Dodaj do ulubionych

Sahara dwu czy trzy dniowa? Z kim jechać?

IP: 80.48.45.* 25.07.07, 16:55
Pytanie jak w temacie. Proszę o rady? Na forum znalazłam info o Sahel Voyages
@ dniowe u nich kosztuje 180 DT a tzrydniwe 295. Jakie są inne ceny? a może
warto na miejscu poszukać takiej wycieczki u lokalnych biur podróży?
Prosze o rady
Obserwuj wątek
    • Gość: Ani Re: Sahara dwu czy trzy dniowa? Z kim jechać? IP: *.chello.pl 25.07.07, 17:27
      O innych biurach lokalnych nie słyszałam, bo w sumie już w Polsce
      zarezerwowaliśmy wycieczki w Sahel, było troszkę taniej i promocja przy
      wykupieniu 2 wycieczek, jesteśmy bardzo zadowoleni. Rezerwujesz w domu, na
      miejscu wybierasz termin. Ceny we wszystkich biurach są bardzo podobne, różnią
      się zaledwie 10-15 DT. Za to program zwiedzania bywa inny. Na stronie Scana cena
      2-dniowej Sahary to 155 DT /os a jak się okazało na miejscu, (jechali znajomi)
      to było 10dt od osoby drożej i szczerze nie byli zadowoleni. Ale to już
      indywidualne przeżycia.
      • Gość: dora Re: Sahara dwu czy trzy dniowa? Z kim jechać? IP: 80.48.45.* 25.07.07, 17:41
        Właśnie ze scanem jadę do Tunezji hm...
        • Gość: Ani Re: Sahara dwu czy trzy dniowa? Z kim jechać? IP: *.chello.pl 25.07.07, 20:09
          Ale nie musisz ze Scanem jechać na Saharę... Twój wybór.
        • Gość: Aga Re: Sahara dwu czy trzy dniowa? Z kim jechać? IP: *.telpol.net.pl 26.07.07, 12:38
          Jak masz wybór Scan, czy Sahel to się nie zastanawiaj!!! Ja leciałam na wczasy
          ze Scanem, ale na Saharę tylko z Sahelem! Znajomi jechali ze Scanem wycieczka
          była tańsza , ale gorsza. Ja polecam Sahel.
          No i najlepiej jedź pod koniec wczasów (nie w pierwszym tygodniu) bo to co
          najfajniejsze najlepiej zostawić na koniec , poza tym przyzwyczaisz się już do
          temperatur i się nie spalisz na słońcu.
    • jotpiasecki Re: Sahara dwu czy trzy dniowa? Z kim jechać? 25.07.07, 18:56
      Decyduje zasobność Twojego portfela. Ponadto Sahel organizuje trzydniówkę wtedy
      kiedy ma minimum chętnych ( bodaj to chyba 6 osób). My nie mieliśmy szczęścia -
      nie było klientów na trzydniówkę - więc pojechaliśmy z Sahelem na dwa dni i
      zostaliśmy na noc ( niesamowity hotel Barbar Diar w stylu domostw troglodytów)
      w Matmacie - a rano przyjechała podstawiona przez Sahel Toyotka terenowa i
      naszą czwórką ( tylko z kierowcą ) zwiedziliśmy krainę ksarów . Wrażenia
      niesamowite bo na południu Tunezji jest znacznie, zbzcznie mniej. Ta opcja
      wyprawy kosztowała nas ( cztery osoby) 2.700 PLN ( bo zapłaciłem w Sahelu w
      biurze przelewem z mBanku).Warto było !! :)
      • Gość: Joł Re: Sahara dwu czy trzy dniowa? Z kim jechać? IP: *.aster.pl 25.07.07, 22:21
        bylim z TTB . było zajefajnie ;-) 2 dniowe Safari, noc w hotelu Tuareq.
        Scan is not fun ;(
    • Gość: Jolka Re: Sahara dwu czy trzy dniowa? Z kim jechać? IP: 195.117.230.* 26.07.07, 12:56
      Tunisie Tourism Branch ( TTB ) Super Przewodnik ;-)
    • Gość: monika Re: Sahara dwu czy trzy dniowa? Z kim jechać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 13:23
      wycieczka 2dniowa na sahare.. wymieniacie biora podrozy z ktorymi warto..a to
      nie jest tak ze wycieczke wykupuje sie u rezydenta w hotelu..?? poza tym
      zastanawiam sie jak to jest..gdzie sie spi w te noc w trakcie wycieckzi i co z
      posilkami..czy nocleg i jakies jedzneie jest wliczone z cene..? chetnie poznam
      opinie osob ktore byly na tkaiej wycieczce..
      • Gość: gość do Moniki IP: 195.117.230.* 26.07.07, 15:46
        a śpi się moja droga w autokarze w czasie drogi ;-)))

oczywiście żartowałam ;-) Standardowo jest to hotel 3* z kolacją i śniadaniem.
        Oczywiście napoje dodatkowo płatne. Pozdr
        • Gość: monika Re: do Moniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 16:03
          hahaha.. dzieki za odpowiedz. nie bylam w tunezji wiec sie pytam- moze pytania
          niemadre dla tych ktorzy byli.. lece do tunezji z TUi..co lepiej..kupic sahare
          u rezydenta TUi-do czego namawia agent w biurze w polsce..czy lepsza wycieczka
          bedzie z sahel- biurem kotre wszyscy chwala..
          • Gość: gość Re: do Moniki IP: 195.117.230.* 26.07.07, 16:35
            moja droga Moniko. Mam nadzieję, że nie czujesz się urażona moim malutkim
            żarcikiem ? ;-) Namawiają Ciebie w Polsce ponieważ dodatkowo na tym zarabiają;)

najlepiej jest wykupić wycieczkę na misjcu. masz wtedy wybór, czy chcesz jechać
            ( mogą wystąpić okoliczności dla których nie będziesz mogła ;) czy chcesz opcję
            z wielbłądem ... czy chcesz opcję w Gwiezdnymi wojnami cz. II, czy nie. To
            wszystko wpływa na końcową cenę. Pozdr
        • Gość: monika Re: do Moniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 17:36
          jasne ze nie:) dzieki za podpowiedz. ja czytalam na stronie biura sahel voyages-
          opis wycieczki brzmi zachecajaco i chyba sie zdecyduje.. maja tam nawet
          porownanie programu z oferta Tui-i maja wiecej w progrmaie fajnych miejsc.
          domyslam sie ze Ty byłas na saharze-warto wydac te prawie 500 zl-wg moich
          wyliczen..?
          • Gość: gość Re: do Moniki IP: *.aster.pl 26.07.07, 19:04
            nie mam praktycznej wiedzy na temat tej firmy, gdyż jechałam z TTB i też było
            fajnie. było safari po pustyni, troszkę asfaltem, ze dwie oazy, troszkę
            zwiedzania, jazda autokarem, wielbłądy. Cała opcja dla jednej osoby wyszła
            145 DT podstawowa opcja + 45 DT jeepy trasą rajdu Paryż - Dakar oraz zwiedzanie
            miejsca gdzie kręcili Gwiezdne Wojny + 15 DT wielbłądy. Nie wiem, czy gdzieś
            indziej mają taniej, ale jesli nawet to różnica jest minimalna. Przyjmując, że
            1 DT = 2,1 pln to koszt wycieczki dla jednej osoby to ok. 420 zł. Życzę Tobie
            miłego urlopu i konicznie jedź na to Safari ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka