ras_ajri 18.05.06, 18:28 ja też chce tak tanio: miasta.gazeta.pl/bialystok/1,35241,3344955.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
markus.kembi Re: Kler dostaje za półdarmo, a ja nie? 18.05.06, 19:22 A wiesz dlaczego z reguły nie dostają za darmo? Bo musieliby zapłacić podatek od darowizny, a za niską, superpromocyjną cenę wyjdzie taniej, a najlepiej za symboliczną złotówkę. Odpowiedz Link
wanda43 Re: Kler dostaje za półdarmo, a ja nie? 18.05.06, 20:42 ja tez bym chciała,ale niestety..... Darmo,to nawet w pysk nie leją,tylko albo trzeba zasłużuć,albo nie chcieć się kasą "podzielic". Odpowiedz Link
adam81w Re: Kler dostaje za półdarmo, a ja nie? 18.05.06, 23:07 ras wystarczy zostac ksiedzem Odpowiedz Link
kociak40 Re: Kler dostaje za półdarmo, a ja nie? 19.05.06, 01:12 adam81w napisał: > ras wystarczy zostac ksiedzem Ksiądz, to taki wyuczony zawód, jak zdobywać pieniądze, duże pieniądze, przy najmniejszym wysiłku. Niestety, nie każdy się nadaje, trzeba mieć dobrą "kiepełę" aby umieć to poźniej robić, stale trzeba tylko myśleć co by tu jeszcze zrobić, jak podejść ludzi aby sami dali. Tylko taka jest różnica między gangiem trudniącym się rozbojami, używającym siły i przemocy, a klerem, że ten ostatni robi to bardziej przemyślnie, finezyjnie, nie trzeba za węgła napadać, ludzie sami przyjdą i dadzą. Jedni straszą bronią i nożem, ci drudzy piekłem i czyśccem. Rezultat ten sam, sposoby tylko różne. Finezja polega na tym, że jedni mogą trafić do więzienia, drudzy nie. Odpowiedz Link
adam81w Re: Kler dostaje za półdarmo, a ja nie? 19.05.06, 01:26 kociak ja bym sie nadawal . tylko zasady moralne by mi nie pozwalaly tak oszukiwac ludzi i po 2 kobiety . jak sobie tego moglbym odmowic ? Odpowiedz Link
lena_ziemkiewicz Ul. Dzika i Próżna 19.05.06, 08:10 7. Parafia pw. Matki Boskiej Fatimskiej przy ul. Dzikiej i Próżnej HAHAHAHAAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHHAHAAAA. Odpowiedz Link
wanda43 Re: Ul. Dzika i Próżna 19.05.06, 08:41 Matka boska fatimska?To jakaś nowa? Tyle ty matek boskich,ze ja juz sie gubie. Odpowiedz Link
lena_ziemkiewicz Re: Ul. Dzika i Próżna 19.05.06, 08:52 To ta, co ją te portugalskie dzieciaki wymyśliły. Odpowiedz Link
lena_ziemkiewicz Nieważne miejsca pracy, szkoły i mieszkania 19.05.06, 08:13 Ważne, żeby kościółek mógł stawiać nowe pralnie mózgów i pieniędzy. Odpowiedz Link
miriam_73 Re: Kler dostaje za półdarmo, a ja nie? 19.05.06, 08:52 1. Z bonifikat korzystają nie tylko jednostki koscielne, ale także inne, np. fundacje, stowarzyszenia, jednostki wyznaniowe innych kosciołów i związków wyznaniowych. oraz osoby indywidualne, przy wykupie nieruchomości komunalnych też. Bardzo dużych bonifikat. 2. Podatek od darowizn, jak to ktoś okreslił, płaca wyłącznie osoby fizyczne a nie osoby prawne.Zaś przychód w CIT jest zwolniony wyłącznie jeśli jest wykoryzstywany na działalność statutową. I nie jest to zwolnienie "kościelne" ale ogólne. Odpowiedz Link
joanna.d.arc Re: Kler dostaje za półdarmo, a ja nie? 19.05.06, 09:28 Mnie wkurza to oddawanie za złotówkę albo z 50% bonifikatą. I nie tylko jak państwo oddaje kościołowi. Ja za swoje mieszkanie zapłaciłam ponad 300 tys. zł. A wiele osób wykupuje na własność lokale spółdzielcze za 50% ceny i to jeszcze ceny ustalonej przez jakiegoś rzeczoznawcę, która ma się nijak do ceny rynkowej ( Odpowiedz Link
wanda43 Re: Kler dostaje za półdarmo, a ja nie? 19.05.06, 11:52 A tu bardzo fajne podsumowanie tych biedakow koscielnych,ktorzy darmo otrzymali i darmo mieli dawac. wiadomosci.onet.pl/1,15,11,20033194,56040502,2240802,0,forum.html Odpowiedz Link