Dodaj do ulubionych

opuchnięte powieki..

IP: *.aster.pl / *.acn.pl 30.10.03, 15:48
czego objawem mogą być opuchnięte powieki (a właściwie jedna, rano - potem
robi się normalna)..
może to być reakcja uczuleniowa na jakieś kosmetyki, czy raczej coś ze
zdrowiem?
Obserwuj wątek
    • Gość: cinka Re: opuchnięte powieki.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.03, 17:55
      moze spisz ciagle na tej samej stronie twarzy ;)
      • Gość: ina Re: opuchnięte powieki.. IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 30.10.03, 23:23
        hi hi.. moze cos w tym jest :)
        • Gość: Mikka Re: opuchnięte powieki.. IP: 80.48.129.* 31.10.03, 10:58
          Jej, żebyście widziały moje powieki dzisiaj. Ledwo moge oczy otworzyć.
          Wygladam jak mongolskie dziecko. Ale winowajcy nie muszę specjalnie szukać:
          zupa z torebki Knorr, duża porcja. Za dużo soli, ot co.
          • aally Re: opuchnięte powieki.. 31.10.03, 14:58
            Nie wiem co z tymi powiekami. Obserwuję wątki. Parę dni temu był podobny. I
            mnie też od ok 2 tyg. puchną górne powieki. Czasami jak je pomęczę jakimiś
            kosmetykami dodatkowo to także swędzą i pieką. Odstawiłam podjrzane "nowości"
            kosmetyczne. Łagodzę podrażnienia wszelkimi znanymi sposobami, piję wapno,
            biorę tabletki antyalergiczne i nic. Byłam u internisty i dentysty (bo miałam
            mały problem z "ósemką" i zastanawiałam się czy tu nie leży przyczyna) i nic.
            Nie mam czasu i siły biegać dalej po lekarzach tym bardziej, że problem nie
            wydaje się być groźny tylko uciążliwy. Nie mam żadnych objawów w obrębie oczu
            tylko górne powieki.
            Przechodząc do sedna tego co chciałam powiedzieć: zastanawiam się czy to nie
            jakiś wirus (w związku ze wspomnianymi wcześniej kilkoma podobnymi
            przypadkami), a może to atak terrorystyczny przy pomocy broni
            biologicznej!!!:)))
            Oczywiście żartuję
            Pozdrawiam
            a.
            • Gość: ina Re: opuchnięte powieki.. IP: *.aster.pl / *.acn.pl 31.10.03, 16:22
              ja do lekarza raczej nie mam po co isc. moja pani dr by mnie wysmiala, ze mi
              sie nudzi i szukam dziury w całym. ostatnio jak pokazalam jej wyniki badan
              (jedno 'cos' było poza norma), to powiedziała tylko: 'twoja mama ma gorsze'....
              dzieki za odpowiedz.. mimo tych podejrzen co do ataku terrorystycznego :)
              uspokoilas mnie.
              pozdrawiam
    • delie Re: opuchnięte powieki.. 31.10.03, 16:57
      Opuchniete powieki sa czasem objawem zapalenia (bakteryjnego lub wirusowego)
      brzegow powiek.
      • Gość: ina Re: opuchnięte powieki.. IP: *.aster.pl / *.acn.pl 31.10.03, 17:57
        ło rany.. dzieki wielkie..
        jesli mozesz to napisz jeszcze do kogo nalezy isc zeby to sprawdzic? do
        okulisty?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka