Dodaj do ulubionych

Macieju, Ewok (i inni Warszawiacy z forum.....

29.02.04, 19:13
......"Feminizm") - ruszajcie na manifestę!!

Jak można się spodziewać feministki swoim zwyczajem, około 8 marca urządzą
sabat w Warszawie, podtrzymując komunistyczną tradycję "Święta kobiet"
wymyślonego niegdyś przez Klarę Zetkin. Czy nie powinni się tam znaleźć
obserwatorzy z forum "Feminizm"? Oczywiście, że powinni! Jeśli więc mieć
będziecie akurat trochę wolnego czasu - ruszajcie na manifestę, by potem zdać
relację z tego przedstawienia, wszystkim bywalcom forum "Feminizm", których
spektakl ten ominie.
Obserwuj wątek
    • zly_wilk Re: Macieju, Ewok (i inni Warszawiacy z forum.... 29.02.04, 19:18
      Nie mogę, w poniedziałek nie będę miał czasu...
      Pozdrawiam -
    • stradivariusz Re: Macieju, Ewok (i inni Warszawiacy z forum.... 01.03.04, 00:30
      Byłem w zeszłym roku. Zawsze najfajniej wyglądają "czirliderki". Kto nie widział
      musi zobaczyć.

:-)
      Strad
      ---------------------
      Karaoke to moje życie
    • e_wok Re: Macieju, Ewok (i inni Warszawiacy z forum.... 01.03.04, 09:33
      Bede na nartach. Zreszta uwazam, ze to duzy blad, zeby dzien kobiet i manimfa
      odbywaly sie akurat 8 marca - ja tam morsem nie jestem i jesli mam sie
      gromadzic i cos wykrzykiwac to wole cieplejsze klimaty. Np. dzien matki albo 22
      lipca.
      • Gość: breskva Re: Macieju, Ewok (i inni Warszawiacy z forum.... IP: 195.117.242.* 01.03.04, 10:53
        Ja bylam na wszystkich manifach, sa swietne happeningi. Tylko zawsze fatalne
        naglosnienie :-(
        Nie wiem czy uda mi sie pojsc w tym roku, to zalezy od pogody(podpisuje sie pod
        wnioskiem Ewok o przenosiny na maj albo lato).
        Oczywiscie jesli bedzie ladnie pojde z synkiem.
    • Gość: kohol Re: Macieju, Ewok (i inni Warszawiacy z forum.... IP: *.crowley.pl 01.03.04, 11:32
      Bardzo bym chciała, ale to poniedziałek i raczej planuję być wtedy w pracy.
    • Gość: baf Re: Macieju, Ewok (i inni Warszawiacy z forum.... IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.04, 12:02
      W tym roku zamierzam się wybrać, chociaż nie jestem warszawianką :))
    • Gość: BRvUngern-Sternber Oczywiscie koniecznie z kamerami... IP: *.bg.am.lodz.pl 01.03.04, 14:03
      Trzeba zarejestrowac glowne funkcjonariuszki feminizmu zeby pozniej nie mogly
      sie w przyszlosci wypierac ze byly feministkami.No i przyda sie przy
      ewentualnych aresztowaniach.A to znakomicie ulatwia sprawe i za jednym zamachem
      zalatwia wiele spraw bo na manife przychodza tez wszystkie odmiany zboczen nie
      tylko seksualnych ale i umyslowych.Mozna powiedziec sam kfiat postempu...
      • Gość: kohol Re: Oczywiscie koniecznie z kamerami... IP: *.crowley.pl 01.03.04, 14:36
        Własnie też dlatego podstępnie (jak przystało na feministkę) nie przyjdę :)
    • Gość: breskva UWAGA! Manifa 7 marca!!! IP: 195.117.242.* 01.03.04, 16:56
      www.oska.org.pl/manifa/manifa2004/manifa2004.html
      W tym roku Manifa jest przelozona na 7 marca-g. 12.00 na placu 3 Krzyzy
      (ciekawe skad ta zmiana? Dotad byl Kopernik)
      Jestem w rozterce bo w niedziele mialam byczyc sie przed kominkiem w domu na
      wsi...
      • tad9 Re: UWAGA! Manifa 7 marca!!! 01.03.04, 19:00
        Gość portalu: breskva napisał(a):

> www.oska.org.pl/manifa/manifa2004/manifa2004.html
        > W tym roku Manifa jest przelozona na 7 marca-g. 12.00 na placu 3 Krzyzy
        > (ciekawe skad ta zmiana? Dotad byl Kopernik)

Jak to skąd? Feministki w końcu dowiedziały się, że Kopernik nie był kobietą.

> Jestem w rozterce bo w niedziele mialam byczyc sie przed kominkiem w domu na
        > wsi...

Rozterka? W podobnjej sytuacji jedyną moją rozterką byłoby to, czy byczyć się
        przed kominkiem na leżąco, czy na siedząco.
        • Gość: breskva Re: UWAGA! Manifa 7 marca!!! IP: 195.117.242.* 01.03.04, 19:47
          > Rozterka? W podobnjej sytuacji jedyną moją rozterką byłoby to, czy byczyć się
          > przed kominkiem na leżąco, czy na siedząco.

No ale kto wtedy zlozy relacje? Ewok nie moze, Maciej po raz kolejny
          najwyrazniej tchorzy przed feministkami... Chyba ze z Lodzi przyjedzie brum
          brum (z kamera i kajdankami, oczywiscie)
          • tad9 Re: UWAGA! Manifa 7 marca!!! 01.03.04, 22:34

> No ale kto wtedy zlozy relacje? Ewok nie moze, Maciej po raz kolejny
            > najwyrazniej tchorzy przed feministkami... Chyba ze z Lodzi przyjedzie brum
            > brum (z kamera i kajdankami, oczywiscie)

Znając Twój entuzjazm dla feminizmu uważam, że relację możesz ułożyć "w ciemno"
            przed kominkiem. Tak jak bywało dawnymi czasy z relacjami z okazji 1 Maja. Nie
            trzeba było być by wiedzieć co pisać.
            • Gość: breskva Re: UWAGA! Manifa 7 marca!!! IP: 195.117.242.* 01.03.04, 22:47
              Na pochodzie 1-majowym nigdy nie bylam to nie wiem jak bylo. Zdaje sie ze
              zawsze tak samo, chodzilo sie pod przymusem i wszyscy robili dobre miny do zlej
              gry. Na Manife uwierz mi nikt nie chodzi zmuszany, i zawsze jest inaczej niz
              poprzednim razem bo innym sprawom jest Manifa poswiecona- w zeszlym roku
              aborcja, w tym nadmierna ingerencja KK w prawo, polityke i sztuke. Poza tym to
              wlasciwie czemu zalozyles ten watek-jesli relacje mozna zdac i sprzed kominka?
              Moze tytul powinien brzmiec 'do forumowiczow posiadajacych kominek"?
              • nadszyszkownik.kilkujadek Poświęcenie Manify 01.03.04, 23:13
                Cieszę się ogromnie, że w tym roku Manifa zostanie poświęcona. Bez tego ani
                rusz. Rozumiem, że można demonstrować, sprzeciwiając się 'nadmiernej
                ingerencji' Kościoła Katolickiego w prawo i politykę. Są tacy, którzy uważają,
                że dowolna taka ingerencja to 'za dużo' - a że mają prawo wyrażać swoje
                poglądy, to i demonstracja może się odbyć.
                Niepokoi mnie jednak ta 'ingerencja w sztukę'. Czy mogłabyś mi przybliżyć, jak
                się taka ingerencja objawia i przeciwko czemu będziesz protestować?

Czy żądania obejmują likwidację 'błędów przeszłości'?
                • Gość: breskva Re: Poświęcenie Manify IP: 195.117.242.* 02.03.04, 00:23

Chodzi o cenzure sztuki, jaka pod wplywem KK zaczyna byc wprowadzana (proces
                  Nieznalskiej). Przeciwko czemu bedziemy protestowac-prosze zapoznaj sie z
                  gazetka Manifowa.
                  www.oska.org.pl/manifa/manifa2004/manifa2004.htmlPozdrawiam
                  • Gość: BRvUngern-Sternber O tak manifa poswiecona przez boginie Kali? IP: *.man.lodz.pl / *.man.lodz.pl 02.03.04, 13:59
                    I tam obrona Nieznalskiej.Tak!!!Jak rozumiem beda tez dziela sztuki
                    Nieznalskiej.Np. slynny cykl wariacje z kałem.Tylko wiecie jest jeden problem
                    nie dosc ze jeszcze feministki sie nie myja to jeszcze dziela sztuki
                    Nieznalskiej.Bedzie okropny smrod.Musze sie zaopatrzyc w maske przeciwgazowa...
                  • tad9 Re: Poświęcenie Manify 02.03.04, 20:46

> Chodzi o cenzure sztuki, jaka pod wplywem KK zaczyna byc wprowadzana (proces
                    > Nieznalskiej). Przeciwko czemu bedziemy protestowac-prosze zapoznaj sie z

Po pierwsze - "Dzieło" Nieznalskiej nie jest sztuką. Nie obrażajmy muz!
                    Doprawdy jest mi przykro, że przy okazji tej sprawy beztalencie zyskało rozgłos
                    tanim kosztem niskiego wyroku.
                    Po drugie - co to znaczy "pod wpływem KK"? Grupa obywateli uznała, że "dzieło"
                    Nieznalskiej wystawione w miejscu będącym własnością społeczną, obraża ich
                    uczucia religijne. Rzecz rozstrzygnął niezawisły sąd, orzekając, że
                    istotnie, "artystka" złamała prawo. Feministki nie występują przeciw "wpływom
                    KK". Występują przeciw polskiemu prawu i sądownictwu. To do nich podobne. Nie
                    są w stanie zrozumieć zasad praworządności.
                    Poza tym - czy feministki nie powinny protestować także przeciwko
                    feministycznym ingerencjom podobnego rodzaju? Czy aby nie zdarzało się
                    ostatnio, że feministki podnosiły larum z powodu takich czy innycb dzieł
                    sztuki? Np. dzieł sztuki reklamowej. Czy dostrzegasz problem zagrożenia
                    wolności sztuki, przez wpływ feministek - cenzorek?
      • Gość: kohol Re: UWAGA! Manifa 7 marca!!! IP: *.crowley.pl 02.03.04, 10:12
        O, to szkoda, że mnie nie będzie - studia podyplomowe (baby do garów, a nie do
        nauki ;)).
    • uli Re: Macieju, Ewok (i inni Warszawiacy z forum.... 02.03.04, 14:01
      w krakowie tez jest manifa:-)szczegoly w internecie:

www.efka.org.pl/index.php?s=a
    • bd_007 przebijam manifę !!! 02.03.04, 14:30
      Witam,

Manifa z okazji 8 marca ogranizowana 7 marca - phi!

Ja zapraszam warszawskie Forumowiczki na dzień kobiet w czwartek - 4 marca :)

EWOK kiedyś chciała być na "ciekawej patrarchalnej imprezce", to jest okazja -
      patriarchalna imprezka dla kobiet w czwartek po godz. 21.00, sporo atrakcji, w
      postaci tzw... występów dla pań, (ale i coś dla panów) i inne :)

To jest całkiem poważne zaproszenie - stali foumowicze znają moje nietypowe
      zainteresowania naukowe. Nie mogę publicznie ujawnić szczegółów, ale zapraszam
      na priva (czy na komórkę, kto zna :-))

pozdrawiam,

BD
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka