Dodaj do ulubionych

Skanes Serail

IP: *.net.pl 22.02.12, 12:17
Witam

Mamy zamiar wraz z zoną i dziećmi spędzić wakację w tym roku w tym hotelu na przełomie lipca i sierpnia czy ktoś również się tam wybiera?? Może jakieś opinie o tym hotelu, podpowiedz i wskazówki mile widziane. Z góry dziękuje i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: justa Re: Skanes Serail IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.12, 12:58
      www.holidaycheck.pl na tej stronce znajdziesz full fotek i opinii nt hoteli
      • Gość: Marie Re: Skanes Serail IP: *.252.36.77.internetia.net.pl 22.02.12, 13:58
        Witam
        Także wybieram się do Skanes Serial tego lata. rzeczywiście jest wiele opinii, ale proszę o informacje czy w hotelu jest sklepik, gdzie można dodatkowo zaopatrzyć się w wodę lub słodycze? Czy warto brać grzałkę, czy jest dostęp do kawy non stop? Jak sklep odwiedzić w Monastir, żeby kupić pamiątki?
        Proszę o informacje
        • Gość: justa Re: Skanes Serail IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.12, 14:26
          W hotelu delphin el habib jest opcja ALL wiec wszystko w cenie-kawa przekaski i inne napoje od rana do wieczora pod dostatkiem.Sklep ktory warto odwiedzic w monastirze to centrum jasmin-stale ceny bez koniecznosci targowania sie.Sklep jest dobrze zaopatrzony -glownie pamiatki itp sprawy.Poza tym dobrze jest wpasc na medine .
        • Gość: farna Re: Skanes Serail IP: *.net.pl 29.02.12, 14:54
          Z tego co wiem to Monastir blisko a wiec sklepy tez tam na pewno są chociaz opinie turystów wskazują żeby udać sie do Sousse mimo ze dalej ale i miasto przyjażniejsze i mniejsze zdecydowanie niż Monastir. A w jakim terminie sie tam wybieracie?
          pozdawiam
    • rajskaplaza1.pl Re: Skanes Serail 25.02.12, 16:35
      Hmmm Skanes Serail dla rodziny z dziećmi kiepski pomysł... plaża jest beznadziejna, a właściwie wcale jej nie ma. Ten hotel nadaje się dla młodych ludzi, którzy niekoniecznie chcą korzystać z plaży a jedynie siedzieć przy basenie.
      Jeżeli wybierasz się z dziećmi to zdecydowanie najlepszy wybór to hotel Thalassa Sousse lub Thalassa Village Skanes (ładne i szerokie plaże).

---------------------------------------------
      Sprawdź oferty na www.rajskaplaza.pl
    • Gość: & Re: Skanes Serail - można lepszy wybrać... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.02.12, 19:29
      nie, nie wybrałabym tego hotelu.Wąska plaża , wodorosty na brzegu i pustynia handlowa a także otoczenie hotelu i sam hotel nie przemawiają za taką opcją.
    • azaporowska Re: Skanes Serail 16.04.12, 18:00
      Witam,
      ja równiez z męzem i dziecmi (3 i 9lat) wybieramy sie do tego hotelu. Od 22 lipca...
      uwazam ze nie bedzie tak źle...
      • Gość: loko Re: Skanes Serail IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.12, 21:26
        Witaj! Skąd wylot i na ile pobyt? My od 29 lipca do 9 sierpnia z Katowic. Mamy dzieci w podobnym wieku:) może sie spotkamy na miejscu:) pewnie że nie będzie źle;)
        • azaporowska Re: Skanes Serail 17.04.12, 17:56
          wylot 22 lipca do 5 sierpnia również z Katowic ;)
          mam 2 córy!!
      • Gość: loko Re: Skanes Serail IP: *.net.pl 17.04.12, 11:44
        Wybieracie sie na tydzień? bo my od 29tego lipca z dwójka dzieci ( 3 i 8 lat)
        • rafcio_br Re: Skanes Serail 17.04.12, 22:06
          2+2/ 11 lipca-18 lipca z KTW
          • ppaattii Re: Skanes Serail 17.04.12, 22:45
            My 23 maja - bez dziecka. Wylot w Warszawy.
            • Gość: raban Re: Skanes Serail IP: *.net.pl 18.04.12, 08:19
              Oczywiście czekamy na komentarze i spostrzezenia po Waszych powrotach z wakacji z tego hotelu. pozdrawiam
            • azaporowska Re: Skanes Serail 18.04.12, 14:15
              czyli pierwsze opinie beda juz w czerwcu.
              Widzę, ze hotel cieszy sie popularnosćia i na Holidaycheck ma dobre opinie.
    • 47agnieszka Re: Skanes Serail 18.04.12, 16:02
      Witam serdecznie!

Mam na imię Agnieszka i pracuję w portalu www.BajeczneWakacje.pl. Chciałabym podzielić się swoją w miarę możliwości obiektywną opinią na temat hotelu. Jest to jeden z najbardziej przez nas sprawdzonych obiektów w tej grupie cenowej. Nadaje się zarówno dla par jak i dla rodzin z dziećmi (Oasis ma tam klub animacyjny). Wyżywienie bardzo urozmaicone, dobrze przygotowane i międzynarodowe. Jedną z największych zalet hotelu jest jego położenie - przy samej plaży oraz blisko Monastiru. Polecam!

Jeśli mogę w czymś pomóc, proszę o kontakt :)
      Pozdrawiam, Agnieszka
      603993499
      • Gość: ROMA Re: Skanes Serail IP: *.net.pl 19.04.12, 11:48
        Witam Pani Agnieszko

Wybieram sie z mężem do tego hotelu w maju.
        Parę pytań mamy i z góry dziękuję za odpowiedż.
        Ile trwa tranzyt lotnisko Enfidia - hotel Serail?
        Czy orientuje sie Pani jak wyglada sytuacja z pokojami? krążą opienie o podpłacaniu za lepszy pokój itd?
        Co z tubylcami którzy podobno odwiedzają teren hotelu( korzystają z basenu itd) - zdarzają sie kradzieże przy basenie i na plaży?
        Czy są problemy z wodą przykładowo butelkowaną? podobno czasem zdarza sie deficyt lub kelnerzy robią łaskę że takową nam dadzą?
        i ostatnie - podobno lepiej na zakupy udać sie do mniejszego i spokojniejszego Sousse niż do Monastiru.

pozdrawiam
        • dziadzio Re: Skanes Serail 19.04.12, 12:44
          Witam,
          Gość portalu: ROMA napisał(a):

> Co z tubylcami którzy podobno odwiedzają teren hotelu( korzystają z basenu itd)
          > - zdarzają sie kradzieże przy basenie i na plaży?

A czy szanownej Panie nie wydaje się, że kraść potrafią inne nacje niż, jak to Pani nazwała, tubylcy?
          Szlag mnie trafia jak widzę takie prostackie skojarzenia - biały człowiek, pan i władca.
          Nie pozdrawiam.
          PS przy okazji, spokojne miasto Sousse, to trzecie pod względem wielości miasto Tunezji, ponad 170 tys. mieszkańców, w porównaniu z Monastyrem, który liczy ok. niecałe 40 tys. i nie jest na pewno mniejsze.
          • Gość: ROMA Re: Skanes Serail IP: *.net.pl 19.04.12, 12:54
            Drogi Panie.
            Nie rozumiem tutaj oburzenia. Ja pisze o tym co przeczytałam w polskich i zagranicznych komentarzach na różnych wakacyjnych portalach związanych z tym hotelem ( i to nie były pojedyńcze wpisy wiec cos w tym musi byc ), wiec prosze mi nie mówić o prostackich skojarzeniach.
            Pytam o to co przeczytałam. Będąc kilkakrotnie w Tunezji nie zdarzały sie takie przypadki a czytając komentarze turystów o tym hotelu niestety na nie natrafiłam.
            • dziadzio Re: Skanes Serail 19.04.12, 16:03
              Szanowna Pani,
              czy miło Pani czytać naszch zachodnich sąsiadów oskarżających nasz naród o kradzieże? sądzę, że nie. Tunezyjczykom też nie jest wesoło jak MY wypisujemy takie bzdury. Trzeba zachować tzreźwość myślenia. Czy którykowiek z okradzionych wie na 100%, że dokonał tego, tak zwany przez Panią tubylec, a nie inny gość hotelowy?
              Zresztą proszę wrzucić w wyszukiawrkę na forum Tunezja "kradzież", najczęściej w odpowiedzi wychodzi: "plotka głosi", "słyszałem, że" i podobne bzdury.
              A jeśli wyczytała Pani taką opinię o tym hotelu, to tylko świadczy o tym, jacy goście tam bywają.
              Pozdrawiam
          • Gość: KONIK Re: Skanes Serail IP: *.gliwice.vectranet.pl 27.05.13, 14:50
            CZY MOŻE SIĘ KTOŚ WYBIERA DO SKANES SRAIL W TERMINIE 22 SIRPNIA?
      • Gość: Karolina Re: Skanes Serail IP: *.181.147.128.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.04.12, 18:19
        Hmmm wysyłając klienta do Skanes Serail można faktycznie zgotować mu "bajecze wakacje". Przypadkiem natrafiłam na te wpisy i postanowiłam napisać ku przestrodze. Byłam w nim w zeszłym roku - październik z dziećmi Pani z biura zachwalała hotel (cena za 2 + 2 wyszła nam bardzo fajna), mówiła że fajny i idealne miejsce dla rodzin z dziećmi.... bzdura. Na plaży nie da się siedzieć, ani pływać w morzu (hmm jakby to delikatnie ująć) gromadzące i rozkładające się glony/ wodorosty niestety nie dają zbyt przyjemnego widoku a co dopiero zapachu, więc plaża zdecydowanie odpada - no chyba że ktoś lubi jak jego dzieci kąpią się w "szambie".
        Co do bliskości Monastiru "dużego miasta" fakt jest dosyć blisko tylko tam niestety wyjazd na zakupy to dosyć kiepski pomysł mała Medina z niedużym sukiem - przejazd autobusem w jedną strone cena około 750 milimów. Zdecydowanie większa Medina i większy wybór towarów jest w "małym mieście" Sousse - przejazd autobusem około 900 milimów. W tym roku ponownie wybraliśmy się do Tunezji z tą różnicą, że trafiłam do fajnego biura gdzie Panie potrafiły dobrze doradzić hotel, z którego zarówno my z mężem byliśmy zadowoleni jak również nasze dzieci. A co najważniejsze nie bałam się puścić dzieci na plażę i do morza.
        Pozdrawiam Karolina
        • Gość: Maria Re: Skanes Serail IP: *.252.36.77.internetia.net.pl 06.05.12, 09:24
          Wylatujemy do Skanes Serial 17.05. z Poznania. roszę o najnowsze opinie o hotelu? Cy do Monastiru można przejść plażą? Czy w ogóle można oddalać się od hotelu i spacerować plażą?
          Dziękuję.
    • krystynaprusak59 Re: Skanes Serail 08.05.12, 14:39
      Witam
      Wybieram się z mężem i 2 wnukami / 3 i 5 lat / do hotelu Skanes Serial w Tunezji od 15.07 do 29.07.12 - wylot z Katowic. Może ktoś leci w tym terminie z dziecmi w podobnym wieku ?
      W zeszłym roku byliśmy w Egipcie i dzieci w grupie bawiły się doskonale a i opieka nad nimi była wtedy łatwiejsza.
    • letsgodance Re: Skanes Serail 09.05.12, 20:09
      Hotel dość trzyma cenę tu masz analizę
      travelscanner.pl/skanuj/Skanes+Serail
      Tunezja ma dobre oferty last minute wiec może znajdziesz cos alternatywnego
      travelscanner.pl/tunezja/dzisiejsze-zmiany
      Powodzenia w poszukiwaniach :)

Gość portalu: loko napisał(a):

> Witam
      >
      > Mamy zamiar wraz z zoną i dziećmi spędzić wakację w tym roku w tym hotelu na pr
      > zełomie lipca i sierpnia czy ktoś również się tam wybiera?? Może jakieś opinie
      > o tym hotelu, podpowiedz i wskazówki mile widziane. Z góry dziękuje i pozdrawia
      > m
      • Gość: karolina Re: Skanes Serail IP: *.tktelekom.pl 10.05.12, 17:03
        Wczoraj wróciłam z pobytu w tym hotelu :) Byliśmy od 02-09.05.2012 :D hotel bardzo mi się podobał i jeśli miałabym kiedys wrócić do Tunezji to myślę że w to samo miejsce :) Co do plaży to według mnie narzekania są bezdpodstawne. Leżaki, parasole i cudowny piasek :) Co do morza to wydzielony kawałek należący do hotelu jest sprzątany ze śmieci glonów i innych brudów, woda jest czysta. No ale niestety wypływając już poza boje natykamy się na niezbyt przyjazny widok. Mi tam to jednak nie przeszkadzało.
        Jakby ktoś miała jeszcze pytania to proszę śmiało pytać :D
        A i jeśli ktoś ktoś ma może listę piosenek hotelowych to byłabym wdzięczna za informacje :D
        • Gość: loko Re: Skanes Serail IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.12, 11:46
          Napisz proszę ile wynosi kaucja za pilot do TV, bo chyba trzeba ją zapłacić na początku? Ile trwa transfer z lotniska do hotelu? Twoja opinia trochę mnie uspokoiła bo jedziemy z dwójką dzieci-no i pewnie glony na plaży nie byłyby zbyt atrakcyjne dla nich:) Pozdrawiam
          • Gość: karolina Re: Skanes Serail IP: *.tktelekom.pl 11.05.12, 15:27
            Pilot należy do wyposażenia pokoju, nie trzeba za niego płacić :) z tego co pamiętam to w ofercie było właśnie że pilot jest za kaucją ale powprowadzali zmiany. Ręczniki też są w wyposażeniu. Jedyne za co trzeba płacić to sejf (nieobowiązkowy oczywiście ) Ja z niego nie skorzystałam i wszystko jest w porządku. Co do transferu to wszystko zależy na którym lotnisku lądujecie. Obstawiam że będzie to Enfidha = ok. godz jazdy
            Co do glonów to jest ich troszeczkę przy brzegu ale po ich przejściu jest już czyściutko. Po prostu pan który sprząta nie wyrabia już z ich wywożeniem :) Widziałam przyhotelowe plaże innych hoteli i słyszałam z rozmowy ludzi, że mają o wiele gorsze plażowo-morskie warunki od Skanes, dlatego nie ma co marudzić :p
    • letsgodance Re: Skanes Serail 11.05.12, 00:05
      Z pewnoscią przyda Ci się analiza cen tego hotelu na przelomie lipca i sierpnia łap parę linków:
      travelscanner.pl/analiza/21639,Tunezja,monastir,skanes,Hotel-Skanes-Serail,26.07.2012,14dni,AI:All-Inclusive
      travelscanner.pl/analiza/21718,Tunezja,monastir,skanes,Hotel-Skanes-Serail,29.07.2012,14dni,AI:All-Inclusive
      travelscanner.pl/analiza/21839,Tunezja,monastir,skanes,Hotel-Skanes-Serail,02.08.2012,14dni,AI:All-Inclusive
      Gość portalu: loko napisał(a):

> Witam
      >
      > Mamy zamiar wraz z zoną i dziećmi spędzić wakację w tym roku w tym hotelu na pr
      > zełomie lipca i sierpnia czy ktoś również się tam wybiera?? Może jakieś opinie
      > o tym hotelu, podpowiedz i wskazówki mile widziane. Z góry dziękuje i pozdrawia
      > m
      • Gość: RICKO Re: Skanes Serail IP: *.net.pl 24.05.12, 08:27
        Witam czy ktoś ostatnio wrócił z tego hotelu i może podzielic się wrażeniami?
        • Gość: rickyrubio11 Re: Skanes Serail IP: *.satfilm.net.pl 05.06.12, 09:08
          podbijam - byłbym zainteresowany opinią o hotelu od osób, które były w nim ostatnio.

pozdrawiam
          • sahelvoyages Re: Skanes Serail 05.06.12, 18:31
            Wszystkich wybierających się do tego hotelu zapraszamy na organizowane przez nasze biuro wycieczki Safari.
            Mamy w ofercie safari Sahara Express 1 dniowe ::::: Sahara Explorer 2 dniowe ::::: Jeep safari 3 dniowe Podczas gdy u rezydenta dostępne są jedynie imprezy dwudniowe
            • Gość: bingo Re: Skanes Serail IP: *.net.pl 23.07.12, 15:01
              Czy jest ktoś kto może na świeżo podzielić sie wrażeniami z tego hotelu?
              Czy jest tam jakis sklepik? co mozna w nim zakupic? Głównie chodzi o napoje itp.
              Z góry dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam.
              • rafcio_br Re: Skanes Serail 23.07.12, 23:32
                byłem tydzień 11-18.07 z OASIS. Na minus mojego wyjazdu do tego hotelu:
                - przyjechałem do hotelu 4.15 rano, pokój dostaliśmy o 12.30. Spaliśmy w holu na kanapach z małymi dziećmi (4 i 2 lata). ZERO pomocy ze strony recepcji zeby np. przechowac na chwile bagaże. Nie można było sie skontaktować z rezydentem
                Po prośbach dostaliśmy opaski o 9.45 żeby zjeść cokolwiek
                - mrówki w pokoju, ale szło to przeżyć
                - kolejki po napoje w restauracji ( po 25 osób nawet)

Na plus cała reszta. Gdyby nie te wpadki było by naprawde bosko
                • Gość: bingo Re: Skanes Serail IP: *.net.pl 24.07.12, 07:53
                  Dzieki za info... a jak sie ma sytuacja co do sklepów?
                  Słyszałem ze w hotelu i na pobliskim lotnisku są sklepy. Można kupić tam napoje i inne potrzebne rzeczy skoro jak widzę kiszka jest z tymi kolejkami przy barach? Wiesz nie chodzi o mnie,chodzi mi o wodę dla dzieci itd.
                  • sasan-ka21 Re: Skanes Serail 24.07.12, 14:51
                    Byłam od 12.07.12 na szczęście po dwuch dniach udało się nam zmienić hotel bo zdechlibyśmy z głodu. Hotel nieprzystosowany wcale dla dzieci nawet durnych frytek na obiad i ciepłego mleka do płatek brak. Jedynym posiłkiem mojego czterolatka przez 2 dni był naleśnik , za który trzebabyło zapłacić. Pomijając fakt ,że na dzieńdobry w pokoju przywitały mnie 2 karaluchy a klima jest włanczana 2 razy dziennie w pokoju okoła 32 stopnie. Znajomi , którzy tam zostali pochorowali się od tego jedzenia gorączka 40 stopni i wymioty . Jeśli ktoś ma szanse niech zmienia hotel.
                  • rafcio_br Re: Skanes Serail 24.07.12, 20:37
                    Sklepy w hotelu są 3, dwa z pamiątkami jeden z wszytskim ale w napojach wyboru nie ma. My kupowaliśmy w spożywczaku w Monastyrze niedaleko Yasmina Shopping Center. Ceny:
                    Cola 1,5 l ok. 1,20 dinara
                    Woda 1,5 l ok. 0,5 dinara
                    Porównanie cen hotel a miasto na przykładzie skórzanej torebki którą kupiła żona:
                    w hotelu 38 dinarów, w yasmina 24 dinary więc jak widać warto się wybrać na miasto.
                    Kolejki po napoje w restauracji da się przeżyć, trwa to długo ponieważ napoje nalewa jeden kelner, często brakowało szklanek, kieliszków i to się przciągało. Na śniadanie jest kawa, dwa soki lokalne i woda, na obiad Coca cola, fanta sprite, wino czerwone, białe, różone, woda, na kolację to samo.
                    Hotel poza wpadkami o których pisałem jest w porządku, a byłem w afryce 4 raz zawsze w hotelach 4/5*. To jest afryka, mrówki miałem prawie zawsze podczas wyjazdów, karaluchy głównie w egipcie więc jestem do tego przyzwyczajony. mimo sprzątania tak to wygląda i trzeba się z tym liczyć jadąc w tamte strony. Kłopoty żołądkowe teraz nas minęły, w zeszłym roku były więc tez jak się trafi. Piliśmy dużo coli, ponoć pomaga . Obsługa OK, ale też nie jest tak jak kiedyś że klient hotelu był dla nich święty. Przykład: gość z recepcji zaniósł nam bagaże do pokoju. Dałem mu 3 dinary to mnie wyśmiał i trzasnął drzwiami. ( piszą żeby dawać dinara może 2). Do paszportu też nie włożyłem kasy więc dostałem pokój z boku hotelu z widokiem na pole i lotnisko. Było czysto więc spoko, nie zmienialiśmy go. Tak to wygląda. Wakacje uznaję za udane. Obsługę biura podróży, głównie rezydenta "przeciętna". Dlaczego? Chciałem kupić wycieczkę, rezydentka miała dyżur od 12-13.30 w hotelu. Jako że była na obiedzie zaczekałem na nią, jak wyszła o 13.30 strwierdziła że jest już po pracy i nie sprzeda wycieczki bo musi już jechać. jak chcę to będzie jutro. Tak to wygląda, ale mam świadomość że są to wakacje za 2100 za osobą i jest to afryka więc wybaczam. Było OK
                    • rafcio_br Re: Skanes Serail 24.07.12, 20:41
                      jeszcze jedno z all inclusive piwa przy plaży się nie napijemy. Kosztuje 3,5 dinara. Coca Cola w barku przy basenie od 12-stej. Naleśniki przy basenie 2 dinary, pizza przy plaży też płatna
                      • Gość: bingo Re: Skanes Serail IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.12, 23:07
                        dzieki ze sie tak rozpisałeś... a z jakiego biura jechałes?
                        a co z lotniskiem w Monastirze? tam podobno tez są sklepy takie info wyczytałem.
                        czy jest prawdą że Polacy dostają czerwone opaski a Francuzi i europa zachodnia niebieskie?
                        czy korzystałeś moze z internetu czy jest taka możliwość?
                        • rafcio_br Re: Skanes Serail 25.07.12, 16:21
                          tak, opaski różne aczkowliek niektórzy polacy też mieli niebieskie. Niczym sie to nie różniło jeżeli chodzi o jedzienie,napoje itp.

Na lotnisku też są sklepy, ale ceny lotniskowe, czyli to co w sklpie 1 dinar tam 2, chyba że na wolnosłowej ceny przy powrocie były dobre.

Internet działa w holu. kupujesz kartę z loginem i hasłem, 5 dniarów/godzina do wykorzystanie przez 3 dni od pierszego zalogowania lub 700 mb danych. dało się pogadać przy tym połączeniu przez skypa
                          • Gość: bingo Re: Skanes Serail IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.12, 21:46
                            sorki ze tak wypytuje ale wylatuje w niedziele z dziecmi i dobrze wiedziec więcej :) a jak transfer z lotniska i w drugą strone? Długo czy kótko i czy odwoziliscie ludzi po drodze do innych hoteli?
                            a internet w holu korzystałeś ze swojego lapka rozumiem? a jak TV da sie podłączyc do niego play station bo moja młodzież naciska zeby zabrac ale tłumacze ze moze byc problem z podłączeniem. Tak na marginesie szkoda ze nie lecimy azem bo moi synowie są w wiku 3 i 8 wiec młodszy miał by sie z kim bawić.... pozdrawiam serdecznie
                            • rafcio_br Re: Skanes Serail 25.07.12, 22:15
                              do hotelu ok 7 minut, był to pierwszy hotel na trasie busa, korzystałem z komórki z wifi, tv w pokoju to samsung 26 s 82 wiec ma hdmi wiec nie bedzie problemu
                              • Gość: loko Re: Skanes Serail IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.12, 23:05
                                Wróciliśmy swiezo z tego hotelu, ktos ma pytania służymy pomocą i wskazówkami :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka