Dodaj do ulubionych

A ja Wam powiem jedno ... ;)

08.10.08, 17:26
Dziewczyny - już lepiej pojedźcie sobie do Turcji !!! I kraj
piękniejszy i chłopcy ładniejsi !!! Przedwszystkim nie są tak
nachalni jak Tunezyjczycy i jeśli nie okażesz mu swojego
zainteresowania i nie zejdziesz na "te" tematy to będzie Cię
traktował jak dobrą koleżankę. Bardzo dobrze mówią po angielsku,
więc i porozumiewanie się z nimi nie sprawia większych trudności - a
naprawdę można fajnie pogadać. Animatorów nie ma tak dużo jak w
Tunezji - za to jest więcej klubów i nowoczesnych dyskotek z
rewelacyjnymi drinkami, muzyką i atmosferą !!! Byłam i w Bodrum i w
Alanyi i było cudownie - zero romansowania tylko imprezowanie i
trochę zwiedzania. A i jeszcze jedno ... Turcy tańczą o niebo lepiej
od Tunezyjczyków i mam wrażenie że są "czyściejsi" :P
Obserwuj wątek
    • jalusia Re: A ja Wam powiem jedno ... ;) 10.10.08, 12:46
      Hmm, no i nie polecą na europejskie papiery bo mają wizję wejścia do UE, hmm,
      dobry pomysł mi podrzuciłaś:)pozdrawiam.
      • cherishhh Re: A ja Wam powiem jedno ... ;) 10.10.08, 15:41
        jak kto woli ja np. byłam w Turcji i był to mój najlepszy urlop
        dopóki niepojechałam do Tunezji,w Tunezji wiecej ludzi niz w Turcji
        mowi po angielsku,lepiej tancza od Turków i są o niebo
        przystojniejsi :DDDDDDD Turce-polecam,tylko zeby zaliczyć :)
        • mirtilla8110 Re: A ja Wam powiem jedno ... ;) 10.10.08, 16:50
          Bylam w Turcji, w Tunezji nie ale z tego co slyszalam w Tunezji nie
          ma zbytnio co zwiedzac. Jesli chodzi o facetow ( a znam wielu
          Tunezyjczykow ) Tunezyjczycy to Arabowie wiec dranie....a kobiety
          jednak ciagnie do slodkich drani. Na maly flircik ( bron Boze bez
          zakochania sie!!!!!) polecam Tunezyjczykow, na dluzszy zwiazek
          Turkow.
          Pozdrawiam
          • czekoladka23 Re: A ja Wam powiem jedno ... ;) 10.10.08, 17:09
            Hmm ... w sumie to kwestia wyboru ;) Mi się bardziej podobają Turcy
            z wyglądu - te ich fryzurki i ubiór -> Miodzio :D Jeśli chodzi o
            taniec, to nadal uważam, że Turcy są w tym lepsi ;) Lepsi też są do
            pogadania i z ich ust od razu nie pada pytanie jak to zwykle było w
            Tunezji "Do you have boyfriend?" :P W Turcji jest też ładniejszy
            krajobraz - morze i góry -> PIĘKNIE, a szczególnie Bodrum jest
            cudowne !!! Jest więcej ofert jeśli chodzi o wycieczki - polecam
            Kapadocję :D Nie wspomnę już o cudownych dyskotekach mmmm ... Klub
            Bellman - Samara przy nim ginie :P Mogę tak wymieniać i
            wymieniać ... hehe ;) Pozdro
            • cherishhh Re: A ja Wam powiem jedno ... ;) 10.10.08, 18:47
              hmmm.... w Tunezji jest dużo zwiedzania ale troszke mniej niz w
              Turcji :P Imprezy w Tunezji o niebo lepsze 100 razy!!!!! ja byłam w
              hammamecie a tam byl super klub british bar, i najwiekszy w Afryce
              Oasis !!! a jeśli chodzi o mężów arabów to moze was troszke
              rozczarowac bo Tunezyjczycy są lepsi,są wychowani w lepszej kulturze
              (uwierzcie wiem co mówi) znaczy chodzi o to ze Tunezja jest jedynym
              krajem arabski w którym prawo niepodlega religii(Turcja to też kraj
              arabski,jedna pani powyżej napisała że Turcy są lepsi,bo
              Tunezyjczycy to arabowie czyli dranie)czyli kobiety mają prawa,a w
              Turcji niestety nie :) ale ogólnie nieuwazam ze Turcy biją czy
              coś,bo przeciez zdarzy sie ze polacy też biją swoje żony :)

Pozdrawiam
              • zaina2 Re: A ja Wam powiem jedno ... ;) 10.10.08, 19:08
                Turcy to nie arabowie!!!Są muzułmanami(w większości),ale nie arabami!!!I nie
                mówią po arabsku
                • cherishhh Re: A ja Wam powiem jedno ... ;) 10.10.08, 21:11
                  zaina2 napisała:

> Turcy to nie arabowie!!!Są muzułmanami(w większości),ale nie
                  arabami!!!I nie
                  > mówią po arabsku

To że niemówią po arabsku to nieznaczy że niesą arabami.Turcja to
                  kraj arabski,wiem to bo baardzo dużo się tym interesuje,uwierz :)
                  albo lepiej się dowiedz :)

p.s. niektórzy w Turcji mówią po arabsku :) jest to podobny język :)
                  • schwinn1 Re: A ja Wam powiem jedno ... ;) 10.10.08, 22:38
                    kobieto! twoja ignorancja sięgnęła zenitu! poczytaj trochę (naprawdę wystarczy
                    troszczkę-twoje stwierdzenie: turcja to kraj arabski zaprzecza jakiejkolwiek
                    twojej wiedzy na ten temat!!!) o turkach, arabach, kurdach i innych ludach i
                    zacznij ich rozróżniać.. tak jak ty bedąc polka nie jesteś rosjanką, a słowaczka
                    nie jest rumunką, tak i turek nie jest arabem..
                    ręce i cycki opadają ;-(((

cherishhh napisała:

> zaina2 napisała:
                    >
                    > > Turcy to nie arabowie!!!Są muzułmanami(w większości),ale nie
                    > arabami!!!I nie
                    > > mówią po arabsku
                    >
                    > To że niemówią po arabsku to nieznaczy że niesą arabami.Turcja to
                    > kraj arabski,wiem to bo baardzo dużo się tym interesuje,uwierz :)
                    > albo lepiej się dowiedz :)
                    >
                    > p.s. niektórzy w Turcji mówią po arabsku :) jest to podobny język :)
                  • zaina2 Re: A ja Wam powiem jedno ... ;) 11.10.08, 01:41
                    > To że niemówią po arabsku to nieznaczy że niesą arabami.Turcja to
                    > kraj arabski,wiem to bo baardzo dużo się tym interesuje,uwierz :)
                    > albo lepiej się dowiedz :)
                    >
                    Skoro tak twierdzisz,to czemu Turcja nie należy np do Ligi Państw Arabskich?a tu
                    pewnie też wkradł się błąd... www.arabia.pl/content/category/1/34/81/
                    nie wiem kto tu się powinien lepiej dowiedzieć...
                    To ma być prowokacja,czy co? Bo troszkę tego nie rozumiem,tym bardziej,jeśli,jak
                    sama mówisz,siedzisz w temacie ?!
                  • czekoladka23 Re: A ja Wam powiem jedno ... ;) 17.10.08, 10:56
                    Jak Turka porównasz z arabem (co zrobiłam ;) ) to się prawie nam nie
                    pogniewał :) Oni nie cierpią arabów - przynajmniej ci, których
                    znam ;)
              • jalusia Re: A ja Wam powiem jedno ... ;) 11.10.08, 09:40
                o tak, lokal OASIS jest fantastyczny i piękny:))
          • zaina2 Re: A ja Wam powiem jedno ... ;) 10.10.08, 18:59
            mirtilla8110 napisała:

> Bylam w Turcji, w Tunezji nie ale z tego co slyszalam w Tunezji nie
            > ma zbytnio co zwiedzac. Jesli chodzi o facetow ( a znam wielu
            > Tunezyjczykow ) Tunezyjczycy to Arabowie wiec dranie....a kobiety
            > jednak ciagnie do slodkich drani. Na maly flircik ( bron Boze bez
            > zakochania sie!!!!!) polecam Tunezyjczykow, na dluzszy zwiazek
            > Turkow.
            > Pozdrawiam

To pojedź wpierw,zobacz i sama się przekonaj czy faktycznie nie ma tam co
            zwiedzać.Ja już byłam tam 4 razy i nadal nie zobaczyłam
            wszystkiego.Przepraszam,ale Twoja wypowiedź świadczy o dużej niewiedzy.Porównaj
            sobie życie w Tunezji i Turcji,sytuacje kobiety,kwestie prawne itp.A Twoje
            uogólnienie,że Arabowie to dranie-żenada.Arab zagorzały muzułmanin może tak,ale
            też niestety kompletna ignorancja i braw wiedzy na temat islamu prowadzi do
            różnych tragedii o jakich się często słyszy i powstają takie opinie.A nie każdy
            Arab to muzułmanin i uwierz mi jest mnóstwo szalenie udanych związków polek z
            arabami,o których się nie mówi,bo przecież takie czarne historie zawsze mają
            lepsze wzięcie i są bardziej interesujące... Weź też pod uwagę,że w Turcji
            religią przeważającą jest islam.I o wiele częściej słyszy się np o
            tzw.porwaniach dzieci przez Turków niż przez Tunezyjczyków.(Nie trzeba daleko
            szukać- moja przyjaciółka miała w podstawówce koleżankę,której ojciec był
            Turkiem.Wywiózł ją do siebie jak miała 10 lat i zrobił takie pranie mózgu,że w
            sądzie mała powiedziała,że nie chce mieszkać z mamą.Teraz spotkała się z nią po
            11latach z płaczem i żalem,że wychowywała się bez niej.Do tego nie może już
            wrócić,bo ma tamtejsze obywatelstwo,strasznie przykra sprawa).
            A odnośnie Tunezyjczyków...zależy jakich znasz.Ci z miejscowości turystycznych
            żyją w zupełnie innym świecie i wedle zupełnie innych zasad.Z zasady takich
            "prawdziwych" można spotkać tylko tam gdzie rzadko europejczycy zaglądają...
            PS a tak w ogóle to w tego typu rozmowach trzeba być obiektywnym i każdy
            przypadek rozpatrywać indywidualnie;)

pozdrawiam
            • mirtilla8110 Re: A ja Wam powiem jedno ... ;) 16.10.08, 21:49
              Po pierwsze po uważnym przeczytaniu tego co napisałam wywnioskować można iż nie
              mam wiedzy jeśli chodzi o zabytki w Tunezji. Wiadomości o tym iż jest to kraj
              ubogi w zabytki otrzymałam od kolegów Tunezyjczyków. Jeśli chodzi o wiedzę na
              temat Islamu mam ją aż za nadto, gdyż odkąd pamiętam zawsze miałam chłopaka
              muzułmanina. Nie zawsze był nim Arab. Aczkolwiek zdarzyło mi się spotykać z
              kilkoma Tunezyjczykami ( oczywiście nie w tym samym czasie ;-) ). Poznałam ich w
              Polsce i od kilku lat mieszkają tu na stałe. Nie pochodzą z żadnych zapyziałych
              wiosek a z większych miast. Wszyscy również ukończyli studia wyższe. Masz rację,
              nie należy generalizować ...ale niestety sparzyłam się na nich, moje koleżanki
              które związane były z innym Arabami- głównie z Egiptu i Iraku również. Obecnie
              mam Kurda- również muzułmanina i muszę przyznać iż jego poglądy znacznie różnią
              się od poglądów arabskich. Jeśli chodzi o Islam nie wiem czy wiesz....w Koranie
              jest napisane iż został on napisany specjalnie w języku arabskim ( choć przecież
              korzystają z niego także Kurdowie, Turcy ( którzy nie są Arabami!!!!! , Persowie
              itd.)by Arabowie mogli go zrozumieć ( co świadczy o ich inteligencji, złej
              interpretacji, klapkach na oczach itd ). Nie wiem czy wiesz ale to Arabowie a
              nie Turcy czy Kurdowie gdy narodziła im się dziewczynka a nie chłopiec
              zakopywali żywe dzieci.Ale odbiegam od tematu. Generalnie. Masz rację. Gdzieś
              już wcześniej pisałam że nie wolno generalizować.
              Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie zakochane czy to w Arabach, czy w
              Turkach dziewczyny.
              Pozdrwiam
              • cherishhh Re: A ja Wam powiem jedno ... ;) 28.10.08, 15:57
                Mieszkam w bardzo znanym mieście nad morzem,jak przyjeżdzają turyści
                pytają się,gdzie możnaby było coś pozwiedzać,a my odpowiadamy że tu
                niczego niema!wiec niedziw sie ze Tunezyjczycy mowia ze niema co u
                nich zwiedzac,poza tym znam bardzo duzo takich którzy bardzo sobie
                chwalą,pomimo niskiego poziomu życia ,kochają Tunezje i mogą wiele o
                niej opowiedziec
                pozdrawiam
    • szaraczkasara Re: A ja Wam powiem jedno ... ;) 27.01.09, 08:50
      A ja powiem Ci ,że Turcy są gorsi od jakiegokolwiek innego narodu , mówię o
      facetach jeśli ma się na myśli zamążpójście. Ich żony są o wiele gorzej
      traktowane przez nich niż Tunezyjczycy traktują swoje :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka