Dodaj do ulubionych

Byłam El Hana Beach (Sousse) z EXIMEM

18.07.06, 09:21
Niedawno wróciłam z Sousse. Jeżeli ktoś ma pytanie dotyczące samego miasta,
klimatu, jedzonka, czy czegokolwiek - chętnie odpowiem. Dodam tylko że ja
Byłam zachwycona!!
Obserwuj wątek
    • Gość: iwona Re: Byłam El Hana Beach (Sousse) z EXIMEM IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.07.06, 10:46
      Witam!siedze przy ofertach i juz sama nie wiem na co sie zdecydowac.Planujemy
      wyjazd okolo polowy wrzesnia i przyznaje ze ten hotel tez bralam pod
      uwage.Bardzo prosze o szczegoly dotyczace jedzenia i czystosci w hotelu.moje
      gg 5322722 albo iwonagmb@wp.pl DZIEKI!!!
      • antidotumm Re: Byłam El Hana Beach (Sousse) z EXIMEM 18.07.06, 11:46
        Ja tez bylam zachwycona, szczegolnie tesknie za przepieknym palmowym ogrodem
        (nazywalismy go 'dżunglą")!
    • kamont.m Re: Byłam El Hana Beach (Sousse) z EXIMEM 19.07.06, 15:40
      Też planuje si tam wybrać...
      Jak jest z plażą ? daleko ? ładna? Czy w samym Sousse jest co zwiedzać , czy
      lepiej dalej w spkojnym miejscu???Biuro podróży nie nawaliło?Jest mozliwość
      dopłaty do widoku na morze?
      • Gość: apom Re: Byłam El Hana Beach (Sousse) z EXIMEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 16:26
        Prosze o opinie tego hotelu, zastanawiam sie czy potrzebne sa jakies przelotki
        do kontaktów. Ile zabrać ze soba pieniędzy na tydzień, gdzie mozna dobrze
        zjeśc, co warto zobaczyc? Mój maila apomazana@o2.pl, czekam na informacjie.
        pozdrawiam.
        • hopanka Re: Byłam El Hana Beach (Sousse) z EXIMEM 19.07.06, 16:32
          Czy CHAMS EL HANA to to samo czy inny hotelzdrawiam
          HoPAnKA
          • antidotumm Re: Byłam El Hana Beach (Sousse) z EXIMEM 19.07.06, 23:32
            Chems el Hana to hotel obok El Hana - ma z nia wspolne baseny i animacje.
            Podobno ma tez wyzszy standard.
    • ania_niki Re: Byłam El Hana Beach (Sousse) z EXIMEM 20.07.06, 10:23
      Witam bardzo serdecznie, przeczytałm ze byłaś w el hana beach. Ja sie tam
      wybieram z chłopakiem 11 sierpnia. Jestem bardzo ciekawa czy hotel jest fajny i
      jakie jest sousse?Co warto zwiedzic moieszkajac w Sousse, ile pieniazków warto
      zabrac ze soba na 2 osoby? Jesli masz zdjęcia bardzo prosze jesli mozesz
      przeslij mi jakies fajne na maila? Jesli masz jakies cenne wskazówki na które
      trzeba zwrócic uwage bardzo o nie prosze
      Pozdrawiam serdecznie
      Ania z Kielc
      • tiliam do - ania_niki 21.07.06, 17:57
        Mail poszedl - daj znac czy doszlo:)
        pozdrawiam:)
        • Gość: apom Re: do - ania_niki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 09:32
          A ja nie dostałam mailika? Pisałam wyżej jakie mam pytanka, jesli mozesz to
          odpowiedz. Ja wyjeżdzam 17.08.06 i chciałbym wykorzystać ten urlop jak
          najlepiej. Pozdrawiam i dziękuje. Podaje jeszcze raz swojego maila:
          apomazana@o2.pl
      • Gość: Tomik i Asia Re: Byłam El Hana Beach (Sousse) z EXIMEM IP: *.gliwice.msk.pl 22.07.06, 22:34
        Cześć my też lecimy do tego hotelu 11,08 w nocy z Katowic, może się zgadamy :)
      • Gość: Tomik i Asia do: ania_niki IP: *.gliwice.msk.pl 22.07.06, 22:42
        acha nie podałem wam maila :pocztaelektroniczna1@gazeta.pl, piszcie bo coś mi
        się wydaje że lecimy razem :)
    • ania_niki Re: Byłam El Hana Beach (Sousse) z EXIMEM 20.07.06, 10:25
      Oj zapomniałam napisac swojego maila
      ania_niki23@op.pl
      serdeczne dzieki
      • tiliam Do wszystkich 20.07.06, 10:52
        Hotel był bardzo fajny - tuż przy samej plazy- wystarczy przejsc przez uliczke.
        Na plazy sa parasole bezplatne, za lezaki niestety trzeba juz placic - 2 dinary
        za dobe - dinar okolo 2,5 zł. W hotelu radze zwrocic uwage na pokoje -numery
        parzyste sa z widokiem na miasto, nieparzyste z widokiem na morze. My wlasnie
        dostalismy pokoj z widokiem na miasto i do razu "doplacilismy" 20 dinarow za
        pokoj na morze. POLECAM bo naprawde warto doplacic, a cena nie jest chyba
        wygorowana. Hotel nalezy do kompleksu i razem z innymi 2 hotelami (sa tuz obok)
        tworza calosc- moozna korzystac ze wszystkich udogodnien w kazdym hotelu -
        czyli basenow, sal tv itp.
        Co do knajpek to polecam jedna - sprawdzona:) chodzilismy tam codziennie i
        nawet nas poznawali kelnerzy. A jedzonko naprawde pycha i tanie bardzo:)
        Knajpka nazywa sie bodajże fast Food - i jak sie wyjdzie z holetu nalezy isc
        okolo 5-10 min w lewo - w strone centrum miasta. Jest naprzeciwko sklepu
        Magazine Generale, z takimi czerwonymi daszkami. Mozna tam zjesc "ichniejsze
        dania" - cena okolo 3-4 dinarow za danie, pizze (1-4dinarow) czy hamburgery i
        rozne pyszne kanapki-cena okolo1-2 dinara. Pieniazkow duzo nie wydalismy bo
        wszystko tam tanie - na pamiatke kupilismy sobie taka wielka waze z drewna
        oliwnego zdobiona recznie (piekna) za okolo 30 dinarow - ale to w sklepie gdzie
        ceny sa stale i nie da sie nic stargowac. Polecam zatem udanie sie na tzw suk -
        targ, na ktprym jest doslownie wsyztstko:) dodam ze kupilam tam wlasnie sliczna
        torebke ze skory wielblada za 23 dinary:) Cena pierwotna to 85 dinary, ale jak
        sie pogada i potarguje (UWAGA - TARGOWAC SIE TRZEBA O WSZYSTKO:) to ceny
        obnizaja. Ten terg znajduje sie za murami mediny - starego miasta, a tuz przy
        tych zabytkowych murach znajduje sie wlasnie najwieksze centrum handlowe - tam
        mozna zobaczyc co ile kosztuje i nabyc to po nizszej cenie na targu za murem.
        Nie bojcie sie chodzic [po tym targu jest to ciag waskich uliczek - warto w
        nie wchodzic bo tam wlasnie mozna znalezc prawdziwe perelki.
        W samay Sousse mozna zwiedzac wlasnie te stare mury miasta, i to co znajduje
        sie za nimi(ribat, meczet).
        Oprocz tego mozna pozwiedzac okoliczne miasteczka - chociaz dodaje ze jest
        bardzo goraco i nam na zwiedzanie w tym skwarze sie nie palilo:)
        Teraz cos o wyzywieniu w hotelu- jedzonko po prostu pycha. Szwedzki stol na
        sniadanie i podobnie na obiadokolacje. Troche male zamieszanie z wolnymi
        miejscami przy stolikach bylo, ale to maly problem. D wybory na sniadanie
        zawsze napoje zimne cieple, jajka, jajecznica, wedliny, sery owoce, warzywa -
        chleb, tosty bulki - co tylkon chcecie:) Na obiadokolacje - zawsze frytki,
        ziemniaczki, ryż, kasza kuskus, 3 rodzaje mięs, ryb warzyw zapiekanych, sosow -
        ogolnie pycha. Tylko trzeba placic za napoje - 1,2 dinara za napoj.
        Ogolnie Biuro EXIM Tours okazalo sie naprawde godnym zaufania biurem. Wszystko
        bylo tak, jak mialo byc - rezydent też bardzo sympatyczny i kompetentny.
        POlecam:)
        CZekam na jeszcze inne pytania. Moze z malym opoznieniem, ale na pewno
        odpowiem:)
        pozdrawiam
        • Gość: ania_niki Re: Do wszystkich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 12:14
          Mam prośbę do Ciebie, czy jest szansa zebym dostała od ciebie jakies ciekawe
          fotki hotelu, pokoju, chciałabym tez zobaczyc jak wyglada plaza i miasto. Jesli
          mozesz przesłac mi kilka takich fotek na mojego maila byłabym bardzo wdziecza.
          Dziekuje za opis ...
          Pozdrawiam serdecznie
          Ania
          ania_niki23@op.pl
        • Gość: Sas Re: Do wszystkich IP: *.citysat.com.pl / 81.210.63.* 20.07.06, 13:02
          Zgadzam się z tym co napisał tiliam - wróciłem z El Hany 10.07. - no może
          malutkie nieścisłości , a mianowicie 1. Prawdziwy suk to nie to co znajduje
          się za murami starego miasta tylko -targ odbywający się raz w tygodniu w
          niedzielę / taxi 3 din/ i tam naprawdę jest wszystko i to jest prawdziwy
          arabski suk z cenami dużo niższymi niż na medinie/ suk turystyczny/.2. Na -
          targu turystycznym- są również sklepy ze stałymi cenami i fajnym towarem np. La
          Grotte no chyba że ktoś lubi poprawić sobie humor i kupi na jednym z wielu
          bazarowych stoisk - CENA BYŁA 100 A JA KUPIŁEM ZA 30 .3. Co do cen napoi do
          kolacji - kupowanie nie jest obligatoryjne - możesz kupić colę za 1,4 din 1/3l,
          albo mineralną 1l za 1 din. albo jeść na sucho - ale nie możesz wnosić swojego
          PICIA do stolika / bylem świadkiem takiego żenującego zdarzenia z udziałem
          oczywiście naszych rodakow/, ale te moje uwagi są tylko drobniutkimi
          sprostowaniami do tego co napisał tiliam i ogólnie również polecam El Hanę .
          Pozdrawiam Sas
          • jagrys_bdg Re: Do wszystkich 21.07.06, 11:21
            "bylem świadkiem takiego żenującego zdarzenia z udziałem
            oczywiście naszych rodakow/,"

mogli nie wiedzieć? mogli

Moim zdaniem to tacy rodacy jak Ty - wstydzą się głośno rozmawiać po Polsku, jak
            się ich o coś na ulicy zapyta - to mają minę jakby ktoś ich spoliczkował, kotlet
            z kompleksami, potrafiący szydzić z każdej pierdoły dla poprawy swojego
            "światowego" wizerunku. Śmiechu warte

• Gość: Sas Re: Do wszystkich IP: *.citysat.com.pl / 81.210.63.* 21.07.06, 13:27
              Słuchaj jagrys-bdg światowce to ja napewno nie jestem / był to mój pierwszy
              wyjazd do Tunezji/ , ale o nie wnoszeniu do restouracji swoich produktow a
              zwłaszcza NAPOJOW / mógł wykupić ALL/ to chyba wie każdy nawet
              średniorozgarnięty ŚWIATOWIEC. Tłumaczenie że mógł nie wiedzieć jest typowo
              polskim tłumaczeniem - nie czytał warunków pobytu w hotelu El Hana , przecież
              pobyt w tym hotelu dlatego jest tak tani bo CHCĄ ZAROBIĆ przynajmniej na
              sprzedazy napojów.A czy roznica między sklepem a restauracja w cenie coca-coli
              1/2 DINARA * 2.3 ZŁ = 1 ZŁ 15 GR jest warta wstydu i zachodu. Jezeli byłes
              światkiem takiego zdarzenia z udzialem naszych rodaków to czy byłes swiatkiem
              takiego zdarzenia z udziałem przebywajacych rowniezw tym czasie w restouracji
              włochów , francuzow , holendrów , wegrów , czechow ,ruskich, senegalczykow , i
              innych arabów - napewno nie.Co do pomocy innym to chyba piszesz o sobie. W 2
              tyg pobytu , kiedy mialem w miare wszystko obczajone to pomoglem paru osobom.
              Osobiscie zaprowadzilem ekipe z Krakowa/ pozdrawiam/ do kawiarenki
              internetowej, kilku osobą dokładnie wytlumaczylem czym rózni się suk od mediny
              oraz w którym miejscu znajduje sie General Magazin , itp. Tyle moich zasług -a
              Twoją zasługą jak narazie jest obrona rodaka który kupowal w sklepie a spożywal
              w restouracji bo mógł NIE WIEDZIEĆ - smiechu warte.Mimo wszystko pozdrawiam Sas
              • antidotumm Re: Do wszystkich 21.07.06, 13:32
                Masz racje, w koncu to nie specyfika Tunezji - w zadnym kraju nie przychodzi sie
                do restauracji z wlasnym piciem przeciez.
              • Gość: Ania Re: Do wszystkich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 09:45
                Ja mam do Ciebie pytanko czym rózni się suk od mediny i jak tam trafic?
                Wybieram sie 17.08. do El Hana Beach. Pozdrowionka
                • Gość: Sas do Ani IP: *.citysat.com.pl / 81.210.63.* 01.08.06, 10:59
                  Medina to dzielnica handlowa otoczona starymi murami- gdzie handel odbywa się
                  codziennie taxi z El Hany 2 din lub 30 min spacerkiem . Suk to taki polski targ
                  na którym handluje się WSZYSTKIM. Będąc na suku można zobaczyć a przede
                  wszystkim usłyszeć jak wygląda prawdziwy arabski bazar.Suk odbywa nię raz w
                  tygodniu - niedziela - taxi z El Hany -4 din -na piechotę nie polecam.
    • Gość: Dage Re: Byłam El Hana Beach (Sousse) z EXIMEM IP: *.firma.o2.pl / *.firma.o2.pl 01.08.06, 10:09
      mogę Cie poprosic o jakies zdjecia zarówno z hotelu, plazy i miasta? wyslij
      ogolem relacje jak jest w tym hotelu na adres dagelu@gmail.com
      wybieram sie tam w pazdzierniku.
      Pozdrawiam
    • Gość: Rafał Re: Byłam El Hana Beach (Sousse) z EXIMEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 20:19
      Hej!
      Ja wybieram sie do El hana 15 sierpnia. Mam pytanko co lepiej zabrać dolary czy
      euro? Moze ktoś podeśle mi fotki hotelu: pokoi, basenu plaży Będę badzo
      wdzieczny.
      Czy warto wybrać sie na safari? jeśli tak to na 2 czy na 3 dniowe safari.
      Ile pieniędzy należy zabrać?
      Co warto w samym Sus zwiedzić??
      Jezeli bedzie ktoś tak miły to podaję meila rafal-dabrowski@o2.pl
    • Gość: Madziak Re: Byłam El Hana Beach (Sousse) z EXIMEM IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 01.08.06, 22:18
      WItam, my lecimy do Chems el Hana 31.08, ale wiemy wlasnie ze to hotel nalezacy
      do calego kompleksu El Hana, dlatego jesli mozna to takze prosilabym o jakies
      fotki z hotelu i okolic, bede bardzo wdzieczna ;) moj e-mail: megi_1987@wp.pl
      dzieki i pozdrawiam ;))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka