monika-bab 04.01.10, 07:58 jaka jest pogoda? czy hotele nie świecą pustkami nie prowadzi się wtedy remontów? zastanawiamy się nad wczasami 8-15.04 co powiecie o hotelu Carribean World Borj Cedria? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marta Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri IP: *.123.185.109.koba.pl 11.01.10, 19:49 czy moglabyas odezwac sie do mnie moje gadu 715220 bo tez planuje wyjazd do tunezji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.10, 08:41 witam ja tam lece od 1-do 8 kwietnia w tym hotelu nie było 4 lata polaków jest ok ale pogoda to loteria może byc najmniej 18 stopni a najwiecej 29 wiec my ryzykujemy bo wylot jest za śmieszne pieniądze lecimy z krakowa pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.10, 09:01 Witam, ja lece 8 kwietnia do Carribean World Gammarth, ciekawa jestem jaka bedzie pogoda , lece z Wrocławia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.10, 18:00 witaj... my tzn para 30latków:-),chcemy tam lecieć 16go czerwca..właśnie to tego hotelu lub do Grammath...Czy wiesz coś na temat tego hotelu więcej?? z jakiego biura podrózy kożystasz?? mój e mail madmax.30@wp.pl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 09:21 Jestes pewien że podałes mi dobry adres mailowy ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
toya666 Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri 27.02.10, 17:06 Co do pogody, ja bym się przygotowała na ciepełko. Wróciłam z Tunezji przedwczoraj (25.02) i było już 25*C :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila47 Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri IP: *.chello.pl 27.02.10, 18:09 czy bylas moze w tym hotelu Carribean World Borj Cedri?Jaka woda w basenie?Czy jest podgrzewana,czy konsultantka wprowadzila mnie w bląd.Nigdzie nie moge nic poczytac na ten temat.A może jest basen kryty? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajo Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri IP: *.is.net.pl 27.02.10, 13:54 my lecimy zKrakowa 8 04 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galas Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri IP: *.chello.pl 30.03.10, 01:16 Jedziemy do Caribbean World Borj Cedria 8.04 widze ze rodacy tez beda :P pozdrawiam i do zobaczenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
toya666 Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri 27.02.10, 17:08 Nie byłam w tym hotelu, ale 2 lata temu byłam w Borj Cedria. Oprócz oczywistych zalet: blisko do Tunisu, Kartaginy i Sidi Bou Said, nic tam nie ma. Zależy czego szukacie i oczekujecie od hotelu. Wylegiwania się na plaży czy zwiedzania? Można też podjechać do Tunisu a stamtąd na zachód (w stronę Tabarki i Ain Draham), gdzie jest przepięknie zielone lub na bardzo interesujący Cap Bon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri IP: *.torun.mm.pl 27.02.10, 23:33 Witam czy ktos bedzie moze miedzy 22.04-05.05 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boti Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri IP: *.centertel.pl 03.04.10, 21:44 no niestety z tego co pokazuje meteoprog na dzień dzisiejszy to od 8-15 kwietnia, ma padac cały czas a temper to średnio 21 st Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galas Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri IP: *.chello.pl 04.04.10, 02:10 co do tych opadów to mam nadzieje ze sie mylisz :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 67t Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri IP: 83.1.123.* 04.04.10, 16:24 tez mam nadzieje ze deszcz to tylko taki chwilowy Odpowiedz Link Zgłoś
kacha95 Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri 06.04.10, 16:38 kochani po powrocie poproszę o opinie, na początku maja chcielibysmy wybrać sie tam z dzieckiem, znalazłam rózne opiniie wiec bardzo was proszę abyscie po powrocie podzielili sie nimi!!!! jak pokoje, wyzywienie itp. bedę wdzięczna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julbea Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri IP: 83.238.200.* 07.04.10, 23:22 ja lece 25.04 z wawy. do riadh club wie ktoś moze jak to wyglada na żywo caly ten kompleks riadh palms? nazdjeciach wydaje sie ok. a i ciekawe co z pogoda? myslicie ze do 25.04 temperatury wzrposna bo poki co to troche malo 21 stopni;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galas Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri IP: *.chello.pl 08.04.10, 00:52 c 21 stopni to wbrew pozorom sporo biorac pod uwage fakt ze to jest tem. w cieniu, a słonce w tunezji grzeje bardziej niz u nas. po powrocie opisze reszte jak było naprawde do zobaczenia za tydzień :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galas Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri IP: *.chello.pl 18.04.10, 12:54 PO powrocie jaknajbardziej zadowolony było duzo dzieci tak ze był czas dla najmłodszych tez organizowany polecam jedzenie jak kto lubi pyszne desery na sniadanie dobre omlety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateusz Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri IP: 109.243.168.* 18.04.10, 14:08 Galas, a jak temperatury? Dalo rade sie wylegiwac na sloneczku, kapac w basenie i w morzu? Czy raczej pogoda na dlugi rekaw i brak opcji na kapiel? Rozumiem, ze wieczory chlodne byly.. Interesuja mnie te odczuwalne temperatury, bo te w prognozach pogody (21, 19stopni) rzeczywiscie sa podawane w cieniu, co nie odzwierciedla rzeczywistej pogody. Napisz prosze jak z tymi temperaturami bo nie wiem, czy nastawiac sie na opalanie czy na zwiedzanie Tunezji w deszczu i chlodzie.. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
batysz Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri 18.04.10, 14:22 Gość portalu: Galas napisał(a): > PO powrocie jaknajbardziej zadowolony było duzo dzieci tak ze był czas > dla najmłodszych tez organizowany polecam jedzenie jak kto lubi pyszne > desery na sniadanie dobre omlety Kolego jak możesz napisz czy zjeżdżalnie i wszystkie baseny są już czynne jak też i bary szczególnie ten na plaży. Wylatuję z rodziną 22.04 (jak samoloty zaczną latać) więc przez te parę dni pewnie nic się nie zmieni. Dzięki za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
lila47 Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri 19.04.10, 10:54 byłam w tym hotelu od 1.04 do 8.04 zjeżdżalnie jeszcze nie były czynne.Pogoda wymarzoną nie była,ale w tym rejonie Tunezji można się było tego spodziewać. Jak było słonce i można było się schować od wiatru to było extra.Kąpiel raczej dla zahartowanych.Ja raz weszłam do basenu na 5 minut.Znajoma była tydzień później i było już cieplej.A od 22.04 z całą pewnością będzie jeszcze cieplej.Na plażowanie można liczyć, kąpiel pod ?.Bary na plaży jeszcze zamknięte i w kwietniu raczej nie będą czynne.Czynny bar jest tylko jeden przy recepcji.Hotel też jest czynny tylko po lewej stronie od drogi wjazdowej,ale z basenu i leżaków można było korzystać i w tej nieczynnej części z prawej strony.Całość ogromna/teren i budynki hotelowe/Ważne-trzeba mieć własne ręczniki plażowe.Generalnie wszyscy byli zadowoleni z pobytu,nie słyszałam narzekań.Życzę słonecznej pogody i zadowolenia z urlopu. Odpowiedz Link Zgłoś
kajo61 Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri 24.04.10, 21:53 totalna tragedia animatorki nic nie robią rezydentki tylko wycieczki bez przerwy budzą sie z reką w nocniku hotel nie 4 ale słaba 2 noi podział inni i Polacy tylko w folderze ładnie wygląda ale to nie dla Polakow od 500 do 800 czyli najgorsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angie Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri IP: *.police.vectranet.pl 25.04.10, 11:37 przepraszam ale twoja wypowiedź jest bardzo chaotyczna. jakieś konkrety, szczegóły bo nic nie zrozumiałam a jadę tam w czerwcu. Odpowiedz Link Zgłoś
batysz Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri 29.04.10, 18:47 Dzisiaj wróciłem z tego hotelu jeśli chodzi o animacje to są naprawdę fajne. Ogólne wrażenie obiektu nie najgorsze chociaż całość trochę zaniedbana. Najgorsze wspomnienia pozostawiły rezydentki których rola sprowadza się do sprzedaży wycieczek a jeśli już coś się od nich dowiemy to w arogancki sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borys Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri IP: 77.223.236.* 30.04.10, 06:53 Hej prosze o jakies praktyczne rady co zabrac a co bedzie zbedne.Slyszalem ze wskazane jest wziasc baterie (do sejfu) i reczniki plazowe.Jesli maciejakies pomysly topiszcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.10, 09:44 o co chodzi z tymi bateriami do sejfu bo wybieram sie tam w czerwcu? Odpowiedz Link Zgłoś
batysz Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri 30.04.10, 18:21 Sejf działa na baterie 9V (volt) która na miejscu jest do kupienia lecz trochę drożej, ja osobiście nie korzystałem z tego i nic nie zginęło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.05.10, 09:16 a ile potrzeba tych bateri?. W opisie piszą, że sejf jest płatny w recepcji czyli w pokoju też jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri IP: *.adsl.inetia.pl 03.05.10, 15:51 Sejfy są w pokojach montowane w szafach. Do zaprogramowania szyfru i zamykania sejfu niezbędne jest podłączenie wewnątrz sejfu baterii 9V. Baterie można też nabyć na miejscu w kantorze koszt 10 dinarów. Dodatkowo jak ktoś ma urwaną końcówkę do podłączenia baterii to może ją otrzymać również w tym kantorze. Nie ma wynajmowania sejfów w recepcji to jedyny sposób zabezpieczenia swoich rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.10, 10:05 dzięki za odpowiedź ile tych baterii? Odpowiedz Link Zgłoś
yo_witka Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri 10.05.10, 12:19 Mam pytanie o te ręczniki plażowe - Czy zabrać własne oznacza że na wyposażeniu hotelu w ogóle nie ma ręczników plażowych czy też są ale np. za kaucją czy w fatalnym stanie? Szczerze mówiąc trochę nie chce mi sie wierzyć że w 4* hotelu nie ma ręczników..?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fazzi Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri IP: *.olsztyn.net.pl 11.05.10, 11:08 We wszystkich hotelach spotkałem się z zasadą, że ręczników hotelowych nie wynosi się poza pokój. Sądzę, że tam obowiązuje ta sama zasada zatem na plażę tylko swój ręcznik. Odpowiedz Link Zgłoś
yo_witka Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri 12.05.10, 12:52 Nie do końca - ręczników łazienkowych oczywiście nie wynosi się poza pokój ale w każdym hotelu w którym do tej pory byłam zarówno w Turcji jak i w Tunezji był osobny punkt (zazwyczaj koło basenu) wydawania ręczników plażowych, albo one są gratis albo za kaucją którą trzeba uiścić w recepcji ale zwykle są i nie trzeba zabierać ręczników z Polski - stąd moje pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.10, 12:59 Właśnie mam takie same doświadczenia co do ręczników basenowych (plażowych) jak ty yo_witka, zawsze wydawane były przez basenowego np. na podstawie karty basenowej - a tam ich nie ma, są drogie (tzn. trzeba płacić) czy jak? Bo przy 4 osobach 4 duże ręczniki plażowe to spory bagaż.Czy ktoś może podać ceny wycieczek fakultatywych oferowanych przez rezydentki szczególnie Tunis, Kartagina i "niebieskie miasteczko"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.10, 15:24 mam jeszcze pytanie o telewizor w pokoju,za pilota trzeba zapłacić - jeśli tak to ile (czy to jest kaucja?)bo też pierwszy raz się z tym spotykam. jakie polskie kanały są tam odbierane? Odpowiedz Link Zgłoś
batysz Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri 12.05.10, 19:29 Jeśli chodzi o ręczniki to też byłem zaskoczony, że ich nie ma i tylko dzięki temu forum zabrałem je ze sobą. Na miejscu potwierdziło się, że są one niedostępne. Pilot i suszarka jest do pobrania na recepcji bezpłatnie które trzeba oddać przy wymeldowaniu (były osoby które o ty zapomniały bez żadnych konsekwencji). Z polskich programów dostępny jest jeden kanał Polonia 1. Wycieczka u chamskiej rezydentki do Tunisu kosztuje 75 dinarów natomiast taksówka dla trzech osób w dwie strony z trzy godzinnym postojem na miejscu to koszt 35 dinarów. Postój znajduję się bezpośrednio przed bramą wjazdową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.10, 07:00 Prosze o info ile kosztuje wycieczka na pustynie (2 dniowa) kupiona u rezydentki Odpowiedz Link Zgłoś
batysz Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri 13.05.10, 14:01 Jeśli dobrze pamiętam 110 dinarów, ja osobiście nie byłem szkoda mi było czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
yo_witka Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri 13.05.10, 15:28 No to wielka lipa z tymi ręcznikami w takim razie - tak jak Ania pisze 4 duże ręczniki zajmują w walizce sporo miejsca Batysz jeśli dobrze doczytałam wylatywałeś pod koniec kwietnia, napisz proszę czy były już czynne zjeżdżalnie i wszystkie bary?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.10, 15:46 aha jeszcze jedno pytanko (do mojego wyjazdu 24.06 zamęczę was pytaniami) czy w hotelu jest bankomat, bo nie chcę brac za duzo gotówki (po doświadczeniu z Paryża jak pani posprzatała nasz pokój godzinę po naszym zameldowaniu w hotelu z 500E) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri IP: *.ip.netia.com.pl 14.05.10, 07:27 Na placu ze sklepami w centrum obiektu jest kantor i bankomat. Nie ma z tym problemu Odpowiedz Link Zgłoś
batysz Re: Tunezja w kwietniu Carribean World Borj Cedri 13.05.10, 18:05 Ja byłem do 29 kwietnia i niestety zjeżdżalnie były nieczynne. Jeśli chodzi o bary to też porażka czynny był tylko przy recepcji i w trakcie wieczornych animacji (mini disco dla dzieci później dla dorosłych) natomiast na plaże trzeba było nosić napoje z hotelu, czynny był również snack bar z sałatkami i pizzą. Odpowiedz Link Zgłoś
kacha95 wrócilismy 14.05.10, 17:39 mogę opisać moje doświadczenia: - hotel nie mozna narzekać, pokoje czyste, schludne, z zewnątrz widać ze nie są nowe no ale to nie HILTON wiec nie ma co narzekać, - na recepcji warto dac kilka USD mozna dostac lepszy pokój(nie wiem jak to jest w sezonie czy jest wówczas jakiś wybór) - pokoje - suszarkę i pilota mielismy nie trzeba bylo wypozyczać, do sejfu podobno potrzebne są dwa rodzaje baterii (paluszki i te co ktos wczesniej wspominał) my nie korzystalismy z sejfu wiec nie powiem dokladnie jakie baterie - hotel składa sie z kilku budynków wokół których toczy się zycie (najgorzej jest dostac pokój w bloku 400 (dyskoteka przy basenie do 23 wiec jak ktos jedzie z dzieckiem brać pokoje od zachodu) - ręczniki plażowe i basenowe - rzeczywiscie brak ale mozna kupic w pobliskim sklepiku za ok. 10 dinarów (i miec odrazu pamiątke z tunisu ;) - we wtroki lub środy (nie pamietam dokładnie) na deptaku wokół którego znajdują się 3 rózne hotele pojawia się "targ" mozna kupić pamiątki itp. - zjezdzalnie otworzyli 12 maja (byly popsute) - jedzenie jak to jedzenie, raz lepsze raz gorsze każdy znajdzie coś dla siebie, z tego co mówila jedna z animatorek (polka sympatyczna któa opiekuje sie dziećmi w klubiku) jedzenie jest dostosowywane do potrzeb polaków - jak ktos jedzie z małym dzieckiem musi sie liczyc z tym ze jego dziecko bedzie obiektem ciagłego zaczepiania całowania cmokania itp. - bary przy basenie i na plazy byly jeszcze nieczynne - w snack barze przy basenie od 12-17 mozna bylo coś oszamac, zazwyczaj byly to jakies, makarony, saltaki i pizza która byla robiona na zamowienie (czas oczekiwania niedługi w zaleznosci od tego ile bylo chętnych max. 10 min) - natomiast w barze przy recepcji od 10, czynny bar z alkoholami oraz barek z kawą, herbatą i ciastkami sukcesywanie dokładanymi - nie ma takiej nagonki jak w egipcie ze za kazde sprzątanięcie, zrobienie czegoś nachalnie proszą o napiwek - klubik dla dzieci - przedpoludniem na plazy organizowali czas dzieciom przynosząc zabawki do piasku, w klubiku przyhotelowym, są bujawki i zjezdzalnia w srodku stoliki, mozna rysowac kleic itp. chyba wsio jakby ktos mial jakies pytania to chętnie odpowiem Odpowiedz Link Zgłoś
kacha95 Re: wrócilismy 14.05.10, 17:42 jesli chodzi o wycieczke do tunisu to podobno dobrze zamówic jest taxi i do stacji kolejowej a potem pociągiem do Tunisu wysiada sie w srodku miasta (jest to najtansza opcja) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borys Re: wrócilismy IP: 77.223.236.* 14.05.10, 19:20 Dzieki Ci za konkretne informacje :-)spokojniej sie bedzie tam lecieć !Jakby coś ci sie przypomniało z praktycznych porad to PISZ Odpowiedz Link Zgłoś
kacha95 Re: wrócilismy 14.05.10, 19:36 przypomnialo mi się ;) - za zjezdzalnie płaci się 5 dinarów od os. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: wrócilismy IP: *.police.vectranet.pl 15.05.10, 09:12 Jak to płaci się za zjeżdżalnie? to jest opłata za dzień czy pobyt? Nas cały czas zapewniają, że aquapark jest w opcji all gratis. Tak przynajmniej twierdzą w Oasis. Odpowiedz Link Zgłoś
kacha95 Re: wrócilismy 15.05.10, 15:26 też tak myslelismy - być moze w sezonie bedą bezpłatne jednak zjeżdzalnie skupiają się wokół 3 hoteli więc pewnie chcą zarobić nie powiem dokładnie za jaki czas jest to opłata (czy za dzien czy za cały pobyt) my o otwarciu zjezdzalni dowiedzielismy się pół dnia przed wyjazdem wiec chcielismy skorzystać chociaz pare godzin (za dziecko nie płacilismy) Odpowiedz Link Zgłoś
yo_witka Re: wrócilismy 17.05.10, 11:56 Jaką mieliście pogodę? Czy wieczory są jeszcze chłodne i brać dzieciom coś ciepłego do ubrania (wylatujemy w ten czwartek?) Czy loty były planowe, nie mieliście żadnych problemów ze względu na islandzki wulkan? Odpowiedz Link Zgłoś
kacha95 Re: wrócilismy 17.05.10, 16:46 Lot do Tunezji był opóźniony ok.1h do Polski był o czasie. Pogoda była zmienna, generalnie ciepło słońce grzało ale były dni, że wieczorem nieźle dmuchał wiatr, mimo wszystko dla dzieci zabralabym po 1 cieplejszym ubraniu na wieczor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaga Re: wrócilismy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.10, 09:45 Witam, wybieram się do Tunezji z biurem oasis tours. chciałabym pojechac na oferowana przez nich dwudniowa wycieczkę na saharę. czy ktoś ma doświadczenia z takiej wycieczki organizowanej właśnie przez to biuro podróży? czy mieliście jakieś zastrzeżenia do organizacji, przebiegu, pilota itp? Z góry wielkie dzięki za wszelkie opinie:-) Odpowiedz Link Zgłoś