Dodaj do ulubionych

Biuro podróży Oasis tours

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.10, 02:01
Mam pytanie odnośnie tego biura. Czy w ostatnim czasie był ktoś z
nimi w hotelu Thallassa village Skanes???? Ja wykupiłam wycieczkę na
27.08 a po przeczytaniu tylu opini na ich temat sama nie wiem czy
dobrze zrobiłam.
Obserwuj wątek
    • Gość: skorc Re: Biuro podróży Oasis tours IP: *.polkomtel.com.pl 13.08.10, 09:23
      Hotelem się nie przejmuj - wróciliśmy 11.08, co prawda z Thalassa
      Sousse ale hotele z sieci thalassa są w porządku.
      Problemem jest biuro - mówiąc krótko - nagminnie przewożą gości na
      jedną lub kilka nocy do innych (wiele gorszych) hoteli.
      Na miejscu nie ma szans nieczego załatwić - rezydenci sa aroganccy i
      krótko mówiąc nie jest w ich interesie jakakolwiek pomoc.
      W efekcie takich transferów z siedmio dniowego pobytu zostaje Ci 4-5
      dni spokojnego wypoczynku.
      Moja rada (nie wiem czy Oasis na to pójdzie - bo takie operacje są
      moim zdaniem zapalnowane dużo wcześniej) - poproś 2-3 dni przed
      wylotem o PISEMNE POTWIERDZENIE rezerwacji hotelu.
    • Gość: kobietka Re: Biuro podróży Oasis tours IP: 89.228.2.* 13.08.10, 11:18
      Właśnie wróciłam z Tunezji byłam z biurem Oasis w hotelu thalassa
      Mahdia było super nie mogę ponarzekać bo nie mam na co!!! Rezydentka
      P. Renata b. miła- malutki minusik za niepoinformowanie nas o
      dodatkowych kosztach na Saharę ale wiedzieliśmy o nich od innych
      turystów, którzy nas poinformowali:)Milego wypoczynku:)
    • Gość: Kama Re: Biuro podróży Oasis tours IP: 80.50.135.* 13.08.10, 12:58
      Też czytałam wiele negatywnych opinii na temat tego biura i byłam
      przerażona i nawet myślałam o rezygnacji z wycieczki :((
      Zadzwoniłam do Urzędu Marszałkowskiego w Warszawie do Wydziału
      Turystyki, który zajmuje się reklamacjami i Pani mnie uspokoiła, że
      jeżeli chodzi o Oasis to jeśli chodzi o ilość reklamacji to jest to
      średnia krajowa - taka sama ilość reklamacji wpływa na inne biura.
      Dodatkowo rozmawiałam z Panią, która nam sprzedawała wycieczkę (nie
      jest pracownicą Oasis, bo sprzedaje wycieczki różnych biur) i
      powiedziała, że w o ile w zeszłym roku sytuacje z przenoszeniem
      turystów do innych hoteli się zdażały, to w tym roku nie było żadnej
      takiej skargi, bo są nakładane duże kary dla hotelarzy za
      takie "numery"

Trzeba pamiętać, że w Egipcie i Tunezji panuje żądza pieniądza i
      jeżeli przyjedzie grupa Rosjan (bo to z ich powodu najczęściej
      brakuje miejsc) i machnie grubym plikiem $ to żaden hotelarz się nie
      oprze i ich przyjmie bo ma w nosie, że zaraz ma przyjechać jakaś
      grupa z wcześniej wykupioną rezerwacją.

A tak poza tym, to kto po udanych wakacjach siada przy kompie i
      opisuje jak to wspaniale było ? Garstka zaledwie...
      Pisze jak mu się coś nie spodoba i stąd więcej negatywnych opinii w
      necie.

Żeby było jasne: nie jestem pracownikiem Oasisu i wyjazd z nimi
      dopiero przede mną - mam nadzieję, że bez niespodzianek :)))
      • Gość: modliszka Re: Biuro podróży Oasis tours IP: *.tktelekom.pl 13.08.10, 16:41
        a ja własnie w nocy wróciłam z Thalassy z
        Oasis i wszystko było super jak ma ktos jakies pytanie chetnie odpowiem gg 1067784. hotel super biuro tez nie mozna sie przyczepic chodz animatorka dla dzieci wiecznie zmeczona ale jest co robic i bez niej :)
        • Gość: skorc Re: Biuro podróży Oasis tours IP: *.polkomtel.com.pl 16.08.10, 09:56
          Mnóstwo razy korzystałem z ofert różnych biur - i zawsze myślałem że
          takie przypadki jakie ludzie często opisują na forach zdarzają się
          tylko pechowcom lub "poszukiwaczom okazji cenowych" - okazało się że
          ja również miałem wątpliwą przyjemność w takim zajsciu uczestniczyć.
          Po przemyśleniu, rozmowie z innymi klientami bira Oasis oraz
          po ...poczytaniu opinii w necie - doszedłem do wniosku że juz NIGDY
          NIE SKORZYSTAM Z ICH OFERTY !!!!

Powodów mogę podac kilka - główny to "zmieniamy Państwu hotel -
          jesli komuś to nie odpowiada - może wrócić do Polski" - innych opcji
          nie ma - żadnej pomocy na miejscu, arogancja rezydentek i wiele
          innych.

Wierzę że oszukani przez biuro stanowią tylko niewielki procent
          klientów - i to głównie oni piszą opinie na forach - ale proszę mi
          wierzyć że strata dwóch dni na bezsensowne podróże po hotelach
          potrafią skutecznie zepsuć kazdy urlop (tym bardziej siedmiodniowy)
          i skutecznie zmotywować do zamieszczenia NEGATYWNEJ opinii na
          wszelkich możliwych forach.

Z Niemców się śmiano - że potrafią reklamować niewłaściwy kolor
          piasku na plaży - ale efekt osiągnęli - z ich rynku turystycznego w
          przeciągu kilku lat zniknęły biura chcące w krótkim czasie zarobić
          kosztem niezadowolonych klientów
          • Gość: łodzianka SELECT TOURS to samo IP: *.teoc.pl 17.08.10, 10:28
            mało tego nas nawet i koleżanki na liście nie było.Cudem trafiliśmy do naszego
            hotelu.Ona nie miała już tyle szczęścia.I 3/4 Polaków których tam spotkaliśmy
            było w innych hotelach niż wykupili.O rezydentce która nas odbierała nas na
            lotnisku nie wspomnę.Arogancka,0 info na jakikolwiek temat.Koszmar!Licz na
            siebie!Nie wiem które biuro jeżeli chodzi o całokształt oceny wczasów jest
            dobre.Brak słów!
      • Gość: pol49 Re:Oasis to bandyci rynkowi!!! IP: *.centertel.pl 29.07.11, 10:42
        Ciekawe ile bierzesz pieniędzy za te kłamstwa które piszesz? Trzeba powiadomić policję!!! To świadome oszukiwanie ludzi!!!
        Ja byłem z Oasis w Hammamet -wylot 21 lipca 2011 roku hotel Hammamet Garden. Na lotnisku w Tumezji rezydentaka w chamski sposób oświadczyła całej grupie ( pól samolotu!!!), że jadą do innego hotelu. Miał być o wyższym standardzie. Na miejscu okazało się, że to syf, brud, hotel nadaje się do remontu, obsługa chamska, zero jakiejkolwiek informacji i opieki rezydenta i kradzieże (mnie ukradli aparat foto wart ok 600 zł)!!!
        Nie polecam nikomu Oasis!!! To złodzieje!!!!
        Przeprowadziliśmy śledztwo na miejscu i okazało się, że właścicielem hotelu Hammamet Garden czyli tego który wybraliśmy) jak i tego drugiego jest jeden właściciel. Hotel Hammamet Garden - b. ładny i zasługujący na 4 gwiazdki - służy jako przynęta dla turystów tylko po to żeby na miejscu oszukanych klientów umieścić w "hotelu" zasługującym na 2 gwiazdki. Różnica w cenie idzie do kieszeni Oasis i właściciela hotelu.
        • Gość: lili Re:Oasis to bandyci rynkowi!!! IP: *.gl.digi.pl 29.07.11, 10:53
          a w którym hotelu was umieścili ? Skladasz reklamację ?
    • Gość: paweł Re: Biuro podróży Oasis tours IP: *.xdsl.centertel.pl 17.08.10, 22:00
      Thallassa village Skanes to nie ta sama sieć co Lti Thalassa Village
      Sousse. Hotel w Sousse należy do sieci LTI chyba od 2006 roku (od
      czasu remontu).
      • Gość: oszukany Re: Biuro podróży Oasis tours IP: *.tktelekom.pl 20.08.10, 23:05
        biuro mnie oszukało - straciłem 2 dni urlopu na szarpaninie domagając się
        zakwaterowania w hotelu ktory wykupiłem. nie rozumiem jak można spokojnie jechać
        z nimi na wakacje czujac w drodze ciągłą niepewność czy zawiozą cie tam gdzie
        sie zapłaciło. co to za tłumaczenie ze brakło miejsc - jeszcze trochę i każą
        swoim klientom wracać z wakacji w luku bagażowym samolotu, a potem na ośle, ale
        głupi ludzie i tak będą u nich kupować wczasy i wracać "zadowoleni" bo wstyd
        przyznać sie w kraju że wydało się 6 - 7 tys. na wczasy do bani.
        • Gość: gość1 Re: Biuro podróży Oasis tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.10, 23:25
          A ja mam być z obsługi tego biura niezadowolony tylko dla tego ,że tobie
          zrobili niemiłą niespodziankę ??? Ja byłem z tym BP , tylko ,że wykupiłem dla
          siebie i rodziny ( 3 osoby) droższy hotel , a co za tym idzie i wieksze koszty
          poniosłem. Żadnych przykrych niespodzianek nie miałem. Przeciwnie , wszystsko
          na najwyższym poziomie. Tak to jest ,jak się chce wyjechać do EGZOTYCZNYCH
          KRAJÓW za 1000, 00 zł. ( najlepiej na 2 tyg.) na osobe , a mieć wymagania na
          miarę króla. I tak, wstyd się przyznać potem przed kumplami ,że ten "jakże
          drogi" wypad do Afryki nie wyszedł. A przecież cały 1000,00 zł straciłem.
          Jaki klient , tak go biuro traktuje......
          Żałosne są te wasze użalania się nad sobą.
          Następnym razem mając katalog w ręce patrzyć na ceny !!!!!! włączyć kompa,
          poczytac z zrozumieniem i dodatkowo info w BP.
          Tyle w temacie.
          • Gość: oszukany Re: Biuro podróży Oasis tours IP: *.tktelekom.pl 21.08.10, 12:14
            Te magnat - pochwal się na forum "ileż to wydałeś na ten jakże drogi egzotyczny hotel..." bo może nie masz się komu pochwalić z takiej arystokracji się wywodzisz.

Ja za 2 osoby i małe dziecko wydałem 5 tys. zł za 7 dni (Tunezja) i zostałem jak worek ziemniaków przewieziony do byle stodoły z lat 60tych.

Czytaj ze zrozumieniem! Ja nie nie skarżę się na hotel, bo wiem czego można się spodziewać w Afryce tylko na usługi biura, które nie wywiązuje się z umowy - wiezie cię tam, gdzie chce i wykorzystuje fakt, że jesteś w obcym kraju.

Poza tym jeśli chodzi o te "królewskie oferty", to tworzy je wspomniane BP i to też jest nabijanie ludzi w butelkę. Bo ktoś kto jedzie pierwszy raz i nie ma rozeznania może się mocno rozczarować. Bardzo często 4 gwiazdki oasis tours okazują się 3 lub 2 gwiazdkami i to lokalnymi.

Masz cos madrego do powiedzenia to sie zastanow i nie denerwuj ludzi - chyba że pracujesz w OT.
            • Gość: niuna Re: Biuro podróży Oasis tours IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.10, 14:26
              wrocilam z tego hotelu co pan z 1/na 2lipca jechalam z tego biura oasis tourist
              rowniez i czytajac zle opinie na jego temat w necie jechalam z dusza na ramieniu
              czy bedzie dobrze? mialam wczasy wykupione juz w lutym za 3 osoby ponad 4
              tysiace w tym dziecko i nie byly to wczasy za 1000zl jak poprzedni kretyn soorki
              pisal.juz na lotnisku zaczely si problemy bo panie rezydentki nic nie wiedzialy
              gdzie mamy sie udac ? kazaly do zoltego autobusu o jakims tam numerze a takowego
              nie bylo ,znow bieganie z powrotem na lotnisko a tam nic nie wiedza, wszyscy juz
              odiechali a ny stalismy jak idioci obok jakiegos busa i pan kierowca w koncu
              dogadajac sie z nim powiedzial ze jedzie do naszego hotelu .zapakowal nas do
              tego busa i jedna jeszcze rodzine a nasze bagaze zawiazal sznurkiem na dachu
              busa.najlepsze ze ow pan nie wiedzial jaki to jest hotel caribbean hammamet i
              chcial nas wysadzic przy gardenie w koncu znalezlismy sie w naszym hotelu.po
              zakwaterowaniu nas i daniu w paszport 10 euro dostalismy brudny pokoj nie
              posprzatany i smierdzacy stechlizna.jadac z tego biura czulam sie jak intruz
              ktory za duzo wymaga mimo ze zaplacil niemalo a nie 1000zl i to na konoec lutego
              i mysle ze wiecej nie pojade z tego biura troche jezdze ale tak fatalnej
              organizacji nie spotkalam nigdy
            • Gość: niunia Re: Biuro podróży Oasis tours IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.10, 14:30
              jeszcze chcialam dodac ze wyjazdzajac z hotelu pani rezydentka monika
              powiedziala ze bedzie miala teraz problem bo nastepni turysci nie trafia do tego
              hotelu i musi sie przygotawac na nie milą rozmowe z nimi bo musi ich upchnac w
              innym hotelu skandal i zenada wykupisz wczasy na poczatku roku obracaja twoja
              kase a na koniec cie upchna gdzie im sie podoba
              • Gość: oszukany Re: Biuro podróży Oasis tours IP: *.tktelekom.pl 21.08.10, 15:11
                Organizujemy z grupą, która 13.08 wysłana była do Yasmine Beach zamiast do Caribbean World Hammamet pozew zbiorowy - czy jest Pani zainteresowana? Proszę o kontakt pod adresem: pozew@mixbox.pl
          • Gość: skorc Re: Biuro podróży Oasis tours IP: *.polkomtel.com.pl 23.08.10, 14:16
            drogi "gościu1" - to może podzielisz się na forum Twoim przepisem na
            udane wakacje - ile trzeba wydać i z jakim biurem jechać....
            Ja osobiscie wybrałem tą imprezę poprzez biuro z którego
            wielokrotnie korzystałem - założenie było jedno - "jadę z dziećmi i
            ma być fajnie" nie przeczuwałem kłopotów....
            Oasis w marcu jak kupowałem imprezę miało opinię jak każde biuro
            Do docelowego hotelu nie mam zastrzeżeń - zresztą sprawdziłem go
            dokładnie w necie - problemem jest postawa biura na miejscu.
            Myślę (mam nadzieję) że jak kiedyś spotka Cię podobna sytuacja na
            Twojej przemyslanej i solidnie zapłaconej imprezie - Twoja
            frustracja będzie tym większa ....
            pozdrawiam życząc udanych wyborów
            • Gość: fan oasis Re: Biuro podróży Oasis tours IP: *.polkomtel.com.pl 25.08.10, 09:21
              NIE POLECAM !
    • Gość: lantczak Re: Biuro podróży Oasis tours IP: *.116.234.19.lapy234.tnp.pl 29.07.11, 18:39
      Co Wy wypisujecie.Byliśmy z żoną w Hammamet mieliśmy hotel Caribbean World Venus Garden wylot 14-07-2011 z Łodzi.Na lotnisku w Tunezji Pani rezydent bardzo grzecznie przeprosiła i powiadomiła nas o zmianie hotelu na Venus Beach.Na miejscu w hotelu odbyło się spotkanie z rezydent Moniką ,która bardzo szczegółowo poinformowała nas o przebiegu naszego pobytu.Dojazd z lotniska tam i z powrotem autokarem wygodny ,klima.Hotel naprawdę godny polecenia ;co dzień świeża pościel ,posprzątane pokoje bardzo miła obsługa hotelowa.Biuro Oasis polecam.A Ci którzy narzekają polecam wczasy innych biur nie za 2000 zł,ale za 5000 wtedy są .luksusy.Z tym biurem byliśmy pierwszy raz.
    • Gość: e Re: Biuro podróży Oasis tours IP: *.ip.netia.com.pl 29.07.11, 23:44
      Byłam z nimi w październiku zeszłego roku i nie mogę powiedzieć złego słowa, jestem bardzo zadowolona.
    • Gość: Turystka Re: Biuro podróży Oasis tours IP: *.radom.vectranet.pl 17.08.11, 17:17
      WIELKA PORAŻKA!!! NIGDY WIĘCEJ!!!

Oasis Tours NIE ZASŁUGUJE NA MIANO „BIURA PODRÓŻY”!
      Oasis Tours to WIELKA PORAŻKA!
      KATEGORYCZNIE ODRADZAM KAŻDEMU!

Oasis Tours to zwykli oszuści, którzy tylko czekają żeby zapłacić im za wycieczkę. Całe zainteresowanie klientem – turystą mija kiedy na ich konto wpłynie należność – od tego momentu liczcie na siebie, bo na pewno nie na Oasis Tours!
      Niestety od Oasis kupiliśmy wycieczkę do Tunezji. Problemy zaczęły się już na lotnisku. Z powodu awarii samolotu wylecieliśmy dobę później. Przez cały ten czas ze strony biura nie otrzymaliśmy żadnej pomocy, żadnego wsparcia, ani rzetelnych informacji na temat dalszych losów wycieczki. Po przyjeździe na miejsce wcale nie było lepiej. Umowa dot. wycieczki obejmowała zakwaterowanie w hotelu o standardzie czterogwiazdkowym, na miejscu okazało się, iż standard hotelu to 3+. Od rezydentki, pani Moniki również nie otrzymaliśmy jakiejkolwiek pomocy. Nie okazała żadnego zainteresowania, kiedy potrzebowaliśmy lekarza. Jest osobą bardzo obcesową, wręcz chamską! Tak samo jak całe Oasis Tours, pani rezydent wyraźnie dała nam do zrozumienia, że nie ma zamiaru ruszyć palcem w jakiejkolwiek sprawie, dotyczącej uczestników wycieczki. Nie wiem jak taka osoba jak pani Monika zdobyła uprawnienia rezydenta i po co tak naprawdę jest na miejscu, skoro na żadną pomoc z jej strony nie można liczyć!

NIE POPEŁNIAJCIE TEGO BŁĘDU CO JA, NIE KUPUJCIE WYCIECZEK W MAŁYCH, NIKOMU NIEZNANYCH BIURACH JAKIM JEST Oasis Tours!
      • Gość: magda Re: Biuro podróży Oasis tours IP: 78.155.115.* 17.08.11, 21:08
        no to ładne rzeczy, ja wylatuje już jutro do Tunezji z tym biurem podróży i do hotelu Hammamet Garden. Może ktoś mi poradzi co ja mam teraz zrobić? Może warto na lotnisku zapytać Panią, która wręcza bilety oraz vouchery, żeby pokazała nam potwierdzenie zameldowania nas w hotelu???
    • Gość: beata_ns Re: Biuro podróży Oasis tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.11, 20:06
      jeju.. my jedziemy 08.wrzesnia z tym biorem do Thalassa Sousse, oby nie bylo niespodzanek, typu inne zakwaterowanie czy cos, na chamstwo rezydentki juz sie nastawilam.

czy ktos byl teraz z tego biora w Thalassa ?
      • muchospatatos Re: Biuro podróży Oasis tours 17.08.11, 22:44
        z Oasisem bylem w Thalassa Sousse w lipcu, moj opis na www.wakacje.pl (Robert J23 z 25.07.2011) i na holidaycheck.pl (fajne choc nie luksusowe wakacje), wpisz LTi Thalassa Sousse i znajdziesz sporo opini ludzi.
        Rezydentka w Thalassie Sousse pani Grazyna to wielkie nieporozumienie, reszte z Oasisa juz duzo bardziej ok...nie bede sie powtarzal by nie nudzic innych,beata poczytaj na stronach jak napisalem wyzej i jak chcesz to pisz na email muchospatatos@gazeta.pl odpowiem na Twoje pytania.
        • muchospatatos Re: Biuro podróży Oasis tours 17.08.11, 22:47
          Ale najwazniejsze beata to szukac w wakacjach pozytywow, nie nastawiaj sie z gory zle bo...szkoda wtedy wogole jechac...hotel ma sporo zalet i troche wad, jak kazdy zreszta tylko proporcje wad i zalet bywaja rozne...
          • Gość: beata_ns Re: Biuro podróży Oasis tours IP: 82.160.252.* 18.08.11, 00:26
            ja sie na same pozytywy nastawiam, ale teraz zaczelam sie obawiac przekwaterowywania do innych hoteli itp. niby wrzesien moz ejuz nie bedzie takiego tloku ze miejsc brak czy cos ( wogole sie takie cos nie powinno zdarzyc ale sie widze zdarza wiec gdybam) nastawiam sie pozytywnie jak najbardziej, byle by byl ten hotel ktory wybralismy ( bo lecimy w 4 osoby), wiem jakie mniej wiecej sa standardy w hotelach tego typu, ostatnie dwa lata bylismy w egipcie. Rezydentka mi do niczego nie potrzebna, zniose jej chwilowe marudzenie.. byle by nas bioro nie wykiwało ;/ tyle tu negatywnych opini ze sie czlowiek zaczyna martwic
            • Gość: Robert Re: Biuro podróży Oasis tours IP: *.wil.waw.pl 18.08.11, 15:31
              Nie martw się na zapas. Byliśmy rodzinką w lipcu z tym biurem w tym hotelu. Pokój mogliśmy sobie wybrać oczywiście za łapówką wręczaną recepcjoniście. Na lotnisku czekała rezydentka, która kierowała do odpowiedniego autobusu. Kierowca autobusu nr 55 to ogarnięty starszy jegomość. Rezydentka była potrzebna nam raz, do wykupu wycieczki :) Nie wiem w jakim hotelu byłaś w Egipcie ale nam standard Thalassa wydał się podobny do tego w Egipcie w Sharm w jakim byliśmy - ta sama ilość gwiazdek.
              Mankament to małe pokoje, rzeczywiście 2 osoby to max. Kolejny mankament to zajęte leżaki przy basenie o godzinie 6-7 rano, Polacy? :) W każdym razie 2 dinary dla ratownika załatwiają sprawę ;) Pisano, że Polacy gorzej traktowani. Tak, bo takie warunki zgotował nam Oasis podpisując umowę na np. AllInclusive tylko do 23, a reszta ma np. do 2 w nocy. Ale też i sami Polacy jako naród typu "co? ja nie skoczę?"...
              Hotel jest fajnie położony, ma własną plażę na której łatwiej o miejsce niż przy basenie. Na plaży jest ochrona, która nie pozwala na włażenie wgłąb arabskim handlarzom. Leżak na plaży zajmujcie dalej od morza, nie będą Was zaczepiać. ;)
              Jedzenie znośliwe porównywalne do tego w Egipcie, każdy znalazł coś dla siebie, nikt głodny nie chodził. Nie alkoholizowaliśmy się więc nie powiem, czy rozcieńczane, czy nie. Dwa razy skusiłem się na piwko i nalewał przy mnie z maszyny. Pokoje sprzątane codziennie, a standard tradycyjnie gwiazdka mniej, czyli normalnie :)
              Nie przejmuj się, jedź i baw się dobrze! :)
              • Gość: beata_ns Re: Biuro podróży Oasis tours IP: 82.160.252.* 18.08.11, 23:32
                dzieki na inf, nie zamiezramy sie przejmować bzdurami wiec powinno byc fajnie. a gdzie wybraliscie pokoj, w jakim miejscu? gdzie jest najkorzystniej tzn ze blisko wszedzie czy cos? hm moze we wrzesniu nie bedzie juz takiego tloku na plazy, jak nie to moze za drobna lapowka ratownik bedzie nam rezerwowal lezaki. w sharm bylismy w grand plaza 5*, bylo b.fajnie super hotel, a w hurghadzie w hiltonie hlong beach 4* i tez bylo fajnie. nie przeszkadza mi fakt ze inne nacje jedza dluzej czy cos, i tak bym nie jadla o 2 w nocy;] bedzie fajnie :). a czego wedlug Ciebie warto sie wystrzegac i na co uwazac w tym hotelu?
                • Gość: Robert Re: Biuro podróży Oasis tours IP: *.wil.waw.pl 19.08.11, 08:52
                  Nam zależało na bungalow'ach. Dostaliśmy (chciał 20$ ale 10$ powinno wystarczyć) ten przy basenie ale ich położenie jest takie sobie. Znacznie sympatyczniej jest w tych bliżej plaży, można spokojnie posiedzieć przed domkiem, bo te przy basenie głównym są praktycznie przy głównym dukcie. Wielkość pokoi w bungalowach zdaje się jest taka sama jak w pawilonie hotelowym, a ten też wyglądał bardzo fajnie, więc trudno mi doradzić gdzie lepiej. Pokoje w pawilonie mają balkony, bungalowy otwarty taras i trochę mały. Jeśli wolicie spokój to lepsze będą bungalowy bliżej plaży, świetne są te z wyjściem bezpośrednio na plażę.
                  Na co uważać? Trudno coś mi znaleźć ;) Może poza tym, że na plaży lepiej zająć leżak dalej od morza, jak już pisałem. Po napoje w ciągu dnia lepiej podejść do baru przy recepcji, tam jest większa szansa na szklankę, a nie plastikowy kubeczek. Rzeczywiście w tych plastikowych napoje smakują inaczej :)
                  Gdy wybierzecie się do Sousse, uważajcie na ludzi podających się za pracowników tego hotelu (chyba, że na własne oczy widzieliście ich pracujących). Nie są groźni ale zamydlają oczy i prowadzą do swoich sklepów :) W bezpośrednim sąsiedztwie hotelu praktycznie nie ma innych hoteli dla gości z zagranicy, więc spacerując plażą może niepokoić widok samych arabów ale są na tyle sympatyczni, że przerywają grę w piłkę i pozwalają spokojnie przejść pozdrawiając :) Przy dojściu do plaży jest też stoisko z różnymi atrakcjami typu lot paralotnią przyczepioną do motorówki, skutery wodne itp. Często z tego stoiska chodzą i namawiają również na różne wycieczki, statkiem czy inne. Jeśli nie jest się czymś zainteresowanym, zdecydowanie trzeba odmówić, w żadnym wypadku nie brać do ręki np. biletu z rezerwacją, bo traktują to jako zawarcie umowy :) Pod tym względem są bardziej upierdliwi niż egipcjanie :)
                  Generalnie w samym hotelu jest wszędzie blisko, nie jest mały ale przemyślanie ustawiony. Przed hotelem taksówki, do Sousse, czy Portu El Kantoui cena max. 5dinarów, po zmroku liczą podwójnie ale można tego dinara, czy dwa wynegocjować ;) Są też jakieś kolejki i busy ale nie korzystaliśmy.
                  Na pewno na początku pobytu będziecie mieć spotkanie z rezydentką. Jeśli się nie zmieniła to jest to starsza pani, która trochę przynudza (spotkanie trwało ok. 2h :) ) ale faktycznie przekazuje wszystkie najważniejsze informacje.
                  Udanego pobytu! :)
                  • Gość: beata_ns Re: Biuro podróży Oasis tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.11, 17:26
                    super z tymi bungalowami bezposrednio na plaze ! takie cos by nam odpowiadalo najbardziej! oby byl ktorys wolny. dzieki za niformacje, bardzo przydatne. a jak z jedzonkiem ? smaczne ?
                    • muchospatatos Re: Biuro podróży Oasis tours 19.08.11, 18:38
                      Czesc Beata,
                      zdecydowanie slyszalem ze bungalowy sa fajne, ja mieszkalem w bundynku glownym bo dla 2 osob nie ma szans na bungalow raczej a bylem tylko z synem, i tylko na tydzien.
                      Pokoje sa podobno w podobnym standardzie wszystkie wiec wielkiej roznicy razej nie bedzie ale majac bungalow miedzy glownym basenem a morzem byloby dosc fajnie..a juz nad tym dodatkowym cichym basenem kolo morza to superancko...choc wtedy dalej do baru i zjezdzalni i dosc daleko do stolowki czy recepcji. Wszystko ma swoje plusy wg mnie, w tym hotelu najwiekszy plus to morze, a plusami sa takze dosc duze baseny i dobre wg mnie jedzenie. Minusy to jak juz podawalem na portalach wakacje czy holideycheck rezydentka Oasisa pani Grazyna, plastkiowe kubki zasadniczo lekko plukane a nie myte oraz mocno rozrzedzane alkohole..zreszta odsylam do opisow na ww stronach tam to wszystko jest opisane. Ale hotel polecam, w zeszly roku podobno Oasis mial zmiany hoteli (min Thalassy Sousse) na inne ale w tym roku slyszalem ze jest lepiej..My nie mielismy problemu, wakacje byly mile, cieple i prawie bezstresowe.
    • Gość: Ewelina Re: Biuro podróży Oasis tours IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.09.11, 15:19
      Stanowczo odradzam i przestrzegam przed korzystaniem z ich usług (oasis tours) - nie nazwę tego Biurem.Wróciłam dzisiaj zmęczona, chora i zdenerwowana. Kilka faktów (slamsy o nazwie caribbean world gammarthoasis fun club 4 gwiazdki All !!! ???) - Pierwsze oszustwo to czas nie 7 a 5 dni. Pokój to poziom motelu przy stacji benzynowej z czasów PRL - brud, smród i zgnilizna. Stołówka - śmierdzący i brudni kucharze, biegające po stołach koty, odór dobiegający z kuchni porównywalny z kloaką, jedzenie ? możliwe jedynie bagietki, pizza i frytki, ale w barze na zewnątrz.Napoje - cola, fanta za soki trzeba dodatkowo płacić tak jak za cokolwiek, co się nadaje do jedzenia lub picia - jedzenie syf !!!!. Aqua Park katastrofa ! ? Stare raniące ciało zjeżdżalnie, na basenie kratki raniące nogi, plaża to więcej śmieci i gówien niż piasku. Kilka wypowiedzi rezydentki: brudno - oni nie potrafią tak sprzątac,po kradzieży torebki - przecież jest sejf, za który trzeba zapłacić, po grzebaniu w szafach i przymierzaniu rzeczy - u nich jest kryzys a niedługo mają święto i mogą sobie coś pożyczyć. Rezydenka to kolejny skandal !Wycieczki - 5 godzin w nieklimatyzowanym autokarze, aby dojechać do zoo odległego o 40 min, zbieranie wszystkich ludzi z okolicy. Dodatkowe atrakcje to bazary w hotelu gdzie spokojnie nie można przejść i korzystanie przez okoliczną ludność z basenu - przychodzą się wykapać, bo w domach nie mają wody. Efekt to choroby skóry i diagnoza lekarza zakaz kąpieli. To jest skandal, chyba ktoś słusznie napisał na forach, że pisane są nieprawdziwe opinie. Nie ma możliwości, aby oceny były tak rozbieżne. Stanowczo będę domagała się zwrotu kosztów i odszkodowania, może ktoś ma doświadczenie w takich sprawach to proszę o kontakt Ewelina Maxmedia@pro.wp.pl
      Po prostu nie wierzę gdy czytam pozytywne opinie o tym hotelu, to nie jest możliwe ! Takich opinii nie może napisać osoba, która tam była. Jedynie Animacje super.
      J jeszcze namówiona przez rezydentkę pojechałam na pokaz delfinów - delfinów nie było ! ”
      • Gość: ^^^rudina^^^ Re: Biuro podróży Oasis tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.11, 20:24
        Bylismy w sierpniu w tym samym hotelu i rzeczywiscie do 4* to im daleko.nam jedynie podobaly sie animacje (animatorzy na prawde fajni) i baseny.jedzenie i stołówki pozostawiały niestety wiele do zyczenia...nasz bungalow akurat był OK ,codziennie sprzatany,czysciutko (za 1 dolar dziennie) ale znajomi mieli wilgoć na ścianach i co za tym idzie odpowiedni zapach.na wycieczki jezdzilismy sami taksowkami(swietnie znaja angielski i to starczy).O rezydentce nic złego powiedziec nie mozemy.we wszystkim nam pomagała.ogólnie bałagan.najbardziej szkoda plazy bo szeroka ale bardzo zaśmiecona.acha i jeszcze.. koło nas mieszkali Tunezyjczycy ktorzy przez ramadan zaczynali zycie po 19.30 a konczyli ok 4 wraz z malymi dziecmi.nie szlo spac przez pierwsze dni,no i te wspólne kąpanie na basenie tez nam sie nie podobalo.no ale to my pojechalismy do Tunezji a nie oni do nas.....bylismy w Tunezji 2 raz i na 3 juz chyba nie zdecydujemy sie.
      • Gość: turyści :) Re: Biuro podróży Oasis tours IP: 41.225.4.* 09.09.11, 22:55
        troszeczkę się mylisz w swoich wypowiedziach, jeżeli chodzi o ilość dni to na pewno byłaś świadoma przed wylotem, pokój trzeba było sobie wymienić żaden problem, jesteśmy w tym momencie w tym hotelui dwójkę nam wymienili na czwórkę bez żadnego ale, kiedy powiedzieliśmy że tamten pokój nam nie odpowiada, jest czysty duży dokładnie dwa pokoje, panie sprzątające świetnie wywiązują się ze swoich obowiązków czasem nawet przynoszą świeże kwiaty, torebkę prędzej ukradli polacy a nie pokojówki czy miejscowa ludność:) nie wiem ile dokładnie pani płaciła i czy orientuje sie pani choć trochę w standardach krajów arabskich ale za taką cenę w żadnym kraju nie dostała by pani hotelu 4 *, na stołówce normalne że zdarzaja się koty ale są one wyganiane i na pewno nie skacza po stołach hehehe miejscowa ludność jak przychodzi do tego hotelu to aż zdziwie panią ale płacą za wszystko, czego można się spodziewać po plażach w Tunezji chyba nie tego że codziennie piach wymieniają, ludność w tunezji niestety już taka jest że dużo brudzą ale nie tylko oni większosć przyjezdych zostawia syf na plażach bo oni maja allinclusive i myślą że każdy za nimi będzie latał i sprzątał!!! jeżeli chodzi o oasis i o rezydentkę to faktycznie ma pani dużo racji dlatego my zamiast wykupywać wycieczki jeździmy wszędzie na własną rękę, ceny są przystępne a ludność gościnna i bardzo przyjazna. Jeżeli chodzi o jedzenie to jest to właśnie kuchnia tunezyjska może nie jest najlepsza ale zawsze można znaleźć coś dla siebie. Powodzenia w uzyskaniu odszkodowania, a na przyszłość polecam kupno wycieczki od 3000 w górę za tydzień wtedy nie będzie trzeba tak narzekać :) pozdrawiamy
        • Gość: m Re: Biuro podróży Oasis tours IP: *.dip.t-dialin.net 12.09.11, 10:48
          My niedawno wroclismy z wycieczki z tym biurem i po tych wszystkich negatywnych opiniach tez sie balam, ale okazalo sie, ze niepotrzebnie. Hotel w Hammamet (Carribean World Hammamet Garden-miejscowi nazywają go inaczej i kierowca nie byl pewny czy to w tym hotelu mamy wysiąść) pokoje w porzadku, jedzenie zawsze dla kazdego cos sie znalazlo, animacje swietne, basen bardzo fajny. No wiadomo, ze nie byl to najnowszy hotel, wiec stare kafelki czy ramy okienne mnie nie zdziwily, ale w pokoju raczej spedzalismy niewiele czasu....

Co do wycieczek to bylismy na jednej i wszystko bylo fajnie zorganizowane, przewodnik dobrze mowiacy po polsku, autobus z klimatyzacją itp. Rezydentki akurat nie potrzebowalismy, wiec zaliczylismy tylko spotkanie powitalne i tyle (wydawala sie mila i uprzejma).

Ogollnie moze nam sie wszystko udalo bo nie bylismy w najwyzszym sezonie (bylismy we wrzesniu) co na pewno wiązało się z mniejszym oblozeniem hotelu. W sumie tego dnia z calego autobusu tylko nasza dwójka wybrala ten hotel.

Ogolnie nie mam zadnych zastrzezen co do organizacji wycieczki jak i do samego hotelu. Polecam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka