Dodaj do ulubionych

Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedria?

04.01.10, 07:58
jaka jest pogoda?
czy hotele nie świecą pustkami nie prowadzi się wtedy remontów?
zastanawiamy się nad wczasami 8-15.04

co powiecie o hotelu Carribean World Borj Cedria?
Obserwuj wątek
    • Gość: marta Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri IP: *.123.185.109.koba.pl 11.01.10, 19:49
      czy moglabyas odezwac sie do mnie moje gadu 715220 bo tez planuje
      wyjazd do tunezji
    • Gość: ola Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.10, 08:41
      witam ja tam lece od 1-do 8 kwietnia w tym hotelu nie było 4 lata
      polaków jest ok ale pogoda to loteria może byc najmniej 18 stopni a
      najwiecej 29 wiec my ryzykujemy bo wylot jest za śmieszne pieniądze
      lecimy z krakowa pozdrawiam
      • Gość: Monia Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.10, 09:01
        Witam, ja lece 8 kwietnia do Carribean World Gammarth, ciekawa jestem jaka bedzie pogoda , lece z Wrocławia
        • Gość: adam Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.10, 18:00
          witaj...
          my tzn para 30latków:-),chcemy tam lecieć 16go czerwca..właśnie to tego hotelu
          lub do Grammath...Czy wiesz coś na temat tego hotelu więcej?? z jakiego biura
          podrózy kożystasz??
          mój e mail madmax.30@wp.pl
          pozdrawiam
          • Gość: Monia Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 09:21
            Jestes pewien że podałes mi dobry adres mailowy ? :)
      • toya666 Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri 27.02.10, 17:06
        Co do pogody, ja bym się przygotowała na ciepełko. Wróciłam z Tunezji
        przedwczoraj (25.02) i było już 25*C :)
        • Gość: lila47 Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri IP: *.chello.pl 27.02.10, 18:09
          czy bylas moze w tym hotelu Carribean World Borj Cedri?Jaka woda w basenie?Czy
          jest podgrzewana,czy konsultantka wprowadzila mnie w bląd.Nigdzie nie moge nic
          poczytac na ten temat.A może jest basen kryty?
          pozdrawiam
    • Gość: kajo Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri IP: *.is.net.pl 27.02.10, 13:54
      my lecimy zKrakowa 8 04
      • Gość: Galas Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri IP: *.chello.pl 30.03.10, 01:16
        Jedziemy do Caribbean World Borj Cedria 8.04 widze ze rodacy tez beda
        :P pozdrawiam i do zobaczenia :)
    • toya666 Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri 27.02.10, 17:08
      Nie byłam w tym hotelu, ale 2 lata temu byłam w Borj Cedria. Oprócz oczywistych
      zalet: blisko do Tunisu, Kartaginy i Sidi Bou Said, nic tam nie ma. Zależy czego
      szukacie i oczekujecie od hotelu. Wylegiwania się na plaży czy zwiedzania?
      Można też podjechać do Tunisu a stamtąd na zachód (w stronę Tabarki i Ain
      Draham), gdzie jest przepięknie zielone lub na bardzo interesujący Cap Bon.
    • Gość: monika Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri IP: *.torun.mm.pl 27.02.10, 23:33
      Witam czy ktos bedzie moze miedzy 22.04-05.05
    • Gość: boti Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri IP: *.centertel.pl 03.04.10, 21:44
      no niestety z tego co pokazuje meteoprog na dzień dzisiejszy to od 8-15
      kwietnia, ma padac cały czas a temper to średnio 21 st
      • Gość: Galas Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri IP: *.chello.pl 04.04.10, 02:10
        co do tych opadów to mam nadzieje ze sie mylisz :P
        • Gość: 67t Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri IP: 83.1.123.* 04.04.10, 16:24
          tez mam nadzieje ze deszcz to tylko taki chwilowy
    • kacha95 Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri 06.04.10, 16:38
      kochani po powrocie poproszę o opinie, na początku maja chcielibysmy
      wybrać sie tam z dzieckiem, znalazłam rózne opiniie wiec bardzo was
      proszę abyscie po powrocie podzielili sie nimi!!!!
      jak pokoje, wyzywienie itp. bedę wdzięczna
      • Gość: julbea Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri IP: 83.238.200.* 07.04.10, 23:22
        ja lece 25.04 z wawy. do riadh club wie ktoś moze jak to wyglada na
        żywo caly ten kompleks riadh palms? nazdjeciach wydaje sie ok. a i
        ciekawe co z pogoda? myslicie ze do 25.04 temperatury wzrposna bo poki
        co to troche malo 21 stopni;/
        • Gość: Galas Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri IP: *.chello.pl 08.04.10, 00:52
          c 21 stopni to wbrew pozorom sporo biorac pod uwage fakt ze to jest
          tem. w cieniu, a słonce w tunezji grzeje bardziej niz u nas. po
          powrocie opisze reszte jak było naprawde do zobaczenia za tydzień :)
      • Gość: Galas Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri IP: *.chello.pl 18.04.10, 12:54
        PO powrocie jaknajbardziej zadowolony było duzo dzieci tak ze był czas
        dla najmłodszych tez organizowany polecam jedzenie jak kto lubi pyszne
        desery na sniadanie dobre omlety
        • Gość: mateusz Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri IP: 109.243.168.* 18.04.10, 14:08
          Galas, a jak temperatury? Dalo rade sie wylegiwac na sloneczku,
          kapac w basenie i w morzu? Czy raczej pogoda na dlugi rekaw i brak
          opcji na kapiel? Rozumiem, ze wieczory chlodne byly.. Interesuja
          mnie te odczuwalne temperatury, bo te w prognozach pogody (21,
          19stopni) rzeczywiscie sa podawane w cieniu, co nie odzwierciedla
          rzeczywistej pogody.
          Napisz prosze jak z tymi temperaturami bo nie wiem, czy nastawiac
          sie na opalanie czy na zwiedzanie Tunezji w deszczu i chlodzie..
          Pozdrawiam:)
        • batysz Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri 18.04.10, 14:22
          Gość portalu: Galas napisał(a):

> PO powrocie jaknajbardziej zadowolony było duzo dzieci tak ze był czas
          > dla najmłodszych tez organizowany polecam jedzenie jak kto lubi pyszne
          > desery na sniadanie dobre omlety

Kolego jak możesz napisz czy zjeżdżalnie i wszystkie baseny są już czynne jak
          też i bary szczególnie ten na plaży. Wylatuję z rodziną 22.04 (jak samoloty
          zaczną latać) więc przez te parę dni pewnie nic się nie zmieni. Dzięki za
          odpowiedź.
          • lila47 Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri 19.04.10, 10:54
            byłam w tym hotelu od 1.04 do 8.04 zjeżdżalnie jeszcze nie były czynne.Pogoda
            wymarzoną nie była,ale w tym rejonie Tunezji można się było tego spodziewać. Jak
            było słonce i można było się schować od wiatru to było extra.Kąpiel raczej dla
            zahartowanych.Ja raz weszłam do basenu na 5 minut.Znajoma była tydzień później i
            było już cieplej.A od 22.04 z całą pewnością będzie jeszcze cieplej.Na
            plażowanie można liczyć, kąpiel pod ?.Bary na plaży jeszcze zamknięte i w
            kwietniu raczej nie będą czynne.Czynny bar jest tylko jeden przy recepcji.Hotel
            też jest czynny tylko po lewej stronie od drogi wjazdowej,ale z basenu i leżaków
            można było korzystać i w tej nieczynnej części z prawej strony.Całość
            ogromna/teren i budynki hotelowe/Ważne-trzeba mieć własne ręczniki
            plażowe.Generalnie wszyscy byli zadowoleni z pobytu,nie słyszałam narzekań.Życzę
            słonecznej pogody i zadowolenia z urlopu.
    • kajo61 Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri 24.04.10, 21:53
      totalna tragedia animatorki nic nie robią rezydentki tylko wycieczki bez przerwy budzą sie z reką w nocniku hotel nie 4 ale słaba 2 noi podział inni i Polacy tylko w folderze ładnie wygląda ale to nie dla Polakow od 500 do 800 czyli najgorsze.
      • Gość: angie Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri IP: *.police.vectranet.pl 25.04.10, 11:37
        przepraszam ale twoja wypowiedź jest bardzo chaotyczna. jakieś
        konkrety, szczegóły bo nic nie zrozumiałam a jadę tam w czerwcu.
    • batysz Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri 29.04.10, 18:47
      Dzisiaj wróciłem z tego hotelu jeśli chodzi o animacje to są naprawdę fajne.
      Ogólne wrażenie obiektu nie najgorsze chociaż całość trochę zaniedbana.
      Najgorsze wspomnienia pozostawiły rezydentki których rola sprowadza się do
      sprzedaży wycieczek a jeśli już coś się od nich dowiemy to w arogancki sposób.
      • Gość: Borys Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri IP: 77.223.236.* 30.04.10, 06:53
        Hej prosze o jakies praktyczne rady co zabrac a co bedzie zbedne.Slyszalem ze wskazane jest wziasc
        baterie (do sejfu) i reczniki plazowe.Jesli maciejakies pomysly topiszcie
        • Gość: ania Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.10, 09:44
          o co chodzi z tymi bateriami do sejfu bo wybieram sie tam w czerwcu?
          • batysz Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri 30.04.10, 18:21
            Sejf działa na baterie 9V (volt) która na miejscu jest do kupienia lecz trochę
            drożej, ja osobiście nie korzystałem z tego i nic nie zginęło.
            • Gość: ania Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.05.10, 09:16
              a ile potrzeba tych bateri?. W opisie piszą, że sejf jest płatny w
              recepcji czyli w pokoju też jest?
              • Gość: krakus Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri IP: *.adsl.inetia.pl 03.05.10, 15:51
                Sejfy są w pokojach montowane w szafach. Do zaprogramowania szyfru i
                zamykania sejfu niezbędne jest podłączenie wewnątrz sejfu baterii 9V.
                Baterie można też nabyć na miejscu w kantorze koszt 10 dinarów.
                Dodatkowo jak ktoś ma urwaną końcówkę do podłączenia baterii to może ją
                otrzymać również w tym kantorze. Nie ma wynajmowania sejfów w recepcji
                to jedyny sposób zabezpieczenia swoich rzeczy.
                • Gość: ania Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.10, 10:05
                  dzięki za odpowiedź ile tych baterii?
                  • yo_witka Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri 10.05.10, 12:19
                    Mam pytanie o te ręczniki plażowe - Czy zabrać własne oznacza że na
                    wyposażeniu hotelu w ogóle nie ma ręczników plażowych czy też są ale
                    np. za kaucją czy w fatalnym stanie? Szczerze mówiąc trochę nie chce
                    mi sie wierzyć że w 4* hotelu nie ma ręczników..??
                    • Gość: fazzi Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri IP: *.olsztyn.net.pl 11.05.10, 11:08
                      We wszystkich hotelach spotkałem się z zasadą, że ręczników hotelowych nie
                      wynosi się poza pokój. Sądzę, że tam obowiązuje ta sama zasada zatem na plażę
                      tylko swój ręcznik.
                      • yo_witka Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri 12.05.10, 12:52
                        Nie do końca - ręczników łazienkowych oczywiście nie wynosi się poza
                        pokój ale w każdym hotelu w którym do tej pory byłam zarówno w
                        Turcji jak i w Tunezji był osobny punkt (zazwyczaj koło basenu)
                        wydawania ręczników plażowych, albo one są gratis albo za kaucją
                        którą trzeba uiścić w recepcji ale zwykle są i nie trzeba zabierać
                        ręczników z Polski - stąd moje pytanie
                        • Gość: ania Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.10, 12:59
                          Właśnie mam takie same doświadczenia co do ręczników basenowych
                          (plażowych) jak ty yo_witka, zawsze wydawane były przez basenowego
                          np. na podstawie karty basenowej - a tam ich nie ma, są drogie (tzn.
                          trzeba płacić) czy jak? Bo przy 4 osobach 4 duże ręczniki plażowe to
                          spory bagaż.Czy ktoś może podać ceny wycieczek fakultatywych
                          oferowanych przez rezydentki szczególnie Tunis, Kartagina
                          i "niebieskie miasteczko"?
                          • Gość: ania Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.10, 15:24
                            mam jeszcze pytanie o telewizor w pokoju,za pilota trzeba zapłacić -
                            jeśli tak to ile (czy to jest kaucja?)bo też pierwszy raz się z tym
                            spotykam. jakie polskie kanały są tam odbierane?
                            • batysz Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri 12.05.10, 19:29
                              Jeśli chodzi o ręczniki to też byłem zaskoczony, że ich nie ma i tylko dzięki
                              temu forum zabrałem je ze sobą. Na miejscu potwierdziło się, że są one
                              niedostępne. Pilot i suszarka jest do pobrania na recepcji bezpłatnie które
                              trzeba oddać przy wymeldowaniu (były osoby które o ty zapomniały bez żadnych
                              konsekwencji). Z polskich programów dostępny jest jeden kanał Polonia 1.
                              Wycieczka u chamskiej rezydentki do Tunisu kosztuje 75 dinarów natomiast
                              taksówka dla trzech osób w dwie strony z trzy godzinnym postojem na miejscu to
                              koszt 35 dinarów. Postój znajduję się bezpośrednio przed bramą wjazdową.
                              • Gość: aga Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.10, 07:00
                                Prosze o info ile kosztuje wycieczka na pustynie (2 dniowa) kupiona
                                u rezydentki
                                • batysz Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri 13.05.10, 14:01
                                  Jeśli dobrze pamiętam 110 dinarów, ja osobiście nie byłem szkoda mi było czasu.
                                  • yo_witka Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri 13.05.10, 15:28
                                    No to wielka lipa z tymi ręcznikami w takim razie - tak jak Ania
                                    pisze 4 duże ręczniki zajmują w walizce sporo miejsca

Batysz jeśli dobrze doczytałam wylatywałeś pod koniec kwietnia,
                                    napisz proszę czy były już czynne zjeżdżalnie i wszystkie bary??

• Gość: ania Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.10, 15:46
                                      aha jeszcze jedno pytanko (do mojego wyjazdu 24.06 zamęczę was
                                      pytaniami) czy w hotelu jest bankomat, bo nie chcę brac za duzo
                                      gotówki (po doświadczeniu z Paryża jak pani posprzatała nasz pokój
                                      godzinę po naszym zameldowaniu w hotelu z 500E)
                                      • Gość: krakus Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri IP: *.ip.netia.com.pl 14.05.10, 07:27
                                        Na placu ze sklepami w centrum obiektu jest kantor i bankomat. Nie ma z
                                        tym problemu
                                    • batysz Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri 13.05.10, 18:05
                                      Ja byłem do 29 kwietnia i niestety zjeżdżalnie były nieczynne. Jeśli chodzi o
                                      bary to też porażka czynny był tylko przy recepcji i w trakcie wieczornych
                                      animacji (mini disco dla dzieci później dla dorosłych) natomiast na plaże trzeba
                                      było nosić napoje z hotelu, czynny był również snack bar z sałatkami i pizzą.
    • kacha95 wrócilismy 14.05.10, 17:39
      mogę opisać moje doświadczenia:
      - hotel nie mozna narzekać, pokoje czyste, schludne, z zewnątrz
      widać ze nie są nowe no ale to nie HILTON wiec nie ma co narzekać,
      - na recepcji warto dac kilka USD mozna dostac lepszy pokój(nie wiem
      jak to jest w sezonie czy jest wówczas jakiś wybór)
      - pokoje - suszarkę i pilota mielismy nie trzeba bylo wypozyczać, do
      sejfu podobno potrzebne są dwa rodzaje baterii (paluszki i te co
      ktos wczesniej wspominał) my nie korzystalismy z sejfu wiec nie
      powiem dokladnie jakie baterie
      - hotel składa sie z kilku budynków wokół których toczy się zycie
      (najgorzej jest dostac pokój w bloku 400 (dyskoteka przy basenie do
      23 wiec jak ktos jedzie z dzieckiem brać pokoje od zachodu)
      - ręczniki plażowe i basenowe - rzeczywiscie brak ale mozna kupic w
      pobliskim sklepiku za ok. 10 dinarów (i miec odrazu pamiątke z
      tunisu ;)
      - we wtroki lub środy (nie pamietam dokładnie) na deptaku wokół
      którego znajdują się 3 rózne hotele pojawia się "targ" mozna kupić
      pamiątki itp.
      - zjezdzalnie otworzyli 12 maja (byly popsute)
      - jedzenie jak to jedzenie, raz lepsze raz gorsze każdy znajdzie coś
      dla siebie, z tego co mówila jedna z animatorek (polka sympatyczna
      któa opiekuje sie dziećmi w klubiku) jedzenie jest dostosowywane do
      potrzeb polaków
      - jak ktos jedzie z małym dzieckiem musi sie liczyc z tym ze jego
      dziecko bedzie obiektem ciagłego zaczepiania całowania cmokania itp.
      - bary przy basenie i na plazy byly jeszcze nieczynne
      - w snack barze przy basenie od 12-17 mozna bylo coś oszamac,
      zazwyczaj byly to jakies, makarony, saltaki i pizza która byla
      robiona na zamowienie (czas oczekiwania niedługi w zaleznosci od
      tego ile bylo chętnych max. 10 min)
      - natomiast w barze przy recepcji od 10, czynny bar z alkoholami
      oraz barek z kawą, herbatą i ciastkami sukcesywanie dokładanymi
      - nie ma takiej nagonki jak w egipcie ze za kazde sprzątanięcie,
      zrobienie czegoś nachalnie proszą o napiwek
      - klubik dla dzieci - przedpoludniem na plazy organizowali czas
      dzieciom przynosząc zabawki do piasku, w klubiku przyhotelowym, są
      bujawki i zjezdzalnia w srodku stoliki, mozna rysowac kleic itp.
      chyba wsio jakby ktos mial jakies pytania to chętnie odpowiem
      • kacha95 Re: wrócilismy 14.05.10, 17:42
        jesli chodzi o wycieczke do tunisu to podobno dobrze zamówic jest
        taxi i do stacji kolejowej a potem pociągiem do Tunisu wysiada sie w
        srodku miasta (jest to najtansza opcja)
        • Gość: Borys Re: wrócilismy IP: 77.223.236.* 14.05.10, 19:20
          Dzieki Ci za konkretne informacje :-)spokojniej sie bedzie tam
          lecieć !Jakby coś ci sie przypomniało z praktycznych porad to PISZ
          • kacha95 Re: wrócilismy 14.05.10, 19:36
            przypomnialo mi się ;)
            - za zjezdzalnie płaci się 5 dinarów od os.
            • Gość: ania Re: wrócilismy IP: *.police.vectranet.pl 15.05.10, 09:12
              Jak to płaci się za zjeżdżalnie? to jest opłata za dzień czy pobyt?
              Nas cały czas zapewniają, że aquapark jest w opcji all gratis. Tak
              przynajmniej twierdzą w Oasis.
              • kacha95 Re: wrócilismy 15.05.10, 15:26
                też tak myslelismy - być moze w sezonie bedą bezpłatne jednak
                zjeżdzalnie skupiają się wokół 3 hoteli więc pewnie chcą zarobić
                nie powiem dokładnie za jaki czas jest to opłata (czy za dzien czy
                za cały pobyt) my o otwarciu zjezdzalni dowiedzielismy się pół dnia
                przed wyjazdem wiec chcielismy skorzystać chociaz pare godzin (za
                dziecko nie płacilismy)
                • yo_witka Re: wrócilismy 17.05.10, 11:56
                  Jaką mieliście pogodę? Czy wieczory są jeszcze chłodne i brać
                  dzieciom coś ciepłego do ubrania (wylatujemy w ten czwartek?)

Czy loty były planowe, nie mieliście żadnych problemów ze względu na
                  islandzki wulkan?
                  • kacha95 Re: wrócilismy 17.05.10, 16:46
                    Lot do Tunezji był opóźniony ok.1h do Polski był o czasie.
                    Pogoda była zmienna, generalnie ciepło słońce grzało ale były dni,
                    że wieczorem nieźle dmuchał wiatr, mimo wszystko dla dzieci
                    zabralabym po 1 cieplejszym ubraniu na wieczor
                    • Gość: jaga Re: wrócilismy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.10, 09:45
                      Witam, wybieram się do Tunezji z biurem oasis tours. chciałabym
                      pojechac na oferowana przez nich dwudniowa wycieczkę na saharę. czy
                      ktoś ma doświadczenia z takiej wycieczki organizowanej właśnie przez
                      to biuro podróży? czy mieliście jakieś zastrzeżenia do organizacji,
                      przebiegu, pilota itp? Z góry wielkie dzięki za wszelkie opinie:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka