet tego samego dnia po zabiegu, tylko wieczorem, bo mialam jakas wazna impreze :) > > Przepraszam, że mam tyle pytań, ale jesteś cennym źródłem informacji, bo na > forach jest niewiele osób, które robiły taki zabieg, przeważnie wypowiadają się > osoby, które dopiero go planują. Nie ma problemu :) Odpowiedz Link Zgłoś
monikatra Re: Zapisalam sie na fraxel ... 09.12.08, 20:45 a gdzie to robisz ? gdzie najtaniej? Odpowiedz Link Zgłoś
jevettasteel Re: Zapisalam sie na fraxel ... 10.12.08, 11:46 monikatra napisała: > a gdzie to robisz ? gdzie najtaniej? Nie mam pojecia gdzie jest najtaniej. Wiem jedno, ze dla takich efektow, jakie daje Fraxel, warto zaplacic. Odpowiedz Link Zgłoś
lelunia4 Re: niższe ceny 10.12.08, 13:45 moj chłopak robi juz 4 zabieg w Katowicach w skin laser studio i za zabieg ze znieczuleniem płaci na cała twarz 1250zł. Odpowiedz Link Zgłoś
monikatra Re: niższe ceny 11.12.08, 12:47 ale ten w skin laser studio to oryginalny FRAXEL? chyba nie, ale jesli efekty tak samo dobre...hmmm Odpowiedz Link Zgłoś
filona.may Re: Zapisalam sie na fraxel ... 17.12.08, 20:40 Oj, przeczytałam opinie nt. braku efektów po fraxerze, mimo wydania dobrych kilku tysięcy złotych i odechciało mi się... f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3326215&start=3630 i wcześniejsze strony tego wątku na kafeterii. Skąd się bierze taka rozbieżność opinii? Odpowiedz Link Zgłoś
agatkaszal Re: Zapisalam sie na fraxel ... 18.12.08, 19:14 Moja siostra jest po 3 zabiegach na twarzy w der-med w katowiccah. Mają oryginalny Fraxel- zanim zapisała sie sprawdziłysmy w Optopolu na ich stronie. Efekty są warte tych pieniedzy. W skin Laser maja podrówke mozaik - wszytsko sprawdziłysmy wczesnie- bo nie sa to małe pieniądze - ale mniej niż w warszawie:)cala twarz 1800. Odpowiedz Link Zgłoś
filona.may Oryginalny Mosaik 18.12.08, 20:12 W skin laser mają podróbkę Mosaika? Myślałam, że oryginalny Mosaik. Mniejsza o to, jak i tak nie szukam gabinetu w Katowicach. Wybieram sie na oryginalny Mosaik. Bo raz, że dużżżo taniej (inż Amerykański Fraxel), a dwa, wiadomo Korea Południowa (gdzie produkowany jest ten laser) jest bardzo zaawansowana technologicznie, uważa się, że przegoniła już Japonię. Mam nadzieję, że efekty po Mosaiku będą lepsze niż po Fraxerze. No i Mosaik jest później wyprodukowany niż Fraxel, jest nowocześniejszy. Zobaczymy, czy będą efekty. Postaram się napisać na forum, gdy już będę po Mosaiku. Odpowiedz Link Zgłoś
turystka2009 Re: Oryginalny Mosaik 20.12.08, 16:18 kochane szkoda kasy na Mosaik i Fraxel -najnowszy jest laser Fraxel Pixel o wielllllle tańszy i wcale nie gorszy a nawet lepszy.Jestem po pixelu i jestem zachwycona............. Odpowiedz Link Zgłoś
turystka2009 Re: Najlepiej Mosaic 26.12.08, 19:21 Więc tak laser Pixel jest również laserem FRAKCYJNYM ale nowszym,udoskonalonym- zarazem o wiele bezpieczniejszym w stosunku do innych laserów frakcyjnych i o wiele tańszy ,a co należy podkreślić o wiele skuteczniejszy od lasera Mosaic. Odpowiedz Link Zgłoś
filona.may Re: Najlepiej Mosaic 26.12.08, 22:16 Poprawka, powinno być oczywiście: "Przy tym Pixel jest MNIEJ SKUTECZNY od laserów o długości fali 1550 nm, czyli od Fraxela i Mosaica. Przyznają to nawet lekarze oferujący Pixel." Odpowiedz Link Zgłoś
turystka2009 Re: Najlepiej Mosaic 27.12.08, 23:00 Rozumiem że koniecznie chcesz wykazać że Mosaic jest najlepszy-ale to nie jest obiektywna opinia. Zdecydowałam się na zabieg laserem frakcyjnym Pixel ponieważ ,po pierwsze zarówno lasery Mosaic,Pixel,Fraksel penetrują skórę na podobną głębokość ok 1,6mm-a więc po co przepłacać?-zabieg całej twarzy Pixelem kosztował tylko 750 zł a nie 1200,po drugie laser frakcyjny Pixel jest laserem nieablacyjnym. Tak naprawde najlepszym laserem frakcyjnym jest laser MATRIX IR -PENETRUJE SKÓRE NA GŁĘBOKOSĆ 2,5mm I JEST LASEREM NIEABLACYJNYM-jak dotąd nie ma lepszego od Matrixa IR. Oczywiście -wolna wola........pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
laserowiec Re: Najlepiej Mosaic 30.12.08, 12:30 > ,po pierwsze zarówno lasery Mosaic,Pixel,Fraksel penetrują skórę na podobną > głębokość ok 1,6mm-a więc po co przepłacać?-zabieg całej twarzy Pixelem tutaj się nie zgodzę głębokość penetracji laserów MOSAIC 2,5mm, Fraxel 1,5mm Pixel 1,6mm. Odpowiedz Link Zgłoś
laserowiec Re: Najlepiej Mosaic 30.12.08, 13:06 laserowiec napisała: > > > ,po pierwsze zarówno lasery Mosaic,Pixel,Fraksel penetrują skórę na podob > ną > > głębokość ok 1,6mm-a więc po co przepłacać?-zabieg całej twarzy Pixelem > > > tutaj się nie zgodzę głębokość penetracji laserów MOSAIC 2,5mm, Fraxel 1,5mm > Pixel 1,6mm. pomyłka pixel nie ma 1,6 mm ale kilkadziesiąt mikronów Odpowiedz Link Zgłoś
turystka2009 Re: Najlepiej Mosaic 28.12.08, 14:25 Dlaczego myślisz ze mam zamiar kogoś w błd? Podobnie jak Ty lubię dokładne informacje o zabiegach które mam zamiar wykonać na swojej twarzy.Przeprowadziłam wiele rozmów z kosmetologiem ale ponieważ nie wystarczyło mi to rozmawiałam z doktorem medycyny estetycznej i chirurgi plastycznej i wiem na pewno np. że laser Fraksel,Mosaic sa laserami ablacyjnymi (uszkadzają naskórek) więc przykro mi ale to ty wprowadzasz w błd....(bez urazy) weż poprawke że nie wiesz wszystkiego...więc nie pisz napuszona :to tyle z teori ..... Jeśli nawet studiujesz kosmetologie to nie ty jedyna.....pozdrawiam. AAAAA właśnie -jeśli chcesz naprawdę efektów to tylko laser Matrix IR zabieg twarzy kosztuje 2800 ale ta cena jest tego warta-to najlepszy laser frakcyjny,NAJGŁĘBIEJ PENETRUJE SKÓRE 2,5 mm i jest najbezpieczniejszy.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
laserowiec Re: Najlepiej Mosaic 30.12.08, 12:45 turystka2009 napisała: > Dlaczego myślisz ze mam zamiar kogoś w błd? Podobnie jak Ty lubię dokładne > informacje o zabiegach które mam zamiar wykonać na swojej twarzy.Przeprowadziła > m > wiele rozmów z kosmetologiem ale ponieważ nie wystarczyło mi to rozmawiałam z > doktorem medycyny estetycznej i chirurgi plastycznej i wiem na pewno np. że > laser Fraksel,Mosaic sa laserami ablacyjnymi (uszkadzają naskórek) więc przykro > mi ale to ty wprowadzasz w błd....(bez urazy) weż poprawke że nie wiesz > wszystkiego...więc nie pisz napuszona : zastanawiam z się z jakim lekarzem rozmawiałaś ;) lasery o długości fali 1550 nm nie uszkadzają naskórka i tego nie zmieni niedoinformowany lekarz (lub taki który ma w tym interes ;)) to tyle z teorii Odpowiedz Link Zgłoś
filona.may Re: Najlepiej Mosaic 01.01.09, 23:44 turystka2009 napisała: > Dlaczego myślisz ze mam zamiar kogoś w błd? Hej, Turystka2009, nie mówię, że specjalnie starasz się inne osoby na forum wprowadzić w błąd. Pewnie po prostu Ciebie ktoś wprowadził w błąd, stąd masz te nieprawdziwe informacje. Poczytaj informacje publikowane przez producentów i dystrybutorów poszczególnych laserów, do których linki podałam powyżej. > Jeśli nawet studiujesz kosmetologie to nie ty jedyna. Kolejny błędne dane. Skąd przypuszczenie, że studiuję kosmetologię??? Nie studiuję, niczego takiego nie mówiłam, ani nawet nie sugerowałam. Jestem pacjentką zainteresowaną możliwie najskuteczniejszym i najkorzystniejszym cenowo zabiegiem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kesjaa Re: Najlepiej Mosaic 30.12.08, 19:13 hi hi hi ale zrobiłyście bigosik, pewnie jedna pani kupiła Mosaica a inna Pixela hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
filona.may Re: Najlepiej Mosaic 01.01.09, 23:36 Laserowiec, doceniam, że starasz się coś wnieść do dyskusji, ale nie warto powtarzać informacji i odnośników raz już podanych przez innych. Nie róbmy niepotrzebnego zamieszania. Odpowiedz Link Zgłoś
filona.may Re: Zapisalam sie na fraxel ... 16.01.09, 00:36 Up up Dziewczyny, jak Wasze doświadczenia? Coraz bardziej jestem skłonna zrobić zabieg laserowy, ale zanim się zdecyduję, to chciałabym poczytać trochę opinii osób, które zrobiły sobie Fraxel lub Mosaic. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Mala uwaga 16.01.09, 06:30 Dobrze jest isc do lekarza pytajac jak poprawic problemy ze skora bez proponowania konkretnego zabiegu. Moze sie okazac, ze zaproponuje nam inny, rownie dobry, a tanszy. Ja mialam problem z rozszerzonymi porami, ogolnym zaczerwienieniem, przebarwieniami, nie mialam zmarszczek (oprocz tych mimicznych na czole, na ktore pomogl botoks) Bardzo pomogl mi duzo tanszy od Fraxel IPL, ktory laserem nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
filona.may Małe uzupełnienie do małej uwagi 16.01.09, 11:01 rhodeisland napisała: > Moze sie okazac, ze [lekarz] zaproponuje nam inny, > rownie dobry, a tanszy [zabieg]. Tak, ale zawsze tylko spośród zabiegów oferowanych przez jego gabinet. Nigdy nie podpowie, że istnieją na rynku inne skuteczniejsze albo tańsze zabiegi, ale trzeba pójść do innego gabinetu. Lekarz niestety jest nie tylko lekarzem, ale też prywatnym przedsiębiorcą, chce sprzedać SWOJE usługi, a nie tylko pomóc pacjentowi. Rozwiązanie: Popytać w kilku gabinetach. Tylko czasem jest to kosztowne, bo konsultacje (zwykle, acz nie zawsze) kosztują. Szczególnie gdy bezpośrednio po konsultacji nie decydujemy się na żaden zabieg, tylko chcemy sprawę jeszcze przemyśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
feralcat Re: Małe uzupełnienie do małej uwagi 16.01.09, 16:10 A na co te lasery pomagaja? ja mam problem z rozszerzonymi porami. Na to tez moga pomoc? Odpowiedz Link Zgłoś
filona.may Re: Zapisalam sie na fraxel ... 16.01.09, 16:23 IPL+ radiofrekwencja, do którego dałaś linka rozjasnia przebarwienia (do tego jest właśnie IPL). Ale to nie likwiduje zanikowych blizn potrądzikowych, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
sinusoida123456 Fraxel ablacyjny czy nie ablacyjny 15.06.09, 15:58 Przestancie sie przeklococ a to czy fraxel jest ablacyjny czy niebalacyjny, jakbyscie nie wiedzili (jak ja sama nawet nie wiedzialam)jest prae rodzajow fraxela, jest jeden ablacyjny (fraxel re-pair) (ten najlpeszy, dajacy efekt liftingu, na ciezkie blizny itd) i sa nieablacyjne jak np fraxel re-fine, wszytsko mozna zobaczyc u dystrbutora www.optopol.com.pl/katalog- produktow/fraxel/1 i wszystkeigo sie dowiedziec. Pozdrawiam, ja sama uwazam ze fraxel jest siwetna sprawa i napewno sie na niego wybiore, jak sie nie sporboje to sie nie dowie, a na kazdego wszystko dziala inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
miss-zuza Re: Zapisalam sie na fraxel ... 05.07.09, 18:42 witaj, ja sie poddałam z uwagi na ślady po ospie i po tradziku, efekt jest rewelacyjny.... zabieg miałam w lutym, bolało kilka dni... poleciła mi lekarza u którego robiłam moja znajoma z showbiznesu której tez cos tam poprawiał.... jestem bardzo zadowolona... Maciej Krajewski - młody człowiek ale jak zrobiłam rozeznanie jeden z najbardziej pewną ręką jeśli chodzi o fraxel... ma nowy gabinet na Bukowiśńkiej w Wawie - Estivanc czy jakoś tak... Polecam.... Odpowiedz Link Zgłoś
filona.may Oho, jaka reklama. 05.07.09, 22:31 Oho, jaka reklama. Pierwszy dzień na forum "gazety.pl" i już reklama tego lekarza. Można to było rozegrać subtelniej... Odpowiedz Link Zgłoś
amand-a113 Re: Zapisalam sie na fraxel ... 20.08.09, 00:00 Witam bardzo serdecznie. Postanowiłam wypowiedzieć sie na forum bo jakiś czas temu sama szukałam informacji na temat laserowego usuwania zmian po trądziku i nie udało mi się znaleźć nic konkretnego na ten temat, przede wszystkim wypowiedzi kogoś kto sam poddał sie zabiegowi. Mam nadzieje że moje doświadczenia komuś pomogą. Kilka dni temu skończyłam 30 lat, przez około 15 lat miałam problem z trądzikiem (zaburzenia hormonalne w całości były widoczne na mojej twarzy) Przez 9 miesięcy byłam leczona Izotekiem (było to kolejne leczenie lekiem "cud" w moim życiu ale o dziwo dało efekt, a może wreszcie wyrosłam;)?Wieloletni trądzik pozostawił po sobie dziury i przebarwienia na twarzy przede wszystkim na skroniach i dole żuchwy. Usuwanie blizn laserem wydawało mi się cudownym lekiem, które jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki zamieni moją twarz w pupkę niemowlaczka. Zabieg miałam wykonany 3 lipca czyli 3 tygodnie temu i jestem zachwycona. Od kilku lat pierwszy raz z radością patrzę w lustro. Może nie jest idealnie ale to dopiero pierwszy zabieg a jest naprawdę dobrze. Przebarwienia rozjaśniały się a zagłębienia znacznie się zpłyciły. Sam zabieg nie jest może specjalnie bolesny ale daje duży dyskomfort. To tak jak byście poprzecinali sobie skórę co kilka milimetrów, bez krwawienia ale jednak pocięta. Najgorzej jest kilka dni po zabiegu 2-3 dzień, nie boli ale na tworzy pojawia się tysiące maleńkich strupków, ja nie bardzo wiedziałam czy moje blizny jeszcze się uwydatniły czy może jestem brudna.(skóra jest ciemna od strupków i strasznie chropowata) jak już wszystko zeszło pojawiła się euforia i tak jest do dzisiaj. Nastawiałam się psychicznie i finansowo na trzy zabiegi, drugi już na początku września. Opiszę efekty. No i jeszcze jedno. Totalny zakaz słońca, filtr +50, żeby nie nabawić się większych kłopotów. Zabieg robiłam w Rembertowie na Marsa. Pan doktor lekki artysta, strasznie chaotyczny ale wie co robi, za cała twarz zapłaciłam 1500zł, więc nawet mniej niż pisze na swojej stronie internetowej i jeszcze 50zł za konsultację. Nie namawiam ale dla mnie WARTO BYŁO! Odpowiedz Link Zgłoś
miss-zuza Re: Zapisalam sie na fraxel ... 05.07.09, 18:46 ...kupili Ci co mieli kasę a nie zawsze to idzie w parze z poprawną obsługą tego sprzeu... koszt taki optymalny to z tegio co ja wiem wacha sie w granicahc 3000-5000 tysięcy... dużo ale nie chciałabym zaoszczedzić 500pln na niewprawionym lekarzu, zwłąszcza, ze to jest buzia....polecam dr z wawy - macieja krajewskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake miss-zuza nie musisz dwa razy pisać tego samego!nt 05.07.09, 19:00 miss-zuza napisała: > ...kupili Ci co mieli kasę a nie zawsze to idzie w parze z poprawną > obsługą tego sprzeu... koszt taki optymalny to z tegio co ja wiem > wacha sie w granicahc 3000-5000 tysięcy... dużo ale nie chciałabym > zaoszczedzić 500pln na niewprawionym lekarzu, zwłąszcza, ze to jest > buzia....polecam dr z wawy Już o tym pisałaś. Wszyscy widzieli Twój post. Odpowiedz Link Zgłoś