qwerty2611 30.06.05, 18:20 Czy do da się dojechać wypożyczonym samochodem osobowym do miasteczka Star Wars? Spotkałam się z opinią, że tylko jeepem. Kto tam był i wie na pewno? Pozdrawiam, M. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magda.mama.antosia Re: Matmata - samochodem osobowym? 01.07.05, 09:08 Witaj Dwa tygodnie temu bylam w Matmacie i prawde mowiac nie widzialam innych pojazdow niz Jeep'y lub autokary, a znajac stan techniczny samochodow w Tunezji chyba bym sie odawiala. Ale najlepiej zrobisz jak zapytasz rezydenta o mozliwosc wypozyczenia samochou terenowego i sprawdzisz dobrze jego stan. Swoja droga, ja bylam nieco rozczarowana - jesli chcesz, wieczorem moge przeslac zdjecia z Matmaty, to zobaczysz co zostalo. Magda Odpowiedz Link Zgłoś
sprezynka77 Re: Matmata - samochodem osobowym? 01.07.05, 10:10 My pojechaliśmy autokarem będącym w przeciętnym stanie technicznym i bez problemu dojechał. Mieszkańcy poruszają się wrakami samochodów i docierają do Matmaty, choć oczywiście nie ma tam ruchu jak w miastach. Drogi wyglądają w wielu miejscach lepiej niż nasze (polscy budowniczy:D)!!! Aha w programie 2-dniowej wycieczki z objazdem kawałka gór Atlas jeepami Matmatę zwiedza się zanim następuje przesiadka w jeepy. Najlepiej poradź się przwodnika. Odpowiedz Link Zgłoś
xenonka Re: Matmata - samochodem osobowym? 01.07.05, 20:29 wróciłam wczoraj i wiem na pewno:) to zależy, które miejsce masz na myśli - jeśli to gdzie je się tradycyjny posiłek tunezyjski w barze zaadaptowanym z domu berberyjskiego na potrzeby filmu to bez problemu dojedzie się autokarem, jednak do samego miasteczka w całości wybudowanego na potrzeby filmu znajdującego się na pustyni wśród wydm tylko jeepami i tylko z sahel voyages (bo jako jedyni mają to w ofercie), a warto być tu i tu, oj warto:)pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś