Dodaj do ulubionych

Zamkniety hotel Esplanade

10.06.08, 13:14
pojutrze mielismy wyjezdzac i pani z biura podrozy zadz ze zamkneli hotel i
proponuje kantui holiday byl tam ktos??????????????
Obserwuj wątek
    • iwanbt Re: Zamkniety hotel Esplanade 10.06.08, 15:08
      Czy wie ktos o czymns takim?????????
    • patusia30 Re: Zamkniety hotel Esplanade 10.06.08, 19:56
      iwanbt napisał:

> pojutrze mielismy wyjezdzac i pani z biura podrozy zadz ze
      zamkneli hotel i
      > proponuje kantui holiday byl tam ktos??????????????
      JAK TO ZAMKNETY HOTEL CO JAK I WOGÓLE
    • patusia30 Re: Zamkniety hotel Esplanade 10.06.08, 19:57
      iwanbt napisał:

> pojutrze mielismy wyjezdzac i pani z biura podrozy zadz ze
      zamkneli hotel i
      > proponuje kantui holiday byl tam ktos??????????????
      Proszę o więcej info na temat zamknięcia hoteli bo mam tam niedługo
      w tym hotelu wczasy wykupione
      • Gość: iwanbt Re: Zamkniety hotel Esplanade IP: *.mayhem.net.pl 10.06.08, 20:28
        Zadzwonili z biura selectours i odwołali mi wycieczke gdy byłem w swoim biurze
        to powiedzieli z centrali ze biuro odwołało ten hotel dwa dni przed wylotem i
        byłem wkurzony na maxa ale mogłem wybrac obojetnie jaka oferte wzamian i jesli
        tez masz patusia z electourusa lot to sie dowiedz bo zadzwonia do ciebie tak jak
        do mnie dwa dni przed i bedziesz na biegu musiała wybrac inny hotel..Moja panii
        z biura ochrzaniła tych z centralii i zgoniła na nich ze to jest ich wina a ty
        masz lot 26czerwca?
    • Gość: malamegia Re: Zamkniety hotel Esplanade IP: *.acn.waw.pl 10.06.08, 21:39
      Hotel Esplanade jest faktycznie zamkniety. Byłam tam w maju, miałyśmy wykupione
      wakacje 2 tyg. po czym równo po tygodniu rezydentka zadzwoniła do nas, zeby się
      pakować, przyjedzie po nas bus i zabieraja nas do innego hotelu bo ten zamykają.
      I tak znalezliśmy sie w hotelu Tegrui Club. Szczerze mówiąc standard hotelu
      Esplanade jest "pod psem", zaniedbany budynek, karaluchy i niedobre jedzenie.
      Należe do osób niewymagajacych i znam standard hoteli w Tunezji bo byłam tam już
      kilka razy ale w Esplanade naprawde nie było fajnie. Jedynie miejsce ciekawe bo
      blisko do plaży i do miasta. Ale ten hotel, który polecała Ci osoba z biura jest
      niezły i w fajnym miejscu, blisko do Sousse i do Portu el Kantaui i plaza nie
      jest tak zaludniona jak w Monastirze czy w Sousse.
      Pozdrawiam
      • Gość: iwanbt Re: Zamkniety hotel Esplanade IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 22:40
        najbardziej byłem zawiedziony tym ze nie bede miał blisko do centrum
        tak jak w club esplanadei w tym moim hotelu ponoc nie dobre jest
        jedzenie ale zobaczymy jak bedzie warunki sa lepsze ponoca a jak
        bedzie to zobaczymy a w tergui club jak ci sie podobało bo tez
        rozwazałem taka opcje?
        • Gość: marika Re: Zamkniety hotel Esplanade IP: *.chello.pl 10.06.08, 23:16
          Blisko do centrum,czyli centrum Monastiru,ale lepsze centrum Sousse
          niz Monastir:)takie moje zdanie.Wiem jak wyglada
          Esplanade,koszmarnie z zewnatrz.NIe bylam wewnatrz,nie wiem,ale z
          zewnatrz jak jakis motel dla przejezdnych.Moze i "sanepid" tam tez
          jest jakis hehe.Wiec ludziska nie martwcie sie i dobrze,ze macie ta
          zamiane.Port Kantoui jest przyjemny i blisko Sousse.
        • Gość: malamegia Re: Zamkniety hotel Esplanade IP: 193.201.164.* 11.06.08, 13:46
          To własnie w Esplanadzie było potworne jedzenie. Obiady podawane do stołu, nie
          było bufetu, codziennie rozgotowane ziemniaki. W Tergui club jest fajnie, ładny
          hotel, dobre jedzenie ale minusem jest to ze jest sporo oddalony od centrum
          Portu Kantaui (ok. 10 km), jezdzą busy często (koszt ok. 1 dinara)ale jak sie
          wraca wieczorem albo w nocy to tylko taksówka (min. 7 dinarów).
          • Gość: monika Re: Zamkniety hotel Esplanade IP: 217.153.242.* 11.06.08, 15:23
            Mam info z Selecta.W hotelu Esplanade trwa remont,ale od przyszłego
            tygodnia znów zaczynają przyjmować turystów.Taką informację uzyskała
            moja Agentka bezpośrednio od w/w biura podróży
            • Gość: mysz Re: Zamkniety hotel Esplanade IP: *.ver.airbites.pl 22.06.08, 13:31
              czy wie ktoś czy remont się już zakończył..i jakie są jego efekty ;D? tzn czy
              poprawił sie troszkę standard, bo wybieram się tam i czytałam dużo
              niepochlebnych opinii, a zależy mi na tym hotelu ze względu na jego
              usytuowanie...i cenę :D luksusów sie w każdym razie nie spodziewam;)
              • Gość: mona Re: Zamkniety hotel Esplanade IP: *.gprs.plus.pl 23.06.08, 00:12
                czy wiecie coś moze o wznowieniu sprzedaży wakacji w tym hotelu, chociaż w sumie
                pytanie powinno być inne- bo sprzedają go cały czas- czy wykupujać wczasy na 4
                lipca trafie do tego hotelu, czy raczej nie?
                • Gość: Roro Re: Zamkniety hotel Esplanade IP: 213.199.198.* 23.06.08, 18:56
                  ja też z Selekta mam wykupione wczasy od 3-14 lipiec w hotelu
                  Eksplanade 2+2 dzieci i czytając wypowiedzi nie wiem co robić
                  Dzwoniąc do biura pośrednika pani powiedziała ,że Selekt wysłał
                  tam człowieka który ma ocenić warunki w tym hotelu i podjąć decyzje
                  tylko jaka ona będzie dla nas dobra ????? czy zła ?????

doradzcie co robić ?????
                  • Gość: monika Re: Zamkniety hotel Esplanade IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.08, 19:04
                    Roro,jeżeli dadzą ci w tej cenie inny hotel,to bierz śmiało i ciesz
                    się,że ci zmienili.Ten hotel jest bardzo tani,ale nawet remont mu
                    nie pomoże,zwłaszcza,że wybierasz się z dziećmi.Zero placu
                    zabaw.Baseny też nie są bezpieczne i za czyste.Jeśli będziesz miał
                    pokój z widokiem na morze,to z kolei animacje do 1-szej w nocy pod
                    balkonem na pewno nie dadzą dzieciom spać.Plaża łączona z
                    publiczną,niezbyt czysta i trzeba do niej dojść.Co prawda mały
                    kawałek,ale jednak przez dość ruchliwą ulicę.Ja jadę do tego hotelu
                    trzeci raz,ale tylko ze względu na dogodną dla mnie lokalizację.Nie
                    jest to hotel na rodzinne wypady
                    • Gość: Roro Re: Zamkniety hotel Esplanade IP: 213.199.198.* 23.06.08, 19:19
                      Dzięki Monika jutro dzwonie do biura z prośbą o zamiane tego hotelu
                      tylko czy mi się to uda ????
                      • Gość: monika Re: Zamkniety hotel Esplanade IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.08, 20:18
                        jesli jest remont,to i tak zmienia,a jesli sie skonczyl,to moze byc
                        problem
                        • kasiaglusz Re: Zamkniety hotel Esplanade 23.06.08, 23:07
                          Właśnie przeczytałam posty hmm i sie tak zastanawiam bo miałam jutro kupić tam
                          wyjazd.Ale teraz to juz nie wiem.Specjalnie brałam ten hotel żeby nie być w
                          Sousse i tylko wyłacznie ze juz tam byłam więc dla małej odmiany.Ale z tego co
                          mi podały biura podróży w ofertach jest jeszcze hotel Saphir Hammamet Villige i
                          Les Pyramides.Wiec proszę o pomoc co ja mam teraz robić i na który ten hotel sie
                          decydowac??
    • josip84 Re: Zamkniety hotel Esplanade 14.07.08, 19:17
      Witam, czy hotel Esplanade jest nadal zamknięty - mam 8 sierpnia wylot z Wrocławia i zastanawiam się po tych wszystkich postach czy szukać już nowego hotelu?
      • Gość: monika Re: Zamkniety hotel Esplanade IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 22:07
        Wróciłam z Esplanade 10-go lipca.Jest już 3 tygodnie po remoncie i
        wszystko normalnie funkcjonuje
        • Gość: josip84 Re: Zamkniety hotel Esplanade IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.08, 00:05
          i jak, warunki sié poprawiły? :-) jak możesz to napisz coś wogóle o tym hotelu, jak to tam teraz po tym remoncie wygląda. Z góry serdeczne dzięki. Pozdrawiam
        • Gość: renata247 Re: Zamkniety hotel Esplanade IP: 193.111.174.* 23.07.08, 18:50
          Lecę do Esplanade 31.07 - czy można prosić o więcej info na temat
          tego hotelu.
          • Gość: monika Re: Zamkniety hotel Esplanade IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 21:55
            Hotel odnowiony na zasadzie...pomalowane na swieżo,białe ściany i
            nowe ręczniki.Poza tym bez większych zmian (byłam w
            październiku).Basen czyszczony naz na pare dni,co widać po
            wodzie.Leżaki przy basenie po 2 dt,na plaży 2,5 dt.Plaża i morze
            zatłoczone niemiłosiernie przez tubylców (jeśli komuś to
            przeszkadza,to odradzam ten hotel),chociaż z leżakami i parasolami
            nie ma problemów,bo miejscowi tego nie potrzebują.
            Jedzenie dosyć dobre,chociaż mały wybór i jak nie rzucisz się parę
            minut po 19-tej,to możesz się załapać tylko na surówki.
            Pokoje sprzątane codziennie,ale zdażają się karaluchy,których jak
            nie wykopiesz na środek,to możesz mieć przez parę dni (te martwe),bo
            panie sprzataczki sprzatają tylko "front" pomimo dawanych napiwków.
            Nie straszę,można to wszystko przeżyć.Rekompensatą są superfajni
            animatorzy.Tylko żeby nie puszczali tak głośno przy basenie tej
            dyskotekowej łupaniny.O arabskiej muzyce można pomarzyć.Na moją
            prośbę,po 2 dniach ściągnęli jakś płytę z jednym utworem.I nie
            zdziwcie się jak z głośników popłynie Boys i Kombi...hi,hi.To było
            dobre.Proponuję zabrać jakieś swoje płyty.Chętnie je puszczą,bo zbyt
            wielkiego wyboru nagrań nie mają
            • Gość: momus Re: Zamkniety hotel Esplanade IP: *.as.kn.pl 24.07.08, 15:33
              O rany teraz to już sie załamałam :( nie oczekiwałam cudów ale
              jednak liczyłam chociaż na brak robali w pokojach :(( na innych
              forach są też bardzo pozytywne opinie więc byłam w miarę dobrej
              myśli ale teraz to załamka...w co ja się wpakowałam... coś na
              zasadzie postkomunistycznych ośrodków wypoczynkowcyh dla
              pracowników.No nic trzeba się psychicznie nastawić...
              • Gość: monika Re: Zamkniety hotel Esplanade IP: 217.153.242.* 25.07.08, 08:35
                Hotel rzeczywiście w stylu "wczesny Gierek",ale nie przejmuj
                się.Przecież spędzasz tam raptem parę godzin.Można przeżyć.Robale
                też...wysypują jakąś trutkę,więc co najwyżej zobaczysz zdechłego
                gdzieś w kącie.Nie przejmuj się tak.Pogoda i fajni ludzie
                rekompensują wszystko.Miłego urlopu...napewno będzie fajnie
                • Gość: CIEMNOCIE STOP Re: Zamkniety hotel Esplanade IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 16:33
                  tydzien temu wrocilem z wakacji z esplanade i jak widze to wy tu
                  wypisujecie to smieje sie do rozpuku, nie ma zadnych robali, trutek
                  na szczury , pokoje codziennie sprzatane ,czyste i sloneczne, choc
                  lazienka wymaga remontu.jedzenie bylo w postacie bufetu szwedzkiego
                  i ciagle donosili je by niczego nie brakowalo , kilka rodzajow
                  surowek kilka mies , ryb i potraw wegetarianskich. samo otoczenie
                  hotelu jak i on sam nie uwazam za brudny byl zadbany, patrzac na
                  jakze zacnie opisywanie tu Sousse gdzie walaly sie polietylenowe
                  worki i resztki jedzenia.basen nie mial zadnej metnej wody mial
                  ok.15metrow dlugosci od 1m do 3m glebokosci.w hotleu jest cala dobe
                  security ,obsluga bardzo mila. OGOLNIE JESTEM MILE ZASKOCZONY
                  HOTLELM I ZASTANAWIAM SIE JAKIE KTOS CZERPIE PROFITY Z PISANIA
                  TAKICH BREDNI, PISZE TO PO TO BO NIE LUBIE JAK SIE MNIE NABIJA W
                  BUTELKE ,a przyznam ze mialem mieszane uczucia kilka dni przed
                  wylotem po przeczytaniu kilku postow na forum....
                  • Gość: monika Re: Zamkniety hotel Esplanade IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 20:38
                    nie mam interesu w tym,by kogoś zniechęcać do Esplanade.Przecież
                    nikomu nie funduję wakacji.U mnie w pokoju były zdechłe karaluchy i
                    np w łazience,za drzwiami leżał 3 dni,co świadczy o tym,że niezbyt
                    dokładnie jest sprzątane.Jeśli chodzi o jedzenie,to bardzo często
                    się na coś "nie załapywałam",a pomidorki,ogóry i buraczki,to mam w
                    Polsce.Nie mówię tu o "załapaniu" się na jakieś extra żarcie,bo nie
                    jestem wybredna.Z braku laku jadłam bułkę z harissą.Czasami ludzie
                    jedli makaron z rybą,albo ryż,bo "donoszenie" bardziej
                    rozchwytywanych potraw trwało tyle co kolacja i o rarytasach
                    pt "frytki" można było pomarzyć zanim ktoś się ruszył i
                    przyniósł.Jeszcze jedno....byłam kiedyś w hotelu Skanes Rivage.Też
                    3*,ale skala porównawcza,pod każdym względem,to jak Motel i Hotel
                    conajmniej 4*
    • robcio40 Re: Zamkniety hotel Esplanade 11.08.08, 09:39
      ja lecę 14.08 do Esplanade, juz sam nie wiem co mysleć , ale cóż jadę...
      • Gość: a. Re: Zamkniety hotel Esplanade IP: *.olsztyn.mm.pl 23.08.08, 01:03
        Hotel jak na 3* taki sobie. Jedzenie w miarę dobrę. Obsługa jakiej jeszcze nie
        widziałem wszyscy miło nastawieni , pokoje non stop sprzątane. Animatorzy to
        jest dopiero bajka ^^ Ogólnie ,,imprezy" były po prostu doskonałe . . Atmosfera
        była gorąca. Żadnych karaluchów ani żadnego innego syfu nie widziałem. SPĘDZIŁEM
        TAM BARDZO MIŁE WAKACJE .. HOTEL DLA NIE WYBREDNYCH TO NIE JEST HOTEL
        *****...ogólnie ocena 7/10 BASEN CZYSZCZONY CODZIENNIE
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka