Dodaj do ulubionych

Marabout Sousse

29.07.07, 19:13
Czy któś sie wybiera pod koniec sierpnia
do hotelu Marabout w Sousse ? My lecimy z Exim-em (?)25 sierpnia.
Trochę poczytałem opinie i chyba ok. Nawet te na
www.holidaycheck.pl/hotel-informacje+o+podro%C5%BCy_Hotel+Marabout-hid_29494.html

Obserwuj wątek
    • naserek Re: Marabout Sousse 29.07.07, 22:02
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22878&w=16474193
      • laama1 Re: Marabout Sousse 30.07.07, 22:57
        Opini jest sporo o tym hotelu - dlatego do niego lecimy;-)...
        Może też ktoś z was będzie w tym terminie w Marabout ?

• Gość: Marcyś Re: Marabout Sousse IP: *.ib-pan.krakow.pl 31.07.07, 10:07
      Jak daleko jest z hotelu Marabout (Sousse) do Port El Kantonui. Da sie pieszo,
      czy busem, czy tez tylko taxi?

Pozdrawiam,
      • pukustuku Re: Marabout Sousse 01.08.07, 08:40
        Z Marabout pieszo to trochę daleko polecam taxi 3-5 dinarów ( w zalezności jak
        targujesz. Pozdro.
      • elgry Re: Marabout Sousse 04.08.07, 09:35
        Gość portalu: Marcyś napisał(a):

> Jak daleko jest z hotelu Marabout (Sousse) do Port El Kantonui. Da sie
        pieszo,

Plażą ok. 13 km. Da się dojść.

> czy busem, czy tez tylko taxi?

Kursuje też kolejka, taxi 4-5 dinarów.
        • laama1 Re: Marabout Sousse 12.08.07, 23:01
          To koniecznie trzeba zaliczyć ten Port El Kantonui...
    • Gość: monika Re: Marabout Sousse IP: *.aster.pl 31.07.07, 11:52
      ja lece z meżem 6 wrzesnia do tego wlaśnie hotelu. polecil nam go znajomy który byl rok temu z dziewczyną i bardzo chwalili, więc mam andzieje że się nie zawiedziemy. czasem znajduje jakąś negatywna opinię ale cóz..nie każdeog da sie zadowolic.. udanego pobytu!! aha..jakis czas tmeu znalazlam opinie na amerykanskiej stornie i tez byly to same dobrze opinie.
      • gladka7 Re: Marabout Sousse 31.07.07, 13:29
        Ja lecę 1 września . Hotel polecił mi znajomy , który właśnie z tamtąd wrócił.
        Przede wszystkim ma on plażę hotelową więc nie nagabują cię tam tubylcy, którzy
        na zwykłych plażach podobno są strasznie upierdliwi i potrafią popsuć nastrój
        swoim ciągłym narzucaniem się. Dla mnie to ważne ponieważ jadę z koleżanka i z
        córką- zero męskiej obstawy.
        • biedulka Re: Marabout Sousse 01.08.07, 09:32
          to Cie zaskocze - hotel ma swoją plażę, ale dostęp maja do niej wszyscy. Plaże
          hotelowe nie są ogradzane zasiekami od innych. Idac plażą przechodzisz przez
          plaże roznych hoteli.
      • laama1 Re: Marabout Sousse 31.07.07, 23:24
        Może ktoś wie jak to jest z tymi pokojami? - jakie numery brać aby miec ładny
        widok na morze... Rozumiem że bakszysz w paszport i załatwione? od razu czy
        przy zamianie dopiero? bo widok to chcemy mieć ładny. Ciekaw jestem czy to
        biuro ma przydzielone pokoje czy dają jak chcą tam na recepcji ? Słyszałem też
        coś o budowie w pobliżu ? - i to mnie martwi...RAAATUNKU ;-)
        • laama1 Re: Marabout Sousse 04.08.07, 09:13
          Ktoś może właśnie stamtąd wrócił ???
        • elgry Re: Marabout Sousse 04.08.07, 12:35
          Pokoje parzyste (z widokiem na basen, morze) nie będą miały widoku na
          ewentualną budowę.
          Najlepiej powyżej nr 300 i w ogóle jak najwyżej.
          Które numery mają najlepszy widok na morze, to nie wiem, bo ja preferuję widok
          na miasto.
          I tak szumu morza nie słychać, albo morze palma zasłania, a cały romantyzm
          psują animacje, których ja akurat nie lubię.
          Ale co kto lubi.
          Ja nie praktykuję "motywowania" recepcjonisty z góry. Biorę klucz, oglądam
          widok z balkonu, sprawdzam działanie klimatyzacji i to mi wystarcza. Jak nie
          pasuje, wracam i dopiero wtedy "motywuję". Uśmiech, komplemencik po francusku i
          dolary czynią cuda.
          Niektórzy wolą załatwić to od razu przy meldowaniu.

Są pokoje na szczycie tego budynku prostopadłego do plaży (popatrz na zdjęciu)
          z odsłoniętym widokiem na morze. Jakie mają numery – nie wiem.

globetrotters.com.pl/oferta/tunezja,sousse,marabout.html?o=1112198&d=1185400800

Hotel dobry w swojej klasie i lepszy niż niektóre 4 gwiazdkowe, więc nie ma
          powodów do paniki.

Jak przydzielają pokoje? A tego to nikt chyba nie wie. Fakt, że Niemcy i
          Francuzi dostają najlepsze. Być może mają to obwarowane umową biuro podróży-
          hotel i na rezerwacji mają wpisany kod pokoju.
          U nas np. kody typu pokoju stosuje chyba TUI i Scan holiday.

• elgry Re: Marabout Sousse 04.08.07, 12:56
            np. pokoje tupu DAZ w Maraboucie nie maja balkonu. Są to tzw. pokoje
            oszczęnościowe, w niższej cenie.
            W niektórych hotelach "DAZ" są fatalnie położone i nie mają także klimatyzacji.
    • Gość: ze_nitka Re: Marabout Sousse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 12:03
      Wybieram się do Marabouta 16 sierpnia. Dwie znajome pary były w nim w zeszłym
      roku i bylo zadowoleni.

Pozdrawiam.
      • laama1 Re: Marabout Sousse 07.08.07, 22:54
        Jak 16-tego to możemy się spotkać. My dotrzemy 25-go - mam
        nadzieję. ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka