Gość: Anioł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.08, 19:42 czy to parwda, że wybierając się do Tunezji należy zabrać ze soba tylko dolary po roku 1996??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xysiek Re: dolary po 1996 IP: *.piekary.net 04.05.08, 19:58 witam mam te samo pytanie , w czerwcu sie tam wybieram i mam już kupioną część usd.i chciał bym wiedzieć jak to jest tą datą ,dzięki z góry za info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: dolary po 1996 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 21:11 Faktycznie niezła jazda jest ze zdobyciem tak "młodych" dolarów. Ja co prawda już mam i to młodziutkie bo 2003rok wydania ale jest niezły problem. Ja zamówiłam sobie w kasie w banku i jak coś się pojawiło to bukowałam dla siebie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anioł Re: dolary po 1996 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.08, 21:16 MIka! ale czy to prawda z tymi dolarami, czy też słyszałaś coś na ten temat? dzięki za info Odpowiedz Link Zgłoś
sebazax Re: dolary po 1996 13.05.08, 09:02 Widzę , że w Tunezji jest podobnie jak w Egipcie: tolerują (czytaj: przyjmują") jak widać tzw. dolary z "małymi główkami" :-) Czyli te nowsze (stare maja "duże główki" - chodzi oczywiście o prezydentów :- ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka jedna Re: dolary po 1996 IP: *.leon.com.pl 13.05.08, 11:22 Tak to prawda z tymi dolcami. Wydane po 1996 roku różnią się od tych starszych trochę wielkością (główkami prezydentów :) ). Ja nie miałam problemów z dolcami jeśli chodzi o rok ich wydania bo zamówiłam w kantorze ale jest problem z małymi nominałami. Cięzko jest dostać nominał mniejszy niż 50 USD. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.net Re: dolary po 1996 13.05.08, 22:41 tylko dolary po 1996 rok a nie jak ktos tu napisał ze z małą głowa prezydenta te z małą głowa prezydenta to sa stare ich nie bieżcie bo podobno trudno wymienic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi2 Re: dolary po 1996 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.08, 12:08 wymieniałem naprawdę stare dolary chyba z lat 70-tych i to znacznie podniszczone w banku w tunezji a dokładnie w madihi naprawde nie bylo żadnych problemów.Również wymieniałem stare dolary na poczcie i również nie było problemu. Ale był to czerwiec 2005. Chyba że się coś zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś