Dodaj do ulubionych

Les pyramides czy Hill Diar

IP: *.ip.netia.com.pl 12.07.12, 13:42
Proszę o pomoc - gdzie lepiej? Jakies opinie?
Obserwuj wątek
    • Gość: gosik1705 Re: Les pyramides czy Hill Diar IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.12, 23:08
      Witam,nie byłam co prawda w hotelu les pyramides ale wróciłam tydzień temu z Hill Diara.Był to najgorszy hotel ze wszystkich gdzie byłam wczesniej,brudny, jedzenie wstrętne(niedość że mało to trzeba o nie walczyć).Miałam wykupione allinc.-porażka!!! Nie polecam,szkoda urlopu,w tej samej cenie można wybrać inny lepszy!!!
      • Gość: ja Re: Les pyramides czy Hill Diar IP: *.leon.com.pl 17.07.12, 00:07
        Mówiąc o wcześniejszych pobytach masz na myśli Tunezję? Czy inne kraje też? Możesz powiedzieć coś więcej na temat tego hotelu? I porażkowego all inclusive?
        • Gość: Magda Re: Les pyramides czy Hill Diar IP: *.adsl.inetia.pl 17.07.12, 15:37
          A w jakiej cenie masz te hotele i na ile dni ? Bo ja nie polecamani jednego ani drugiego. Chyba ze masz naprawde ekstra cene. W hill diar bylam sama a w les pyramides byli znajomi miesiac temu. Brudno, jedzenie nie smaczne. Kiepska obsluga, brudne plaze
      • Gość: ema Re: Les pyramides czy Hill Diar IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.07.12, 19:43
        www.holidaycheck.pl/detail-opinie_Hotel+Hill+Diar+Wypoczynek+w+niezwykle+urokliwej+scenerii-ch_hb-id_5978805.html. to opinia z maja. Więc nie jest tak okrutnie źle, jak ty opisujesz. Zresztą na tym portalu też wpisałaś swoją opinię. Chyba zamiast odpoczywać i cieszyć się wakacjami szukasz dziury w całym :(
        • Gość: gosik1705 Re: Les pyramides czy Hill Diar IP: *.adsl.inetia.pl 18.07.12, 19:06
          Jeżeli ma pani do wyboru jakieś inne hotele to polecam zamienić na inny. Przed wyjazdem czytałam opinie z Hill Diara (też z maja-czyli tego roku) i niestety nie moge się z nimi zgodzić.Hotel nie należy do najtańszych można za podobne pieniążki wybrać lepszy.Nie jestem osobą wymagającą,nie szukam dziury w całym ,nie wymagam luksusów bo mnie na nie nie stać ale przynajmiej żeby było czysto...... Sprzątanie pokoju polegało tylko na pozamiataniu,wymianie ręczników i daniu rolki papieru toaletowego.Klimatyzacja działała od godziny 15 do 5 rano(temp.z klimayz.na maxa 29 stopni).Stołówka brudna,nie sprzątane stoliki,wiecznie brakowało sztućców, filiżanek itp.Jedzenia b. mało ,niedobre(nie było jedzenia europejskiego prawie wcale).Napoje wydawane w allinc.wydawane są w kubeczkach plastikowych o pojemności 0,2 litra!!!! Ciągłe też były ich braki... Na plaży leżaki w/g katalogu darmowe w rzeczywistości trzeba było za nie płacić.Na sam koniec dodam ze w hotelu była też kolonia licząca około 200 dzieci! Chyba tyle pani wystarczy ale mogłabym jeszcze sporo napisać...
          • Gość: ja Re: Les pyramides czy Hill Diar IP: *.ip.netia.com.pl 18.07.12, 19:57
            gosik1705 - chciałam jeszcze tylko raz zapytać czy po raz wtóry była Pani w Tunezji, czy też w Tunezji była Pani 1szy raz? Informacja jest dla mnie naprawdę istotna ;) I czy naprawdę nie jest Pani w stanie wyłuskać żadnych pozytywów? Na hill diara i tak się już zdecydowałam po otzrymaniu całego mnóstwa dobrych opinii na innych forach...
            • Gość: gosik1705 Re: Les pyramides czy Hill Diar IP: *.adsl.inetia.pl 19.07.12, 09:20
              W Tunezji byliśmy z rodziną pierwszy raz, ze względu na dziecko zawsze wybieraliśmy europe. Ja przeczytałam chyba wszystkie możliwe fora i wiem ze opinie są dobre ale mało jest aktualnych. Rezydent twierdził że do zeszłego roku hotel był ok.nie było skarg , a w tym roku podobno mają problemy, personel pracuje bez wypłat i dla tego tak jest...Razem z paroma innymi parami przebywającymi z nami w tym samym czasie reklamowaliśmy hotel ale co z tego wyniknie jeszcze nie wiem! Na pewno będzie pani zadowolona z położenia, bo ogród palmowy to zdecydowanie największy atut. Jeżeli jedzie pani na tydzień to przeleci ale jeżeli wybiera się pani na 2 tyg. to moge życzyć jedynie powodzenia(może akurat będzie dobrze).Jak chce pani o coś pytać to śmiało.
              • Gość: ja Re: Les pyramides czy Hill Diar IP: *.leon.com.pl 19.07.12, 23:00
                Ktoś jeszcze może był niedawno i się podzieli?
              • Gość: ... Re: Les pyramides czy Hill Diar IP: *.ip.netia.com.pl 21.07.12, 18:01
                Doskonale rozumiem dlaczego autorka chciala wiedziec czy to był 1szy pobyt w kraju arabskim, czy kolejny. Kraje arabskie krótko mówiąc albo sie kocha albo nienawidzi. Pan ktory tak zniecheca do hill diara jest najzwyczajniej w tej drugiej grupie ;)

Ja ze swojej strony hotel polecam -wrócilem 3 dni temu, nie bede opowiadac - sama Pani zobaczy - wszystko jest na swoim miejscu!

Zycze udanych wakacji :)
                • Gość: ema Re: Les pyramides czy Hill Diar IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.07.12, 19:31
                  gościu - z tym stosunkiem do krajów arabskich to masz rację.Ja uwielbiam ich klimat, podpatruję życie, świetnie tam odpoczywam. Nie chciałabym jednak popełnić błędu, bo byłoby szkoda wakacji. Czy on jest daleko od hotelu Tour Khalef ? Wiosną wybierałam się do tego hotelu ,ale zmieniłam kierunek, później upewniła mnie pani wpisująca opinię w holidaycheck-u a tu nagle taki zonk :( Dzięki za daną nadzieję, może uda mi się zmieścić w ostatnim samolocie ;)
                  • Gość: katia Re: Les pyramides czy Hill Diar IP: *.leon.com.pl 21.07.12, 22:19
                    Hill Diar jest jakies 15 minut jazdy od Tour Khalefa. Pieszo to ok godziny drogi. Your Khalef jest w porcie El kantaoui natomiast hill diar jest pomiedzy portem a centrum sousse. Ema -czy dobrze zrozumialam, że rowniez wybierasz sie do Hill Diara? Moze slyszalas o nim cos wiecej niz mozna wyczytac w internecie? ;) bo ja tez sie wybieram i jestem ciekawa opinii :)
                    • Gość: katia Re: Les pyramides czy Hill Diar IP: *.leon.com.pl 21.07.12, 22:21
                      oczywiscie mialo byc Tour a nie Your ;)

I EMA - o co chodzi z (jak to napisalas) zonkiem? I z miejscami w Twoim samolocie? bo powiem Ci ze chaos w Twojej wypowiedzi mnie pokonał. Chociaz moze to moja głupota a nie Twoj chaos ;)
                    • Gość: ema Re: Hill Diar IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.07.12, 23:08
                      coś ci się odległości pomieszały ;) Hotel Tour Khalef jest w Sousse, pieszo, no-może 40 min.od niego . Plażą bliżej. Hill Diar jest za nim w kierunku Port el Kantaui ale nie w nim ,(stamtąd ok 6 km do Port.) z mapy ok.5-10 min za Tour Khalefem. Odnoszę się do tego hotelu jako charakterystycznego pkt. orientacyjnego. Czyli ok 1 godz do miasta, i 1 1/2 h do Mediny.Jeździ tam autobus i chyba w pobliżu ma przystanek.Zresztą tam można wyciągnąć rękę i też się zatrzymają.Czy się wybieram ? Tak, chciałabym , lubię małe hotele a jeśli są w pięknym ogrodzie i na plaży to "wymiękam"...Co do ostatniego samolotu - nie latam w sezonie - dlatego chciałabym zdążyć w ostatnim terminie choć przełom września/paźdz. to jeszcze trochę wcześnie. Wolałabym środek października.Na oku mam jeszcze 2 inne opcję...Na coś jednak trzeba będzie się zdecydować...A zonk? To popularne określenie przegranej z programu tv. - pusty los..Liczysz, że już wszystko OK, otrzymujesz sprzeczny fakt i... "zonk", trzeba od nowa myśleć....to jakby odwrotność "bingo" ...
                      • Gość: katia Re: Hill Diar IP: *.leon.com.pl 23.07.12, 00:04
                        Hihi wiem co to zonk ;) tylko chciałam wiedziec czego dotyczył w Twoim przypadku? bo napisalas "a tu zonk" w takim sensie, ze juz wlasnie Ci sie zdarzyl w zwiazku z tegorocznymi planowanymi wakacjami. Chyba ze jak zwykle źle zrozumialam... bo ja czesto rozumiem wszystko "po swojemu", co potem okazuje się bzdurą ;) co zreszta chyba tez zrobilam w przypadku hoteli, w zeszlym roku bylam w porcie kantaoui i byl tam hotel el mouradi na ktorym z drugiej strony byl napis "tour khalef marhaba" i cos tam jeszcze... moze to jakas sieć, nie wiem, moze to zupelnie inny hotel... W kazdym razie wiem na pewno ze Hill Diar jest pośrodku miedzy elKantaoui a sousse, moze troszke blizej sousse w dzielnicy, ktora niby nazywa się"Khezama" - to dowiedzialam sie od Pani z sun&fun. A tak poza tym od dawna wiele razy bylas w Tunezji? Moze znasz jakies fajne miejsca jeszcze i sie podzielisz? :) ja bylam jeszcze w centrum Monastiru i w Yasmine jesli chcialabys cos wiedziec to tez moge sie podzielic jakimis informacjami :)

ps. jak moglas pomyslec ze nie wiem co to "zonk"? :P
                        Pozdrawiam:)
                        • Gość: ema Re: Hill Diar IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.07.12, 13:23
                          ha, ha - tośmy się dogadały...byłam wiele razy ale głównie w tych miejscowościach co ty. Pozdrawiam ;)
                          • Gość: gosc Re: Hill Diar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.12, 13:42
                            nie mogę nigdzie znaleźć czy w Hill Diar są suszarki do włosów w łazienkach, w opisach biura podróży piszą, że tak a goście w opiniach, że nie....jeżeli był ktoś w tym hotelu w ostatnim czasie i się orientuje będę bardzo wdzięczna za info ;)
                            • Gość: ja tez Re: Hill Diar IP: *.leon.com.pl 25.08.12, 18:30
                              Podpinam się pod pytanie o suszarki :)
                              • Gość: melon Re: Hill Diar - suszarki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.08.12, 22:23
                                z opinii na holidaycheck-u wynika, że suszarek w tym hotelu nie ma :(
                                • Gość: onaaaaaaa Re: Hill Diar - suszarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.13, 00:10
                                  byłam - suszarek nie ma
    • wandapietrzyk Re: Les pyramides czy Hill Diar 27.08.12, 11:34
      Lepiej w domu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka