Dodaj do ulubionych

Riadh Palms

27.04.05, 13:06
Wylatujemy 21.05.2005 z Warszawy z Exim Tours. Proszę o wszelkie uwagi dot.
tego hotelu, biura Exim i pobytu w Tunezji.
Czy był tam ktoś ostatnio ?
Jakiej należy się spodziewać pogody ?
Jakie wrażenia z hotelu (czy np. ktoś zna numery lepszych pokoi, koszt
leżaków, polskie TV, ceny)?
Czy warto wybierać się na wycieczki (i z kim)?
A może ktoś leci w tym terminie ? Chętnie nawiążemy znajomość !!!
Obserwuj wątek
    • diabla Re: Riadh Palms 29.04.05, 18:05
      Wróciłam dzisiaj, byłam też z Eximem) więc mam świeże info. Hotel jest naprawdę
      ok. Moim zdaniem ma najlepsze położenie ze wszystkich w Sousse, ponieważ żeby
      dojść na plażę nie trzeba przechodzić przez ulicę (z tego co zauważyłam tak
      jest np w El Hana Beach) a jedynie przez sympatyczny i bardzo ładny
      hotelowy "ogrodo - basen" :)
      pogoda - trudno powiedziec. Od 15 do dziś pogoda była w kratkę. Kilka dni
      chmurnych (padało) reszta taka sobie i kilka naprawdę słonecznych. Lepsze
      pokoje - oczywiście te z widokiem na morze, jednak my, mimo, że wyraźnie
      sugerowaliśmy w recepcji "dopłatę" nie załatwiliśmy sobie takiego, bo po prostu
      wszystkie były juz zajete lub zarezerwowane wczesniej.
      Lezaki przy basenie hotelowym sa darmowe, warto jednak postarac sie o zolty
      materac, bo dosc niewygodnie sie opala szczegolnie lezac na brzuchu, na plaze
      szczerze mowiac nigdy nie baralam lezaka wiec ceny nie znam, ale nie sadze, aby
      bylo wiecej niż 1 - 1,5 dinara. O polskiej TV zapomnij. Tylko niemieckie stacje
      i arabskie. Co do wycieczek - my po namysle pojechalismy na tzw 2-dniową Sahare
      z Eximem (162 dinary, w tym wielbłady i jeepy). Pewnie można było znaleźć
      lokalne biuro z tansza oferta, jednak stwierdzilismy, ze za 10 czy 20 dinarow
      nie bedziemy sie meczyc z obcojęzycznymi grupami. Mielismy polskiego
      przewodnika, polskich towarzyszy podrozy i było super! Nie polecam natomiast
      wyprawy do Tunisu i Kartaginy z biurem. Jeśli ktos ma do dyspozycji 2 tygodnie
      to warto pojechac samemu, choc trzeba sie dobrze zorganizowac i przemyslec
      wczesniej trasę. My tak zrobiliśmy i jestesmy z siebie dumni, bo zobaczyliśmy 2
      razy więcej za 1/3 ceny. zaoszczędzone dinary wydaliśmy na piwo ;)))
      Pozdrawiam, Aga
      • diabla Re: Riadh Palms 29.04.05, 18:44
        Sorki, z rozpędu podałam złą cenę wycieczki na Saharę - koszt to 82 dinary (164
        dinary za dwie osoby) z Eximem
        • diabla Re: Riadh Palms 30.04.05, 11:03
          Łojoj, narobiłam zamieszania z tą ceną :) Skonsultowałam cenę z moją lepszą
          połówką, która trzymała kasę i okazało się, że za Saharę rzeczywiście
          zapłaciliśmy po 162 dinary za osobę. Przepraszam za zamieszanie.
          Pozdrawiam,
          Aga
          • mariusz_s5 Re: Riadh Palms 04.05.05, 10:56
            Dzięki serdeczne !!!
            Jak uważasz, czy jest jeszcze coś co powinniśmy wiedzieć w związku z wyjazdem ?
            Co najlepiej zabrać (oczywiście oprócz %) - jakieś kabanosy, napoje, ręczniki
            itp.? Znasz może numery pokoi z widokiem na morze ? Dużo tam Polaków (lecimy
            sami i obawiam się monotonii)?
            Jeszcze raz dzięki !!!
            Pozdrawiam.
            • diabla Re: Riadh Palms 04.05.05, 11:15
              Nie wiem, jaką opcję macie wyżywienia. Jeśli all inclusive to tylko % :) Jeśli
              zaś tylko dwa posiłki dziennie, to kabanoski i jeśli jadacie takie wynalazki -
              to zupki chińskie. Napoje tylko na pierwszy dzień, nie opłaca się dźwigać, bo na
              miejscu są łatwodostepne i tanie, a sklep Magasin General jest niedaleko od
              Riadh Palms. Polecam zabrać grzałkę do ciepłych napojów, kubeczki i kawkę czy
              herbatkę. Chociaż nie wolno posiadać żywności w hotelu, to my sobie robiliśmy
              wieczorkiem coś ciepłego do picia, bo do kolacji nie ma nic do picia (oczywiście
              można kupić wodę lub coś inego, lecz ceny w hotelu przyprawiały mnie o zawrót
              głowy - przykład: w sklepie 1 litr Coca-Coli 900 milimów, w hotelu butelka 0,19
              litra 1,5 dinara). Wszystkie urzadzenia elektryczne dzialaja tak jak u nas,
              gniazdka sa takie same, wiec nie ma problemu z np. suszarka, czy wspomniana
              grzałka do wody.
              Ręczniki zabierzcie tylko duże z przeznaczeniem na plażę. W hotelu są codziennie
              świeże 2 duże kąpielowe i 3 mniejsze. Niestety nie znam numerów pokoi z widokiem :(
              Jeśli lubicie gry to zabierzcie rakietki i pileczke do ping-ponga, mozna
              bezplatnie grac, lecz czasami byl klopot z odnalezieniem sprzetu. To samo
              dotyczy pilki do siatki. Polaków bylo duuuuużo. Praktycznie wszedzie mozna
              spotkac kogos z Polski.
              Aha, i jeśli wybieracie sie na Sahare na 2 dni, to koniecznie zabierzcie na
              wycieczkę kapielowki! My nocowalismy w hotelu z basenem i niestety nie
              zabralismy (nie przewidzialam, ze na pustyni bedzie basen :))
              To tyle w tej chwili. Jeśli jeszcze moge jakos pomoc, to chetnie pomoge :)
              Pozdrawiam
              Aga
    • reirei Re: Riadh Palms 12.05.05, 20:28
      Witam!
      Ja też wybieram się do tego hotelu, ale dopiero w lipcu. Ciekawi mnie bardzo ta
      wycieczka na Saharę, czy mogłabyś opisać jak to wyglądało? Co tam robiliście,
      gdzie nocowaliście i czy warto się na nią wybrać?
      z góry dzięki serdeczne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka