Gość: wczasowicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.10, 18:01 Czy ktoś był w tym roku w hotelu SAMARA prosze o opinie, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gwiazdkaa Re: hotel Samara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.10, 20:00 Witam, bylam w tym roku.Ogolnie hotel bez rewalacji ale jak na ta cene to da sie przezyc. Bylam juz w paru miejscach w Tunezji i wszedzie komfort jest porownywalny. Prosze nie nastawiac na luksus a bedzie dobrze. Tam jest taka mentalnosc ludzi ze lubia brod syf itp ale w hotelu czysto i poprawnie. Podobno sa pokoje na ktore ludzie narzekaja ale wystarczy byc milym w recepcji i dostaje sie lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haifa Re: hotel Samara IP: 62.121.76.* 16.01.11, 06:47 Od kiedy ten hotel ma 4* ? Przecież on ma 3* i to mocno naciągnięte tzn kupione ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa1900 Re: hotel Samara IP: *.dynamic.chello.pl 17.01.11, 09:18 wiesz .....na dachu hotelu nad wejściem są umieszczone 4 * .Ale nie napisali czy kupione czy znalezione........Nie zapominaj ,że gwiazdki tunezyjskie,egipskie itp. nie odpowiadają gwiazdkom w rozumieniu polskim.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
agusss85 Re: hotel Samara 31.10.10, 00:05 Ja byłam w Samarze w pierwszej połowie września.Animacje super :) Hotel moim zdaniem nie zasługuje na 4 gwiazdki jeśli chodzi o standardy więc polecam dla osób nie wymagających,jedzenie oki zawsze można znaleźć coś dla siebie,muszę przestrzec że pokojówki ładnie to ujmując podprowadzają pieniądze więc jednak wzięcie sejfu jest konieczne o czym niestety się przekonałyśmy na własnej skórze :( Ale poza tym bardzo pozytywnie oceniam :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka Re: hotel Samara IP: unknown 09.01.11, 15:58 byliśmy ( 2 rodziny) tam w 2009 roku i dziwie się że pokojówki podprowadzają pieniądze.???????? Powiem tak my na samym początku zostawiliśmy specjalnie czekoladę i pieniądze dla nich na stoliku i poszliśmy na plaże, wiedząc że będą sprzątać. Po powrocie czekolady nie było, ale kasa została. Wiec ta opinia ździebko mnie dziwi. Przez cały tydzień nie zginęła mam nawet jedna rzecz z pokoju. Poza tym co dzieci zostawiły na terenie hotelu :( lub na mieście :( Odpowiedz Link Zgłoś
zlotepiachy.pl Re: hotel Samara 13.11.10, 11:51 najtańszy hotel 4* więc nie można oczekiwać luksusów za tą cenę, sporo młodych ludzi kupuje właśnie ten hotel, więc na towarzystwo możesz liczyć:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: hotel Samara IP: 212.51.203.* 18.12.10, 14:21 Byłem we wrześniu jeśli masz możliwość to wybierz inny hotel, takiego syfu jak w Samarze to nigdzie nie widziałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arancas Re: hotel Samara IP: *.152.148.87.dsl.dynamic.eranet.pl 18.12.10, 14:54 To bardzo dobry hotel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bieda z nedza Re: hotel Samara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.10, 04:20 Ty nie masz pojecia o "bardzo dobrym" hotelu. Tobie zasyfiony szalas wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka Re: hotel Samara IP: unknown 09.01.11, 16:00 Bez przesady. Widziałam w pl dużo gorsze hotele i obsługę:( i to sporo. Nie jest super ale .... za ta cenę nie oczekiwałam więcej. Dobrze się bawiliśmy a w pokoju i hotelu tylko posiłki i nocleg. :) Ogólnie byliśmy zadowoleni i w tym roku znów się zastanawiamy nad samara ze względu na cenę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nula7707 Re: hotel Samara 12.01.11, 23:04 byłam w zeszłym roku; wykupiłam lasta i jak na tę przystępną cenę wakacje wspominam miło; trzeba po prostu zdawać sobie sprawę, że to arabski kraj i nie oczekiwac luksusów; dałam w paszport 20$ i pokój dostałam niezły /wiem, że inni zmieniali/. Dobrze zorganizowany transfer do hotelu, super animacje dla dzieciaków, jedzenie do przeżycia ale za to bardzo dobre ciasta, pokoje sprzątane, ręczniki wymieniane codziennie; niestety chlew robili rodacy:( polecam port - przejazd tuc - tuc-kiem, do dziś czuję zapach jaśminu:) oraz "tańczące fontanny" w porcie; generalnie pobyt w samarze zaliczam do udanych gemeralnie hotel opanowany przez oasisa; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: hotel Samara IP: *.142.138.21.static.telsat.wroc.pl 14.01.11, 21:54 Prosze o informację od osób które w tym hotelu spały ile km jest od centrum Sousse? W zeszłorocznym katalogu pisali że 3 a w tegorocznym już tylko 1 km jakby nie patrzeć robi różnice... kwestia czy da sie przejść tą odległość na nogach i jak droga wygląda? jakaś ulica? deptak? Z góry dziękuję za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rewolucja Re: hotel Samara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.11, 22:11 Nie nudź. W tym roku przebiegniesz ten dystans w ciagu paru minut. Tunezyjczycy ci pomogą. Odpowiedz Link Zgłoś
bebiak Re: hotel Samara 15.01.11, 22:17 Cześć, w Samarze mieszkałam wieki temu (10 lat), stąd o zmiennych kwestiach pisała nie będę, bo wszystko pewnie dziś wygląda inaczej, ale chcę nadmienić, że: - już te 10 lat temu Samara była wysoko oceniana przez biura podróży, choć sama nie wiem dlaczego. Może być jedynie tak, że te gwiazdki to jakimś rankingu tunezyjskim, nie europejskim, a ja rozeznania tamże nie mam żadnego. Żeby było jasne: niczego mi tam nie brakowało, na nic nie narzekałam ale na tyle gwiazdek było dziwnie niezbyt czysto, to i owo pourywane, średnio kompetentny serwis (zarwało mi się łóżko, zgłosiłam do wymiany - wymienili... prysznic, bo pomylili pokoje) itp. Nie narzekałam, śmiałam się (dobrze, że zmienili kolor węża do prysznica, bo bym zmiany nie zauważyła!) - w końcu wakacje, ale takie dziwaczne to te gwiazdki; - wkurzające było (może coś się zmieniło) dojście do plaży: przejście przez tę ruchliwą ulicę powodowało u mnie niejednokrotnie stek przekleństw ale jakoś dawaliśmy radę się przemieszczać: - do centrum miasta (ktoś pytał) chodziliśmy piechotą - doprawdy niedaleko, żaden to problem; - duży plus za zadbany ogród - miłe dla oka a teren przecież całkiem spory. I wielki plus (wówczas) dla hotelowej restauracji, bo nawet czysto (na tyle na ile można było zauważyć) a i wybór dań (szwedzki stół wówczas) wyśmienity. Dla mnie minus: niestosowne stroje turystów przy kolacji (głównie panowie: krótkie spodenki, klapki, podkoszulki na ramiączka - masakra!) , gdzie kelnerzy w muchach, gdzie piękne nakrycia i dywany, no ale to już kwestia raczej nie hotelu przecież. Pozdrawiam. B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa1900 Re: hotel Samara IP: *.dynamic.chello.pl 16.01.11, 08:29 jaki wy macie problem z ulicą ?!? Przejście nie stanowi żadnego problemu.Wystarczy wystawić nogę na ulice i kierowcy się zatrzymują.A jesli nie to po drugiej stronie ulicy stoi codziennie pod parasolem chroniącym go od słońca w pełni umundurowany policjant.Jak widzi,że turysta jest nierozgarnięty i nie przechodzi przez ulice to po prostu on zatrzymuje samochody i ....przechodzisz. Kolejna sprawa odległości - do MEDINY - idziesz spacerkiem około 20-30 minut.Ale masz bardzo tanie taksówki,którymi możesz jeździć ......Ulice asfaltowe,chodniki takie jak u nas ......przecież jest to centrum miasta.Pamiętaj o jednym uśmiech na twarzy .Tunezyjczycy/Tunezyjki są naprawdę miłymi ludźmi.Nie wiem czy ten ro k będzie spokojny ale zobaczymy. Co do restauracji - jeśli sami nie naświnimy to nie będziemy narzekać.Żaden hotel nie nadąży ze sprzątaniem po niektórych naszych RODAKACH tak zwanych. Odpowiedz Link Zgłoś
bebiak Re: hotel Samara 16.01.11, 13:27 W imieniu nierozgarniętych turystów (w tej grupie jak widać i ja) bardzo dziękuję za informację o policjancie. Kiedyś go nie było stąd wnioskuję, że problem jednostkowy jednak nie był. Pozdrawiam serdecznie. B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa1900 Re: hotel Samara IP: *.dynamic.chello.pl 16.01.11, 18:10 jeśli nie ma go po drugiej stronie ulicy pod olbrzymim parasolem -takim jak na plaży to "czuwa" zmotoryzowany policjant po stronie hotelu Samara.Możesz się obrażać za "nierozgarniętych turystów".......wolno Ci.Ale jeśli nie zrobisz żadnego ruchu w kierunku jezdni czy nie podniesiesz reki do góry /tak przechodzą przez jezdnie przedszkolaki i uczniowie młodszych klas szkół podstawowych w Polsce/ to nikt się nie zatrzyma.Chyba że taksówka,która będzie cię chciała gdzieś podwieźć..... Odpowiedz Link Zgłoś
bebiak Re: hotel Samara 16.01.11, 19:20 Ależ ja się wcale nie obrażam - co też Ci przyszło do głowy? Podziękowałam jako ten nierozgarnięty używając wszak Twojego słownictwa, prawda? Myślę, że w ramach rozważań o tym hotelu uwaga o policjancie jest doprawdy cenna, choć mnie i tak wszystko jedno albowiem do Tunezji się już nie wybieram. Cóż, prefencje i pasje moje zgoła inne, co w Tunezji chciałam zobaczyć - zobaczyłam, i wystarczy:) Pozdrawiam serdecznie. B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa1900 Re: hotel Samara IP: *.dynamic.chello.pl 17.01.11, 09:16 a ja byłam ostatnio - maj i wrzesień 20101 i wybieram się także w tym roku ............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: hotel Samara IP: *.142.138.21.static.telsat.wroc.pl 18.01.11, 12:46 Dziękuję za szczegółowe odpowiedzi. Tak się sklada ze wyjazd ma być dla moich starszych juz rodziców, którzy nie znają jezyków poza polskim i rosyjskim :) lubią spacerować stad ważnym dla mnie jest aby trase do miasta wieczorami mogli pokonac na własnych nogach... dla jednego sprawą priorytetową są drinki w "olu" dla innych polozenie - pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa1900 Re: hotel Samara IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.11, 09:06 ....nie wysyłaj Rodziców do Tunezji przynajmniej teraz..........w razie pytań pisz na meila ewa1900@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś