Dodaj do ulubionych

refleksje z pobytu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 15:04
Tydzień temu wróciłem z Tunezji mieszkałem w El Hana Beach w Sousse niektóre
wypowiedzi internautów z którymi się zapoznałem przed wyjazdem to totalna
bzdura. Było bardzo sympatycznie jestem zauroczony mieszkańcami a przede
wszystkim bezpieczeństwem na ulicach . Sklepikarze są nachalni ale grzeczni,
jakoś żaden nikogo z nas nie wyzywał, może znają się na ludziach i
poznają „buraków”. Jeśli wynegocjonowałeś dobrą cenę to nie wypada się
wycofywać taka drobna uwaga. Nasz wyjazd był organizowany przez EXIM i
jesteśmy bardzo zadowoleni i bez uwag , naszym rezydentem był Sami bardzo
kompetentny i pomocny w wielu sprawach. Jeśli będziecie jechać na wycieczkę
na pustynię i traficie na przewodnika Timura to super, jeszcze nie spotkałem
takiego przewodnika po prostu zarąbisty gościu godny polecenie i gwarant
wspaniałej zabawy. Mamy jedynie uwagi co do samego hotelu a szczególnie do
obsługi ( sprzątaczki nie sprzątały pokoi, a kelnerzy byli leniwi i
antypatyczni), sam hotel wspaniały i idealnie położny – blisko do medyny,
plaża po drugiej stronie ulicy, dużo animacji.
Obserwuj wątek
    • Gość: Sas Re: do inszpektor IP: *.net81.citysat.com.pl 17.10.06, 19:40
      No wlasnie . Tyle wiader pomyji ile wylano na głowe Timura nie sposób
      zliczyć .Osobiscie z gostkiem nie mialem styczności. Chyba ze trzy wątki na ty
      forum poświęcone są tym którzy ścigają Exim i odradzaja wakacji z tym
      biurem.Dlatego nie mozna GENERALIZOWAĆ. Jezeli sprzątaczki nie wywiązywały się
      ze swoich obowiązków to Mozesz mieć pretensje tylko do Siebie .Był rezydent , w
      recepcje pracuja fajne gostki trzeba OTWORZYĆ KOPARĘ , albo zrujnować sie co
      drugi dziń na dwa dinusie / 4,50 zł/ i miałbyś ułozoną z czystej pościeli różę
      pustyni.ŻE leniwi byli kelnerzy - a do czego oni byli Ci potrzebni / chyba że
      miałeś all/. To taka troszkę łyżeczka dziegdziu , ale ja też byłem zadowolony z
      lipcowego pobytu w El H. i pamiętan tylko to co dobre. Sas
      • nikitaa1 Re: do inszpektor 24.10.06, 16:44
        Zastanawia mnie obiektywizm tego Forum w odniesieniu do opinii i informacji o
        kraju, hotelu, biurze, itp., bo jakkolwiek by nie starać się zobiektywizować te
        informacje, to i tak bedą (są!) one zawsze subiektywne! Ot..Demokracja! Tak,
        kult szakali wyznawany przez osły, no i możesz mówić to co myślisz, nawet wtedy
        gdy nie myślisz...pozdrawiam
        • Gość: Sas Re: do nikita IP: *.net81.citysat.com.pl 24.10.06, 17:23
          A co Twoim zdaniem oznacza -obiektywizm tego forum. Cos obiektywnego w
          odczuciu piszacego wątek będzie zawsze miało odcień subiektywny . Chyba nie
          Chciałbys ,zeby wszyscy piszacy na tym forum wyznawali jednolite poglądy i
          wypowiadali sie tylko w jednej SŁUSZNEJ lub NIE SŁUSZNIJ nutce.Burza muzgów
          zawsze jest twórcza . Sas
          • nikitaa1 Re: do nikita 29.10.06, 19:29
            Obiektywizm według mnie to nie eufemizmy, ale szczere wyznanie ,,ludzie dajcie
            sobie spokój z tą Ruspiną, bungalowy śmierdzą i tyle". Traficie albo nie! Pokój
            w hotelu za grubą kasę też można trafić śmierdzący, więc, po co ryzykować...
            Wybierzcie po prostu INNY HOTEL, szkoda urlopu! Pozdrawiam...
        • Gość: r1 Re: do inszpektor IP: *.hcm.com.pl 25.10.06, 08:34
          najwiesza wada demokracji.jest to ze glos idioty jest tak samo wazny jak glos
          geniusza .
          • Gość: Sas Re: do rt IP: *.net81.citysat.com.pl 25.10.06, 09:28
            Po raz enty posługujesz sie jakimś filozoficznym frazesem . Osobiście nie
            panimaju , moze przemówisz ludzkim głosem i Wypowiesz sie na wiodący temat
            wątku. Pozdrawiam Sas
            • Gość: r1 Re: do rt IP: *.hcm.com.pl 25.10.06, 12:02
              Sas- i Sas otwierasz lodowke Sas -wszystko wiedzacy Sas ty jestes na
              wszystkich watkach i tobie sie te modrosci pomieszaly wyluzuj i skup sie na
              jednym albo Tunezja albo kobiety
              • Gość: Sas Re: do rt IP: *.net81.citysat.com.pl 25.10.06, 12:36
                Nikt nikogo nie zmusz do otwierania lodówki . Wszystkie to znaczy ile moze
                trzy wątki. Wypowiadam sie o Tunezji ponieważ byłem ,widzialem , rozmawialem z
                ludźmi i wydaje mi sie ,że jeżeli ktoś pyta to powinienem podzielić sie swoja
                wiedzą. Może chooć jednemu forowiczowi pomogę. Co do kobiet to opisuję swoje
                odczucia i spostrzezenia bo BLIŻSZYCH ZNAJOMOŚCI nie zawieralem . A Tobie
                radzę ,żebyś odpowiadał liu nie na wiodacy temat , a nie zajmował sie Sasem .Bo
                ja i tak źel czy dobrze ale bede pisał Sas
                • Gość: r1 Re: do rt IP: *.hcm.com.pl 25.10.06, 12:53
                  i co jestes wielce niezadowolony -a ile to razy byles w tej Tunezji tydzien
                  moze dwa .a masz mondrosci jak ambasador juz oberwales na watku o
                  Tunezyjczykach bo byles beszczelny a nie sluzyles rada ..ja tez bylem
                  widzialem i wiem,, a ty pisz tylko nie mysl ze jestes expertem w sprawach
                  Tunezji ,co do ilosci watkow to jestes na nie 2.3 ale duzo wiecej
                  • Gość: Sas Re: do rt IP: *.net81.citysat.com.pl 25.10.06, 13:06
                    Olewam Twoje opinie co do mojej skromnej osoby. Wcale nie oberwalem na
                    przytaczanym przez Ciebie wątku -wprost przeciwnie wielu forowiczów mnie
                    poparło ale nie o to chodzi. Nigdy nie wypowiadalem sie w stylu Alfy i Omegi .
                    Nikt nie zarzucil mi że pisze nieprawdę lub wprowadzam kogos w błąd. Co do
                    expertów to nie sądzę żeby istnieli specjalisci ,którzy wiedzą wszystko o
                    jakimkolwiek kraju - nawet Ty. Aktualnie piszę na chyba góra trzech watkach
                    dotyczących Tunezji/ bo tylko w tych tematach mam jakąś wiedzę / , a gdyby bylo
                    ich nawet trzydzieści -to co nie mozna .Sas
                    • Gość: r1 Re: do rt IP: *.hcm.com.pl 25.10.06, 13:23
                      mozna Sasie mozna .ale nie nalezy byc beszczelny i kogos / olewac/ i poczytaj
                      swoj ostatni post ...tobie 2.3 watki masz wiedze to pisz ale 30 tez mozna .i
                      sam widzisz jakie bzdury wygadujesz a troche samokrytyki ..tylko Alach jest
                      wielki .
                      • Gość: Sas Re: do rt IP: *.net81.citysat.com.pl 25.10.06, 14:20
                        Trudno mi z Toba dyskutować/ Czytaj ze zrozumieniem / . Gdybym mial cos do
                        powiedzenia to pisałbym na entu watkach , ale w przeciwieństwie do Ciebie wiem
                        co czytam , co i o czym piszę .Nie wiem czy Alach jest wielki / nie
                        widzialem / , ale w religie i politykę mnie nie wkręcisz. Sas
                        • Gość: r1 Re: do rt IP: *.hcm.com.pl 26.10.06, 09:00
                          Sas poczytaj to twoja prawda.seksturystyka .25.10.06 godz.18.08. piszesz jak
                          jasnowidz i wszystko wiedzacy jednym slowem ekspert damsko-
                          tunezyjski .obserwator kawiarniany itd,,, a sam o sobie piszesz ze tylko prawda
                          ito co wiesz,a jak widze to tez bawisz sie w domniemanie. a jak piszesz to mysl
                          bo juz ci sie wszystko pomieszalo pisz ze zrozumieniem ,i nie obrazaj kogos jak
                          nie jestes pewnyjego winy a tak bez obrazy../to nie chce mi sie z toba gadac/

• Gość: Sas Re: do rt IP: *.net81.citysat.com.pl 26.10.06, 10:02
                            A kto to taki - expert damsko - tynezyjski? Jezeli ktoś przechodzi obok
                            kawiarni kilka razy dziennie i widzi jak starsze panie zaczepiają młodych panów
                            a następnie odjeżdzają taxi to trzeba mieć Twój intelekt zeby DOMNIEMYWAĆ , ze
                            towarzycho pojechalo zwiedzac muzeum oliwy. Wybieranie młodych panów -
                            widziałem , kawiarnię z panami siedzącymi frontem do ulicy -widzialem , panie w
                            wieku balzakowskim - widzialem - odjeżdzajace z towarzychem taxi -też . To są
                            fakty.Domniemaniem moąe być oczywiscie cel podrózy taksówki . Muzeum oliwy czy
                            pokój hotelowy . A Twoim zdaniem ?. Twoje ostatnie zdanie to jedyny mądry
                            slogan ,ktory zapamiętałes z polskiego kina ? Moze by tak coś od siebie a nie
                            zrzynac z Lindy . Sas
                            • Gość: r1 Re: do rt IP: *.hcm.com.pl 26.10.06, 10:47
                              to co ty w tym zlego widzisz sam piszesz ze moze jada zwiedzac muzeum oliwy.a
                              ja mysle ze moze byc jeszcze byly inne powody i co Sas nie moge tak myslec
                              moge jak dokladnie nie wiem to nie pisze i nie wprowadzam nikogo w blond...ale
                              nasz Sas kochany ma taki intelekt i takiego nosa ze jemu taki obraz zaraz
                              kojarzy sie z sexem oj Sas ty zbokolu. tak to co napisales a widziales to
                              byl fakt a reszta to domniemanie, i pamientaj jak widzisz to fakt a reszta to
                              juz twoja wyobraznia.
                              • Gość: Sas Re: do rt IP: *.net81.citysat.com.pl 26.10.06, 12:41
                                Ze jadą zwiedzać muzeum oliwy to jest informacja dla tak rozgarniętych
                                intelektualnie jak ty , poniewaz chyba tylko tacy jak ty w to uwierzą. Jezeli
                                UMIESZ CZYTAĆ to napisałem ,ze jest to moje bardzo prawdpoodobne domniemanie a
                                nie stwierdzenie faktu / że jadą do hotelu/.Średnio rozgarnięty czlowiek
                                domniemywa o czym będzie mówił Zbigniew Boniek , minister Zyta Gilowska czy
                                Maciej Kuroń - no ale to trzeba być przynajmniej średniorozgarniętym i miec
                                troszeczkę wyobraźni . Gdyby ludzie nie mieli wyobraźni i nie kierowali sie
                                domniemaniem to myślę , że do tej pory koła u wozu byłyby kwadratowe. Myśl bo
                                to nie boli Sas
                                • Gość: r1 Re: do rt IP: *.hcm.com.pl 26.10.06, 13:54
                                  Sas.tobie gra tylko wyobraznia i nerwowy sie stajesz mnie nazywasz sredni
                                  amoze wcale nierozgar...a tak o sobie kim ty jestes ty tylko umiesz obrazac i
                                  sie robic takim co wszystkie rozumy poziadal .jeszcze raz ci mowie co widzisz
                                  to fakt..a czego nie widzisz to twoje domniemanie ,,jak twoja zona pojedzie z
                                  kims taxi .to bedzie fakt a reszta to domniemanie i wiecej mnie nie obrazaj bo
                                  ja cie nieobrazilem tylko rozmawiam a jak cie nerwy puszczaja to wyluzuj..
                                  • Gość: Sas Re: do rt IP: *.net81.citysat.com.pl 26.10.06, 14:12
                                    A niby dlaczego mam być nerwowy ? No moze trszeczke kiedy nazywasz mnie
                                    ZBOKIEM , no ale według ciebie to od obrazania jestem ja , twoje epitety to
                                    domniemanie. Przykład z zoną -to przykład w twiom styli -brak konkretnych
                                    argumentow to RUSZAMY RODZINKĘ . A moze ja jestem kawaler? Nikogo na forum nie
                                    obraziłem i nie obrazam / w przeciwoeństwie do ciebie/. Gdy ktoś czuje sie
                                    dotkniety wytykaniem bolesnej prawdy to jego sprawa.Swoją droga wolę rozmawiec
                                    z ludźmi którzy wiedza co i o czym pisza .T y oczywiscie do nich nie
                                    nalezysz ,bo w poprzednim poście w kulturalny sposob nazywasz mnie zbokiem , a
                                    wnastepnym poscie wijesz sobie wokół małej główki aureolę . Sas
                                    • Gość: r1 Re: do rt IP: 80.50.253.* 26.10.06, 18:34
                                      ty dalej nic nie rozumiesz..a to takie proste to co widzisz i wiesz na pewno to jest fakt i prawda a reszta to twoja bujna wyobraznia a jak jestes kawaler to nim zostan bo widzisz co te kobiety wyprawiaja a z twoja wyobraznia ci bedzie z tym zle z tym zbokiem to przesadzilem ale jak ktos we wszystkim tylko widzi sex to co o tym myslec mysl troszke pozytywnie o ludziach jak cie urazilem to ..sory. a bolesna prawda jaka ona jest to jest sprawa tych kobiet a nie twoja i moja.
                                    • Gość: r1 Re: do rt IP: 80.50.253.* 26.10.06, 18:34
                                      ty dalej nic nie rozumiesz..a to takie proste to co widzisz i wiesz na pewno to jest fakt i prawda a reszta to twoja bujna wyobraznia a jak jestes kawaler to nim zostan bo widzisz co te kobiety wyprawiaja a z twoja wyobraznia ci bedzie z tym zle z tym zbokiem to przesadzilem ale jak ktos we wszystkim tylko widzi sex to co o tym myslec mysl troszke pozytywnie o ludziach jak cie urazilem to ..sory. a bolesna prawda jaka ona jest to jest sprawa tych kobiet a nie twoja i moja.
                  • Gość: monia Re: do rt IP: *.sti.net.pl 25.10.06, 13:13
                    Do obiektywizmu Sas-a to ci naprawde jeszcze bardzo daleko !
                    • Gość: Sas Re: do rt IP: *.net81.citysat.com.pl 25.10.06, 13:15
                      A co Twoim zdaniem znaczy - OBIEKTYWNIE ? Sas
                      • Gość: monia Re: do rt do sas IP: *.sti.net.pl 25.10.06, 13:29
                        bezstronnie,zgodniez rzeczywistoscia oceniasz stan rzeczy
                        • Gość: Sas Re: do rt do sas IP: *.net81.citysat.com.pl 25.10.06, 14:11
                          Tyle to ja wiem , tylko kazdy inaczej postrzega tzw. rzeczywistość . Jedne
                          lubia wspaniałych tunezyjczykow a inne obserwujac tą rzeczywistosc Z
                          BOKU ,dostaja torsji .Moim zdaniem obiektywizm czy rzeczywistość zawsze będą
                          zdominowane przez subiektywizm . Sas
    • olusia2284 do inszpektor 25.10.06, 09:36
      a mógłbyś mi dokładnie opisać ten hotel?? Byłabym Ci bardzo wdzięczna :) Bo
      wybieram się w przyszłym roku, co prawda po raz 3 do Tunezji, ale nie znam
      jeszcze wszystkich hoteli, a opinie na temat tego są podzielone. Zaznaczam, że
      też chyba polecę z EXIMEM. Z góry dziekuję.
      • nikitaa1 Re: do inszpektor 29.10.06, 19:32
        Nie wiem coś Ty się Kobieto uparła przy tej Ruspinie i Eximie!? Poczytaj nasze
        opinie i wybierz inny hotel i biuro! Chyba , że szukasz przygód i andrenaliny-
        zatem powodzenia...
    • Gość: Ewa Re: refleksje z pobytu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.06, 19:46
      W zupełnosci sie zgadzam. Było miło i sympatycznie! Rezydentem naszym też był
      Sami i biuro mielismy EXIM, nie mm do niczego zastrzezen. Miło wspominam mój
      tygodniowy wyjazd do Sousse.:)
    • Gość: '-' Re: refleksje z pobytu IP: *.isp.tvkg.net 05.11.06, 09:31
      Tunezja jest piękna ! Sousse...
      • Gość: mortadela Re: refleksje z pobytu IP: *.aster.pl 05.11.06, 19:51
        Może nie masz porównania.Tunezja to przereklamowany chłam.
        • piootr3 Re: refleksje z pobytu 06.11.06, 20:12
          Zależy czego oczekujesz i na co jesteś nastawiony. Jeżeli chciałbyś się zabawić,
          to po co jechać do Tunezji? W Polsce masz to samo, a i z policją się łatwiej
          dogadać...
          • Gość: mortadela Re: refleksje z pobytu IP: *.aster.pl 07.11.06, 20:35
            Coś ciekawego zobaczyć , a nie robione na siłę atrakcje.Smiałem się do
            rozpuku , gdy np.oferowano mi przejażdżkę dorożką po oazie.
            • piootr3 Re: refleksje z pobytu 08.11.06, 07:25
              Jeżeli chciałeś coś ciekawego zobaczyć, to trzeba było wziąć plecak i poszlajać
              się samodzielnie po Tunezji. Zobaczyłbyś i ludzi i jak żyją, a i pozostałości po
              Imperium Rzymskim, które są tam w bardzo dobrym stanie zachowane... Naprawdę
              jest co oglądać, tylko trzeba chcieć i najpierw troszkę poczytać o kraju do
              którego się jedzie. Ja byłem dwa tygodnie i każdy dzień był ciekawy, no ale
              jestem trampem i sam sobie organizuję zwiedzanie i zaręczam, że nieznajomość
              języka nie jest przeszkodą. Jeżeli się chce, to się dogadasz... Pozdrawiam
              • Gość: mortadela Re: refleksje z pobytu IP: *.aster.pl 08.11.06, 08:56
                Chyba trampkiem.
                • piootr3 Re: refleksje z pobytu 09.11.06, 09:01
                  Umiesz tylko narzekać i obrażać. Jeżeli masz coś konstruktywnego do powiedzenia,
                  to mów, jeżeli nie, to zachowaj milczenie. Do wszystkiego trzeba dorosnąć, ale
                  niektórzy nigdy nie dorastają...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka