dinah33 03.01.09, 19:27 A co sądzicie o tym hotelu??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sylwka Re: Royal Beach IP: *.eranet.pl 04.01.09, 12:03 byłam 2 razy w tamtym roku. i wszystko zależy od twojego nastawienia. jak chcesz siedzieć w hotelu, podziwiać animacje i sączyć dobre drinki to nie jest hotel dla ciebie. jak oczekujesz tylko przyjaznej atmosfery, czystych pokoi i fajnej obsługi to polecam jak najbardziej. hotel jest mały, ale posiada własną prywatną i chronioną plażę, która jest chyba najczystszą w tamtych okolicach (oczywiście mówię tu o początkach sezonu). położony jest w dogodnym miejscu, blisko dyskoteki, sklepy, telefony. Odpowiedz Link Zgłoś
dinah33 Re: Royal Beach 04.01.09, 13:01 Gość portalu: sylwka napisał(a): > byłam 2 razy w tamtym roku. i wszystko zależy od twojego nastawienia. jak chces > z > siedzieć w hotelu, podziwiać animacje i sączyć dobre drinki to nie jest hotel > dla ciebie. jak oczekujesz tylko przyjaznej atmosfery, czystych pokoi i fajnej > obsługi to polecam jak najbardziej. hotel jest mały, ale posiada własną prywatn > ą > i chronioną plażę, która jest chyba najczystszą w tamtych okolicach (oczywiście > mówię tu o początkach sezonu). położony jest w dogodnym miejscu, blisko > dyskoteki, sklepy, telefony. Dzięki za odpowiedź:) Rozumiem że hotel nie jest na wygwizdowiu i że obok jest jakaś cywilizacja ludzka...??? Ja osobiście w Tunezji hotel traktuję tylko i wyłącznie jako miejsce do nocowania.Mam zamiar odpocząć na plaży, pozwiedzać trochę/Sahara / a wieczorem może jakaś lokalna rozrywka Nie oczekuję luksusów, ale czyste łóżko i czysta łazienka / mile widziany balkon :) / jak będzie smaczne jedzenie - to super! sylwka powiedz jak daleko jest do centrum? czy byłaś w sezonie ? czy przed lub po? z jakim biurem leciałaś? jak wygląda sprawa z sejfami? są? płatne? w pokojach czy w recepcji? dzięki za info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rico127 Re: Royal Beach IP: *.satfilm.net.pl 05.01.09, 11:10 Bylem w czerwcu ubieglego roku pokoje sa codziennie sprzatane do centrum jest okolo 3 km sejf jest platny i miesci sie kolo recepcji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwka Re: Royal Beach IP: *.eranet.pl 06.01.09, 20:41 *czystość w hotelu najlepsza jest przed sezonem (maj-czerwiec), bo już w sezonie turystów jest więcej, a jak wiadomo nie każdy dba o to, aby np. zabierać swoje pety z plaży; *hotel w sumie znajduje się w centrum miasta, do mediny masz około 3 km (polecam się przespacerować niekoniecznie wzdłuż morza), *na przeciwko hotelu masz 2 fajne dyskoteki - bananas i living a i do pozostałych blisko; club hotelowy - babylon jest fajny na pre-party (piwo tańsze niż w livigu - chyba 3,5 DNT, w livingu - 5 DNT); *pieniądze radzę wymieniać w banku(a można to zrobić w każdym otwartym, zazwyczaj od 10.00 do 13.00-14.00)bo tam zawsze mają kasę na wymianę, a w recepcji czasami jest to niemożliwe i uciążliwe, a poza tym banki mają trochę lepsze przeliczniki i zawsze dostaniesz potwierdzenie); *sprzątanie pokoi jest codziennie do 14.00-15.00, zostaw zawsze Pani dinara to będzie miła i w ogóle; ręczniki wymieniane są w razie potrzeb, więc najlepiej zrzucić je na ziemię to je wezmą; *gnizdka elektryczne w pokojach są, takie standardowe tylko, że mają tego szpikulca więc lepiej brać płaskie wtyczki; * ehhh sama nie wiem co więcej napisać - byłam przed sezonem i w sezonie wiec jak masz jeszcze jakieś pytania to pisz na maila: sylwucha@op.pl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAX Re: Royal Beach IP: 84.40.217.* 08.01.09, 12:13 Byłem w tym hotelu we wrześniu 2009. Hotel połozony nad samym morzem, nowoczesny, pokoje czyste. Sa dwa baseny , jeden w środku drugi na zewnatrz. Nie polecam wymiany pieniedzy w recepcji - nie daja dowodu wymiany i oszukuja na kursie. Jedzenie przepyszne ale jak w resteuracji nie kupisz wody mineralnej albo nie dasz dinara kelenerowi to podczas posiłku hamsko zabierze ci talerz i powie że tu nie masz siedziec. Jedzenie typopwo europejskie. Kurczak nie zjedzony jest podawany w nastepne dni pod roznymi postaciami a na końcu laduje w hotelowej pizzy. Lezaki na PLAZY ZA 2 DINARY NA CAŁY DZIEŃ. jAK KTOS SIE CHCE POŁORZYC PRZY SAMYM MORZU I NIE PŁACIĆ to facet odpowiedzialny za lezaki wyprasza z plazy. Na kazym miejscu trzeba dawać ławpówki. Nawet po przybyciu do hotelu miałem wypełnić ankiete i w recepcji nie mieli długopisu. Ogólnie polecam ten hotel bo jest w najlepszym miejscu Sousse. Dobrze telefonować do polski obok z hotelu Marabout za 2 dinary 5 minut rozmowy. Mozna również iśc na jedzonko w centrum, market w centrum GENERL MAGAZIN SOUSSE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Royal Beach IP: *.net.zeork.com.pl 09.01.09, 11:09 ja byłam w tym hotelu we wrzesniu i naprawde warto tam się wybrać. Jedzonko mają pyszne,obsługa ok/nie dawałam napiwków i nie odczułam z tego powodu jakiej gorszej obsługi/. Hotel w miare czyst,fajnie położony.warto wziąś sobie pokój z widokiem na morze. Plaża niestety troszke brudna ,ale z porównaniem do tego co widziałam blizej centrum to i tak royal beach ma chyba najlepszą. mam nadzieje,że w tym roku tez uda mi sie tam wybrać. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś