Gość: Makarena IP: *.crowley.pl 16.06.08, 07:24 Jakie dane umieszczacie na identyfikatorze przy walizce? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dana J. Re: Identyfikator przy walizce IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 16.06.08, 09:01 Imie i nazwisko oraz polski adres. Ja tak robie. Nazwy hotelu nie podaje, a może przydaloby się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Makarena Re: Identyfikator przy walizce IP: *.crowley.pl 16.06.08, 09:20 A telefon? Odpowiedz Link Zgłoś
elgry Re: Identyfikator przy walizce 16.06.08, 10:09 W tamtą stronę wpisuję hotel i miejscowość wakacyjną (po co walizka ma wracać do Polski, gdy się zapodzieje na lotnisku gdzieś w świecie? Potrzebna mi będzie w hotelu), a w powrotnej adres zamieszkania w Polsce. To jeden kartonik - odwracam go do wierzchu adresam, na który chcę by walizka trafiła (zwykle trafia na trzeci dzień). Oczywiście także imię i nazwisko, nr komórki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dana J. Re: Identyfikator przy walizce IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 16.06.08, 10:22 To ma sens. Tak będę robić. Odpowiedz Link Zgłoś
elgry Re: Identyfikator przy walizce 16.06.08, 10:30 W zasadzie, jak walizka się zawieruszy, to sie sporządza na lotnisku "protokól", w którym podaje sie dane z adresem, na który mają walizkę dostarczyć. Ale logika ludzi w różnych częściach świata jest różna, mogą nie zrozumieć/skołowacieć , dlaczego w protokole wskazujesz np. hotel w Tunezji, a na identyfikatorze przy walizce adres w Polsce. Zanim to wyjaśnią... to wakacje sie skończą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWelina Re: Identyfikator przy walizce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.08, 12:50 A skąd wziąć taki identyfikator i gdzie go na walizce umieścić? Nie mam przy walizce żadnego okienka w które możnaby taką kartkę włożyć. Nie wiedziałam, że trzeba coś takiego przyczepiać. Odpowiedz Link Zgłoś
negra13 Re: Identyfikator przy walizce 17.06.08, 13:11 Ale jak umieszcze adres hotelu, a lece tylko na 7 dni, to moze zdarzyc się tak,że waliza dotrze do hotelu jak ja juz wroce. I tak się bedzie błąkać to nie lepiej podać od razu adres w PL?? Odpowiedz Link Zgłoś
elgry Re: Identyfikator przy walizce 17.06.08, 13:19 negra13 napisała: > Ale jak umieszcze adres hotelu, a lece tylko na 7 dni, to moze > zdarzyc się tak,że waliza dotrze do hotelu jak ja juz wroce. I tak > się bedzie błąkać to nie lepiej podać od razu adres w PL?? Dotrze tam, gdzie wskażesz w protokóle zaginięcia walizki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Identyfikator przy walizce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.08, 13:14 mozna wziąć od rezydenta BP na lotnisku Odpowiedz Link Zgłoś
elgry Re: Identyfikator przy walizce 17.06.08, 13:17 Przy bilecie będziesz miała zawieszkę, którą wypełniasz, albo jest juz wypełniona przez biuro podróży i zawiszasz na rączce walizki/torby. Także przy odprawie bagażowej przyklejają identyfikator z kodem kreskowym. Ja niezależnie od zawieszki (jak wisi - to się może urwać) do okienka, które mam na walizce wkładam swój identyfikator - zwykła karteczka/kartonik. Jeśli nie masz "okienka", to możesz kupić takie przypinane - a la breloczek, czy na pasku z klamerką do zapięcia, albo przykleić karteczkę do walizki przerzroczystą taśmą. Odpowiedz Link Zgłoś