jerzy96 09.03.08, 21:38 Pytanie trochę nietypowe.Czy są w Sousse jakieś markety ze stałymi cenami(nie lubię transakcj z targowaniem się o cenę).Jeśli są to gdzie.Mój planowany pobyt to hotel Chems El Hana. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
graga27 Re: Sousse 09.03.08, 22:03 Witam, Oczywiscie sa takie sklepy , niedaleko Twojego hotelu jet ak zwany magazin general ze stalymi cenami i jedyny sklep , w ktorym mozesz kupic alkohol. Oprocz oczywiscie piatku. Achjak Ci zazdroszcze wyjazdu. Zycze powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dana J. Re: Sousse IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 10.03.08, 10:08 także tuż przy głównym wejsciu do mediny, właściwie juz na placu - duzy sklep, gdzie kupisz wszelakie pamiątki, ciuchy, wyroby skorzane, bizuterię. Odpowiedz Link Zgłoś
jotpiasecki Re: Sousse 10.03.08, 19:38 Trudno go nie zauważyć- jest przed nim kamienna rzeżba wielbłąda ( fotka obowiązkowa) Odpowiedz Link Zgłoś
slawekm7 Re: Sousse 10.03.08, 10:32 W Susie widziałem dwa General Magazin, jeden jest przy ulicy idąc z Chems w kierunku centrum. Art. spożywcze w piwnicy - samoobsługa. Byłem tam w grudniu właśnie w Chems El Hana. Szczegóły pobytu podam po zapytaniu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy96 Re: Sousse IP: *.saton.pl 11.03.08, 21:26 Dzięki za ofertę dodatkowej pomocy.Interesuje mnie hotel-jakie warunki(wyposażenie,czystość,jedzenie itp),ale także wszystkie inne informacje dotyczące pobytu w Sousse.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
wp2007 Re: Sousse 10.03.08, 11:09 W Sosse są dwa markety Magazine Generale ze stałymi cenami . Pirewszy przy głównej ulicy Burgiryby . niedaleko hoteli El Hana Beach / 300m od wyjscia z hotelu - w lewo/ drugi - niedaleko mediny w bocznej uliczce . Sklepy pamiątkarskie to opisywany juz duzy market pamiątkarski na rogu ryneczku przy wejściu do mediny.Sklepów/ nie marketów/ ze stalymi cenami jest dużo - takowe znajduja sie również na medinie- La Grotte. Ceny niskie i stale nie podlegające negocjacją , ktore są cenami ktore osiądniesz lub nie po ''ciężkich bojach'' w sklepach ''bezcenowych''. Polecam odwiedzenie prawdziwego suku, który odbywa sie raz w tygodniu w niedzielę. Taxi z E. H. kosztuje 3 dinusie. wp2007 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola :) Re: Sousse IP: *.acn.waw.pl 10.03.08, 20:40 jeżeli chodzi o zakupy takie podstawowe, słodkości itp., to można je robić w takich sklepach jak: Magazin General (tutaj radzę kupić daktyle, orzeszki prażone i inne smakowitości, oliwę, przyprawy itp.), Mono Prix oraz Champion. W Sousse mają też otworzyć w tym roku Cafferoura...tylko nie wiadomo kiedy! Na medinie jest główny sklep z pamiątkami, Soula Center (w Monastirze - Yasminum Center), tylko że ceny są tam czasami kosmiczne i warto się trochę potargować na Souk'u. Tak naprawdę, to najpierw się sprawdza ceny w Soula Center, a potem idzie się na souk! Na souku - polecan La Grote, Arabesca... i inne klepiki, w których są stałe ceny! Odpowiedz Link Zgłoś