dziewice 27.11.05, 16:09 czy ogladajac Ulice Sezamkowa zampaietaliscie jakis motyw feministyczny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomekpk Re: Ulica Sezamkowa - motyw feministyczny 27.11.05, 16:32 To było tak dawno, że już nie pamiętam. Uwielbiałem Ciasteczkowego potwora gdy zjadał ciasteczka razem z sejfem. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos Re: Ulica Sezamkowa - motyw feministyczny 27.11.05, 16:56 "to było tak dawno" i piszecie o Sezamkowej... punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia.Wychowana na Bolku i Lolku ,dziewczynkę w bajce Tolę mogłam oglądać dopiero gdy następowała odwilż ( w tych sprawach ) Odpowiedz Link Zgłoś
evita_duarte Hary 27.11.05, 19:16 ja mam za zle j.k. rowling ze jej bohater nie jest bohaterka. Ale poprawnosc polityczna wchodzi tez do bajek. Zwroccie uwage na pierwsza czesc HP i kolejne. W pierwszej wszystkie dzieciaki byly biale. W czwartej Sa Coraz bardzie widoczne rozne rasy. Choc nadal najwiecej do powiedzenia maja biali chlopcy... Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Hary 27.11.05, 20:14 >Choc nadal najwiecej do powiedzenia maja biali chlopcy... Przerazajace ;-)))) J.K.Rowling jest rasistka !! ;-) P.S. Poprawnosc polityczna to jakis gnoj w ktorym wszyscy chca sie taplac...zalosne. Odpowiedz Link Zgłoś
evita_duarte Re: Hary 27.11.05, 20:30 bleman napisał: > >Choc nadal najwiecej do powiedzenia maja biali chlopcy... > > Przerazajace ;-)))) > J.K.Rowling jest rasistka !! ;-) To podobno jej zarzucono po pierwszej czesci, > > P.S. > Poprawnosc polityczna to jakis gnoj w ktorym wszyscy chca sie taplac...zalosne. A mnie to raczej troche smieszy chociaz wszystkie dzieci chcialyby sie utorzsamiac z ulubionym czarodziejem prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
dziewice Re: Hary 27.11.05, 20:35 przykro mi ale ja nie znam harrego - w domu walaja mi sie chyba rozne pl/eng, a oobiscie bylbym zainteresowany rosyjska wersja (widzialem w empiku). ciekawe czy ksiaze hary tez nie czytal harego ? zapewne mimika elmo bije na glowe wszystkie czesci harego Odpowiedz Link Zgłoś
tomekpk Re: Hary 28.11.05, 17:54 bleman napisał: > Poprawnosc polityczna to jakis gnoj w ktorym wszyscy chca sie taplac...zalosne. Doskonale to powiedziałeś! Tak dokładnie jest. Poprawność polityczna to choroba naszych czasów stosowana głównie przez współczesną lewicę. Uważam że jest to rodzący się nowy totalitaryzm zamykający człowieka w ramach mętnego i uwięzionego na sznurku opini publicznej wyrażania własnych odczuć i pojmowania świata. Ja tam wolę ludzi wyraziście wypowiadających się i bez oporów szydzących z głupoty i miernoty. Odpowiedz Link Zgłoś
evita_duarte Re: Hary 28.11.05, 18:52 tomekpk napisał: Poprawność polityczna to choroba > > naszych czasów stosowana głównie przez współczesną lewicę. Uważam że jest to > rodzący się nowy totalitaryzm zamykający człowieka w ramach mętnego i > uwięzionego na sznurku opini publicznej wyrażania własnych odczuć i pojmowania > świata. Nie bardzo rozmumiem co masz na mysli piszac tak o poprawnosci politycznej w tym akurat kontekscie. Harry P. jest bialy ale ma znajomych roznych ras. zapewniam Cie ze jest to jak najbardziej normalne dla szkol brytyjskich. To pierwsza czesc byla nienaturalna bo Hogwart stwarzal wrazenie szkoly zydowskiej koedukacyjnej, gdzie tylko jeden 'rodzaj' dzieci moze chodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos I spotkało się pokolenie Haryporteraków... 28.11.05, 19:13 ...a gdzie "Akademia pana Kleksa" ? Ojciec wyjechał na delegację do Warszawy 100 lat temu. STOLYCA - to było coś i przywiózł mi ją.Czytałam setki razy,film nie rusza jest denny,suszyłam w niej kwiaty... No i kochana młodzieży wasz Harry podejrzewany jest nadal za plagiat Kleksa. Odpowiedz Link Zgłoś
evita_duarte Re: I spotkało się pokolenie Haryporteraków... 28.11.05, 19:15 Pewni ze jest ale Hary jest super, mow sobie co chcesz a Pana Kleksa tez czytalam :) Odpowiedz Link Zgłoś