Gość: Gość IP: *.netdrive.pl 24.06.09, 22:22 Ile alkoholu na osobę można wwieźć do Tunezji? Gdzie można kupić alkohol przed wylotem ? Tylko w strefie bezcłowej na lotnisku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maciej Re: Alkohol IP: 82.177.41.* 25.06.09, 07:37 najlepiej w sklepie bezcłowym na lotnisku (Baltona ma teraz promocje), w Tunezji małe szanse, trzeba się sporo nabiegać. Mozna zabrać 1 l powyżej 25 % Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna Re: Alkohol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.09, 08:25 w tunezji na lotnisku w monastyrze można kupic ich wódke bukha czy jakos tak,jest bardzo dobra Odpowiedz Link Zgłoś
kinia68 Re: Alkohol 25.06.09, 09:05 Lecąc do Tunezji ( 4 osoby dorosłe) pod koniec maja kupiliśmy w sklepie woolnocłowym Baltona ( na lotnisku w Polsce - ) 6 l. czystej polskiej wódki po ..... 15 zł za litr. Nikt nas nie sprawdzał ile mamy alkoholu. Zakupy robi się już po przekroczeniu kontroli i dokładnym prześwietleniu bagaży. Alkohol zapakowano nam w zwykle reklamówki i z tymi reklamówkami weszliśmy na pokład samolotu. Tunezyjska wódka niestety mnie akurat nie smakowała i nie ważne czy była mieszana z colą, fantą czy spritem. Dla mnie i tak była niedobra :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Alkohol IP: *.netdrive.pl 25.06.09, 21:00 A u nich nie sprawdzają po przylocie? Odpowiedz Link Zgłoś
bvb09d Re: Alkohol 27.06.09, 13:48 Cześć Byłem już trzy razy w Tunezji, za każdym razem miałem zapas alkoholu z Polski, czy to w bagażu głównym czy podręcznym. Jeżeli na lotnisku wylotu są dobre ceny w sklepach bezcłowych(w Poznaniu ponad rok były ceny z podatkami-astronomiczne)to nie bierz nic do walizki tylko kup w bezcłowym,nie martw się tunezyjscy celnicy i wopiści nie zwracają na to uwagi,są mili i wyrozumiali dla turystów-z tego przecież żyją. W Tunezji są również sklepy alkoholowe-osobne wejście np.w GeneraliMagasin ale ceny są już wysokie, ich wódka daktylowa 0,5l 15 dinarów a whisky i wódka europejska powyżej cen naszych delikatesowych.Piwo Celtia puszka 0.24ml około dinara a butelka 0,3 tylko 900 milimów plus kaucja. Życzę udanego wyjazdu. Ps.Jeżeli będziesz w Nabulu lub Hammamecie to mogę Ci podesłać mapki na e-maila gdzie są sklepy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Alkohol IP: *.netdrive.pl 27.06.09, 21:14 Bede w Sousse ale bardzo Ci dziekuje za info. Odpowiedz Link Zgłoś
agata99222 Re: Alkohol 27.06.09, 21:57 ja kilka dni temu wróciłam z Tunezji. Alkohol kupilismy w Baltonie, juz po wszystkich odprawach. Ceny: bols 1litr- 18zł, żołądkowa 1litr- 16zł, żubrówka 1litr- 17zł. W przeliczeniu na osobę mieliśmy po 3 litry. Na lotnisku w Tunezji nikt nawet nie zwrócił na nas uwagi. pozdrawiam i życzę udanego wypoczynku :) Odpowiedz Link Zgłoś