Dodaj do ulubionych

Samara sousse 1.05 Kto leci??

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 15:49
lecę z dziewczyną(mamy po 21 lat) z Warszawy (Triada),mamy nadzieje że bedzie
ciepło...jeśli Ktoś leci w tym terminie to niech się wpisuje
Obserwuj wątek
    • Gość: Jolcia21 Re: Samara sousse 1.05 Kto leci?? IP: *.gprs.plus.pl 20.04.08, 21:57
      Hej :)Tez mam 21 lat, lece 30.04 z Warszawy, co prawda do hotelu
      Panorama, ale, ze tam np. basen jest na dachu i kryty, a te 2 hotele
      ze soba wspolpracuja jakos podobno, to z dobrodziejstw Samary
      mieszkancy Panoramy moga podobno korzystac:0 Wiec byc moze sie jakos
      spotkamy tam, a moze i na jakiejs imprezce:) Pozdrawiam serdecznie,
      liczac na udana pogoda tudziez taka sama atmosfere podczas naszego
      wypoczynku;)
    • Gość: Gosia Re: Samara sousse 1.05 Kto leci?? IP: *.szczecin.mm.pl 25.04.08, 11:46
      Wróciłam z Samary wczoraj. Pogoda bardzo ładna, bezchmurno i można powiedzieć,
      że gorąco. Mnie męczył ten upał. Opaliłam się ładnie (proponuję filtr min.8). Od
      maja pewnie będzie jeszcze cieplej.
      • Gość: Ewka do Gosi IP: *.mofnet.gov.pl 25.04.08, 12:21
        a jak oceniasz sam hotel Samara? Bo czytałam, że bardzo różnie
        oceniają ten hotel a jedzenie zjadliwe? ja jade 30.04 z Poznania do
        hotelu Panorama - Samara
        • Gość: Gosia Re: do Gosi IP: *.multimo.gtsenergis.pl 25.04.08, 14:50
          Jadąc nie spodziewałam się luksusów. Jak na tunezyjskie warunki hotel bardzo
          dobry. Nie narzekam. Nie napotkałam żadnego karalucha, jak to opisują w
          niektórych komentarzach :) Oczywiście wystrój może nie każdemu pasuje, no ale
          wszystko jest czyste, świeże. W sumie kto jedzie żeby tylko siedzieć w hotelu?
          Piękna roślinność i widoki na terenie hotelu. Po prostu dbają. Miło wspominam
          tam pobyt. W pokojach sprzątają codziennie -czyste ręczniki, umyta podłoga.
          Warto zostawić dinara wychodząc rano.

Animatora mieliśmy super. Zabawiał dzieci, wieczorami zachęcał do tańca w barze.
          Za dnia organizował zajęcia w wodzie - aerobik, piłkę ręczną. Można było zagrać
          w tenisa stołowego, popływać w 3 basenach - jednym krytym i dwóch odkrytych -
          czysta woda. Czwarty basen ze zjeżdżalnią był jeszcze nieczynny. Leżaki i
          materace przy basenie oczywiście darmowe, można było drinka z baru przynieść i
          delektować się nim właśnie przy basenie :)

Co do jedzenia... wyśmienite i dużo! Miałam all inclusive i co posiłek
          próbowałam wszystkiego. Na śniadanie przeważnie były jajka w różnej postaci,
          dużo warzyw, coś na gorąco - jakieś zapieknaki, dobre sery i przepyszne słodkie
          bułeczki, rogaliki. No i kawa, herbata, kakao i soki :) Na lunch dużo warzyw,
          różne sałatki, ciepłe mięsko - wołowina, przepiórki, indyk, kurczak, ryby.
          Kolacja była najlepsza! Masa różnych mięs, owoce morza - rewelacyjne
          ośmiorniczki i krewetki! Były też makarony, coś a'la nasze paszteciki, no i
          pikantne gulasze na bazie papryki, pomidorów i mięsa. Muszę przyznać, że
          jedzenie było naprawdę wyjątkowe, bardzo dobrze doprawione, przepyszne! Na samą
          myśl chciałabym tam wracać. Nie miałam żadnych rewolucji żołądkowych, a
          próbowałam wszystkiego. Co do napojów do od godz. 11 do 24 mieliśmy otwarty bar
          i napoje za darmo. Do kolacji również były podawane napoje typu piwo, woda,
          soki, wino. Polecam!
          • somila 4 osoby 1 maja z Wawy do chams el hany 25.04.08, 15:34
          • Gość: Ewka do Gosi IP: *.icpnet.pl 25.04.08, 17:52
            Dziękuje za tak szczegółowy opis pobytu w Samarze. Ja jadę co prawda
            do Panoramy ale wiem, że możemy korzystać z basenów, plaży, animacji
            i posiłków w Samarze :) Ja szczerze mówiąc nie oczekiwałam aż takich
            luksusów za tak małe pieniądze ale tym bardziej jestem szczęśliwa,
            że już za parę dni będę w Tunezji :))
            A że jestem optymistką z natury wiem, że będzie cuudownie :)
            • Gość: Gosia Re: do Gosi IP: *.multimo.gtsenergis.pl 25.04.08, 18:18
              Grunt to pozytywnie myśleć, no i towarzystwo też musi być :) Przed wyjazdem
              naczytałam się dużo złych komentarzy. Nie wierzyłam w nie do końca. Nie wiem,
              może tak miło wspominam ten wyjazd gdyż było bardzo mało turystów. Przy basenie
              było może z 50 leżaków, z czego połowa zajęta, więc bez problemu można było
              przyjść w każdym momencie i mieć leżaczek. Nie było ścisku, było dużo wolnych
              pokoi więc może dostaliśmy te lepsze i nie było na co narzekać. Woda w basenie
              wspaniała, atmosfera na terenie hotelu również. Spokojnie i miło. Uważam, że
              kwiecień jest bardzo dobrym miesiącem na wyjazd - ciepło i bez tłumów! Ach te
              jedzonko...
              • Gość: dorota i grzegorz Re: do Gosi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.08, 18:42
                my lecimy 19-06 jak myslisz będzie gorąco
              • Gość: Ewka do Gosi IP: *.icpnet.pl 25.04.08, 18:59
                ja też nie cierpię tłumów dlatego wybrałam ten termin :) a jedzonko
                uwielbiam :) zwłaszcza kiedy jestem w innych krajach...
                to ma być romantyczny wyjazd we dwoje więc raczej nie nastawiam się
                zbytnio na towarzystwo innych osób...
                A we wrześniu kierunek: Portugalia (oczywiście prawie po sezonie)

Pozdrawiam wszystkich zakochanych podróżników :)
                • misiastg Re: do Gosi 25.04.08, 21:12
                  Witam tez lecimy do hotelu Panorama 30.04 niestety z katowic a mieszkamy w
                  okolicy gdanska
                  wiem iz mozna korzystac z infrastruktury hotelu samara lecz czy aby napewno
                  mozna sie tam stolowac skad taka informacja .Jesli faktycznie tak jest to byloby
                  super.
                  • Gość: Ewka jedzenie w Samarze IP: *.icpnet.pl 25.04.08, 22:37
                    z tego co dowiedziałam się w moim biurze Oasis Tours to osoby, które
                    mieszkają w Panoramie a mają opcje ALL to korzystają też z Samary
                    (obiady, barek na plaży) resztę posiłków mają w Panoramie. Uważam,
                    że to całkiem fajne bo urozmaicone. Na forum czytałam, że ludzie
                    mieszkający w Panoramie strasznie narzekali, że muszą na obiady
                    chodzić do innego hotelu (czyli Samary) Ja nie widzę w tym żadnego
                    problemu wręcz przeciwnie :)
                    • misiastg Re: jedzenie w Samarze 25.04.08, 23:31
                      jak dlanas to tez nie problem . czyli sypialnia w panoramnie reszta to samara .
                      zobaczymy na miejscu tez mamy z oazis wykupione wczay.
          • Gość: Czeczen Re: do Gosi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.08, 18:33

mam pytanko ile pieniędzy wydałaś (jakie wycieczki itd) ??
            • Gość: Gosia Re: do Gosi IP: *.multimo.gtsenergis.pl 27.04.08, 19:01
              Byłam w Tunisie i Cartaginie, na Safari dwudniowym, leciałam ze spadochronem, i
              to były zaplanowane koszty - 250dt (ok. 500zł). Drobne wydatki na wodę, napoje,
              leżaki przy plaży, taksówki, napiwki, bilety za fotografowanie, pocztówki,
              znaczki (1 szt. do Europy - 600 milimów) wyniosły w sumie może z 30dt. No i
              oczywiście jakieś pamiątki, prezenty - ok. 70dt. Myślę, że w ciągu tygodnia
              wydałam ok. 350dt, czyli 700zł.
              • Gość: zuzia Re: do Gosi IP: 80.54.123.* 29.04.08, 15:22
                Ile wyniósł Cię lot ze spadochronem?
                • Gość: Gosia Re: do Gosi IP: *.multimo.gtsenergis.pl 30.04.08, 00:21
                  Lot ze spadochronem nad morzem - 20 dinarów za jakieś 10 minut. Proponują na
                  plaży już od rannych godzin.

Co do lodów to są codziennie do obiadokolacji. Oczywiście samoobsługa :)
                  Śmietankowe najlepsze, no i do tego świeże truskawki! Mniam!
              • Gość: amika75 Re: do Gosi IP: *.leszczyny.net 29.04.08, 19:04
                Mam pytanie w imieniu mojego dziecka! Czy w Samarze w wersji all mozna dostac lody?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka