Dodaj do ulubionych

Marabout Hotel

IP: *.kredytbank.com.pl 25.06.12, 12:10
Witam

Wybieramy się w formie All Inc na 2 tygodnie do tego hotelu z dzieckiem 2 letnim. Czy mogę prosić o najświeższe opinie na temat tego hotelu ? W Internecie są opinie ale starsze, często nieaktualne. Dajcie proszę znać jak z pokojami, ile wynosi bakszysz, aby nikogo nie obrazić, na co zwrócić uwagę ? Będę wdzięczny za wszystkie uwagi ...
Obserwuj wątek
    • Gość: duman Re: Marabout Hotel IP: *.dynamic.chello.pl 25.06.12, 19:31
      Ja z rodziną lecę tam 28.06 - jak wrócę to odpowiem
      • Gość: kinga Re: Marabout Hotel IP: *.olsztyn.vectranet.pl 25.06.12, 22:24
        Ja lece we wrzesniu, wiec dajcie info jak tam jest ...
      • Gość: Janusz Re: Marabout Hotel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.12, 19:49
        A jadę 05 lipca i mam pytanko, jak wygląda sprawa internetu ? ponoć jest w hotelu zasięg Wi-Fi przy basenie i w barze na piętrze , proszę o potwierdzenie , a może ktoś wie czy też jest możliwość kupienia karty SIM z dostępem do netu ( jaki koszt?) Jak wrócę to też się podzielę informacjami.
        • Gość: kami Re: Marabout Hotel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.12, 21:43
          Wi-Fi jest przy basenie, my mieliśmy pokój na 5 piętrze od strony budowy i na tarasie też był dostęp do darmowej sieci - co prawda nie zabezpieczonej, ale w pokoju już nie działała.
          • Gość: Janusz Re: Marabout Hotel IP: *.centertel.pl 03.07.12, 21:24
            dziękuje Ci
    • Gość: kami ;-) Re: Marabout Hotel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.12, 18:14
      Ja wł◙aśnie wróciłam z pobytu w tym hotelu i muszę powiedzieć, że jak dla mnie hotel jest naprawdę fajny, są baseny, zjeżdżalnie, jest też basen kryty, bardzo blisko do morza, a z drugiej strony centrum miasta.
      Pokoje są ładne, codziennie sprzątane, ręczniki codziennie zmieniane, a jak się zostawi pani sprzątaczce dolara to pokój jest wręcz wypachniony ;-)
      żadnych robali nie widać, poza komarami, warto więc się zaopatrzyć w coś przeciwko owadom.
      jedzenie bardzo dobre i dużo.
      jesteśmy z mężem bardzo zadowoleni z pobytu.
      jak masz jeszcze jakieś pytania - pytaj - odpowiem!
      • Gość: kinga Re: Marabout Hotel IP: *.olsztyn.vectranet.pl 26.06.12, 22:42
        Powiedz proszę jak jest z All Inclusive ? Co oferuje ten hotel w tej opcji ? Jakie jedzenie polecasz i jakie alkohole ? Co zrobić (ile dać) żeby mieć lepszy pokój od strony morza ? Jakie są śniadania ? kolacje ? Jakie wycieczki polecacie ? Ile kosztuje aquapark ? Leżaki ?
        • Gość: kami ;-) Re: Marabout Hotel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.12, 10:42
          Hotel w opcji All oferuje oprócz podstawowych posiłków przekąski w barze na plaży, bezpłatne napoje w hotelowym barze, barze na plaży oraz napoje do posiłków.
          Śniadania i kolacje są podawane w formie szwedzkiego stołu.
          Śniadania: kawy, herbata, mleko, płatki, jogurt, dżemy, miód, pomidory, cebula, oliwki, ser żółty, biały, wędlina, jajka, czasem jajecznica, kiełbaski, mnóstwo bułek, bułeczek słodkich, bagietek itd.
          Kolacja: zawsze dwie zupy - bardzo dobre, frytki, makarony, kus kus, kurczak, indyk, wołowina, ryby, pizza, spagetti, mnstwo surówek, sałatek, spokojnie można się najeść do woli, na deser ciasta, ciasteczka, arbuzy, melony, brzoskwinie, lody.
          My mieliśmy opcję HB i spokojnie dało się przeżyć, a opcja all jest trochę droga w tym hotelu.
          jak się wyjdzie z hotelu parę metrów na lewo jest sklepik gdzie w przystępnych cenach można się zaopatrzyć w napoje i przekąski, są tam też najtańsze zestwy przypraw, fajnie zapakowane na prezent, pamiątki oraz torebki.
          Problem jest tylko z alkoholem, nigdzie poza hotelem nie znaleźliśmy sklepu gdzie byłoby chociażby piwo, ale można zaopatrzyć się na strefie bezcłowej.
          jeśli chodzi o leżaki to w wersji all są bezpłatne, w HB płaci się 2 dinary.
          my nie dawaliśmy żadnej kasy i dostaliśmy pokój na 5 piętrze, taras wychodził na budowę, po prawej stronie był widok na plażę i morze, ale nie narzekaliśmy bo robotników na budowie rzadko kiedy było można zobaczyć, a inne pokoje są usytuowane od strony basenów, aquaparku i sceny do animacji więc cały czas jest gwar, a my mieliśmy spokój.
          co do wycieczek to można wybrać się na karawanę, gościu przy plaży zaraz wyłapuje nowo przybyłych, my płaciliśmy 55 dinarów na 2 osoby, wycieczka trwa ok. 3 godz. jeździ się na wielbłądach, koniach, osłach i bryczką, jest też poczęstunek i napoje - płatne dodatkowo, można tez kupić pamiatkowe zdjęcia.
          wycieczka do Tunisu i Kartaginy - typowa wycieczka polegająca na zwiedzaniu zabytków, ok 75 dinarów.
          fajna jest też wycieczka 2 dniowa na Saharę, co prawda przez dwa dni robi się prawie 1400km, ale warto zobaczyć południe Tunezji z Saharą, przejechać się na wielbłądach po pustyni, zaliczyć jeepami odcinek rajdu Paryż Dakar, zwiedzić koloseum gdzie kręcono Gladiatora i misteczko Gwiezdnych Wojen. Koszt to 190 dinarów.
          Przelicznik jest mniej więcej taki 1 euro = 2 dinary, 1 dolar = 1,5 dinara.
          Mam nadzieję, że trochę pomogałam ;-)
          • Gość: gosc sklep z akoholem IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 27.06.12, 21:41
            W Sousse alkohol można kupić np. w Generale Magazine. Idąc z hotelu Marabout w stronę centrum po minięciu Riadh Palms należy wybrać ulicę równolegą do promenady, przejść obok kompleksów hoteli Hana. Sklep znajduje się obok Cine Nejma.
    • Gość: Marcia Re: Marabout Hotel IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.12, 16:24
      Ja zdecydowanie nie polecam tego hotelu. To jakaś pomyłka. Może nie jest to drogi hotel wiec nie powinnam sie spodziewac luksusów i nie spodziewalam sie. W zeszlym roku bylam w Grecji w jeszcze tanszyn hotelu który miał gorsze opinie w internecie niż marabout i było o niebo lepiej. Jeżeli chodzi o jedzenie to naprawde nie jestem wybredna. Jak czegos nie lubie to nie jem a tak to zjem co jest. Ale to jedzenie było okropne. Hotel na pierwszy rzut oka czysty ale pokoje srednio zadbane. Napoje niemiłosiernie rozcienczone. Plaża brudna! Woda w basenie tez śrendio czysta. Obsługa w miła ale za bardzo nie reaguje na prośby ani skargi. NIE POLECAM
      • Gość: Aga Re: Marabout Hotel IP: 212.244.210.* 27.06.12, 20:41
        Ciekawe o jakim ty hotelu piszesz ja tam byłam jedzenia jest dużo baseny są super i wcale nie widziałam żeby były brudne , pokoje może nie nowe ale czyste ,obsługa jak obsługa w innych hotelach jest inaczej ? a najlepsze jest to o plaży jest to jedna z ładniejszych plaż w Tunezji czysta i chroniona rozbawiłaś mnie . A i chyba nie jest taki tani ja za 2+1 , All , 2 tygodnie płacę 8000 więc to chyba nie jest mało , też byłam w różnych miejscach i uważam ze jest tego warty . Lecę 12.07 to też napiszę jak wrócę jak było :-)
        • Gość: rudi Re: Marabout Hotel IP: 94.232.34.* 28.06.12, 06:37
          Tydzień temu wróciłem z Marabouta.Jest to bardzo dobry hotel 3 gwiazdkowy.Może bez luksusów ale czysty i z bardzo dobrym jedzeniem.Mam porównanie,byłem w różnych krajach,w różnych hotelach i Marabout zasługuje nawet na 4 gwiazdki.A plaża naprawdę bardzo fajna i czysta.Polecam spacer brzegiem morza.Wszyskim wyjeżdżającym życzę równie udanego wypoczynku.
        • Gość: Marcia Re: Marabout Hotel IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.12, 08:28
          8000 za 3 osoby za 2 tygodnie ? To jest drogo? Znajdż mi teraz ansze wycieczki w all haha Ja do luksusow nie jeżdze. zazwyczaj 2-3 tys za tydzien od osoby ale ten hotel marniutki. CHyba najgorszy w jakich bylam do tej pory. Wyjazd udany ze wzgledu na towarzystwo i sposob spedzania wolnego czasu, ale tutaj oceniam sam hotel.
          • Gość: Marcia Re: Marabout Hotel IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.12, 08:30
            Ja byłam w sezonie to moze jest gorzej. Moze nie nadażaja sprzatac ? Jedzenie tez robia duzo i na odwal....nie wiem ale bardzo zawiodlam sie na hotelu bo czytalam raczej dobre opinie
            • Gość: Aga Re: Marabout Hotel IP: 212.244.210.* 28.06.12, 10:59
              Kupowałam w styczniu żeby mieć taką cenę a i tak po tym co ludzie piszą że jadą za 1500 od osoby i jeszcze wszystko żle to myślałam że moja cena nie jest taka malutka :-) sam hotel dla nas super wiadomo że to nie Jungle w Egipcie (chociaz za niego płaciłam 9000 to teraz już nie wiem czy to drogo czy nie :-) ale ma plusy plaża jest jego dużym atutem i zawsze było czyściutko ,pewni ile ludzi tyle opini :-) pozdrawiam :-)
    • Gość: klx Re: Marabout Hotel IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.12, 13:06
      Ja niestety tez nie polecam tego hotelu. Pokoje brudne. Jak zostawilem 3 dinary to podloga zostala umyta ale naprawde bym tego nie zauwazyl gdyby nie to ze widzialem jak konczy "myć" Jedzenie dla niewybrzydzających. Dzieci nie mialy za bardzo co jesc. Polecam wybrac cos innego
      • Gość: ja Re: Marabout Hotel IP: *.dynamic.chello.pl 30.06.12, 17:57
        Byłam w tym hotelu 2 lata temu, cena 1950 zł/os. za 2 tyg., HB. Jak dla mnie za tę cenę hotel świetny, pokoje czyste i sprzątane codziennie, baseny czyste, świetny aquapark, plaża hotelowa też czysta w porównaniu z ogólnodostępnymi. Nie wiem jak można narzekać na jedzenie, zawsze było dużo i dobre. HB w zupełności wystarczało, prawie nie wydawaliśmy pieniędzy na inne jedzenie a głodni nie chodziliśmy. Obsługa hotelowa, poza kelnerami, bardzo miła. Z pewnością hotel dla niewymagających, my tacy jesteśmy więc dla nas to był świetny wybór.
        • Gość: kinga Re: Marabout Hotel IP: *.olsztyn.vectranet.pl 10.07.12, 22:16
          Aga
          Opisz proszę jak Twoje wrażenia po powrocie ?
          • Gość: kinga Re: Marabout Hotel IP: *.olsztyn.vectranet.pl 20.07.12, 00:17
            Ktoś ostatnio wrócił z tego hotelu ? Mam wyjazd w połowie sierpnia i stąd moje pytanie o opinie o ten hotel ...
            • Gość: kami ;-) Re: Marabout Hotel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.12, 08:52
              ja wróciłam w połowie czerwca, wyżej masz moją relację ;-)
              • Gość: Janusz Re: Marabout Hotel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.12, 15:53
                Ja wróciłem wczoraj i jestem bardzo zadowolony. Minusy: pokój stary ale za to czysty i codziennie sprzątany, śniadania bardzo mały wybór i ciągle to samo , animacje wieczorne w ciągu dwóch tygodni 4 razy śpiewający transwestyci i 4 razy fakir. Plusy: zajefajna plaża - boskie fale, zjeżdżalnie całkiem sobie, dobre towarzystwo, napoje wyskokowe OK, internet słaby przy basenie obok rejestracji all carte. Na pewno zasługuje na więcej gwiazdek. Polecam
                • Gość: kinga Re: Marabout Hotel IP: *.olsztyn.vectranet.pl 23.07.12, 00:56
                  Janusz

Czy owady, o których pisała Kami nadal są ? Czy może się wyniosły ? :)
                  • Gość: Janusz Re: Marabout Hotel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.12, 16:25
                    żadnych komarów nie stwierdziłem, mieliśmy raida i ały przyjechał
          • Gość: Aga Re: Marabout Hotel IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.12, 21:41
            Witam przepraszam że dopiero teraz piszę ale zepsuł mi się komputer przed samym wyjazdem ;-( moje wrażenia są podobne do tych z 2008r.wiele się tam nie zmieniło z negatwnych to to że teraz w sezonie były ciągłe problemy z pokojami dają gorsze a rano zamiana , nawet za dopłatą jak my byliśmy nie było fajnych pokoi , a tak nic mi tak bardzo nie przeszkadzało , plaża nadal fajna , czysta , chroniona , morze czyste , super fale . jeśli chodzi o sam hotel jest ok.nawet pracownicy ciągle ci sami ;-)jedzenie dosyć dobre ale jak się jest dwa tygodnie to jednak sie nudzi . Zjeżdżalnie fajne nie tylko dla dzieci , jesli chodzi o bezpieczeństwo to nie czułam żadnych zmian , wszyscy wyluzowani wręcz czasami za bardzo ;-) pewnie już nikomu nie pomogę ale jeśli coś jeszcze kogoś interesuje to piszcie pozdrawiam ;-)
            • Gość: Asia Re: Marabout Hotel IP: *.tvk-net.pl 24.08.12, 14:37
              Aga,napisz proszę czy dzieciom do jedzenia coś się tam znajdzie.Jedziemy na 2 tyg i martwię się czy coś im tam może smakować.Proszę również o wskazówki czy warto włożyć coś do paszportu żeby dostać lepszy pokój jak tak to ile. Lecimy z mężem i dwójką dzieci 2lata i 5 lat.Wylot mamy 26.08.
              Pozdrawiam
              • Gość: melon Re: Marabout Hotel IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.08.12, 14:54
                miła Asiu - wpierw kupujesz wczasy a później zastanawiasz się kilka dni przed wylotem, czy dzieci będą miały co jeść ? Zostawiam to bez komentarza.....Co do paszportu i łapówy - nigdy nie dawałam żadnej w żadnym hotelu. Zawsze pokój był OK, a jeśli coś mi nie pasowało - uprzejmie z uśmiechem w recepcji prosiłam o zamianę podając jakis konkretny powód chęci/potrzeby zmiany. Nigdy nie zdarzyło mi się, by odmówili gdziekolwiek a w Tunezji zwłaszcza.Chyba, że pełen hotel i nie mają wolnych pokoi ale wtedy proszą, by poczekac 1-2 dni i jest OK.Dawanie do paszportu forsy to tylko polska specjalność - mentalnośc Polaka, że za łapówę wszystko załatwi. Najlepsze w tym wszystkim jest później przy każdej okazji chwalenie się swoim gestem i zwycięstwem...Pokoje są przydzielane długo przed przyjazdem, hotel musi mieć jasną sytuacje, kiedy jakie pokoje są zajęte, kiedy się zwalniają...Życze udanych , radosnych wakacji a o dzieci się nie martw. Tylko jednak ty decyduj, co będą miały na talerzu a nie to, co one wybiorą ;)
                • Gość: Aga Re: Marabout Hotel IP: 212.244.210.* 24.08.12, 19:46
                  Witam jeśli chodzi o te pokoje to jest różnie i wcale nie jest tak że pokoje są przydzielane wcześniej , z tego co się dowiedziałam na miejscu kombinują z dobami hotelowymi i byłam wiele razy i pierwszy raz mi się zdarzyło że nie było pokoju a więc się zdarza , nie byłam tam sama było nas parę rodzin , nawet mieli pomysł żeby nas razem ulokować ;-) nie dawałam żadnej łapówki ale kiedy po całej nocy w drodze też z dzieckiem , po nie miłych przejściach w samolocie z powodu śmierci jednego z pasażerów , siedzeniu w nocy na lotnisku bez wiadomości czy w ogóle dolecimy miałam naprawdę dosyć i każdy z nas po prostu chciał się wyspać sam w czystym pokoju a nie w trzy rodziny na trzech łóżkach i wtedy padła propozycja żeby zapłacić ale nie było pokoi wolnych nawet w nowej droższej części .Było duże obłożenie , zresztą widać to było na basenach i na plaży , myślę żeby najpierw nic nie dawać jak dostaniecie pokój to zobaczcie bo może być ok. a potem zamiana jak coś ale nawet zamianę robili bez kasy tylko mogą wam powiedzieć żeby poczekać dzień albo dwa jak coś się zwolni. Jeśli chodzi o to jedzenie to mój młody ma 10 lat i jadł na śniadania suche bułki,a z domu miał nutelle i swoje płatki czekoladowe do mleka tam były zwykłe tzn.nie smakowe a na obiad i kolację jadł frytki i kurczaka no i colę i tak przez dwa tygodnie ;-) Na śniadanie są jajka jak lubią jakieś rogaliki ciężko mi powiedzieć bo mój syn jest niejadkiem i wszędzie je to samo czyli nic ;-)jedzenia jest dużo myślę że najmniej problemów z wyborem mają właśnie dzieciaki nie stresują się tak jak my ;-) gdyby było już tak żle to jest duży sklep spożywczy Magazine Generali i tam jest wszystko co u nas albo i więcej ;-) albo koło hotelu też jest sklep z wszystkim ;-)ogólnie jest tam super , trzeba się liczyć z tym że to inna kultura , inni ludzie i to co nam się może nie podobać u nich jest normą a to my jesteśmy w ich kraju i pasowało by to uszanować ;-) hotel jest fajny , aqua park też , plaża ma super piasek , czysta , łagodne zejście do morza , super fale , ja sie bawiłam jak mała dziewczynka z moim dzieckiem ;-) mam nadzieję że wyjazd się uda i wrócicie zadowoleni , opaleni i z pięknymi wspomnieniami ;-) pozdrawiam ;-)
                  • Gość: ema Re: Marabout Hotel IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.08.12, 22:59
                    wybacz Aga ale jak czytam, co jadł twój syn przy twojej akceptacji popijając colą to" ręce opadają ". Wybór jedzenia w hotelach jest na tyle duży ( nawet masła nie było ?) że rozsądni rodzice zawsze znajdą takie potrawy, by dziecku wyszły na zdrowie i były w miarę urozmaicone. Obserwuję niestety takie sytuacje, kiedy frytki i cola + ciasta to jedyne posiłki często całej rodziny. Nie chcę moralizować ale dając dziecku colę przyczyniasz się do jego słabego rozwoju kośćca i zębów a frytki smażone na wszechobecnym oleju palmowym są wręcz trucizną zarówno dla dzieci jak i dorosłych.Sprawdź, poczytaj. Niejadek jak zgłodnieje i nie będzie miał swojej ulubionej nutelli, płatków smakowych i frytek zje na pewno coś innego a jak zabraknie coli to nawet polubi mineralną. Jak nie zje dzień, dwa, na trzeci sam bez marudzenia zje co mu dasz. A wybór ? niech wybiera między X a Y a nie "na co masz ochotę ?". To zalecenia dietetyków i pediatrów.Wszystko zależy od ciebie i twojej postawy oraz chęci prawidłowego żywienia.
                    • Gość: Aga Re: Marabout Hotel IP: 212.244.210.* 25.08.12, 19:47
                      Wybacz ale twoje przemyślenia na temat jadłospisu mojego syna mnie naprawdę nie interesują,ktoś pytał ja odpowiadam a Ty sobie pilnuj swoich dzieci co jedzą a nie wtrącaj się jeśli cię to nie dotyczy ,jak ci się nudzi to zamiast mnie obrażać wez sobie książkę i poczytaj , a może następnym razem zanim coś napiszesz to się zastanów co piszesz, mamy z synem dość innych problemów niż przejmowanie się co je na wakacjach ;-)ciekawe gdzie ty takie dzieci widziałaś które w krajach arabskich jedzą ich potrawy no chyba że masło to tak ;-)
                      • Gość: ema Re: Marabout Hotel IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.08.12, 22:51
                        ależ Aga - źle odczytałaś mój post. Był on niejako także odpowiedzią na pytanie, czy dzieci będą miały tam co jeść. Nadal twierdzę, że tak. Skoro ty tak oceniasz jakość wyżywienia w hotelu odczytałam to jako właśnie problemy z synem - niejadkiem. Nie miałam najmniejszego zamiaru ciebie obrażać a jedynie podpowiedzieć ci , zasugerować sposoby poradzenia sobie w takich sytuacjach na podstawie zarówno wykształcenia jak i bogatego doświadczenia. Pozdrawiam ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka