gazetaforum 23.06.13, 18:01 czy na wycieczkę 2 dniową zabieracie buty za kostkę?? znalazłam w kilku miejscach taką informację Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ania Re: buty na pustynie potrzebne???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.13, 19:44 Zupełnie niepotrzebne. U mnie w zupełności sprawdziły się porządne sandały,a też miałam taki dylemat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arabeska Re: buty na pustynie potrzebne???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.13, 21:09 A jak sie ubrać, na dzień wiadomo, bo będzie gorąco, ale co z wieczorami? Odpowiedz Link Zgłoś
gazetaforum Re: buty na pustynie potrzebne???? 24.06.13, 07:40 Co do ubioru to zabieram coś cieplejszego na noc bo zmarźluch jestem, tylko z butami wydaje mi się że bedą zbędne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: buty na pustynie potrzebne???? IP: *.ibd.gtsenergis.pl 24.06.13, 17:36 wg mnie absolutnie niepotrzebne. Byłam w sandałach caly czas i to było dobre rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: buty na pustynie potrzebne???? IP: *.dynamic.chello.pl 25.06.13, 05:14 Pełne buty zupełnie niepotrzebne, ja byłam w sandałach. Jeśli chodzi o coś cieplejszego to dobrze zabrać do autokaru ale na pustyni będziesz marzyła tylko żeby się schłodzić nawet wieczorem nie było czym oddychać tylko klima dawała trochę ulgi. Moim zdaniem jednak warto było i nie słuchaj, że to nie do wytrzymania, bo ja jestem po pięćdziesiątce i dałam radę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asa Re: buty na pustynie potrzebne???? IP: *.dynamic.chello.pl 25.06.13, 10:19 ta wycieczka to naprawde cos fajnego bylam, na pustyni bylam w sandalach na boso nie da sie w dzien po piasku chodzic czesc osob miala pelne buty ale mieli problem z wysypywaniem piachu duzo osob dalo rade w sandalach i klapkach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: buty na pustynie potrzebne???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.13, 16:06 miałam wygodne sandały. Klapki odpadają, na drugi dzień jest wycieczka po górach i w klapkach raczej się nie da. W nocy na Saharze był ukrop, choć byliśmy przygotowani na chłodna noc Odpowiedz Link Zgłoś
sahelvoyages Re: buty na pustynie potrzebne???? 25.06.13, 20:11 Nie ma absolutnie potrzeby brania butów zakrytych w zupełności wystarczą sandały. Jest oczywiście teoretycznie rzecz biorąc niebezpieczeństwo spotkania skorpiona i nadepnięcia na niego. Wtedy zakryte buty w przeciwieństwie od sandałów uchronią przed ukłuciem. Jest to jednak baaardzo mało prawdopodobne. W ciągu ponad 10 lat organizowania wycieczek spotkaliśmy na trasie skorpiona tylko raz. Turyści zrobili mu zdjęcia i poszliśmy dalej. Nie było żadnego zagrożenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: buty na pustynie potrzebne???? IP: 89.72.112.* 29.06.13, 12:57 niekoniecznie, ja byłam na kilku wycieczkach na Saharę, dwa razy w Maroku, raz w Egipcie z alfa starem wybrałam się na takie krótkie safari po pustyni i za każym razem miałam te same poczciwe sandały marki keen, czyli z ochraniaczami na palce, raczej mocno zabudowane, z podeszwą wibramową, co akurat w przypadku pustyni nie ma kompletnie żadnego znaczenia, ale ochrona na palce już tak - jeśli spacerujemy po kamienistej pustyni, czyli hamadzie, to naprawdę dobry pomysł. Moja koleżanka rozwaliła sobie palca, idąc w niezabudowanych sandałach. Jak dla mnie takie buty są jak najbardziej praktyczne. Odpowiedz Link Zgłoś