Dodaj do ulubionych

Tragicznie PRZETŁUSZCZAJĄCE SIĘ WŁOSY

IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 27.01.02, 19:29
Czy znaciejakis sposob na tragicznie przetluszczajace sie wlosy? Probowalam juz
chyba wszystkich dostepnych na rynku popularnych szamponow do wlosow
przetluszczajacych i nie ma szans na zmiane sytuacji. z tych bardziej
ekskluzywnych to probowalam Vichy opozniajacy przetluszczanie. Roznicy zadnej!
24 godziny i wlosy przypominaja straki, nie ma roznicy jaka jest pogoda czy
pora roku. Poza tym biore tabletki i miala byc jakas poprawa wlosow i cery, tak
twierdzil ginekolog, ale nic sie nie zmienilo.
Slyszalam, ze sa specjalne zabiegi w salonach kosmetycznych, po ktorych
przetluszczanie jest ograniczone. Jakos nie moge uwierzyc, ze cos mi pomoze.
A moze jednak znacie jakis sposob/srodek/zabieg? Bylabym baaardzo wdzieczna.
Pozdrawiam
Andrea
Obserwuj wątek
    • caroline_p Re: Tragicznie PRZETŁUSZCZAJĄCE SIĘ WŁOSY 27.01.02, 20:35
      Nie wiem, czy to kwestia indywidualna, czy zawsze tak jest, ale mi na moje
      przetłuszczające sie włosy dobrze robi farbowanie. Farbuję włosy u fryzjera,
      profesjonalnymi farbami i po zabiegu mniej się przetłuszczają, wystarczy mycie
      co drugi dzień, zamiast codziennie. Kiedyś był dostępny w sklepach naprawdę
      rewelacyjny płyn do wcierania w skórę głowy, z serii Loton. To takie polskie
      specyfiki do wlosów w szklanych butelkach, jak z poprzedniej epoki. Ten do
      przetłuszczających się włosów miał czerwoną nakrętke, rzeczywiście działał, ale
      już od dłuższego czasu jest nie do dostania. Możesz wypróbować tonik do
      przetłuszczającej się skóry głowy z profesjonalnej linii Welli (do kupienia w
      salonach fryzjerskich), jest dość drogi, ok. 60 zł. Na mnie działa średnio, ale
      może Tobie pomoże.
      Włosy mniej się też przetłuszczają po trwałej, ale trwałej nie polecam, niszczy
      włosy.
      • Gość: Marta Re: Tragicznie PRZETŁUSZCZAJĄCE SIĘ WŁOSY IP: 10.128.131.* 27.01.02, 21:11
        Nie wiem czy farbowanie pomaga na przetłuszczające się włosy-mnie osobiście po
        farbach potwornie sie wysuszyły i zaczęły rozdwajać,także przypominały
        siano.Dopiero sytuacja się unormowała gdy wróciłam do swojego koloru.
    • Gość: Maja Re: Tragicznie PRZETŁUSZCZAJĄCE SIĘ WŁOSY IP: *.chello.pl 27.01.02, 23:18
      Ja równiez muszebyc włosy codziennie. parę lat temu walczyłam z tym. Trafiłam
      jednak do pani deramtolog, która mi powiedziała, że "ten typ tak ma" (tzn. ja)
      i nic na to nie mozna poradzić. Poza tym stwierdziła, że tak jak codziennie
      myje sie ciało, tak samo należy myc włosy. One brudza się tak samo.
      Dlatego uważam, że powinnaś używac delikatnego szamponu do codziennego użytku,
      a na kocówki odżywka. Pozdrawiam.
    • Gość: Betty Re: Tragicznie PRZETŁUSZCZAJĄCE SIĘ WŁOSY IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.02, 00:45
      Trochę pomaga stosowanie szamponu Seboradin (Inter-Fragrances) i lotionu tej
      samej firmy. Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka