Dodaj do ulubionych

Wybory Miss UMK Toruń

29.01.14, 19:28
www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,15355336,Protest_przeciwko_wyborom_MISS_UMK___Faktycznie__sa.html?v=1&obxx=15355336#opinions
Obserwuj wątek
    • rekreativa Re: Wybory Miss UMK Toruń 29.01.14, 19:49
      Nie lubię wyborów miss, bo są dla mnie żenujące, toteż ich nie oglądam.
      Natomiast nie widzę żadnych podstaw, by organizacji takich wyborów zabraniać. Jest tłum dziewczyn chętnych paradować przed chłopami jak małpy na wybiegu, to niech paradują. Nic mi do tego.
      • kocia_noga Re: Wybory Miss UMK Toruń 29.01.14, 21:59
        Nic w tym złego samego w sobie, to pozycja kobiety w społeczeństwie decyduje o tym, jak się traktuje takie wydarzenia i osoby biorące w nich udział.
      • tigertiger Re: Wybory Miss UMK Toruń 29.01.14, 22:08
        Oczywiście,że to sprawa prywatna każdej z uczestniczek, zresztą na UMK wybory miis odbywają się od 5 lat i jakoś nie budziły kontrowersji ani wśród studentów, ani wśród kadry uniwersyteckiej. W tym roku okazało się, że wybory te stoją są sprzeczne z misją uniwersytetu. To jakieś porachunki koleżaneczek z socjologii.:)

"Takim rozrywkom na uniwersytecie zdecydowane „nie” mówią m.in. studentki Koła Naukowego Socjologii – tego samego, którego przewodniczącą jeszcze do niedawna była Joanna Jankowska, obecnie współorganizatorka wyborów Miss UMK.
        – Żadna z członkiń koła Socjologii nie startowała w konkursie, casting jest 6 lutego, więc serdecznie zapraszamy – mówi Jankowska. Podkreśla, że do startu w konkursie nikt nikogo nie zmusza, a całe zamieszanie to burza w szklance wody.
        – Równie dobrze możemy stwierdzić, że jeżeli profesor chciałby zobaczyć dziewczyny w bikini, a dziewczyny chciałyby pokazać się na egzaminie w bikini, to w czym problem? Jest zgoda. Ale tu nie chodzi o zgodę, tu chodzi o misję uniwersytetu – sprzeciwia się Beata Bielska, doktorantka UMK w Toruniu. "
      • mariner4 Ja myślę dokładnie tam samo 30.01.14, 09:11
        Nie lubię tych konkursów i durnych tytułów jak np "najpiękniejsza Polka". Tak głosowali jurorzy, a czy nie ma piękniejszych? To kwestia gustu, mody i subiektywnych odczuć.
        Ale zabraniać? To trąci totalitaryzmem. Wolno to, co jakaś grupa uważa za stosowne. Gorzej jak to robią politycy.
        M.
      • thesloth Re: Wybory Miss UMK Toruń 09.02.14, 18:11
        > Nie lubię wyborów miss, bo są dla mnie żenujące, toteż ich nie oglądam.
        > Natomiast nie widzę żadnych podstaw, by organizacji takich wyborów zabraniać.
        > Jest tłum dziewczyn chętnych paradować przed chłopami jak małpy na wybiegu, to
        > niech paradują. Nic mi do tego.

Mam identyczne zdanie. Chociaż te dziewczyny chyba jednak nie mają świadomości, że są małpami na wybiegu.
        • rekreativa Re: Wybory Miss UMK Toruń 09.02.14, 18:53
          " Chociaż te dziewczyny chyba jednak nie mają świadomości,
          > że są małpami na wybiegu."

No ja Cię proszę, to nie pięciolatki, tylko osoby dorosłe. Jeśli zgłaszają się do konkursu piękności, to chyba jest dla nich oczywiste, co będzie oceniane przez jury - dupa i cyc, że tak brzydko powiem.
          Kwestia tylko taka, że im to zupełnie nie przeszkadza. No i spoko, bozia z nimi. One sobie półgołe pospacerują susząc ząbki, coś tam wygrają, gawiedź płci brzydszej się pogapi i wszyscy będą zadowoleni.
    • zbyfauch Takie konkursy są 30.01.14, 10:40
      przede wszstkim potwornie nudne.
      Niezależnie jednak od tego, że (jak już wspomniano) skoro uczestniczki prezentują się dobrowolnie, denerwuje mnie w tych wszystkich konkursach na miss kompletnie zbędna hipokryzja, jakoby nie tylko uroda się liczyła. Zamiast zgodnie z prawdą mówić, że wygrywa najładniejsza dupa, zmusza się kandydatki do śpiewania, tańczenia, tudzież stawania w obronie pokoju i sprawiedliwości społecznej.
    • znana.jako.ggigus szkoda że już nie ma konkurencji: 30.01.14, 12:16
      kandydatki występują w strojach wg własnego projektu. To była długi czas moja ulubiona chwila w wyborach.
      I tak a propos czy ktoś kiedyś zwrócił uwagę, że te misski rzadko kiedy zeobiła karierę swoją urodą? Na modelki miały zbyt pospolite buzie, masowy smak, na aktorki jakoś im nie szło (są wyjątki, wiadomo).
      • kocia_noga Re: szkoda że już nie ma konkurencji: 30.01.14, 12:43
        Nie wiem, czy wszystkie pchają się do takich konkursów dla kariery; może ona i występuje w tle, ale głównym motywem, tak mnie się zdaje jest normalny zdrowy ekshibicjonizm i chęć pochwalenia się całemu swiatu jaka jestem ładna i seksi. I git.
        To jest jeszcze wiek niekompletnej pewności swojej kobiecości, atrakcyjności i takie machanie wszystkim przed oczami "Jestę kobietą" ma potwierdzić to co niepewne w stu procentach.
        • znana.jako.ggigus moja koleżanka z LO 30.01.14, 13:38
          szła na konkurs. Nie robiła wrażenia niepewnej, choć nie zrobiła kariery. Dzisiaj patrząc powiedziałabym - nie miała tego czegoś, chociaż była b. ładna.
          A pewnie za karierą stoją też energiczne matki kiedyś, a dziś taki zdrowy eksibicjonizm, jak piszesz.
      • rekreativa Re: szkoda że już nie ma konkurencji: 09.02.14, 18:55
        Może nie przesadzajmy z tą karierą. To nie Miss World, tylko zabawa na jakimś uniwerku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka