Dodaj do ulubionych

kobieta potrafi...

24.11.05, 03:50
zygac mi sie chce na sama mysl o paniusach co im sie nie chce dupy ruszyc zeby
po sobie sprzatnac poniewaz musza sie LANSOWAC na lanczyku popijajac wode z
cytrynka za 300PLN w shreatonie i jedynym dziennym wysilkiem jest odnowa
biologiczna i rozmyslanie o dupie marynie.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=630&w=32443273&a=32443273
Obserwuj wątek
    • evita_duarte Re: kobieta potrafi... 24.11.05, 06:45
      Nie zygac tylko rzygac... a poza tym czym sie tak emocjonujesz? Tym, ze jak ja
      stac to wynajmuje panie do sprzatania? Czy tym, ze placi 10 zl za godz.? Tak
      tak za godzine a poza tym to suma, ktora ta pani sama zaproponowala,
      • misiu-1 Re: kobieta potrafi... 24.11.05, 07:37
        evita_duarte napisała:

> Nie zygac tylko rzygac...

Chyba on lepiej wie od Ciebie, co mu się chce. ;-)
    • bitch.with.a.brain Re: kobieta potrafi... 24.11.05, 06:59
      No ja tez place 10 zlotyz za godzine sprzatania,czasem troche wiecej,nigdy
      mniej.za to z dostepem do lodowki i mozliwosciami zrobinie sobie jedzenia:)
      Nie lansuje sie nigdzie,po prostu nei lubie tego robić.
      Dlaczego nabywanie czyjejs pracy ma byc wyzyskiem? 10 zl/godz to bardzo dobra
      stawka, wiem cos o tym,bo troszke w zyciu pracowalam - na promocjach, w sklepie
      - i tam 10 to bylo maksimum jakie moglam osiagnac po doliczeniu premii.Nie
      czulam sie wykorzystywana - dobrowolnie zgadzalam sie na takei warunki.
      Ale jak tak na to spojrzec to ja wykorzyruje mnostwo osob - nie robie sama
      mebli, tylko ktos je wykonal i sprzedal, jedzenie tez ktos zrobil,wyzyskuje
      szewca jak mi sie buty popsuja, nieraz wyzyskuje taksowkarzy...
      Trzeba miec kompletnie nawalone we łbie żeby negowac nabywanie pracy innych ludzi!
      • dziewice Re: kobieta potrafi... 24.11.05, 20:09
        mebli sama nie zrobisz z tym sie moge zgdzic.

ale sama po sobie posprzatac mozesz :) jak dla mnie to po prostu taki lansik,
        jest o czym pogadac z kolezankami itd..

czyli to normalne ze na przyklad zaplace prostytutce 400PLN za fajny seksik, ona
        sie na to zgadza a ja po prostu nabywam prace od innych. Ciesze sie ze jest
        takie przyzwolenie wsrod kobiet w takich sprawach. :)

• bitch.with.a.brain Re: kobieta potrafi... 24.11.05, 20:13
          Tak,uważam,że jest to normalne.

Natomiast patologia jest jesli placisz kobiecie, ktora stoi przy drodze i jesli
          nie wyrobi normy jest bita.Patologia jest handel ludźmi,ale nie widze
          powodu,zeby dwie wolne jednostki nie mogły wchodzić w relacje seksualne na
          takich zasadach jak sobie ustalą.(mowie o osobach doroslych)
          A Ty sam po sobie sprzatasz?
          Ja nie widze powodu,żeby nie nabywać pracy innych ludzi,szczegolnie,że jest to
          korzystne dla obu stron:ktos zarabia,a ja mam posprzatane.
          • dziewice Re: kobieta potrafi... 24.11.05, 20:15
            ok ale 10 PLN to za MALO, to ponizej ludzkiej godnosci!!! myslalem ze kobieta
            kobiecie tak nie robi, no ale skoro to idziesz po nia pod "na ulice jak mowisz"
            zeby ci posprzatala to znaczy ze za nia zadna poje..a rumunska mafia nie dziala
            i jej nie napie.. jak nie zarobi na jakiegos powalonego rumuna.
            • bitch.with.a.brain Re: kobieta potrafi... 24.11.05, 20:22
              Jakiego Rumuna,jaka mafia?
              Zarabia u mnie moja koleżanka, Polka, pracuje calkiem dobrowolnie.
              chyba nei iwesz w jakim świecie zyjesz,ja zarabialam znacznie mniej i nie czulam
              sie wyzyskiwana.Oczywiscie nie zdajesz sobie sprawy,że bierzesz udzial w tym
              mafijnym spisku i wyzysku za każdym razem kiedy robisz zakupy.Jeszcze nie
              slyszalam,zeby w jakims sklepie stawki byly wyzsze.
              Ja np pracowalam w miesnym za 5/godz, a w eleganskim butiku za 6,50 +premia,w
              przeliczeniu nei przekraczalo to 10 zeta.
            • kocia_noga Re: kobieta potrafi... 24.11.05, 20:25
              dziewice napisał:

> ok ale 10 PLN to za MALO, to ponizej ludzkiej godnosci!!! myslalem ze kobieta
              > kobiecie tak nie robi,

chyba si e z choinki urwałes , a to za wczesnie . Moja córka studiuje i dorabia
              sobie w poczciwej firmie .Płacą jej 5zł/godz , i uważa ,że trafiła jej się
              dobra praca.

A ty z jednej strony uważasz,ze kobieta powinna robić takie zreczy fajne jak
              spzrątanie za darmo , a z drugiej ,że 10zł/godz to mało. To chyab
              sprzecznośc , nie?
              • dziewice Re: kobieta potrafi... 24.11.05, 20:30
                przekrecacie - fajne rzeczy = pomyslalem akurat o ciescie hehe :)
                • bitch.with.a.brain Re: kobieta potrafi... 24.11.05, 20:32
                  No jak wolisz ciasto;)
                  • dziewice Re: kobieta potrafi... 24.11.05, 20:37
                    hmmmm ja mieszkam w warszawie, wystarczy popatrzec ile kobiet da sie namowic na
                    seks a ile mogloby Ci upiec ciasto. Jak sie panna lubi seksic to jest spore
                    prawdopodobienstwo ze cos jej kiedys odwali, a jak lubi robic ciasto to najwyzej
                    cos jej z nim nie wyjdzie, ale ja je i tak bym zjaaaaaaadll... aaaaamniam.
                    • bitch.with.a.brain Re: kobieta potrafi... 24.11.05, 20:38
                      A to ja ci powiem,że w weekend upieklam baardzo duzo pierniczkow swiatecznych i
                      w calym domu pachnie cynamonem.ale posprzatala po tym juz ta kolezanka:D
                      • kocia_noga Re: kobieta potrafi... 24.11.05, 20:39
                        bitch.with.a.brain napisała:

> A to ja ci powiem,że w weekend upieklam baardzo duzo pierniczkow swiatecznych
                        i
                        > w calym domu pachnie cynamonem.ale posprzatala po tym juz ta kolezanka:D

Tak wczesnie? I nie zepsują ci się?
                        • bitch.with.a.brain Re: kobieta potrafi... 24.11.05, 20:41
                          No wlasnie trzeba je robic teraz.Pierwsze 2 tygodnie sa okropnie twarde, potem
                          robia sie pyszne.ale oparzylam sie przy tym pieczeniu:/
                          • dziewice Re: kobieta potrafi... 24.11.05, 20:43
                            dziewice - dmucha - ffff ffff ;)
                            • bitch.with.a.brain Re: kobieta potrafi... 24.11.05, 20:47
                              nie trzeba,ma kto o mnei zadbac
                              • dziewice Re: kobieta potrafi... 24.11.05, 20:58
                                kazdy z nas ma Mame :)
                                • bitch.with.a.brain Re: kobieta potrafi... 24.11.05, 21:35
                                  Mama jeszcze oparzenia nie widziala
                          • kocia_noga Re: kobieta potrafi... 24.11.05, 21:09

> No wlasnie trzeba je robic teraz.Pierwsze 2 tygodnie sa okropnie twarde, potem
                            > robia sie pyszne.ale oparzylam sie przy tym pieczeniu:/

Podrzuć mi przepis, prosze !
                            • bitch.with.a.brain Re: kobieta potrafi... 24.11.05, 21:35
                              www.kuchnia.kisa.pl/przepis.php?nr=24&hm=ciasta/pier
                              www.kuchnia.com.pl/DiD/pierniczki_choinkowe.html
                              Robilam wedlug 2 przepisow,wyszly oba:)Z tym drugim jest wiecej roboty
                              • kocia_noga Re: kobieta potrafi... 25.11.05, 12:39

> www.kuchnia.kisa.pl/przepis.php?nr=24&hm=ciasta/pier
                                > www.kuchnia.com.pl/DiD/pierniczki_choinkowe.html
                                > Robilam wedlug 2 przepisow,wyszly oba:)Z tym drugim jest wiecej roboty

Dzięki ! Gdzie je trzeba przechowywać , wiesz? Znaczy czy w blaszanym pudełku,
                                szklanym słoju , czy w papierowej torebce?
                                • bitch.with.a.brain Re: kobieta potrafi... 25.11.05, 12:47
                                  Pod przykryciem,ja trzymam roznie,bo nie mam tylwe blaszanych pojemnikow a
                                  wyszlo ich baardzo duzo.
                • kocia_noga Re: kobieta potrafi... 24.11.05, 20:38
                  dziewice napisał:

> przekrecacie - fajne rzeczy = pomyslalem akurat o ciescie hehe :)

:)) a to co innego, faktycznie. Lubię piec "fajne rzeczy" , ale się hamuje , bo
                  potem tyję.
                  • bitch.with.a.brain Re: kobieta potrafi... 24.11.05, 20:40
                    Tyje sie od jedzenia nie od pieczenia:)
                    • kocia_noga Re: kobieta potrafi... 24.11.05, 21:09

> Tyje sie od jedzenia nie od pieczenia:)

To był skrót myslowy .
    • nihiru Re: kobieta potrafi... 24.11.05, 09:43
      zabawne, że na ten "straszliwy wyzysk" oburzają się tylko faceci, którzy - jak
      znam życie - zapewne nie widzą problemu w tym żeby ich żony prały ich skarpety
      i zasuwały ze ścierą po domu.
      • kocia_noga Re: kobieta potrafi... 24.11.05, 10:00
        No bo płacić mozna , ale za pracę .Siedzenie w domu i takie tam , krzątanie to
        kurde przecież nie praca .To kazda kobita robi sama z siebie i to jest normalne
        że robi .Facet najmujący chłopaka do zbierania piłek jest pracodawcą ,
        dobropczyńca a nie leniem któremu się po...ło w głowie.Jedno wiemy - dziewice
        nigdy nie zgodzi się ,żeby wynająć kogoś do prac domowych - od tego jest jego
        kobita jak d..pa od s..nia.
        • dziewice Re: kobieta potrafi... 24.11.05, 20:11
          taaa yasne, sam po sobie spratam nawet gdy wracam po ponad 14-16h pracy, sam
          inicjuje sprzatanie calego domu, odkurzanie, zmywanie itd itd itd.. bo gdybym
          tego nie robil i czekal az ktos inny to zrobil to bym utonal w smieciach a w
          lodowce by cos wyroslo.

sa kobiety ktore lubia robic rozne fajne rzeczy w domu - takie chyba powinny byc
          Zony :)

a sa takie ktore za nic na swiecie nie chca tego robic poniewaz uwazaja ze sa
          stworzone do wyzzych celow - na przyklad pie..nie z jakims gejem o dupie
          marynie jaki to nie jest swiat
          • bitch.with.a.brain Re: kobieta potrafi... 24.11.05, 20:15
            Ja na przyklad rozwijam sie intelektualnie.
            ale bez przesady - zakupy robie sama,do pralki ciuchy wrzucam sama.
            I nie nazwalabym sprzatania "robieniem roznych fajnych rzeczy w domu" bo to to
            raczej o seksie mozna powiedziec:D
            Poza tym tak wynika z rachunku ekonomicznego - za godzine pracy zarabiam 25-30
            zl mneij wiecej,czyli bardziej oplaca mi sie zaplacic za sprzatanei 10/godzine i
            w tym czasie pracowac niz sprzatac - zysk na godzinie 15-20zl
            a że w lodowce samo nei wyrosnie to masz racje,trzeba kupic i trzeba miec za co.
            • abaddon_696 Re: kobieta potrafi... 25.11.05, 01:05
              > a że w lodowce samo nei wyrosnie to masz racje,trzeba kupic i trzeba miec za
              co
              > .

No co Ty powiesz?
              Obawiam się, że Twoje teza o dobrowolności przyjmowaniu ofert pracy właśnie
              wzięła w łeb...
              wiadomosci.wp.pl/kat,1342,wid,8093110,wiadomosc.html?ticaid=69aa
              Tak wygląda "dobrowolna praca", hehe...
              • dziewice Re: kobieta potrafi... 25.11.05, 08:23
                dlatego kobiety nie powinny byc na niektorych stanowiskach, w niektorych
                sytuacjach sa bezwzgledne
              • bitch.with.a.brain Re: kobieta potrafi... 25.11.05, 08:45
                Tak sie sklada,że tam jest mowa o 680 za mordercza prace,a ja place 10/godzine.
                Jest roznica?
                Nie twierdze,że kazda praca jest dobrowolna,bo w warunkach bezrobocia bierze sie
                cokolwiek.A wiem to stad,ze wykonywalam juz rozne prace - dźwigalam ciezkie
                katalogi i nosilam je po schodach, sprzedawalam w miesnym,pracowalam w
                eleganckim butiku,sprzedawalm na ulicy w mróz. Naprawde wiem co to jest ciezka
                praca wiec nie wmawiajcie mi,że wyzyskuje kogos placac 10/godzine pracy typu:
                odkurzenie, wytarcie kurzy, wywalenie worka ze smieciami, umycie podlogi czy
                wrzucenie rzeczy do zmywarki.
                Na przyklad tuż przed swietami bede pracowala po 10 godzin,albo i wiecej i
                przypuszczam że nie dostane 10/godzine,a zmecze sie porządnie.
                • dziewice Re: kobieta potrafi... 25.11.05, 08:58
                  caly temat nie byl do Ciebie tylko do innego przypadku placenia 10pln Ukraince.
                  • bitch.with.a.brain Re: kobieta potrafi... 25.11.05, 10:56
                    Tak,ale ja nie uwazam,że 10/godz to wyzysk.Jesli nie bede miala pracy najme sie
                    do sprzatania i za nizsza stawke.
                    • zlotoslanos apropos najmu do sprzątania 25.11.05, 11:17
                      To nie wyzysk.To bardzo dobra płaca.Stąd mój postulat.Chętnie bym za 10zł za
                      godzinę dorobiła sprzątaniem.
                  • evita_duarte Podstawowe zasady ekonomii 25.11.05, 18:00
                    Jak cie na cos stac to dlaczego masz tego nie kupic jesli ci ti ulatwi zycie?
                    Placac za sprzatanie Ukraince Polce czy uFOLUDCE POBUDZASZ GOSPODARKE, bo ona
                    pojdzie i wyda te pieniedze na costam pozwalajac zarobic komus innemu. sAM MASZ
                    CZAS ODPOCZAC I NASTEPNEGO DNIA PELEN ENERGII wrocic do pracy. Dzieki temu
                    twoja praca jest bardziej efektywna i wiecej zarobisz dzieki czemu bedzie stac
                    cie zeby zaplacic za sprzatanie i kolo sie zamyka. Caps lock sam sie wlaczyl
                    sorki :)
                • zlotoslanos bitch.with.a.brain najmij mnie do sprzątania n/t 25.11.05, 09:50

• bitch.with.a.brain Re: bitch.with.a.brain najmij mnie do sprzątania 25.11.05, 11:29
                    Złotos,jak moja kolezanka zrezygnuje to chetnie:)
                • abaddon_696 Re: kobieta potrafi... 25.11.05, 14:52
                  Mi generalnie chodziło o to, że teza o dobrowolności pracy jest z założenia
                  fałszywa, bo mało kto jest na tyle bogaty, by utrzymywać się z tego, co ma -
                  reszta musi przyjąć jakąś ofertę pracy. Dla miażdżącej większości praca to nie
                  przyjemność ani samorealizacja tylko środek potrzebny do przetrwania.
                  Oczywiście masz rację, że wysokie bezrobocie pogarsza jeszcze sprawę.

PS Ależ ja Ci absolutnie nie zarzucam wyzysku:) Uważam, że płacisz swojej
                  sprzątaczce przyzwoicie, sam bym tak chciał zarabiać. Kurcze, Ty chyba jakaś
                  bogata jesteś:)
                  • bitch.with.a.brain Re: kobieta potrafi... 25.11.05, 15:57
                    Nie,nie jestem bogata,to po prostu kwestia priorytetow.Wydaje na sprzatanie 150
                    zl miesiecznie (czasem 200) to mniej niż przecietny palacz na papierosy:)
                    Oplaca sie to z tego wzgledu,ze w tym czasie moge zarabiac.
          • nihiru Re: kobieta potrafi... 25.11.05, 09:42
            sa kobiety ktore lubia robic rozne fajne rzeczy w domu - takie chyba powinny byc
            > Zony :)
            > a sa takie ktore za nic na swiecie nie chca tego robic poniewaz uwazaja ze sa
            > stworzone do wyzzych celow - na przyklad pie..nie z jakims gejem o dupie
            > marynie jaki to nie jest swiat

Moja mama chociazby płaci za sprzatanie, ale nie dlatego, że uważa się za
            stworzoną do wyższych celów, tylko dlatego że również pracuje po 14godz.
            dziennie.

Z tego co zauwazyłam, to raczej mężczyźni uważają się za "stworzonych do
            wyższych celów".
            • cortona Re: kobieta potrafi... 25.11.05, 18:09
              dziewice po powrocie do domu "inicjuje sprzątanie", bo gdyby go nie "inicjował"
              to by utonął w brudach, a na czym to "inicjowanie" polega?
    • evita_duarte Praca nie hanbi a pieniadze z nieba nie spadaja 26.11.05, 06:31
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=630&w=28749178&a=32559997
      wykorzystywanie? Nie sadze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka