Dodaj do ulubionych

Acne fug - emulsja

IP: *.swidnica.mm.pl 28.12.03, 08:32
Mam pytanie czy któraś z dziewczyn na forum używała?
Jest to emulsja przeciwtrądzikowa na receptę z niewielką ilością hormonów
antyandrogennych.
Ten krem jest tylko dla dziewczyn u których nierównowaga hormonalna powoduje
pryszcze.
Proszę o odpowiedź jeśli ktoś miał doświadczenie z tym kremikiem.
Czy taki krem może przepisać dermatolog?
Obserwuj wątek
    • Gość: efr Re: Acne fug - emulsja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.03, 11:54
      ja używałam tego przez ok. 2 miesiące, przepisała mi to moja pani dermatolog
      niestety nie mogę ocenić skutków, bo używałam tego równocześnie z Aknemycinem i
      Differinem, generalnie cały ten koktajl był dość skuteczny
      aknefug jest w porządku, nie wysusza za bardzo, ale dla mnie ma jedną wadę:
      jest brązowy! ponieważ ja mam bardzo jasną cerę, to wyglądałam jakbym
      wysmarowała się pomarańczowym podkładem, ale dla kogoś z ciemniejszą cerą to
      może działać jak korektor
      • dorota-r Re: Acne fug - emulsja 29.12.03, 15:31
        Mi też to przepisała dermatolog ale nie mogłam tego nigdzie znaleźć więc nie
        kupiłam. Podobno skuteczny. Miałam to stosować na dzień pod makijaż.
        • Gość: urszulka Re: Acne fug - emulsja IP: *.swidnica.mm.pl 30.12.03, 09:56
          Ale czy dermatolog może tę emulsję przepisać bez badań hormonów?
          Wiem że to tylko krem a nie pigułki ale to w końcu hormony.
          Czy jednak dodatkowe badania ( oprócz tych dermatologicznych ) są konieczne?
          • Gość: Gośka Re: Acne fug - emulsja IP: *.chello.pl 31.12.03, 13:08
            Cześć używałam tego niedawno[z miesiąc temu]dermatolog mi go
            przepisał .Zawiera śladowe ilośći hormonu więc nie trzeba sprawdzać poziomu w
            krwi.Ogólnie jeśli cierpisz na przewlekły trądzik ,który po niczym nie schodzi
            sprawdż sobie między innymi testosteron,estradiol ale ten prepaat "krzywdy" Ci
            nie zrobi.
            Oczywiście nie smaruj kilogramu na twarz + ostrożnie zgodnie z ulotką i będzie
            ok.Zawsze można odstawić.Strasznie brudzi.
        • justy1 Re: Acne fug - emulsja 04.01.04, 18:01
          dorota-r napisała:

> Mi też to przepisała dermatolog ale nie mogłam tego nigdzie znaleźć więc nie
          > kupiłam.
          tego preparatu nie było kilka miesięcy na rynku. okazało się, ze producent
          zmieniał jego szatę graficzną. w tej chwili Aknefug emulsja jest juz dostępna w
          aptekach na receptę.
          Justy
    • Gość: magda Re: Acne fug - emulsja IP: *.debrznie.sdi.tpnet.pl 31.12.03, 14:49
      Używałam acnefug dość dawno temu, ale moim zdaniem jest to bardzo dobry środek
      przeciwtrądzikowy.Oczywiście powinnaś stosować jakieś inne leki, np.aknemycin
      lub zineryt(no na pojedyncze krostki).Aha, acnefug używałam na noc.
      pozdrawiam
      • Gość: urszulka Re: Acne fug - emulsja IP: *.swidnica.mm.pl 01.01.04, 10:51
        Dzięki bardzo za wszystkie odpowiedzi i życzę POMYŚLONOŚCI W NOWYM
        ROKU!!!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka