Dodaj do ulubionych

Nie tylko Samantha

30.09.09, 23:50
Brooke Shields też w dzieciństwie pozowała nago. I też jej matka miała ambicję za wszelką cenę zrobić z niej gwiazdę. I też to były lata 70. Najwyraźniej wtedy takie zachowania były normą, przynajmniej w niektórych środowiskach. Podejrzewam, że stąd takie restrykcyjne przepisy uznające seks z nieletnią za gwałt.

10-letnią Brooke Shields uwiecznił nowojorski fotograf Richard Prince. Fotografia przedstawia dziecięcą gwiazdę w prowokacyjnej pozie. Dziewczynka stoi naga w wannie. Ma naoliwione ciało, a jej twarz pokrywa mocny makijaż.

Więcej:
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,7096546,Nagie_zdjecia_10_letniej_aktorki_w_galerii___To_magnes.html
Obserwuj wątek
    • pozarski Re: Nie tylko Samantha 01.10.09, 09:47
      en.wikipedia.org/wiki/Sally_Mann
      Slynna amerykanska fotografka, fotografujaca m.in swoje dzieci w prowokacyjnych,
      sensualnych pozach. Warto o tym pamietac. Co rzecz jasna nie zdejmuje z
      Polanskiego odpowiedzialnosci za swoj czyn.
    • takete_malouma Jak napisała Ensler... 01.10.09, 10:19
      bertrada napisała:

> I też to były lata 70. Najwyraźniej wtedy takie
      > zachowania były normą, przynajmniej w niektórych
      > środowiskach.

Jak napisała Ensler w monologu "Firletka, co chęciom dostała":

"To były lata '70, koraliki, puszyste poduszki, nastrojowe światła".

(Sorry, sam przetłumaczyłem, nie mam pod ręką polskiego wydania).

W oryginalnej wersji monologu były "smaczki", które wycięto później: protagonistka w ostatniej części miała nie 16, a 13 lat, ponadto znajdowało się tam sformułowanie w sensie mniej więcej "jeśli to był gwałt, to był to dobry gwałt, bo ta kobieta nauczyła mnie, jak mogę sama sobie dawać przyjemność, nie potrzebując do tego mężczyzny". Ta sama Ensler dziś za Polańskim wywija stryczkiem jak lassem.
      • pozarski Re: Jak napisała Ensler... 01.10.09, 12:58
        Ensler was born in New York and is Jewish on her father's side.[1] She reports
        having been physically and sexually abused by her father when she was a child.[1][2

Znaczy nie jest Zydowka, bo Zydem sie jest po matce. No,ale za to dowiadujemy
        sie,ze to wazny bardzo element jej zyciorysu,bo nie kto inny jak Zyd
        wykorzystywal ja seksulnie. Co za obrzydlistwo.;((((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka