Gość: ina IP: *.aster.pl / *.acn.pl 30.10.03, 15:48 czego objawem mogą być opuchnięte powieki (a właściwie jedna, rano - potem robi się normalna).. może to być reakcja uczuleniowa na jakieś kosmetyki, czy raczej coś ze zdrowiem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cinka Re: opuchnięte powieki.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.03, 17:55 moze spisz ciagle na tej samej stronie twarzy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ina Re: opuchnięte powieki.. IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 30.10.03, 23:23 hi hi.. moze cos w tym jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikka Re: opuchnięte powieki.. IP: 80.48.129.* 31.10.03, 10:58 Jej, żebyście widziały moje powieki dzisiaj. Ledwo moge oczy otworzyć. Wygladam jak mongolskie dziecko. Ale winowajcy nie muszę specjalnie szukać: zupa z torebki Knorr, duża porcja. Za dużo soli, ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
aally Re: opuchnięte powieki.. 31.10.03, 14:58 Nie wiem co z tymi powiekami. Obserwuję wątki. Parę dni temu był podobny. I mnie też od ok 2 tyg. puchną górne powieki. Czasami jak je pomęczę jakimiś kosmetykami dodatkowo to także swędzą i pieką. Odstawiłam podjrzane "nowości" kosmetyczne. Łagodzę podrażnienia wszelkimi znanymi sposobami, piję wapno, biorę tabletki antyalergiczne i nic. Byłam u internisty i dentysty (bo miałam mały problem z "ósemką" i zastanawiałam się czy tu nie leży przyczyna) i nic. Nie mam czasu i siły biegać dalej po lekarzach tym bardziej, że problem nie wydaje się być groźny tylko uciążliwy. Nie mam żadnych objawów w obrębie oczu tylko górne powieki. Przechodząc do sedna tego co chciałam powiedzieć: zastanawiam się czy to nie jakiś wirus (w związku ze wspomnianymi wcześniej kilkoma podobnymi przypadkami), a może to atak terrorystyczny przy pomocy broni biologicznej!!!:))) Oczywiście żartuję Pozdrawiam a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ina Re: opuchnięte powieki.. IP: *.aster.pl / *.acn.pl 31.10.03, 16:22 ja do lekarza raczej nie mam po co isc. moja pani dr by mnie wysmiala, ze mi sie nudzi i szukam dziury w całym. ostatnio jak pokazalam jej wyniki badan (jedno 'cos' było poza norma), to powiedziała tylko: 'twoja mama ma gorsze'.... dzieki za odpowiedz.. mimo tych podejrzen co do ataku terrorystycznego :) uspokoilas mnie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: opuchnięte powieki.. 31.10.03, 16:57 Opuchniete powieki sa czasem objawem zapalenia (bakteryjnego lub wirusowego) brzegow powiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ina Re: opuchnięte powieki.. IP: *.aster.pl / *.acn.pl 31.10.03, 17:57 ło rany.. dzieki wielkie.. jesli mozesz to napisz jeszcze do kogo nalezy isc zeby to sprawdzic? do okulisty? Odpowiedz Link Zgłoś