figol12 24.08.08, 17:58 Takie pytanko do tych co mają doświadczenie,korzystać z sejfu czy można odpuścić? Jak jest w tunezyjskich hotelach z odbsługa może co zaginąć w niewyjaśnionych okolicznościach ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kasia Re: Sejf hotelowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.08, 23:05 Teoretycznie nic nie powinno ginac, ale lepiej dmuchac na zimne, wykupic sejf i miec urlop bez stresu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re-wers Re: Sejf hotelowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 13:48 Owszem, może zginąć. W pierwszych dniach sierpnia, w hotelu LTI Mahdia Beach, z pokoju Francuzów zginęła kamera, euro i dinary (podobno nie były w jednym miejscu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re-wers Re: Sejf hotelowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 13:51 zapomniałam dodać... w recepcji bezradnie rozłożyli ręce i było "po sprawie". Odpowiedz Link Zgłoś
jovanka5 Re: Sejf hotelowy 25.08.08, 13:54 w bella vista tez ginęły rzeczy. zginęły też z sejfu - ale człowiek zostawił kluczyk na stole (co oczywiście nie upowaznia do korzystania z niego....) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Sejf hotelowy IP: 83.238.144.* 26.08.08, 00:19 Korzystałem z sejfu i nie ma prawa nic z niego zginąć.Sejf był bezpłatny.Niestety w pokojach kradną więc warto korzystać.Do sejfu nie włożymy wszystkiego z czym przyjechaliśmy i pokojówka czasem coś sobie weźmie(czytaj: ukradnie) zazwyczaj pod koniec naszego pobytu byśmy już nie mieli czasu zawracać sobie tym głowy.Na pomoc rezydentki nie mamy co liczyć, dyrekcje hoteli to olewają, a skarga do biura podróży też niczego nie zmieni i jeszcze potrafią bezczelnie odpowiedzieć, że dołożyli wszelkich starań by pobyt w Tunezji wiązał się z pozytywnymi wrażeniami.Nawet niczego w stylu "jest nam przykro z tego powodu". Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 W Tunezji kradną?? 26.08.08, 08:27 Jak bylam w Egipcie to nic mi z pokoju nie zginelo.. Czyzby w Tunezji bylo inaczej??? Az mi sie wierzyc nie chce.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emin Re: W Tunezji kradną?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.08, 12:18 ja pieniądze i dokumenty miałam przy sobie i oczywiście aparat i telefon też bo zdarzają się kradzieże ale na szczęście z ciuchów nic nie zginęło.lepiej się pilnować bo takie ekscesy mogą zdarzyć się wszędzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: W Tunezji kradną?? IP: *.retsat1.com.pl 26.08.08, 13:26 Kradzieże, z tego co słyszę, zdarzają się wszędzie.W polskich hotelach także. Wzięliśmy sejf, przede wszystkim by nie martwić się o dokumenty i mieć luz. Telefony, aparat,mp3 niejednokrotnie zostawały w pokoju, także na wierzchu i nic nam nie zginęło.Więc nie mnożna generalizować. pobytyu bez kradieży życzę:) Odpowiedz Link Zgłoś
lenkau Re: W Tunezji kradną?? 27.08.08, 13:54 My mieliśmy wykupiony sejf,2 dinary za dzień to nie majątek a człowiek się nie denerwuje.Jak szliśmy na plażę,czy na basen to pieniądze i dokumenty zostawialiśmy w sejfie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morri Re: Sejf hotelowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 18:48 może ginąć i ginie ale niestety całego bagażu do sejfu się nie upchnie więc lepiej to co małe i wartościowe w sejfie zamknąć a resztę mieć cały czas na oku - nie mówię żeby przesiedzieć cały pobyt w pokoju - ogólny porządek zamiast bagaży rozrzuconych gdzie popadnie i kilka zdjęć obejmujących całą zawartość pokoju powinny pomóc w razie gdyby coś się działo - hotele nie odpowiadają za złodziejstwo pracowników co nie znaczy, że nie można z tym iść na policję jeżeli coś faktycznie zginie i ma się dowody na to, że "zaginiona" rzecz faktycznie w pokoju była Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Sejf hotelowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.08, 10:02 Mój kolega mówił, że wziął sejf. Niestety warto dopytać czy mają sejfy elektroniczne czy na kluczyk. Wziął sejf na kluczyk i sam mówił, że ciągle "uganiał" się z kluczykiem od sejfu. Pod koniec pobytu zauważył, że na kluczyku, pięknie wygrawerowany jest numer pokoju ;-) Ja w Tunezji miałam dużą walizkę na szyfr i kluczyk i tam trzymaliśmy wszelkie rzeczy (nie płacąc). W Egipcie były sejfy bezpłatne i elektroniczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wandel Re: Sejf hotelowy IP: 212.160.172.* 27.08.08, 10:27 ja miałem sejf w recepcji na dwa klucze, jeden na łańcuchu przy skrytkach drugi cały czas przy sobie- nic nie zginęło i nie musiałem sr.. po gaciach że mi coś ukradną Odpowiedz Link Zgłoś
ba_gosia Re: Sejf hotelowy 27.08.08, 14:29 Też się nad sejfem zastanawiam. Do tej pory wyjeżdzaliśmy większą grupą, więc nie było problemu z przypilnowaniem pieniędzy i dokumentów np na plaży, teraz jadę tylko z meżem, więs sytuacja się zmieniła. Zastanawiam się tylko czy sejfy są w pełni bezpieczne. Czy nie ma możliwości, że ktoś się tam dostanie i zwinie to co zostawimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewcia Re: Sejf hotelowy IP: *.chello.pl 27.08.08, 16:29 ja nie miałam w egipcie ani w tunezji. Pieniadze i aparat, kamerę , dokumenty zostawiałam w walizce zamykanej na kłodkę na szyfr. To najlepsze rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś