Dodaj do ulubionych

CIAŁO Chrystusa

18.05.15, 21:25
Już kiedyś pytałem na forum, jak katolicy radzą sobie ze świadomością, iż podczas komunii połykają ludzkie mięso. Ksiądz krwią popija. Niedawno dopiero do mnie dotarło, iż wg kościoła katolickiego należy to traktować dosłownie. Na próby rozmów o tym zagadnieniu, moi niedoszli dyskutanci obrażają się i uciekają od tematu.
Czy ktoś mi odpowie ??
Obserwuj wątek
    • marina0321 Re: CIAŁO Chrystusa 18.05.15, 22:49
      aeki napisał:

> Już kiedyś pytałem na forum, jak katolicy radzą sobie ze świadomością, iż podcz
      > as komunii połykają ludzkie mięso. Ksiądz krwią popija. Niedawno dopiero do mni
      > e dotarło, iż wg kościoła katolickiego należy to traktować dosłownie. Na próby
      > rozmów o tym zagadnieniu, moi niedoszli dyskutanci obrażają się i uciekają od t
      > ematu.
      > Czy ktoś mi odpowie ??

Ja to uważam za Kanibalizm.
      • pocoo Re: CIAŁO Chrystusa 19.05.15, 14:40
        marina0321 napisał(a):
        > Ja to uważam za Kanibalizm.

Oj Marina,czy ja muszę Ciebie uczyć,że nawet wegetarianki biorą mięsko do buzi.Nie każdy kto bierze mięsko na język jest kanibalem.
        • marina0321 Re: CIAŁO Chrystusa 19.05.15, 18:52
          pocoo napisała:
          > Oj Marina,czy ja muszę Ciebie uczyć,że nawet wegetarianki biorą mięsko do buzi.
          > Nie każdy kto bierze mięsko na język jest kanibalem.

Kto więc niem jest?
          • pocoo Re: CIAŁO Chrystusa 19.05.15, 19:56
            marina0321 napisał(a):

> Kto więc niem jest?

Trudna odpowiedź,bo... albo wszyscy,albo nikt.
            A może ci,którzy zżerają wrogów,albo przyjaciół,albo swoich zmarłych po tygodniu...
            A jak im Jezus kazał w nieskończoność żreć swoje ciało,to jakimś obrzydliwym zboczeńcem był.
            A oni go słuchają z wywalonymi ozorami.Jeszcze...jeszcze....obrzydlistwo.
        • kot404 Re: CIAŁO Chrystusa 19.05.15, 23:11
          Egzamin z anatomii
          Prof. pyta: proszę opisać budowę penisa.
          Studentka: ja się naprawdę uczyłam, naprawdę ale penisa tylko liznęłam.
          • pocoo Re: CIAŁO Chrystusa 21.05.15, 10:01
            kot404 napisał(a):

> Egzamin z anatomii
            > Prof. pyta: proszę opisać budowę penisa.
            > Studentka: ja się naprawdę uczyłam, naprawdę ale penisa tylko liznęłam.

Penis to też ciało.
    • kociak40 Re: CIAŁO Chrystusa 19.05.15, 00:20
      Ksiądz wypija kielich wina, który ma zawartość alkoholu. Można łatwo sprawdzić zawartość alkoholu w krwi u księdza, przed wypiciem i po. Będzie wiadomo czy wino zmieniło się w krew
      czy dalej jest winem w krwi u księdza.
      • kot404 Re: CIAŁO Chrystusa 19.05.15, 23:13
        I dlatego księżule w hiszpanii mogą jeździć samochodem najebani alkoholem ale tylko po bocznych drogach....
    • pocoo Re: CIAŁO Chrystusa 19.05.15, 20:01
      aeki napisał:

> Już kiedyś pytałem na forum, jak katolicy radzą sobie ze świadomością, iż podcz
      > as komunii połykają ludzkie mięso. Ksiądz krwią popija.

Protestanci jedzą ciało Jezusa i popijają jego krwią.Jezus im nakazał.
      Natomiast jego tatuś zabronił spożywania krwi , no i mamy konflikt boskich interesów.
    • kot404 Re: CIAŁO Chrystusa 19.05.15, 23:06
      nie jestem katolikiem ino ateistą, nie rozumiem problemu tego mięska, ja mięsko lubię szczególnie wołowinę
    • aeki Re: CIAŁO Chrystusa 20.05.15, 07:41
      I znów brakuje odpowiedzi praktykujących połykania ciała.
      Zadam dodatkowe pytanie.
      Jak to się ma do zakazu spożywania mięsa w piątki, o środzie popielcowej nie wspomnę.
      • marina0321 Re: CIAŁO Chrystusa 20.05.15, 08:58
        aeki napisał:

> I znów brakuje odpowiedzi praktykujących połykania ciała.
        > Zadam dodatkowe pytanie.
        > Jak to się ma do zakazu spożywania mięsa w piątki, o środzie popielcowej nie ws
        > pomnę.

Chcesz w katolikiej religii znaleźć logikę? Nie pytaj księży, bo oni nie lubią, kiedy człowiek w ich religii zaczyna myśleć.
        • pocoo Re: CIAŁO Chrystusa 20.05.15, 23:58
          Tylko psychol mógł powiedzieć;"jedzcie, to jest ciało moje.Pijcie,to jest krew moja".A piwo to jego mocz.
          • sclavus Re: CIAŁO Chrystusa 21.05.15, 11:21
            To prawda!
            ... kilku naćpanych, z objawieniami, opisało "ostatnią wieczerzę" (i jeszcze - oryginałów nie ma, są tylko odpisy i tłumaczenia więc, nie wiadomo, jak tłumaczyli, ani czy sami nie dopisali tego w średniowieczu, żeby manipulować - autentycznie - ciemnym ludem) i jest to powtarzane od kilku wieków - religia potrzebuje różnych misteriów i rytuałów... bez tego, wierni odeszliby szybko,,, w krótkich abcugach, jak to się kiedyś ładnie mówiło wink
            Zatem, zastanawianie się, czy w opłatku (hostii) jest "ciało Jezusa" a wino, to jego krew, jest tak samo bezsensowne, jak zastanawianie się nad przygodami barona Münhausena... big_grinbig_grinbig_grin
            ... żeby było śmieszniej, ta eucharystia ma swoje korzenie w judaizmie (pascha, święto paschy)... jak wszystko zresztą, co się w tym chrześcijaństwie a później, w jego odłamach, działo!!!
      • kot404 Re: CIAŁO Chrystusa 21.05.15, 22:55
        Właściwie nie ma nic nadzwyczajnego w spożywaniu owocu ani w nim samym,
        Jabłko mała planeta wszechsadu,
        Unosisz ją w górę i strząsasz,
        WODĘ I OGIEŃ,
        Może tylko otwieranie granicy,
        między zielenią a bielą,
        zagajnik smaku wśród wyrudziałych pól,
        Córko mała Damo,
        z jabłkiem w dłoni, chytrym zwierzątkiem,
        przewrotną łasicą nadziei,
    • kot404 Re: CIAŁO Chrystusa 21.05.15, 21:43
      krwista wołowinka to raj dla DUSZY!!!
      • pocoo Re: CIAŁO Chrystusa 23.05.15, 12:40
        kot404 napisał(a):

> krwista wołowinka to raj dla DUSZY!!!

Zapomniałeś dodać "portugalska".Portugalska wołowina kiciu,szczególnie w małej mieścinie.Jeżeli czułeś niebo w swoim kocim pyszczku,to właśnie tam.Nie jadłeś?To złap sobie lepiej mysz.Polną mysz.
        • marina0321 Re: CIAŁO Chrystusa 23.05.15, 13:14
          pocoo napisała:

> Nie jadłeś?
          > To złap sobie lepiej mysz.Polną mysz.

No, gdyby ktoś przyrządził dobrze przyprawiony gulasz z myszy, czy konsument by się połapał?
          • sclavus Re: CIAŁO Chrystusa 23.05.15, 14:39
            Chyba tak... - zbyt małe kawałki mięsa by były, jak na gulasz...
            • marina0321 Re: CIAŁO Chrystusa 23.05.15, 15:43
              sclavus napisał:

> Chyba tak... - zbyt małe kawałki mięsa by były, jak na gulasz...

To weźmy kotlety mielone - oczywiście z większej ilości myszy.
              • sclavus Re: CIAŁO Chrystusa 23.05.15, 16:28
                Ha!!
                To mógłby być ekstra przysmak... dla kotów!! wink
                • kot404 Re: CIAŁO Chrystusa 23.05.15, 23:21
                  Niech kociak40 je Wasz gulasz z myszy, ja wolę wołowy. A tak w ogóle to rozumiem, że nie jestem tu mile widziany więc idę na dachy.
                  żegnam ozięble!
              • kociak40 Re: CIAŁO Chrystusa 23.05.15, 19:54
                "To weźmy kotlety mielone - oczywiście z większej ilości myszy. " - marina0321

Cenię morze za jego poziom.
            • kociak40 Re: CIAŁO Chrystusa 23.05.15, 19:52
              sclavus napisał:

> Chyba tak... - zbyt małe kawałki mięsa by były, jak na gulasz...

Naród myśli żołądkami.
              • sclavus Re: CIAŁO Chrystusa 23.05.15, 21:39
                Tym niemniej, wie co to gulasz!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka