Dodaj do ulubionych

LEKCJA PRZYRODY DLA FEMINISTKI UNY CZ.I

IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.04, 06:38

Tak sobie wydumalem,skoro tak sie uparlas na ta przyrode i tak sterczysz jak
suszony badyl przy swoich bzdurach-to moze rzeczywiscie nalezy cie bidulko
oswiecic ,bo zyc w niewiedzy to rzecz straszna-no nie suczko? :)) tak wiec
jak to bywa od X dziejow facet edukuj babe cz.I :

LEKCJA PRZYRODY DLA FEMINISTKI UNY,KTORA TWIERDZI IZ W PRZYRODZIE
DOMINUJE SAMICA:

No wiec tak,witam w ZO0 feministko UNO...rozpatrywac dzis
bedziemy "panowanie" samic w przyrodziE ...

Zacznijmy od Lwa...lwice poluja(czyli taki odpowiednik bab przy garach)-a Lew
siedzi i patrzy jak sie baby mecza..jak juz cos upoluja to co sie dzieje?
lwice odchodza i daja sie najesc Lwowi...pozniej jak Lew sie naje podchodza
lwice z malymi :)) czyli Pan zjadl obiad teraz moze baba-a jak Lew zobaczy,ze
lwice nic nie upolowaly to wowczas sie lituje i im pomaga-czyli tak jak w
realu-jak baba nic nie ugotuje to sam sobie zrobie :))Gdzie to panowanie
kobiet? nie widze,dziekuje,przejdzmy dalej :)))Po co Lew ma sie meczyc skoro
i tak jada pierwszy-tak samo jest w rzeczywistosci,,,po co mam stac przy
garach skoro ktos za mnie to zrobi :) a to iz gotujemy lepiej to chyba nie
musze przypminac jak i tego,ze LEw jest w stanie upolowac to co lwice musza
czynic calym stadem.
Z Lwem jest tez jedn ciekawa sprawa , zagryza mlode lwy,a wiesz czemu nie
zagryza mlodych lwic? bo one nie sa dla niego zagrozeniem :)

Kury moze teraz..bo wy baby mi sie z kurami wlasnie najbardziej kojarzycie:))
wy moje upierzne gdakakurunie :)...kury laza caly dzien,czasem je kogut
zapladnia...jak chce,kidy chce i ile razy chce,jak juz sobie polaza i pojedza
robaczki,to PAN KOGUT WOLA-KUKURYKU-i wszystkie kury musza spie..c do
kurnika-gdzie panowanie samic-kur? nie widze-dziekuje,przejdzmy dalej.

Moze tak malpy..bo z malpami was najwiecej laczy...jest łąka...kto siedzi w
srodku? o! to Pan Goryl a gdzie malpiszony babskie? na skraju łąki siedza w
kącie z małymi malpkami..jak GORYL JEST WSCIEKLY to co malpki babki robia?
spie..ja na drzewo!:)-gdzie panowanie samic? nie widze,dziekuje-przejdzmy
dalej..

Moze tak teraz slonie...kto rzadzi w stadzie? PAN SLON CZYWISCIE...za kim
podaza stado sloni? ZA PANEM SLONIEM OCZYWISCIE :)) gdzie panowanie samic?
nie widze,dziekuje,przejdzmy dalej...

Moze teraz ptaszki....KTO POLUJE? SAMICA I SAMIEC-kto wysiaduje jajka?SAMICA
I SAMIEC-gdzie panowanie samic? nie widze,dziekuje,przejdzmy dalej...chociaz
powinnismy sie trzymac ssakow :)

Moze teraz wilki-kto dowodzi stadem? PAN WILK!,co robia wilczyce? OPIEKUJA
SIE MALYMI WILCZKAMI,Co robi Pan wilk jak wilczyca sie buntuje? ZAGRYZA JA
ALBO WYGANIA Z WATACHY,CO JEST ROWNOZNACZNE Z SMIERCIA SAMICY,gdzie dominacja
samic? nie widze,dziekuje.....

BTW,PRZYKLADOW JEST TYLE,ZE IDE COS ZJESC...BEDE CIAGLE COS NOWEGO DORZUCAL
ABY CIE USWIADOMIC OGRANICZONA FEMINISTKO Z ZAWEZONA WIEDZA PRZYRODNICZA :))
I DO DYSKUSJI MI! JUZ! ALE TO JUZ!!! BO SIE KURDE ZDENERWUJE NORMALNIE!
SZOWINISTA JESTEM CHOLERKA!:))

KORZYSTAJAC Z OKAZJI POZDRAWIAM MOJA WIERNA FANKE MUA MUA..A TERAZ IDZ ZROB
OBIAD!

Obserwuj wątek
    • Gość: mama Re: LEKCJA PRZYRODY DLA FEMINISTKI UNY CZ.I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 07:37
      Synku,ja wiem,że miałeś trudne dzieciństwo,tata pił i bił cie po głowie,a z
      biologii zawsze miałeś pały,ale wyłącz juz ten komputer i biegnij po bułki,bo
      siostrze jak co dzień musisz zrobić sniadanie do łózka.
      No już,dawaj,dawaj!
      • Gość: bubu Re: mama wymien pieluche :) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.04, 18:04
        Czesc mama,jak tam rozstepy po ciazy? jak tam celulitis kwitnie? maz cie pobil
        dzis w nocy ze mi tu ze swimi kompleksami wlatujesz? :)) wiem,ze jestes
        niezaspokojona-al zrozum tez ,ze facet nie bedzie sie moczyl w byle maciorze:)
        i w ogle co ty tu robisz-do kuchni sio!!!!!! kto ci dal taki przedluzacz do
        lancucha ze siegasz do komputera? :))
    • whitelady1 Re: LEKCJA PRZYRODY DLA FEMINISTKI UNY CZ.I 07.12.04, 16:28
      > Moze tak teraz slonie...kto rzadzi w stadzie? PAN SLON CZYWISCIE...za kim
      > podaza stado sloni? ZA PANEM SLONIEM OCZYWISCIE :)) gdzie panowanie samic?

hmmm, no coz- moze by tak najpierw sprawdzic informacje a pozniej podawac je
      jako argument w dyskusji...
      slonie zyja w stadach, rodzinnie, ale panuje MATRIARCHAT, czyli -najmadrzejsza,
      najstarsza i najbardziej doswiadczona SAMICA
      ...jakis sprzeciw? nie widze - dziekuje! :P
      • Gość: bubu Re: LEKCJA PRZYRODY DLA FEMINISTKI UNY CZ.I IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.04, 18:06
        czyli -najmadrzejsza,
        najstarsza i najbardziej doswiadczona SAMICA

Kolejna idiotka z kompleksami co to z rozpaczy zaczyna samiostnie zmieniac
        kolej natury-NIE DENERWUJ SIE MALA,TAKI JUZ TWOJ LOS! :)) TO NIE TWOJA WINA IZ
        JESTES GLUPIA :) NATURA JEST BEEEEEE :) ZRBILA WAM KRZYWDE
    • whitelady1 Re: LEKCJA PRZYRODY DLA FEMINISTKI UNY CZ.I 07.12.04, 16:54
      jeszcze jedna ciekawostka,"zeby nie bylo" :) :

>Moze teraz wilki-kto dowodzi stadem? PAN WILK!,co robia wilczyce? OPIEKUJA
      > SIE MALYMI WILCZKAMI,Co robi Pan wilk jak wilczyca sie buntuje? ZAGRYZA JA
      > ALBO WYGANIA Z WATACHY,CO JEST ROWNOZNACZNE Z SMIERCIA SAMICY,gdzie dominacja
      > samic?

wadera (białorus.dial. wadyra ‘wilczyca – przywódca stada’) łow. wilczyca,
      samica wilka. (Hasło na podstawie „Słownika Wyrazów Obcych”)

"Wewnątrz wilczego stada panuje skomplikowana hierarchia społeczna,w której
      przewodniczy dominująca para – wadera (samica) i basior (samiec). Para ta
      zazwyczaj jakojedyna w grupie bierze udział w rozrodzie. Wadera sama wybiera
      miejsce, gdzie urodzą się jej młode.Po kilku tygodniach, gdy młode zaczynają
      podjadać mięso, cała aktywność WATAHY koncentruje się na dostarczaniu
      pożywienia waderze i rosnącym szybko szczeniakom. Niektóre wilki w grupie ze
      szczególnym oddaniem pełnią rolę piastunów, zostając ze szczeniakami pod
      nieobecność pary rodzicielskiej. Troskliwa opieka ,,ciotek” i ,,wujków” daje
      młodym większe szanse na przeżycie najtrudniejszego, pierwszego roku.
      Wilki zazwyczaj polują CALA watahą wykorzystując rozmaite techniki"
      (www.wigry.win.pl)

podalam zrodla zeby nie bylo ze sie wymadrzam ;), kursywa moja
      P.S. poszukalam informacji zeby pokazac pewne niescislosci i niekompletnosc
      informacji a nie zeby sie klocic!
      • Gość: BUBU Re: LEKCJA PRZYRODY DLA FEMINISTKI UNY CZ.I IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.04, 18:09
        ALEZ CI TO CZASU ZAJELO,WIDZE ZE SIE ZAANGAZWALAS-WIDZISZ W SWIECIE REALNYM
        RWNIEZ TAK JEST-JAK BABA JEST W CIAZY TO KTO SIE NIA OPIEKUJE? FACET,CIOTKI...A
        SKORO JUZ TAM WLAZLAS NA TA STRONE TO DLACZEGO NIE PRZYTOCZYSZ CO SIE DZIEJE Z
        SAMICA KTRA SIE WYMADRZA? HE? IDZIE NA RZEZ,TAK JAK FEMINISTKI :)

A POZA TYM JA UDOWADNIAM,Z BABA NIE PANUJE NIGDZIE A NIE ZE FACET PANUJE
        WSZEDZIE,WIEC TEZ ZACZNIJ ROZUMOWAC BO CIE WRZUCE DO JEDNEGO WORA Z FEMINISTKA
        UNA.:))
        • Gość: mama Re: LEKCJA PRZYRODY DLA FEMINISTKI UNY CZ.I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 00:33
          Bubu,synku,ja rozumiem,że miałeś ciężki dzień i wyrwałeś się na chwilę ze
          swojego barłogu w chlewiku.Idźże już spać i nie marudź.Musisz wszak rano wstać
          i pomyć gary.
          Do innych:przepraszam za syna,lekarze mówią,że jego choroba jest
          nieuleczalna,trzeba zaakceptować...
          • Gość: BUBU Re: MATKA PO PRZEJSCIACH IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.04, 00:51
            CZESC MATKO SWOJEJ CORKI :)) JAK TAM OKRES MIJA? ZNOW ZWALASZ NIEUGOTOWANIE
            OBIADU NA "CIEZKI DZIEN" I "MIGRENE"? KOBIETO....TY KRWAWISZ BLEEEEEE :>
        • Gość: gość Re: LEKCJA PRZYRODY DLA FEMINISTKI UNY CZ.I IP: *.devs.futuro.pl 08.12.04, 12:39
          A POZA TYM JA UDOWADNIAM,Z BABA NIE PANUJE NIGDZIE
          No przeciez napisano ci, ze chociażby u słoni panuje samica.
          • Gość: bubu Re: LEKCJA PRZYRODY DLA FEMINISTKI UNY CZ.I IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.04, 00:50
            czy ty jestes pie..ieta czy ciemna,czy jedno i drugie,u sloni panuje
            najstarszy a nie z faktu,ze jest baba,ciolku...ku.. z wami jest taka paplanina
            jak z niedupionymi dzieciakami-dupcza jakies bzdurne ch..stwa w ktorych trzeba
            sie babra-U SLONI JEST WLADZA STARSZYZNY A NIE PLCI-POKAZ MI ZWIERZE,GDZIE
            BABA RZADZI BO JEST BABA? DUPISZ :))
            • Gość: gość Re: LEKCJA PRZYRODY DLA FEMINISTKI UNY CZ.I IP: *.devs.futuro.pl 09.12.04, 11:03
              U słoni panuje najstarsza samica. Władza nalezy do starszyzny-zgadza sie. Ale
              zawsze jest to samica. nie samiec.
        • Gość: bn Re: LEKCJA PRZYRODY DLA FEMINISTKI UNY CZ.I IP: *.devs.futuro.pl 09.12.04, 12:19
          > A POZA TYM JA UDOWADNIAM,Z BABA NIE PANUJE NIGDZIE

Nic nie udowadniasz.

"Inną niezwykłą cechą niektórych garbikowatych (przede wszystkim błazenków)
          jest ich struktura społeczna powiązana ze zdolnością do zmiany płci. Błazenki
          żyją w grupach, w których na czele hierarchii stoi zawsze SAMICA będąca
          największą rybą w stadzie"
          • Gość: BUBU Re: LEKCJA PRZYRODY DLA FEMINISTKI UNY CZ.I IP: *.visp.energis.pl 09.12.04, 18:19
            HAHAHAHAHA.....EJ STARA...KPISZ ZE MNIE? JA MOWIE O SSAKACH IDIOTKO!! WIESZ CO
            TO JEST? JASNE ZARAZ ZACZNIESZ MI RZUAC "ZARNA WDOWA" ETC....ZNOW UDOWADNIAM
            TWA PLYTKOSC-SWOJA DROGA ZAJEBISCIE,ZE WIDZISZ PODOBIENSTOW BAB DO RYB CZY
            OWADOW-POGRATULOWAC CI SAMOKRYTYKI :)
            • tahtaczajku Ryby głębinowe: 09.12.04, 19:22
              samice pływające z jednym lub z kilkoma
              miniaturowymi samczykami przyrosłymi
              i odżywiającymi się na ich ciele jak typowe
              pasożyty zewnętrzne. Rola takich samczyków
              sprowadza się jedynie do funkcji rozrodczej.
              [Kazimierz Demel "Życie morza"]
              • Gość: bubu Re: Ryby głębinowe: IP: *.visp.energis.pl 10.12.04, 02:53
                CZYTAJ TO CO NAPISALEM WYZEJ IDIOTKO TEPA-SSAKI! WIESZ CO TO JEST? CZY CI MAM
                NARYSOWAC?-.RYBY? A MOZE KU.. BEDZIECIE PISAC O KWIATUSZKACH ? HUE
                HUE...SZUKAJCIE DALEJ..:) BUBU PRZZYTA I WYSMIJE AVEEEEE! :)))
                • Gość: bn Re: Ryby głębinowe: IP: *.devs.futuro.pl 13.12.04, 09:58
                  Jak ssaki to ssaki. U hien dominuje samica. Także u słoni.
                  • Gość: BUBU [...] IP: *.visp.energis.pl 13.12.04, 20:06
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • nietakasama Jesteś... 08.12.04, 02:35
      Jesteś niepełnosprytny.
      Własnie czytam mojego posta kolegom z którymi popijamy sobie piwko i biegamy po
      sieci.
      Najpier to bylo smieszne, ale przed chwila uslyszałam żebym juz dała spokoj bo
      zaczeło być nudne.
      Te twoje historie o zwierzatkach....

Czy ty nie widzisza jaki jesteś śmieszny?
      • Gość: BUBU Re: Jesteś... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.04, 08:07
        >>Czy ty nie widzisza jaki jesteś śmieszny?
        JA NIE WIDZISZA :)...SKAD TY JESTES Z KASZUB?
        • batrachowiec [...] 08.12.04, 13:21
          • Gość: Przybyszka Re: BUBU! IP: *.net.pl 08.12.04, 13:41
            No, nie!!!!Juz dawno tak łez nie lałam , aż klawiaturę trzeba było wymieniać!
            Niezła odzywka!
            • Gość: BUBU [...] IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.04, 19:17
          • Gość: BUBU [...] IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.04, 19:14
            • batrachowiec [...] 08.12.04, 20:07
              • Gość: BUBU [...] IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.04, 22:36
                • nietakasama Tragedia 08.12.04, 23:49
                  Przestałam czytac tę wymianę postow po jakimś... piatym kur***a użytym w poście.
                  Bubu osiągnął taki poziom frustracji, ze juz się nawet nie patyczkuje.

OLAĆ DRESA!
                  • Gość: Abaddon A ja lubię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 23:55
                    się z dresów pośmiać. Czasem, jak mam doła, ktoś mi uświadamia, że są ludzie
                    dużo głupsi ode mnie...
                    • nietakasama Re: A ja lubię 09.12.04, 02:16
                      Kiepski sobie wybrałes materiał porównawczy. On tu jest gorszy od każdego :)
              • Gość: BUBU [...] IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.04, 22:40
                • batrachowiec Kres. 08.12.04, 22:49
                  Koniec panie Bubu. Skończyłem z Panem.

• Gość: bubu nie noooooo! jak mozesz! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.04, 00:51
                    :((((((( ni rb mi teg plytka babo,dzieki tobie sie dowartosciowuje hue hue :)
                  • nietakasama Re: Kres. 09.12.04, 02:18
                    Owacje na stojąco za to posuniecie.

Jest nas już dwoje. Czy ktos jeszcze ma ochotę się przyłaczyć to stowarzyszenia
                    olewaczy podmiotu BUBU ?

Nasze haslo naczelne to " o nim tak, z nim nie " :)
                    • Gość: BUBU Re:O- Kres. IP: *.visp.energis.pl 09.12.04, 06:16
                      > Nasze haslo naczelne to " o nim tak, z nim nie " :)
                      >stowarzyszenia
                      >olewaczy podmiotu BUBU ?

JESZCZE RAZ POWTORZE...NIE OBCHDZI MNIE TO CO WY DO MNIE ODPISUJECIE,DPISUJE
                      WAM Z NUDOW,ZIMA,IMPREZ MNIEJ,JA PISZE DO WAS-WY CZYTACIE,TO MI WYSTARZA-
                      KAPUJESZ?

POZA TYM-WEZ TO SKUMAJ-olewaczy:o nim tak, z nim nie ,CO TO ZA OLEWKA SKORO
                      o "mnie tak",przeCiEz wiecej mi nie trzeba:))ZNOW BRAK LOGIKI.
    • Gość: miki Re: LEKCJA PRZYRODY DLA FEMINISTKI UNY CZ.I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 00:28
      BUBU, nie staje Ci, czy co?
      • Gość: bubu Re: MIKI MIKI IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.04, 00:52
        ZAROSLA CI CZY JAK?
        • Gość: miki Re: MIKI MIKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 21:01
          Tak się składa, że jestem facetem a Twoje teksty świadczą o niskim poczuciu
          włąsnej wartości spowodowanej prawdopodobnie traumatycznymi przeżyciami w
          dzieciństwie. Nie dziwne, że kobiety organizują się w feministyczne grona skoro
          mają w perspektywie obcowanie z takimi niedowartościowanymi, zakompleksionymi i-
          jak sądzę- chorymi psychicznie facetami. Polecam terapię i mówię to zupełnie
          serio. Może jeszcze ktoś Cię pokocha. Czego życzę i pozdrawiam.
    • Gość: mary Re: LEKCJA PRZYRODY DLA FEMINISTKI UNY CZ.I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 02:03
      Gość portalu: WASZ BUBU :) napisał(a):

>
      >
      > Tak sobie wydumalem,skoro tak sie uparlas na ta przyrode i tak sterczysz jak
      > suszony badyl przy swoich bzdurach-to moze rzeczywiscie nalezy cie bidulko
      > oswiecic ,bo zyc w niewiedzy to rzecz straszna-no nie suczko? :)) tak wiec
      > jak to bywa od X dziejow facet edukuj babe cz.I :
      >
      > LEKCJA PRZYRODY DLA FEMINISTKI UNY,KTORA TWIERDZI IZ W PRZYRODZIE
      > DOMINUJE SAMICA:
      >
      > No wiec tak,witam w ZO0 feministko UNO...rozpatrywac dzis
      > bedziemy "panowanie" samic w przyrodziE ...
      >
      > Zacznijmy od Lwa...lwice poluja(czyli taki odpowiednik bab przy garach)-a Lew
      > siedzi i patrzy jak sie baby mecza..jak juz cos upoluja to co sie dzieje?
      > lwice odchodza i daja sie najesc Lwowi...pozniej jak Lew sie naje podchodza
      > lwice z malymi :)) czyli Pan zjadl obiad teraz moze baba-a jak Lew zobaczy,ze
      > lwice nic nie upolowaly to wowczas sie lituje i im pomaga-czyli tak jak w
      > realu-jak baba nic nie ugotuje to sam sobie zrobie :))Gdzie to panowanie
      > kobiet? nie widze,dziekuje,przejdzmy dalej :)))Po co Lew ma sie meczyc skoro
      > i tak jada pierwszy-tak samo jest w rzeczywistosci,,,po co mam stac przy
      > garach skoro ktos za mnie to zrobi :) a to iz gotujemy lepiej to chyba nie
      > musze przypminac jak i tego,ze LEw jest w stanie upolowac to co lwice musza
      > czynic calym stadem.
      > Z Lwem jest tez jedn ciekawa sprawa , zagryza mlode lwy,a wiesz czemu nie
      > zagryza mlodych lwic? bo one nie sa dla niego zagrozeniem :)
      proszę poczytaj sobie "wędrówki z lwami" Joe i George'a Adamsonów i nie rób z
      siebie głupka.

> Kury moze teraz..bo wy baby mi sie z kurami wlasnie najbardziej kojarzycie:))
      > wy moje upierzne gdakakurunie :)...kury laza caly dzien,czasem je kogut
      > zapladnia...jak chce,kidy chce i ile razy chce,jak juz sobie polaza i pojedza
      > robaczki,to PAN KOGUT WOLA-KUKURYKU-i wszystkie kury musza spie..c do
      > kurnika-gdzie panowanie samic-kur? nie widze-dziekuje,przejdzmy dalej.
      o rany! dziwne, że ten kogut razem ze swoją dominacja nie zawojował jeszcze
      całego świata!
      >
      > Moze tak malpy..bo z malpami was najwiecej laczy...jest łąka...kto siedzi w
      > srodku? o! to Pan Goryl a gdzie malpiszony babskie? na skraju łąki siedza w
      > kącie z małymi malpkami..jak GORYL JEST WSCIEKLY to co malpki babki robia?
      > spie..ja na drzewo!:)-gdzie panowanie samic? nie widze,dziekuje-przejdzmy
      > dalej..
      o jezu, poczytaj sobie lepiej coś z Jane Goodall, albo Diane Fossey...
      >
      > Moze tak teraz slonie...kto rzadzi w stadzie? PAN SLON CZYWISCIE...za kim
      > podaza stado sloni? ZA PANEM SLONIEM OCZYWISCIE :)) gdzie panowanie samic?
      > nie widze,dziekuje,przejdzmy dalej...
      co ty wogóle wiesz o słoniach bubu?

> Moze teraz ptaszki....KTO POLUJE? SAMICA I SAMIEC-kto wysiaduje jajka?SAMICA
      > I SAMIEC-gdzie panowanie samic? nie widze,dziekuje,przejdzmy dalej...chociaz
      > powinnismy sie trzymac ssakow :)
      buhahaha. na bezrybiu i rak rybą co?
      >
      > Moze teraz wilki-kto dowodzi stadem? PAN WILK!,co robia wilczyce? OPIEKUJA
      > SIE MALYMI WILCZKAMI,Co robi Pan wilk jak wilczyca sie buntuje? ZAGRYZA JA
      > ALBO WYGANIA Z WATACHY,CO JEST ROWNOZNACZNE Z SMIERCIA SAMICY,gdzie dominacja
      > samic? nie widze,dziekuje.....
      Polecam książkę "Nie taki straszny wilk" Farleya Mowata

> BTW,PRZYKLADOW JEST TYLE,ZE IDE COS ZJESC...BEDE CIAGLE COS NOWEGO DORZUCAL
      > ABY CIE USWIADOMIC OGRANICZONA FEMINISTKO Z ZAWEZONA WIEDZA PRZYRODNICZA :))
      > I DO DYSKUSJI MI! JUZ! ALE TO JUZ!!! BO SIE KURDE ZDENERWUJE NORMALNIE!
      > SZOWINISTA JESTEM CHOLERKA!:))
      >
      >
      > KORZYSTAJAC Z OKAZJI POZDRAWIAM MOJA WIERNA FANKE MUA MUA..A TERAZ IDZ ZROB
      > OBIAD!
      Dokształć się troche bubu, bo tym nikomu nie zaimponujesz.
      • nietakasama Re: LEKCJA PRZYRODY DLA FEMINISTKI UNY CZ.I 09.12.04, 02:22
        On nie chce imponować, on che prowokować.
        I udaje mu się to jak na razie, a szkoda...

Olać go, po prostu olać....
        Niech tam sobie pisze o zarosnitzch cipkach, pojebańcach, sukach i innych
        takich, przytaczać tego wszystkiego przecież nie będę.

Szkoda ścierać napisy na klawiaturze, szkoda czasu, szkoda uwagi.
        Ja proponuje nie reagować, bo to trochę tak jakby odpisywać na każdy wulgarny
        napisa jaki przeczytamy na murze :)
        • Gość: mary Re: LEKCJA PRZYRODY DLA FEMINISTKI UNY CZ.I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 02:36
          nietakasama napisała:

> On nie chce imponować, on che prowokować.
          > I udaje mu się to jak na razie, a szkoda...
          >
          > Olać go, po prostu olać....
          > Niech tam sobie pisze o zarosnitzch cipkach, pojebańcach, sukach i innych
          > takich, przytaczać tego wszystkiego przecież nie będę.
          >
          > Szkoda ścierać napisy na klawiaturze, szkoda czasu, szkoda uwagi.
          > Ja proponuje nie reagować, bo to trochę tak jakby odpisywać na każdy wulgarny
          > napisa jaki przeczytamy na murze
          Rozumiem. Czy on się nie wstydzi? Przeciez każdy wie, że prowokuje tylko ten,
          kto sie czegoś boi. tzn. odczuwa jakiś irracjonalny strach lub źle odczytuje
          zagrożenie. No więc, czy on się nie wstydzi pokazywać, że odczuwa taki strach?
          • Gość: bubu DZIALANIE FEMINISTEK-DO MARY IP: *.visp.energis.pl 09.12.04, 03:07
            WLASNIE DWIE BABY WYMIENILY Z SBA POGLADY,JEDNA Z DRUGA-OBIE SA ZGODNE-WLASNIE
            UTWORZYLY KOLEJNY STEREOTYP ODNOSNIE FACETOW.TAK TO DZIALA,GADACIE O CZYMS O
            CZYM NIE MACIE POJECIA I WYROKUJECIE :)) COZ,NA TYM POLEGA WASZ TRAGEDIA.

>Czy on się nie wstydzi? Przeciez każdy wie, że prowokuje tylko ten,
            > kto sie czegoś boi. tzn. odczuwa jakiś irracjonalny strach lub źle odczytuje
            > zagrożenie. No więc, czy on się nie wstydzi pokazywać, że odczuwa taki strach?

CZYLI IDAC TWOIM TOKIEM MYSLENIA,NIEZNALSKA UMIESZZAJAC FIUTA NA KRZYZU
            PROWOKOWALA WIEC SIE BALA,WYPOWIEDZI KRYTYCZNE FEMINISTEK PROWOKUJA
            FACETOW,CZYLI SKORO PROWOKUJA TO SIE NAS BOJA....NIEZLE...TYLKO CZASEM SIE
            ZASTANOW CZY TWYCH TEORI NIE BIERZESZ Z ZYCIA,BO RZECZYWISCIE TO CO ZARZCACIE
            FACTOM MOZNA LATWPO PRZYSTOSOWAC DO WAS.A PROPOS-CHOLERNIE SIE BOJE KOBIET :)
            NIECHAJ TEN STREOTYP OGARNIE GLOB,JA POSTARAM SIE ABY NA KAZDY BABSKI STREOTYP
            POWSTALO 10 STEREEOTYPOW ODNOSNIE BAB :) UMOWA STOI? PODPISANE

• nietakasama Re: LEKCJA PRZYRODY DLA FEMINISTKI UNY CZ.I 09.12.04, 03:25
            Ej dziewczyno, nie pisz takich rzeczy bo jeszcze mu się zachce odpisac :)
            Uprzedze fakty: napisze cos w rodzaju że to ty, glupia **** powinnaś się
            wstydzić a jak coś, to ty się boisz a nie on bla bla bla..... :)

Mogę pisac o nim, ale nie znim :)
            • Gość: BUBU Re: DO NIETAKIEJ SAMEJ IP: *.visp.energis.pl 09.12.04, 06:42
              > Mogę pisac o nim, ale nie znim :)

TO PO CHOLERE CZYTASZ MOJE POSTY,APELOWALAS ABY NIKT ICH NIE CZYTAL I NA NIE
              REAGOWAL A SAMA TO CZYNISZ :))) MILO MI ZE TWA BABSKA DUMA NIE POZWALA CI
              SIEDZIEC CICHO NA DUPIE :)

>>Uprzedze fakty: napisze cos w rodzaju że to ty, glupia **** powinnaś się
              wstydzić a jak coś, to ty się boisz a nie on bla bla bla..... :)

ZNOW CHCESZ SIE BAWIC : "FEMINISTKA MA WIZJE" ? TO JA SIE TEZ ZABAWIE W
              WIZJNOWANIE,NIETAKASAMA ODPISZE:
              "NI REAGUJIE NA NIEGO,ON NIE JEST TEGO WART,JA JUZ NAWET NIE CZYTAM JEGO
              POSTOW,OMIJAM JE Z DALEKA,A POZA TYM MY OLEJCIE GO.." BUAHAHAHA :) SORY,ALE
              JESTES MALO STANOWCZE BABSKO.BABY...JAK TU Z WAMI ZYC...NIZINA.

• Gość: BUBU Re: ODP DLA MARY IP: *.visp.energis.pl 09.12.04, 03:02
        >>wędrówki z lwami" Joe i George'a Adamsonów

Ja Polecam film National Gegographic :LWY I HIENY ODWIECZNI WROGOWIE-masz cos
        do dodania? zy znw mi rzucisz tytulem myslac ze to na mnie zrbi wrazenie?

>>o rany! dziwne, że ten kogut razem ze swoją dominacja nie zawojował jeszcze
        całego świata!

CZYZBYS NI EPOTRAFILA SIE DOSZUKAC ZADNEJ KSIAZKI?

>>>o jezu, poczytaj sobie lepiej coś z Jane Goodall, albo Diane Fossey

POLECAM FILM TAKZE National Gegographic :MALPIE FIGLE(BARDZ FAJNIE
        ZOBRANIZOWANE POMIATANIE MALPAMI W WYDANIU DAMSKIM)...czy chcesz o tym
        porozmawiac czy znow zakonczysz na wylewnym "o jezu"

>>>co ty wogóle wiesz o słoniach bubu?

POLECAM FILM National Gegographic: MOJ PRZYJACIEL SLON,jak zobaczysz,to wowczas
        zadawaj mi pytania co wiem,bo jest swoistym nietaktem stawianie pytania "co
        wiem" jesli ty nic nie wiesz.

>>>buhahaha. na bezrybiu i rak rybą co?

PATRZ,TEZ TAK UMIEM---> BUAHAHAHA...TAM GDZIE DWIE BABY TAM BURDEL?

>>>Polecam książkę "Nie taki straszny wilk" Farleya Mowata

hahaha....CZYTALEM...I COZ MAM Z NIEJ WYWNIOSKOWAC? ZE SAMICA DOMINUJE?
        POWAZNIE? CHCESZ O TYM POROZMAWIAC? JA POLECAM Szara Wilczyca Autor:James
        Oliver Curwood,TAM SIE DOWIESZ CZEGOS :)) POLECAM SZCZERZE!!

ZNOW SIE BABA SKMPRMITOWALA? DLACZEGO Z WAMI JEST TAK PROSTO? NIE PODOBA MI SIE
        TO! POWINNYSCIE ZLOZYC REKLAMACJE U NATURY.polecam sie na przyszlosc nie
        omieszkam odpowiedziec.
        • nietakasama No dobrze 09.12.04, 03:29
          No dobrze, biję się w pierś, bubu spuscil z tonu :)
          Ale to nie zmienia faktu że ja bym radziła jego posty olać, wciąż zmierzają do
          tego samego.

Każdy zrobi jak chce.
        • Gość: mary Re: odp do bubu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 04:23
          Gość portalu: BUBU napisał(a):

> >>wędrówki z lwami" Joe i George'a Adamsonów
          >
          >
          > Ja Polecam film National Gegographic :LWY I HIENY ODWIECZNI WROGOWIE-masz cos
          > do dodania? zy znw mi rzucisz tytulem myslac ze to na mnie zrbi wrazenie?
          bubu daleko nie zajedziesz na filmikach n.g., już sam tytuł w stylu bla, bla-
          odwieczni wrogowie to pomyłka. ludzie lubią takie chwytliwe tytuły. a ty
          wierzysz we wszystko co ci powiedzą. tak samo jest z tą twoją samczą dominacją.
          takie stwierdzenie tez ci się podoba, coo? :)
          >
          > >>o rany! dziwne, że ten kogut razem ze swoją dominacja nie zawojował j
          > eszcze
          > całego świata!
          >
          > CZYZBYS NI EPOTRAFILA SIE DOSZUKAC ZADNEJ KSIAZKI?
          niestety tez żałuje :( nikt nie pisze o odwiecznej dominacji kogutów. ani o
          dominacji kur. hahahah
          >
          > >>>o jezu, poczytaj sobie lepiej coś z Jane Goodall, albo Diane Fos
          > sey
          >
          > POLECAM FILM TAKZE National Gegographic :MALPIE FIGLE(BARDZ FAJNIE
          > ZOBRANIZOWANE POMIATANIE MALPAMI W WYDANIU DAMSKIM)...czy chcesz o tym
          > porozmawiac czy znow zakonczysz na wylewnym "o jezu"
          w wydaniu damskim? tzn. samice pomiatają samcami. nic mi o tym nie wiadomo,
          ani tak, ani na odwrót.
          >
          >
          > >>>co ty wogóle wiesz o słoniach bubu?
          >
          > POLECAM FILM National Gegographic: MOJ PRZYJACIEL SLON,jak zobaczysz,to
          wowczas
          >
          > zadawaj mi pytania co wiem,bo jest swoistym nietaktem stawianie pytania "co
          > wiem" jesli ty nic nie wiesz.
          oki jak obejrze, zacznę zadawać pytania.
          >
          > >>>buhahaha. na bezrybiu i rak rybą co?
          >
          > PATRZ,TEZ TAK UMIEM---> BUAHAHAHA...TAM GDZIE DWIE BABY TAM BURDEL?
          burdel jest dopiero jak przychodzi buc, któremu można wszystko wmówić.
          interpretuj to jak chcesz.
          >
          > >>>Polecam książkę "Nie taki straszny wilk" Farleya Mowata
          >
          > hahaha....CZYTALEM...I COZ MAM Z NIEJ WYWNIOSKOWAC? ZE SAMICA DOMINUJE?
          > POWAZNIE? CHCESZ O TYM POROZMAWIAC? JA POLECAM Szara Wilczyca Autor:James
          > Oliver Curwood,TAM SIE DOWIESZ CZEGOS :)) POLECAM SZCZERZE!!
          nie rozumiem bubu. czytałeś? ze zrozumieniem? to jak możesz wypisywać takie
          bzdury? nie mówiąc już o tym, że autor powiedział prosto i wyraźnie, że
          problemem ludzi jest przypisywanie zwierzętom cech i zachowań, których nie
          posiadają, wyłącznie z powodu braku obeznania z tematem...
          >
          > ZNOW SIE BABA SKMPRMITOWALA? DLACZEGO Z WAMI JEST TAK PROSTO? NIE PODOBA MI
          SIE
          >
          > TO! POWINNYSCIE ZLOZYC REKLAMACJE U NATURY.polecam sie na przyszlosc nie
          > omieszkam odpowiedziec.
          dzięki za radę, jestem zobowiązana.

może odpowiem od razu na drugi twój post. jak pamiętasz pisałam o prowokacji,
          zaznaczyłam przy tym, ze chodzi o prowokację wynikającą właśniego z tego
          irracjonalnego poczucia zagrożenia. zas jej celem jest polepszenie poczucia
          własnej wartości. niestety polepszenie działa krótkotrwale. pewnie dlatego
          musisz zaglądać tu codziennie, co? hahah (bardzo przepraszam, to tak smakowita
          puenta, że nie mogłam sobie odmówić)
          ale wracając do temtau, nie sądzę, żeby Nieznalaska miała teraz większe
          poczucie własnej wartości, szczególnie, że ciagle grozi jej atak wszechpolskich
          oszołomów i ich kurzej amunicji zrodzonej z odwiecznej koguciej dominacji.
          hahahh
          naprawdę z tymi kogutami to miałeś kiepski pomysł..., chociaz moze nie, bo
          zaraz spadnę z krzesła ze śmiechu i spełnią się twoje modlitwy, co do moich
          uszkodzeń cielesnych.
          co do feministek... tutaj się nei wypowiadam. trudno pwoedzieć, kto ciągle
          prowokuje, czym jest to spowodowane itd. np. ja na pewno czułabym się zagrożona
          czytając ciągle takie komentarze jak twoje i odpowiedziałabym prowokująco. i w
          koło macieju...buziaczki, bubu, humor mi się poprawił.
          • Gość: BUBU Re: odp do MARY IP: *.visp.energis.pl 09.12.04, 06:26
            DLACZEGO CODZIENNIE? OTOZ MOJA PRACA JEST ZWIAZANA Z INTERNETM,WIEC W MIEDZY
            CZASIE,WCHODZE NA FORUM,POZA TYM JA CODZINNIE TY CO GODZINE-TEZ MASZ FOBIE
            FORUMOWA?I WIERZ MI,ZE NIE TYLKO TE...A TERAZ CIAG DALSZY:

>>>tzn. samice pomiatają samcami

NA SAMA SOBIE ZADAJ PYTANIE CZY TO MOZLIWE I NIE ZADAWAJ MI TENDENYJNYCH
            PYTAN,ZRESZTA SAMA SOBIE W ZDANIU ODPOWIEDZIALAS "nic mi o tym nie wiadomo"-
            WIESZ,DA SIE ZAUWAZY :)) ZRESZTA NIE TYLKO W TEJ KWESTII

>>>> wierzysz we wszystko co ci powiedzą. tak samo jest z tą twoją samczą
            dominacją.

BLA BLA BLA BLA...BEEEEEEEK...PARDOME.

> interpretuj to jak chcesz.

NO DO TEGO NIE POTRZEBA MI BYLO TWEG POZWOLENIA

>>pewnie dlatego musisz zaglądać tu codziennie

A TY CO GODZINE? ZE WSZYSTKICH BAB TY JESTES NAJSZYBSZA...

>>nie mówiąc już o tym, że autor powiedział prosto i wyraźnie, że
            problemem ludzi jest przypisywanie zwierzętom cech i zachowań

KBIETO POSLUCHAJ!!! JA NIE WYKAZYWALEM ZE SAMIEC DMINUJE WSZEDZIE LECZ
            WYKAZYWALEM JEDNEJ IDIOTCE,ZE SAMICA NIE DOMINUJE NIGDZIE,ALBO SAMIEC MA WLADZE
            ALBO JEST ROWNOUPRAWNIENIE-PROSZE CIE,SKAPUJ T W KONCU DO CHOLERY BO TO SIE
            ROBI MONOTEMATYCZNE.!!!!!!

>>żeby Nieznalaska miała teraz większe poczucie własnej wartości

A PROPOS NIEZNALSKIEJ,KTRA STWORZYLA SWE "DZIELO" WYTYKAJAC FACETOM IZ UZNAWAJA
            SWOJHA MESKOSC JAKO SACRUM,NO DOBRA-ZE GLUPIA JEST BABA TO NIE JEJ WINA-ALE
            CIEKAWE CZY NIE POMYSLALA O UNIWERSALNOSCI SWEJ PRACY-ZE ZAMISAT FIUTA NA
            KRZYZU MOZNA BY UMIESCIC SILIKONOWE CYCKI A NA KASECIE MOGLABY PUSCIC OPERACJE
            PLASTYCZNA JAKIEJS BABY:WSZCZEPIENIE IMPLANTOW,ODDTLUSZCZANIE ETC..MYSLE ZE
            TO "DZILO" BARDZIEJ PASUJE DO BAB-BO STWARZAJA Z SIEBIE SZTUCZNE SACRUM.
            I NIE MOW DO MNIE TAKIM TONEM BO CIE POLUBIE.

• Gość: mary Re: odp dla bubu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 02:59
              Gość portalu: BUBU napisał(a):

> DLACZEGO CODZIENNIE? OTOZ MOJA PRACA JEST ZWIAZANA Z INTERNETM,WIEC W MIEDZY
              > CZASIE,WCHODZE NA FORUM,POZA TYM JA CODZINNIE TY CO GODZINE-TEZ MASZ FOBIE
              > FORUMOWA?I WIERZ MI,ZE NIE TYLKO TE...A TERAZ CIAG DALSZY:
              ja?! co godzine?! ile razy sprawdzałeś czy już odpowiedziałam? JA potrafię się
              kontrolować. nie mam żadnej fobii głupolu, mów za siebie.

> NA SAMA SOBIE ZADAJ PYTANIE CZY TO MOZLIWE I NIE ZADAWAJ MI TENDENYJNYCH
              > PYTAN,ZRESZTA SAMA SOBIE W ZDANIU ODPOWIEDZIALAS "nic mi o tym nie wiadomo"-
              > WIESZ,DA SIE ZAUWAZY :)) ZRESZTA NIE TYLKO W TEJ KWESTII
              jesli to było tendencyjne pytanie, to jestem biskupem canterbury! pytam, bo z
              twojej pisaniny nie da się wywnioskować, o co chodzi.

> >>>> wierzysz we wszystko co ci powiedzą. tak samo jest z tą tw
              > oją samczą
              > dominacją.
              >
              > BLA BLA BLA BLA...BEEEEEEEK...PARDOME.
              zawsze bekasz jak nie wiesz co powiedzieć?

> A TY CO GODZINE? ZE WSZYSTKICH BAB TY JESTES NAJSZYBSZA...
              to był komplement? jesli tak to musisz się jeszcze sporo nauczyć. :-P

> KBIETO POSLUCHAJ!!! JA NIE WYKAZYWALEM ZE SAMIEC DMINUJE WSZEDZIE LECZ
              > WYKAZYWALEM JEDNEJ IDIOTCE,ZE SAMICA NIE DOMINUJE NIGDZIE,ALBO SAMIEC MA
              WLADZE
              >
              > ALBO JEST ROWNOUPRAWNIENIE-PROSZE CIE,SKAPUJ T W KONCU DO CHOLERY BO TO SIE
              > ROBI MONOTEMATYCZNE.!!!!!!
              zaraz szlak mnie trafi!!!!!!!!!!!! tłumacze ci jak krowie na miedzy, że
              bezpodstawnie przypisujesz zwierzętom ludzkie zachowania!!!!!!!!!
              jak to było z tym gorylem? siedzi na środku łąki, a samice z boku?? a co mają
              robić, do cholery??!! to sa zwierzęta! muszą przeżyć! ten goryl siedzi tam nie
              dlatego, że ma taki kaprys pokazania sowjej władzy jak jakiś basza!! on tam
              siedzi, żeby uprzedzić jakiekolwiek niebezpieczeństwo!! a co mają robić smaice
              z młodymi?! musza je trzymać przy sobie, tam gdzie jest bezpiecznie! gdzie tu
              władza? gdzie dominacja ekspercie? na upartego można to nazwać
              równouprawnieniem, ale po kiego groma skoro nie o to w ich zachowaniu chodzi???!

> A PROPOS NIEZNALSKIEJ,KTRA STWORZYLA SWE "DZIELO" WYTYKAJAC FACETOM IZ
              UZNAWAJA
              >
              > SWOJHA MESKOSC JAKO SACRUM,NO DOBRA-ZE GLUPIA JEST BABA TO NIE JEJ WINA-ALE
              > CIEKAWE CZY NIE POMYSLALA O UNIWERSALNOSCI SWEJ PRACY-ZE ZAMISAT FIUTA NA
              > KRZYZU MOZNA BY UMIESCIC SILIKONOWE CYCKI A NA KASECIE MOGLABY PUSCIC
              OPERACJE
              > PLASTYCZNA JAKIEJS BABY:WSZCZEPIENIE IMPLANTOW,ODDTLUSZCZANIE ETC..MYSLE ZE
              > TO "DZILO" BARDZIEJ PASUJE DO BAB-BO STWARZAJA Z SIEBIE SZTUCZNE SACRUM.
              udajesz głupka bubu, czy jak? ulepszanie urody przez kobiety, wszelkimi
              sposobami, to nic nowego. nikt nie poleci obejrzeć takiej pracy.

> I NIE MOW DO MNIE TAKIM TONEM BO CIE POLUBIE.
              hahahh alez, mój drogi, ty już jesz mi z ręki. :-)

>
              • Gość: mary Re: odp dla bubu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 01:49
                co jest bubu? nie możesz nic wymyśleć?
              • Gość: bubu Re: odp dla bubu IP: *.visp.energis.pl 11.12.04, 03:47
                Czesc ta !na ktora reka sra! bubu czyli ja.!!
                Sory ze tak dlugo czekalas,ale wiesz-mam tez inne obowiazki-w koncu w sieci
                jest tyle forow,ze juz sie gubie.

show.

>>JA potrafię się kontrolować. nie mam żadnej fobii glupolu

TY KONTRLOWAC? TY PRZECIEZ WCHODZISZ TU Z PIANA NA USTACH I TYLKO WYCZEKUJESZ
                MOICH ODP....ALE WYLUZUJ! SA TEZ INNE BABSKA,KTORE PRAGNA ABYM IM ODPOWIEDZIAL.

>>>pytam, bo z twojej pisaniny nie da się wywnioskować, o co chodzi.

JUZ CI PISALEM ABYS REKLAMACJE ZGLASZALA DO NATURY NIE DO MNIE.TO ZE JESTES
                NIEKUMATA TO NIE WINA MOJA.

>>>to jestem biskupem canterbury!

AVE BIEDRONKA

>>>> zawsze bekasz jak nie wiesz co powiedzieć?

ZAWSZE PISZESZ "NIC MI O TYM NIE WIADOMO" JAK NIE WIESZ CO NAPISAC?

>>>> zaraz szlak mnie trafi!!!!!!!!!!!!

I SLUSZNIE,NIECH DUPNIE!

>>>tłumacze ci jak krowie na miedzy, że
                > bezpodstawnie przypisujesz zwierzętom ludzkie zachowania!!!!!!!!!

NIE IDIOTKO-PISZE DO FEMINISTKI UNY,KTORA ZACZELA PIE..C IZ SAMICE DOMINUJA
                W PRZYRODZIE.A JA PISZE JEJ ,ZE TAK NIE JEST,NIC NIE PRZYPISUJE-CHYBA ZE TOBIE
                METKE "IDIOTKA"

>>>siedzi na środku łąki, a samice z boku?? a co mają
                robić, do cholery??!! to sa zwierzęta!

CO MAJA ROBIC? JAK TO CO-MAJA JESC WSZY Z GLOWY GORYLA.

>>>nikt nie poleci obejrzeć takiej pracy.

ZALOZYMY SIE?

>>>> hahahh alez, mój drogi, ty już jesz mi z ręki.

NIE MOW MI DROGI,CZYZBYS MIALA SYNDROM EKSPEDIENTKI? PEWNIE SIEDZISZ NA KASIE W
                SUPERMARKECIE,A CO DO JEDZENIA Z REKI TO PRZECZYTAJ WSTEP TEJ PROZY.

• Gość: mary Re: bubu!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 04:59
                  Gość portalu: bubu napisał(a):

> Czesc ta !na ktora reka sra! bubu czyli ja.!!
                  > Sory ze tak dlugo czekalas,ale wiesz-mam tez inne obowiazki-w koncu w sieci
                  > jest tyle forow,ze juz sie gubie.
                  o la la! zagubiony bubu! nie rozśmieszaj mnie.

> show.
                  zgadzam się, ale tylko wtedy jeśli to ja będę grać główną rolę. czy wspominałam
                  już o mojej gaży?
                  >
                  > >>JA potrafię się kontrolować. nie mam żadnej fobii glupolu
                  >
                  >
                  > TY KONTRLOWAC? TY PRZECIEZ WCHODZISZ TU Z PIANA NA USTACH I TYLKO WYCZEKUJESZ
                  > MOICH ODP....ALE WYLUZUJ! SA TEZ INNE BABSKA,KTORE PRAGNA ABYM IM
                  ODPOWIEDZIAL.
                  hahahahh pragną? przybiegasz, jak się tylko zawoła.
                  >
                  > >>>pytam, bo z twojej pisaniny nie da się wywnioskować, o co chodz
                  > i.
                  >
                  > JUZ CI PISALEM ABYS REKLAMACJE ZGLASZALA DO NATURY NIE DO MNIE.TO ZE JESTES
                  > NIEKUMATA TO NIE WINA MOJA.
                  ale jesteś niemiły, wyrzucasz mi ciągle. co, może to moja wina?
                  >
                  > >>>to jestem biskupem canterbury!
                  >
                  > AVE BIEDRONKA
                  :-/ zapewniam, nei mam kropek na twarzy. ani w żadnym innym miejscu.
                  >
                  > >>>> zawsze bekasz jak nie wiesz co powiedzieć?
                  >
                  > ZAWSZE PISZESZ "NIC MI O TYM NIE WIADOMO" JAK NIE WIESZ CO NAPISAC?
                  tylko w soboty do 15.00
                  >
                  > >>>> zaraz szlak mnie trafi!!!!!!!!!!!!
                  >
                  > I SLUSZNIE,NIECH DUPNIE!
                  :-P znieczulica.
                  >
                  > >>>tłumacze ci jak krowie na miedzy, że
                  > > bezpodstawnie przypisujesz zwierzętom ludzkie zachowania!!!!!!!!!
                  >
                  > NIE IDIOTKO-PISZE DO FEMINISTKI UNY,KTORA ZACZELA PIE..C IZ SAMICE DOMINUJA
                  > W PRZYRODZIE.A JA PISZE JEJ ,ZE TAK NIE JEST,NIC NIE PRZYPISUJE-CHYBA ZE
                  TOBIE
                  > METKE "IDIOTKA"
                  dziękuję, ale mam już jedną. zmieniasz zdanie co chwila. może tak naprawdę to
                  jestes kobietą, tylko podajesz się za mężczyzne? niedawno mówiłeś, że samce
                  mają władzę, albo panuje równouprwnienie.

>
                  > >>>nikt nie poleci obejrzeć takiej pracy.
                  >
                  > ZALOZYMY SIE?
                  masz rację, frustraci seksualni na myśl o cyckach?

> NIE MOW MI DROGI,CZYZBYS MIALA SYNDROM EKSPEDIENTKI? PEWNIE SIEDZISZ NA KASIE
                  W
                  >
                  > SUPERMARKECIE,A CO DO JEDZENIA Z REKI TO PRZECZYTAJ WSTEP TEJ PROZY.
                  nie będę, jeśli nie będziesz doklejał mi żadnych etykietek.
                  ekspedientka i moj drogi? gdzie widziałeś takie dziwo?
                  przeczytałam i zmieniłam zdanie.

skonczyly sie juz teamaty do rozmowy bubu, więc pozwolisz zadam ci jedno
                  pytanie? dam ci potem spokoj i sobie pojde. e nie, lepiej nie obiecywać
                  pochopnie.
                  czy możliwe jest, żebyś przez jakiś czas (jeden dzień, albo coś w tym stylu)
                  odpowiadał na posty bez bluzgów i bardzo kulturalnie? proszę odpowiedz dobrze?
                  >
                  >
                  • Gość: bubu Re: BUBU KULTURALNIE IP: *.visp.energis.pl 11.12.04, 07:49
                    Alez oczywiscie,iz moge byc kulturalny,moge przemianowac moj idiotyzm na wątły
                    pseudointelektualizm kobiet,ktore uwazaja,ze im wiecej w zadniu nagrmadzą
                    wyrazeń "ą,ę ć.ś-konsensusow,konkluzji" i innych wyrazikow dla pseudo mędrców
                    tym mniej odczuwalna bedzie ich miernota.
                    Feministki pragną, by żyć lepiej, ten fakt nie jest niczym złym, ale błędem
                    jest styl życia, który wyżej stawia dążenie do tego, by mieć, aniżeli być, a
                    feministki z tego forum maja TAKA WLASNIe PATOLOGIE w sobie,ktora nakreslila
                    ich wizerunek jako osoby,ktore chca więcej mieć nie po to, aby bardziej być,
                    lecz by doznać w życiu jak najwięcej przyjemności,kosztem
                    owego "pseudorownouprawnienia"-za ktorym kryje sie tak naprawde żądza
                    wszystkiego, a samo slowo "rownouprawnienie"-nic nie znaczy w ich
                    teoriach .Jesli skapowalas-to dobrze,jesli nie,nie zdziwie sie.Tyle.I mam
                    nadzieje,ze jestes bardziej stanowcza od pozostalych kobiet i juz do mnie nie
                    bedziesz pisala jako rzekłaś.Amen BUBU
    • Gość: Bleman Re: LEKCJA PRZYRODY DLA FEMINISTKI UNY CZ.I IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 23:22
      Troche przesadziles.
      Ale wlasciwie to prawda ze wśród wiekszości gatunków ssaków(a w szczegolnosci
      naczelnych) rolę dominującą w stadzie pełni samiec tak samo w śród ssaków w
      znacznej mierze wystepuje poligamia .
      • nietakasama Re: LEKCJA PRZYRODY DLA FEMINISTKI UNY CZ.I 11.12.04, 06:10
        Ok, ale wiekszośc ssaków, a uczciwie mówiąc żaden gatunek ssaka nie tworzy tak
        zlozonych struntór spolecznych jak ludzka.
        Wsród zwierzat podzial ról podyktowany jest pragmatyzmem. I czlowiek takze,
        jako zwierze, na pewnym etapie swojego rozwoju p[odzialowi ról wynikającemu z
        tego pragmatyzmu podlegal.
        Ale na litość boską, co ma piernik do wiatraka i co malew do czloiwkea?
        Czy fakt ze rolą smacow drapieznych jest polowanie oznacza ze mamy przestac
        chodzic na zakupy i zaczac posylac mezczyzn na lowy ?
        Rzecz jasna nie. Stworzyliśmy wlasny system układów społecznych ktorym rzadzi
        nasz własny pragmatyzm.
        Samica jest samica, bo rodzi, w pewnym okresie więc jest uzależniona od dostaw
        pożywienia ze strony samca ( wsród gatunków stadnych). Jeśli ludzka samica
        rodzi dziecko to nie musi juz czekac w jaskini na partnera ktory przyniesie jej
        mięso, już danwo przekroczyliśmy ten etap rozwoju.
        Dlatego przytoczenie takich argumentow jest zabawne.

Argumenty bilogicnze w konfrontacji z argumentami natury spo0łecznej rozmijają
        sie przecież i nie mają sznas. Bilogicznie rzecz biorac dla kobiety
        najkorzystniej jest rodzić między 17-18 rokiem zycia.
        Ale wśród ludzkiej organizacji społecznej nie ejst jeszcze w stanie w tym wieku
        sama temu dziecku zapewnić bytu.
        Urządzilismy sobie swoj świat spoleczny (a realacje damsko męskie sa relacjami
        społecznymi) wdlug zupelnie innych zasad niż zwierzeta.

Pomijając oczywiście fakt że w pierwszym poście padaly tak bardzo wyssane z
        palcy stwoerdzenia ze brakowalo mi kontarza- że samice lwow np. poliją
        nieporadnie i samce jak sie nad nimi lituja to im pomagaj- litości...
        W rzeczywistości samotne lwy nigdy nie są samotne, zawsze skupiają sie w 2 trzy
        sobnikowe grupy, gdyz jeden samiec lwa niczego nie upoluje.
        I pisanie że samce lwów zagryzaja młode a nie samice bo samice nie sa dla nich
        zadnym zagrozeniem to tez banialuki- nowoo przybyle samce, przejmuja dominacje
        nad stadem zagryzaja potomstwo przeciwnikow poniewaz nosi nie ich geny, a
        samice po utracie mlodych szybko na powrot staja sie plodne. I w tym rzecz.
        A pisanie że stadem sloni zawiaduje samiec to ignoranctwo trzeciego stopnia :)
        Śmiechu warte, w kazdej ksiazce tkwi jak byk, ze wlasnie samica i to ta
        najstarsza prowadzi stado :)
        A wilki? Stadem wilkow zarządza dominująca para, i tylko ona ma prawo się
        rozmnażać, dlatego nie ma tam samic wychowujących mlode, jest tylko jedna
        samica. Samce nie zagryzaja samic, tocza conajwyzej walki miedzy soba o
        przywodztwo i moziwosc zapladniania tej jednej samicy alfa. A reszta to jakas
        bzdura, np to ze jak kogut zapieje to kury cytuje sp**rdalaja do kurnika :)
        No comment po prostu.Caly "wykład byl żenadą" i chyba wszyscy to zauwazyli.
        A jesli autor posta chce przykladow na panowanie samic to ich nie znajdzie
        wsrod ssakow, poniewaz, jak pisalam powyyzej, bilogiczny rozdzial rol dydktuje
        taka sytuacje ze samica w czasie pologu albo polega w czesci na samcu, albo
        jest niezalezna. Nie wiem jak moznaby w tym wypadku rozumiec slowo dominacja,
        bo to bzdura- zwierzeta dzialaja w interesie swojego gatunku, a nie swojej plci.
        I dodam, ze jedyny taki porzyklad bubu odnalzezc moze w historii ewolucji
        pewnego szczegolnego ssaka- homo sapiens wlasnie, ktory tworzyl spoleczenistwa
        matriarchalne na pewnym etapie swojego rozwoju.<Potem przeszedł do schematu
        patriarchalnego a teraz, daj bog przechodzi do stosunkow partnerskich :)
        Bo dominacja kogokolwiek nad kimkolwiek wśród ludzi do niczego dobrego sie
        obecnie nie przyczynia :) >

Z tego tematu pan b. raczej nie ma sznas mnie zgiac, bo jestem milosnikiem
        zarowno bilogii jak i etnografii :)
        Chyba ze zacznie wyzywac i zarzucac ze pisze bzdury, ale to zadna riposta.
        I oczywiscie nie warta odpowiedzi.
        Aha, jestem w stanie sie zgodzic, na to, zeby wprowadzic wsrod kobiet i
        mezczyzn uklad jaki wystepuje wsrod np. prymatow, pod warunkiem ze autor
        tytulowego posta jako pierwszy, na ochotnika, zacznie chodzic na czterech
        konczynach, polowac na gryzonie, wyluskiwac owady spod kory kopulowac z
        samicami tylko w okresie plodnym :)
        • Gość: bubu Re: LEKCJA PRZYRODY DLA FEMINISTKI UNY CZ.I IP: *.visp.energis.pl 11.12.04, 07:56
          > Ale na litość boską, co ma piernik do wiatraka i co malew do czloiwkea?

JUZ CI MOWIE-DAWNO DAWNO TEMU,BYLY SOBIE MALPKI.....JAK ZALAPIESZ TO JUZ
          BEDZIESZ WIEDZIALA CO MA WSPOLNEGO,A JAK NIE, TO CI BEDE MUSIAL NASZKICOWAC
          TRANSFRMACJE CZLOWIEKA.MALPA MA BARDZO WIELE WSPOLNEGO Z CZLOWIEKIEM I WIESZ
          DLACZEGO-IDAC TWOJA TEORIA,MALPA JAKO ZWIERZE NIE POWINNA BYC POROWNYWANA DO
          CZLOWIEKA I VICE VERSA,NIE PRAWDA-ZRESZA JAKO DOWOD MOZGA BYC WSZELAKIE
          LAORATORIA NA SWIECIE,KTORE TESTUJA LEKI NA ZWIERZETACH,MYSLISZ,ZE ROBILIBY
          TO ,GDYBY CZLOWIEK NIE MIAL NIC WSPOLNEGO ZE ZWEIRZEM? TO ROWNIE DOBRZE MOGLIBY
          ROBIC TESTY NA KALORYFERZE.TYLE.

P.S:SPIE..J :))
          • nietakasama Re: LEKCJA PRZYRODY DLA FEMINISTKI UNY CZ.I 11.12.04, 15:34
            Transformacja czlowieka, prosze pana, wyglada tak, że czlowiek jest
            spokrewniony nietle z kałpami, ile z prymatami. I zaledwie spokreniony, bo nie
            sa oni naszymi przodkami ale "kuzynami" genetycznymi- przodkowie homo sapiens
            wyginęli, podobnie jak przodkowie człowieka neandrtalskiego ktory także, o czym
            mało kto wie, nie byl naszym przodkiem ale kuzyne, czyli bliską nam, ale nie
            poprzedzającą nasz gatunek galezią rozowju humanoidów. Więc prosze mi niczego
            nie szkicować, dobrze? Jakoś tak się nieszczęśliwie zlozylo ze własnie wzięłam
            sie ostatnio za publikację National Geographic na ten temat :) Jesteś vez sznas
            bo moge cytowac na wyrywki.

I zauwaz jedno- czlowiek ma wiele wspólnego ze zwierzętami, bo biologicznie sam
            jest ziwerzeciem, ale społecznie łączą go z nim już tylko bazowe instynkty
            okielznane kulturą. Nie znajdziesz zadnego gatunku zwierzat ktorego ze względu
            na tak rozbudowane struktury społeczne moglbys z powodzenie porównać do
            czlowieka, więc jesli szukasz analogii pomiędzy stosunkami "damsko-męskimi" w
            świecie zwierzat i w świecie ludzi to zabrnałeś w slepy zaulek. Wyraźnie
            napisałam- porównania bilogiczne i społeczne znosza się.
            Fakt, ze nasze komórki dzialaja tak samo lub podobnie jak komórki dżdżownicy
            (na którejtakże testuje się np. kosmetyki) nie zonacza że rozmnazamy sie
            poprzez krzyżowanie gonad.
            Równie dobrze mógłbyś porównac nasze życie społeczne do życia społecznego
            roslin, bo mamy organizmy oparte na kwasach dezoksyrybonukleinowych.

• Gość: BUBU Re: LEKCJA PRZYRODY DLA FEMINISTKI UNY CZ.I IP: *.visp.energis.pl 11.12.04, 18:41
              NA WSTEPIE TWOJ POST NAPISANY GDZIE INDZIEJ:

"A osobiscie juz od pewnego czasu jego postow nawet nie czytam i apeluje o to
              samo."-JAK ZWYKLE ZRESZTA:))))

>>ale społecznie łączą go z nim już tylko bazowe instynkty
              okielznane kulturą

WLASNIE,LACZA NAS INSTYNKTY,PRZECIEZ OCZYWISCTYM JEST,ZE NIE SWIADOME
              ZACHWAANIA,TAK WIEC BABA W REALU INSTYNKTOWNIE IDZIE DO GAROW,A SAMICA W
              PRZYRODZIE INSTYNKTOWNIE IDZIE PO RBACZKA ABY NAKARMIC PISKLACZKA.

>>>Nie znajdziesz zadnego gatunku zwierzat ktorego ze względu
              na tak rozbudowane struktury społeczne moglbys z powodzenie porównać do
              czlowieka,

PRZCZYSZ SAMA SOBIE I TO ZDANIE PO ZDANIU,JEST NIE JEDEN DOKUMENT,KTORY ZYCIE
              ZWIERZAT OPISUJE NA PODSTAWIE ZYCIA LUDZI.WEZ SOBIE PIRWSZY LEPSZY FILM O
              ZWIERZETACH...JAK SIE ZACZYNA? MAMA TO,TATA TAMTO,TATAO WROCIL DO STADA Z PRACY
              I WIELE INNYCH PRZENOSNI...PIERDZISZ PO PROSTU I JAK ZWYKLE NIE MASZ RACJI.

>>>Równie dobrze mógłbyś porównac nasze życie społeczne do życia społecznego
              roslin,

CZY TY POWAZNIE MOWISZ? CZY RZECZYWISCIE NIE WIDZISZ PODOBIENSTWA ZYCIA
              SPOLECZNG ZWIERZAT I LUDZI,DO ROSLIN?NO TO MOZE OD RAZU PRWNAJ NAS DO CEGLY,TAM
              WAPN W NAS WAPN TO PRAWIE TO SAMO,ZAWSZE MNIE ZASTANAWIALO TO,ZE WY BABY
              DYSTKUTUJECIE CZYMS CO JEST OCZYWIST JAK CHOLERA,MACIE W SOBIE TAKA CECHE,ZE
              CHCECIE PODWAZYC COS CZEGO PODWAZYC SIE NIE DA,TY NIE PODWAZYLAS,ZA CIEZKIE.

• nietakasama Pas 11.12.04, 20:19
                Zaczęlam odpisywac na twoje posty bo odniosłam wrażenie że podjąłes jakąs
                dyskusje.
                Myslilam się najwyraźniej, bo znowu piszesz na caps locku, co jest znakiem
                niezawodnym ze cie nosi i adrenalinka podskoczyla :)

Moja niekonsekwenjca, mój bląd. Całosc rozmowy znowu wrócila do poczatkow, więc
                ja chyba wroce do poczatkowych zalozen...
                Ech...ale ja naiwna jestem.
                • nkosikazi Re: Pas 11.12.04, 20:36
                  Ech...ale ja naiwna jestem.

Fakt. I niepotrzebnie karmisz trola.
                  pzdr
                  • Gość: BUBU [...] IP: *.visp.energis.pl 12.12.04, 01:26
        • Gość: Bleman Re: LEKCJA PRZYRODY DLA FEMINISTKI UNY CZ.I IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.04, 22:42
          NIgdzie nie napisalem ze ma sie to tyczyć także ludzi.
          A poza tym BUBU czy jak mu tam , oczywiście przesadził.

Pytanie co jest bardziej opłacalne.
          Stosunki miedzy ludzkie na modłe cywilizacji zachodzniej czy w stylu muzułmanów
          na przykład. BO patrząc z całkowicie praktycznego punktu widzenia to tak :
          w cywilizacji zachodniej jednostki (kobieta jak i mężczyzna ) sa traktowane
          równo(przynajmniej w ogólnym założeniu), kobiety mągą pracowac realizowac sie
          zawodowo, maja pełne prawo decydowania o sobie.
          Z drugiej strony cywilizacja zachodnia przezywa kryzys demograficzny, kryzys
          wartości i kultury, a np. muzulmanów przybywa , są coraz bardziej wpływowi w
          niektórych europejskich państwach itd.

I teraz pytanie co jest z punktu widzenia niezaleznego obserwatora lepsze w
          skali np. 100 lat ?

Podzielam twoje zdanie , ze układ partnerski jest lepszy od patriarchalnego lub
          matriarchalnego systemu z punktu widzenia praw jednostki. Aczkolwiek te relacje
          musza być poparte jakimiś racjonalnymi korzysciami społecznymi bo argumentacja
          ze : miło jest jak 2 osoby kochajace sie , moga byc razem i moga tworzyc swoj
          zwiazek na dowolnych zasadach.; jest raczej mało przekonywujaca .

Ja osobiście uważam za najlepszy system - to taki który zapewnia sobie
          przetrwanie, jesli system związków partnerskich ,likwidujacy dominacje jednej z
          płci . Zostanie dopracowany i zbudowany tak ,że przetrwa a razem z nim kultura
          i wyznawane wartosci to jest to dobry system ale jeśli zawiedzie to ... no
          własnie to będziemy nastepną cywilizacja w historii swiata która zgineła pod
          naporem "barbarzyńców" i poprostu kultura europejska stanie sie martwą.

P.S. Przepraszam za ewentualne błędy ortograficzne :/

• kocia_noga Re: LEKCJA PRZYRODY DLA FEMINISTKI UNY CZ.I 15.12.04, 12:20
            Co to sa korzyści społeczne ? Warto je zdefiniować , bo zrecz jest zdaje się ,
            nieco skomplikowana.Co do islamu - w średniowieczu bili nas, barbarzyńców z
            Europy na głowę - mieli uniwersytety dla kobiet, wysoko rozwiniętą naukę ,
            kulturę , cywilizacyjnie stali nieporównanie wyżej - no i zalała ich powódź
            brudnych prymitywnych dzikich katolików .Teraz islam jest patriarchalny - i w
            krajach muzułmańskich panuje smród brud i ubóstwo .Wyjątkiem sa kraje
            likwidujące nędze petrodolarami, ale one tylko sztukują niedostatki, a nie
            rozwijaja się. Może islam nas zaleje i znów świat cofnie się .Któż to wie?
            Może takimi halsami będzie się wszystko rozwijać ? Europejczycy zrabowawszy
            Arabom ich bogactwo przejęli Awicennę, filozofię grecką i wiele innych dóbr.
            Muzułmanie może przejmą pałeczkę.
            Wyobrażam sobie nasz świat zdominowany pzrez współczesnych muzułmanów .Czy
            wszyscy Polacy zaczną katować swoje żony , odmawiać im prawa do nauki ? Wątpię.
            Na "korzyści " płynące z islamu rzucą się niektórzy , ale większość - nie .A
            tam nie ma nakazu żerowania jednej płci na drugiej.Jest tylko sugerowanie i
            przyzwolenie .
          • nietakasama Re: LEKCJA PRZYRODY DLA FEMINISTKI UNY CZ.I 15.12.04, 20:22
            Bardziej oplacalne doraxnie, czy w skali pokolen?
            Doraźnie,bez watpienia, dla mnie samej, uklad partnerski.
            W skali pokolen- na razie trudno powiedzec, nie osiągneliśmy jeszcze takiego
            stopnia partnerstwa by widzieć jego dlugofalowe skutki.
            Ale pozwolę sobie nawiązac do kultury arabskiej- w czasach jej największego
            rozkwitu,kiedy świat zachodni podnosil się jeszcze po najazdach barbarzyńcow i
            dopiero zaczynal odbudowe swojego dziedzictwa kulturowego, świat muzulmański
            nie był tak ściśle powiazany z religią na gruncie państwowym, nie byl tez tak
            restrykcyjny jak dziś. Gdy wkroczyl do niego fundamentalizm, zaczał się on
            chylic ku upadkowi (tnz, przegrał wyścig z kultura europejską). Moze warto
            wziążć ten przyklad pod uwagę, choć oczywiuście niczego oin nie rozsądza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka