marghot 17.11.03, 16:01 Jaki polecacie lekki, nawilżający kremik na obecną porę roku do stosowania samodzielnie oraz jako baza pod makijaż. Koniecznie z filtrami i do 35zł. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mikka Re: Lekki krem z filtrami IP: 80.48.129.* 17.11.03, 19:27 sama od dłuzszego czasu szukam takiego kremu. Zazwyczaj te z filtrami sa dość tłuste. Na stronie wizażu w dziale "Ochrona przeciwsłoneczna" jest opisane wiele kremów. Ja z moich doświadczeń polecam emulsję Dermiki z filtrami w wysokim stojacym pojemniczku i krem Iwostin. Oba nawilzają, ale do tłustej cery słabo sie nadają. No przynajmniej nie powodują powstawania zaskórników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romcia Re: Lekki krem z filtrami IP: *.slp.pl 17.11.03, 19:44 jesli ma byc lekki i do 35 zl to idealny bedzie Iwostin. SPF 15 (uva 10), kosztuje ok. 26 - 28 zl, w aptekach. Bardzo dobry pod podklad. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Lekki krem z filtrami 18.11.03, 08:15 Oj, Iwostin przy mojej skłonnej do przesuszenia cerze zupełnie się nei sprawdził. A emulsja Dermiki jest lekka? Jak z zapachem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikka Re: Lekki krem z filtrami IP: 80.48.129.* 18.11.03, 13:05 Dermika jest dosyc lekka. Dokładnie nazywa sie to Dermicea, emulsja anty UVA/UVB SPF-14, do każdego typu cery wrażliwej. Ceny dokładnie nie pamietam, ale raczej w okolicach 35 zł. Na wizażu polecana była do cery tłustej. U mnie sprawdziła się w wakacje, choc musze przyznać, ze marzę o niemozliwym: kremie matujacym z filtrami. Justy kiedys napisała, że to niestety niemożliwe, żeby matował, bo filtry wymagają takiej właśnie cieższej konsystencji. I jeszcez jedno, producent na opakowaniu sugeruje, ze to jest emulsja na krem, czyli, ze sama nie posiada właściwości pielęgnujacych. Za radą innych forumowiczek stosowałam ją bez niczego, tylko pod podkład i było ok. Dla zainteresowanych podaje link: www.wizaz.pl/basia_opalanie_cz13_uzup2.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Lekki krem z filtrami IP: *.tnt40.mia5.da.uu.net 18.11.03, 18:00 Dermicea slabo chroni przed UVA, Iwostin jest juz lepszy choc nie tak skuteczny jak polecane tu Hydraphase XL LRP czy Avene, Dermicea moze byc stosowana samodzielnie, zawiera takie same skladniki pielegnujace, nawilzajaco- natluszczajace jak kazdy inny krem, tylko osoby o suchej skorze moga ja stosowac na inny krem, dla osob o tlustej skorze sama emulsja to az czasem za duzo. Kremy z filtrami matujace sa dostepne, ale nie w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
m.i.b Re: Lekki krem z filtrami 18.11.03, 11:09 Hydraphase XL La Roche Posay albo Hydrance UV Avene. Sa lekkie, nawilzajace i z filtrami 15. Idealne do cery mieszanej, wrazliwej, ze sklonnoscia do zatykania porow. Tylko drozsze niz 35 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Lekki krem z filtrami 18.11.03, 11:12 m.i.b napisała: > Hydraphase XL La Roche Posay albo Hydrance UV Avene. Sa lekkie, nawilzajace i > z > filtrami 15. Idealne do cery mieszanej, wrazliwej, ze sklonnoscia do zatykania > porow. > Tylko drozsze niz 35 zl. Tak, tak :) LRP był dla mnie OK, natomiast Avene mi nie pasował. Obecnie (czas przedsiwątecznych wyjazdów, zakupów etc.), wolałabym zakupic jednak coś tańszego. Odpowiedz Link Zgłoś