Gość: Czeczen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 15:49 lecę z dziewczyną(mamy po 21 lat) z Warszawy (Triada),mamy nadzieje że bedzie ciepło...jeśli Ktoś leci w tym terminie to niech się wpisuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jolcia21 Re: Samara sousse 1.05 Kto leci?? IP: *.gprs.plus.pl 20.04.08, 21:57 Hej :)Tez mam 21 lat, lece 30.04 z Warszawy, co prawda do hotelu Panorama, ale, ze tam np. basen jest na dachu i kryty, a te 2 hotele ze soba wspolpracuja jakos podobno, to z dobrodziejstw Samary mieszkancy Panoramy moga podobno korzystac:0 Wiec byc moze sie jakos spotkamy tam, a moze i na jakiejs imprezce:) Pozdrawiam serdecznie, liczac na udana pogoda tudziez taka sama atmosfere podczas naszego wypoczynku;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Samara sousse 1.05 Kto leci?? IP: *.szczecin.mm.pl 25.04.08, 11:46 Wróciłam z Samary wczoraj. Pogoda bardzo ładna, bezchmurno i można powiedzieć, że gorąco. Mnie męczył ten upał. Opaliłam się ładnie (proponuję filtr min.8). Od maja pewnie będzie jeszcze cieplej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewka do Gosi IP: *.mofnet.gov.pl 25.04.08, 12:21 a jak oceniasz sam hotel Samara? Bo czytałam, że bardzo różnie oceniają ten hotel a jedzenie zjadliwe? ja jade 30.04 z Poznania do hotelu Panorama - Samara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: do Gosi IP: *.multimo.gtsenergis.pl 25.04.08, 14:50 Jadąc nie spodziewałam się luksusów. Jak na tunezyjskie warunki hotel bardzo dobry. Nie narzekam. Nie napotkałam żadnego karalucha, jak to opisują w niektórych komentarzach :) Oczywiście wystrój może nie każdemu pasuje, no ale wszystko jest czyste, świeże. W sumie kto jedzie żeby tylko siedzieć w hotelu? Piękna roślinność i widoki na terenie hotelu. Po prostu dbają. Miło wspominam tam pobyt. W pokojach sprzątają codziennie -czyste ręczniki, umyta podłoga. Warto zostawić dinara wychodząc rano. Animatora mieliśmy super. Zabawiał dzieci, wieczorami zachęcał do tańca w barze. Za dnia organizował zajęcia w wodzie - aerobik, piłkę ręczną. Można było zagrać w tenisa stołowego, popływać w 3 basenach - jednym krytym i dwóch odkrytych - czysta woda. Czwarty basen ze zjeżdżalnią był jeszcze nieczynny. Leżaki i materace przy basenie oczywiście darmowe, można było drinka z baru przynieść i delektować się nim właśnie przy basenie :) Co do jedzenia... wyśmienite i dużo! Miałam all inclusive i co posiłek próbowałam wszystkiego. Na śniadanie przeważnie były jajka w różnej postaci, dużo warzyw, coś na gorąco - jakieś zapieknaki, dobre sery i przepyszne słodkie bułeczki, rogaliki. No i kawa, herbata, kakao i soki :) Na lunch dużo warzyw, różne sałatki, ciepłe mięsko - wołowina, przepiórki, indyk, kurczak, ryby. Kolacja była najlepsza! Masa różnych mięs, owoce morza - rewelacyjne ośmiorniczki i krewetki! Były też makarony, coś a'la nasze paszteciki, no i pikantne gulasze na bazie papryki, pomidorów i mięsa. Muszę przyznać, że jedzenie było naprawdę wyjątkowe, bardzo dobrze doprawione, przepyszne! Na samą myśl chciałabym tam wracać. Nie miałam żadnych rewolucji żołądkowych, a próbowałam wszystkiego. Co do napojów do od godz. 11 do 24 mieliśmy otwarty bar i napoje za darmo. Do kolacji również były podawane napoje typu piwo, woda, soki, wino. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewka do Gosi IP: *.icpnet.pl 25.04.08, 17:52 Dziękuje za tak szczegółowy opis pobytu w Samarze. Ja jadę co prawda do Panoramy ale wiem, że możemy korzystać z basenów, plaży, animacji i posiłków w Samarze :) Ja szczerze mówiąc nie oczekiwałam aż takich luksusów za tak małe pieniądze ale tym bardziej jestem szczęśliwa, że już za parę dni będę w Tunezji :)) A że jestem optymistką z natury wiem, że będzie cuudownie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: do Gosi IP: *.multimo.gtsenergis.pl 25.04.08, 18:18 Grunt to pozytywnie myśleć, no i towarzystwo też musi być :) Przed wyjazdem naczytałam się dużo złych komentarzy. Nie wierzyłam w nie do końca. Nie wiem, może tak miło wspominam ten wyjazd gdyż było bardzo mało turystów. Przy basenie było może z 50 leżaków, z czego połowa zajęta, więc bez problemu można było przyjść w każdym momencie i mieć leżaczek. Nie było ścisku, było dużo wolnych pokoi więc może dostaliśmy te lepsze i nie było na co narzekać. Woda w basenie wspaniała, atmosfera na terenie hotelu również. Spokojnie i miło. Uważam, że kwiecień jest bardzo dobrym miesiącem na wyjazd - ciepło i bez tłumów! Ach te jedzonko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota i grzegorz Re: do Gosi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.08, 18:42 my lecimy 19-06 jak myslisz będzie gorąco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewka do Gosi IP: *.icpnet.pl 25.04.08, 18:59 ja też nie cierpię tłumów dlatego wybrałam ten termin :) a jedzonko uwielbiam :) zwłaszcza kiedy jestem w innych krajach... to ma być romantyczny wyjazd we dwoje więc raczej nie nastawiam się zbytnio na towarzystwo innych osób... A we wrześniu kierunek: Portugalia (oczywiście prawie po sezonie) Pozdrawiam wszystkich zakochanych podróżników :) Odpowiedz Link Zgłoś
misiastg Re: do Gosi 25.04.08, 21:12 Witam tez lecimy do hotelu Panorama 30.04 niestety z katowic a mieszkamy w okolicy gdanska wiem iz mozna korzystac z infrastruktury hotelu samara lecz czy aby napewno mozna sie tam stolowac skad taka informacja .Jesli faktycznie tak jest to byloby super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewka jedzenie w Samarze IP: *.icpnet.pl 25.04.08, 22:37 z tego co dowiedziałam się w moim biurze Oasis Tours to osoby, które mieszkają w Panoramie a mają opcje ALL to korzystają też z Samary (obiady, barek na plaży) resztę posiłków mają w Panoramie. Uważam, że to całkiem fajne bo urozmaicone. Na forum czytałam, że ludzie mieszkający w Panoramie strasznie narzekali, że muszą na obiady chodzić do innego hotelu (czyli Samary) Ja nie widzę w tym żadnego problemu wręcz przeciwnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
misiastg Re: jedzenie w Samarze 25.04.08, 23:31 jak dlanas to tez nie problem . czyli sypialnia w panoramnie reszta to samara . zobaczymy na miejscu tez mamy z oazis wykupione wczay. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czeczen Re: do Gosi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.08, 18:33 mam pytanko ile pieniędzy wydałaś (jakie wycieczki itd) ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: do Gosi IP: *.multimo.gtsenergis.pl 27.04.08, 19:01 Byłam w Tunisie i Cartaginie, na Safari dwudniowym, leciałam ze spadochronem, i to były zaplanowane koszty - 250dt (ok. 500zł). Drobne wydatki na wodę, napoje, leżaki przy plaży, taksówki, napiwki, bilety za fotografowanie, pocztówki, znaczki (1 szt. do Europy - 600 milimów) wyniosły w sumie może z 30dt. No i oczywiście jakieś pamiątki, prezenty - ok. 70dt. Myślę, że w ciągu tygodnia wydałam ok. 350dt, czyli 700zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: do Gosi IP: 80.54.123.* 29.04.08, 15:22 Ile wyniósł Cię lot ze spadochronem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: do Gosi IP: *.multimo.gtsenergis.pl 30.04.08, 00:21 Lot ze spadochronem nad morzem - 20 dinarów za jakieś 10 minut. Proponują na plaży już od rannych godzin. Co do lodów to są codziennie do obiadokolacji. Oczywiście samoobsługa :) Śmietankowe najlepsze, no i do tego świeże truskawki! Mniam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amika75 Re: do Gosi IP: *.leszczyny.net 29.04.08, 19:04 Mam pytanie w imieniu mojego dziecka! Czy w Samarze w wersji all mozna dostac lody? Odpowiedz Link Zgłoś