Dodaj do ulubionych

Becikowe to przykrywka by zabrać ubogim.

03.02.06, 19:21
Brakło jednego zdania w zapisie , że' becikowe nie wlicza się do dochodu'.
Wyszło na to,że bogacze zyskują biedni tracą. Bowiem bogacz dostaje 1 tysiąc
na rękę i go ma, natomiast tym uboższym po wliczeniu go w dochody
p o m o c s p o ł e c z n a odbiera dodatki czynszowe ( ponieważ ich
dochody przekraczają wymagane minimum ) Dlaczego mnie to nie dziwi? Ktoś
lekko dał a zabrał jeszcze więcej.
Obserwuj wątek
    • kot_behemot8 Re: Becikowe to przykrywka by zabrać ubogim. 03.02.06, 19:30
      No, bez przesady! Biedni i tak mają lepiej, bo dostają dwa becikowe: jedno
      powszechne, drugie zalezne od dochodu. Dostają tez pomoc społeczną, chocby to
      wspomnaine czynszowe. A ci "bogacze" to aż tak bardzo bogaci tez nie są, wielu
      z nich ma tylko parę złotych na osobę więcej niż biedni łapiący się na podwójne
      becikowe i inną pomoc! Więc nie przesadzaj, bardzo cię prosze. I wytłumacz mi
      co niewłaściwego widzisz w tym, ze po przekroczeniu sumy X pomoc społeczna jest
      odbierana?? No przeciez chyba na tym to własnie polega... wszyscy po równo maja
      miec czy jak? Skoro już państwo koniecznie musi dawać jakiekolwiek zasiłki, to
      niech to przynajmniej będzie dla najuboższych.
      • niedowiarek1 Re: Do kota 03.02.06, 19:55
        Uwazasz że to jest uczciwe? Dajesz tysiąc jednorazowo a zabierasz 2400 bo tyle
        w skali roku wynosi dodatek za mieszkanie.Będąc na miejscu pobierających ten
        zasiłek w zyciu byś go nie brał wiedzac że masz w plecy.Ktos dobrze pomyślał
        jak znowu dać w dupę najuboższym.Najpierw dostajesz marchewkę a potem niezłe
        lanie kijem.
        • kot_behemot8 Re: Do kota 03.02.06, 20:14
          niedowiarek1 napisał:

> Uwazasz że to jest uczciwe? Dajesz tysiąc jednorazowo a zabierasz 2400 bo
          tyle
          > w skali roku wynosi dodatek za mieszkanie.Będąc na miejscu pobierających ten
          > zasiłek w zyciu byś go nie brał wiedzac że masz w plecy.Ktos dobrze pomyślał
          > jak znowu dać w dupę najuboższym.Najpierw dostajesz marchewkę a potem niezłe
          > lanie kijem.

Trochę nie na temat, ale nie mogę się powstrzymac. Serio mozna dostać aż tyle
          na mieszkanie, 200 zł miesięcznie??? No kurde i jak to państwo ma funkcjonować
          skoro takie sumy z niego wyciekają!
          A co do becikowego, to przecież mozna chyba po prostu z niego nie skorzystać
          skoro to aż takie nieopłacalne? Na siłę wciskać nie będą.
          • zlotoslanos Re: Do kota 03.02.06, 20:20
            kot_behemot8 napisał
            A co do becikowego, to przecież mozna chyba po prostu z niego nie skorzystać
            skoro to aż takie nieopłacalne? Na siłę wciskać nie będą.

A jak to się ma do zapisu,że każdemu równo ? Bogacz nie zrezygnuje bo nie musi.
            Podejrzewam,że każdy by chciał płacić sam czynsz to raz a dwa co to jest od
            państwa 200 skoro w Białymstoku(?) za mieszkanko 44 mkw podniesiono bezprawnie
            czynsz na ok 900zł a 3 pokojowe to już kosmos 1500zł
            • nihiru Re: Do kota 06.02.06, 13:16
              > państwa 200 skoro w Białymstoku(?) za mieszkanko 44 mkw podniesiono
              bezprawnie > czynsz na ok 900zł a 3 pokojowe to już kosmos 1500zł

prawnie, prawnie - też się na początku oburzyłam, ale potem doczytałam artykuł
              i okazało się że mieszkańcy tego bloku są LOKATORAMI a nie WŁAŚCICIELAMI tych
              mieszkań. Czyli płacą nie "zaliczki na poczet kosztów ekploatacyjnych" a zwykły
              czynsz rynkowy.
              Innymi słowy - oni te mieszkania wynajmują. 900zł za wynajem mieszkania to nie
              jest bardzo wygórowana kwota.
          • niedowiarek1 Re: Do kota 03.02.06, 20:34
            Na siłe nie.Ale obiecując becikowe sondaż popularności poszedł u
            niektórych.Widzę że jesteś tym zaradnym kotem który sobie daje rade.Według
            Ciebie pobierający ten zasiłek to banda nierobów i nieudaczników.Myślisz ze oni
            chca ten zasiłek?zycie ich do tego zmusiło.Popatrz gdzie indziej większa kasa
            wypływa i to Cie nie drażni?Mam dać przykłady marnowania kasy ,bez zadnych
            konsekwencji. Na marginesie nie pobieram zasiłku tego.
            --
            • kot_behemot8 Re: Do kota 03.02.06, 20:59
              > Na siłe nie.Ale obiecując becikowe sondaż popularności poszedł u
              > niektórych.Widzę że jesteś tym zaradnym kotem który sobie daje rade.Według
              > Ciebie pobierający ten zasiłek to banda nierobów i nieudaczników.

Moja babcia mieszka w mieszkaniu komunalnym, płaci 350 czynszu przy niskiej
              emeryturze i prędzej by się ze wstydu spaliła niz poszła po zasiłek. Ja
              mieszkałam z babcią dopóki nie było mnie stać na własne. Gdybym
              była "sprytniejsza" to pewno wynajełabym wtedy kawalerkę za 700 i poszła z
              wyciągnięta łapą do socjalu.

Myślisz ze oni
              > chca ten zasiłek?zycie ich do tego zmusiło.

Mam wrażenie, ze gdyby tego zasiłku nie było, to być może to samo zycie które
              ponoć zmusza do brania zasiłku, zmusiłoby ich do poszukania sobie jakiejś
              pracy, choćby na czarno. Państwo robi im krzywdę dając takie zasiłki, bo przez
              to tkwią w przekonaniu że nic nie da się zrobic by odmienic swój los.

Popatrz gdzie indziej większa kasa
              > wypływa i to Cie nie drażni?

Oczywiście że mnie drażni, wprost proporcjonalnie do wielkości tej kasy;)
              Ale ta pomoc mieszkaniowa to jakaś paranoja.

Mam dać przykłady marnowania kasy ,bez zadnych
              > konsekwencji. Na marginesie nie pobieram zasiłku tego.

Ja nie pobieram żadnego zasiłku i nigdy tego nie zrobię. Mam więcej szacunku do
              ludzi którzy mieszkają na dworcu i grzebią w śmietnikach niż do biorących
              zasiłki. No przykro mi jeśli to zabrzmiało brutalnie, ale nic na to nie
              poradzę, tak własnie czuję. Jedyna forma zasiłków jaką uznaję za wskazaną, to
              pomoc rzeczowa, np obiady dla dzieci z biednych rodzin.
              • niedowiarek1 Re: Do kota 03.02.06, 21:02
                finanse.wp.pl/POD,2,wid,8175495,wiadomosc.html?
                rfbawp=1138996703.605&ticaid=6104d poczytaj i sam zobacz a potem dyskutuj ze
                mną skąd sie biorą biedni.
                • kot_behemot8 Re: Do kota 03.02.06, 21:04
                  niedowiarek1 napisał:

> finanse.wp.pl/POD,2,wid,8175495,wiadomosc.html?
                  > rfbawp=1138996703.605&ticaid=6104d poczytaj i sam zobacz a potem dyskutuj ze
                  > mną skąd sie biorą biedni.

A co ma piernik do wiatraka?
                  • niedowiarek1 Re: Do kota 03.02.06, 21:13
                    Marwisz się kasą dla ubogich ale widzę ze ten przejaw marnowania mojej i innych
                    ludzi kasy według Ciebie jest OK. Ale tak nie jest,tam zabiora aby sobie
                    dać.Jest takie przysłowie.Gdyby kał miał jakaś wartość to biedny by nie miał
                    tyłka,bo tacy jak Ty by mu zabrali.
                    • zlotoslanos Re: Do kota 03.02.06, 21:23
                      Przesadzasz niedowiarek, kot pracuje, po zasiłki nie chodzi, nikomu nie bierze,
                      nikomu nic nie zabiera. Przesadziłeś.
                      • niedowiarek1 Re: Do kota 03.02.06, 21:35
                        PRZEPRASZAM.
                        • kot_behemot8 Re: Do kota 03.02.06, 21:43
                          niedowiarek1 napisał:

> PRZEPRASZAM.

Przeprosiny przyjete:) teraz już naprawdę dobranoc:)
                    • kot_behemot8 Re: Do kota 03.02.06, 21:41
                      Nadal nie rozumiem co mają pozyczki posłów do tego co ja napisałam. Przecież
                      już wcześniej stwierdziłam jasno, że drażni mnie KAŻDE marnotrawstwo, więc
                      sejmowe także. Inna sprawa, ze jest jednak pewna subtelna różnica między
                      pożyczką z kasy zakładowej (poseł pracuje w Sejmie) a pieniędzmi dawanymi za
                      friko z socjalu.

Gdyby kał miał jakaś wartość to biedny by nie miał
                      > tyłka,bo tacy jak Ty by mu zabrali.

Mam nadzieję, ze po wysłaniu tego postu stanąłeś na baczność i odśpiewłeś
                      Międzynarodówke. Czujesz się lepszym człowiekiem, bo nazwałeś mnie złodziejem?
                      No to miło, ze na coś się przydałam, dobranoc.
    • sagittarius954 Re: Becikowe to przykrywka by zabrać ubogim. 03.02.06, 19:30
      Przyznasz jednak ,że nie głupio zostało pomyślane, mądra władza to ta, co więcej
      zbierze niż da. Iczym się PiS różni od poprzedników, że Trwam.
      • zlotoslanos Re: Becikowe to przykrywka by zabrać ubogim. 03.02.06, 19:37
        Bowiem przekroczysz w drobnych, a zabierają na pół roku w setce.
        Nie przesadzam, po prostu nie chciałabym być biedną. Skoro ktoś się załapuje na
        pomoc mieszkaniową znaczy,że nie ma lekko, to tym bardziej tysiąc na dziecko
        by się przydał w całości. Lepiej nie mieć zwiększonego zasiłku porodowego niż
        mieć i być bitym w dupę z każdej strony. To do nicku powyżej bo sagitarius
        zgadza się ze mną :-)
    • feel_good_inc Becikowe nigdy nie miało być jakąkolwiek formą... 03.02.06, 19:41
      ...pomocy społecznej. Pełni jedynie rolę propagandową, mającą zwiększać popularność polityków, którzy przyczynili się do jego uchwalenia.
      • zlotoslanos Re: Becikowe nigdy nie miało być jakąkolwiek form 03.02.06, 19:46
        No to teraz po tym 'prezencie' 'wdzięczni' ludzie 'odpowiednio' ocenią
        tę 'popularność'.
        • feel_good_inc Bynajmniej 03.02.06, 20:20
          > No to teraz po tym 'prezencie' 'wdzięczni' ludzie 'odpowiednio' ocenią
          > tę 'popularność'.

Akurat partiom, które przegłosowały becikowe, najbardziej potrzebny jest rozgłos. Narazie nieważne czy dobrze, czy źle, byleby mówili.
          • zlotoslanos Re: Bynajmniej 03.02.06, 20:26
            Wczoraj u Lisa był podwójny magister Giertych z pojedyńczym podstawowym
            Lepperem, cieszę się ,że zrezygnowałam z oglądania " Trzeciego bliźniaka" to
            było lepsze od komedii. Obywateli nie interesuje czyja stacja pierwsza podała
            cokolwiek ( Giertych ) na to wstaje Lis i pyta panią , która odpowiada,że
            istotnie stacje powinny mieć równy dostęp do informacji. Na to Lepper ,że
            ugrupowania do medii też, na to Lis ,że zapraszał wielokrotnie ojca dyrektora i
            zawsze słyszał ' idź pan do spowiedzi ' na to Lepper a może powinien pan? A Lis
            a pan kiedy się spowiadał? Lepper ja? 4 mieś temu ale dziś byłem w
            CZestochowie do komunii. Na to Lis ( zdziwiony) po 4 mies od spowiedzi? A
            Lepper nie zna pan doktryn " raz w roku spowiedz" jezeli ja nie grzesze? ( tu
            smiech ) bo nie grzeszę to nie muszę chodzić do spowiedzi... podwójny magister
            tylko łypał oczami. Komedyja mocium panie :-)
            • zlotoslanos Re: Bynajmniej 03.02.06, 20:28
              I jeszcze jedno Lis - prosze uważać powołując się na opinię obywateli - to do
              Giertycha . A Giertych do Lisa polityka to naprawdę nie jest pęd do
              obsadzania ministerst a Lis " jakżebym śmiał tak myśleć " ( i tu rzęsiste
              brawa od publiczości ) :D
              • zlotoslanos Re: Bynajmniej 03.02.06, 20:45
                Kurde tak szczykam tymi odp ale dla tych co nie wiedzą , po podpisaniu
                porozumienia zorganizowali konferencję prasową TYLKO dla Trwam i Radia Maryja
                a po 15 minutach chcieli dla reszty świata :-) reszta zbojkotowała....
    • le_crocodile Ciekawe z kąd wezmą PiSuary na pokrycie tych wydat 03.02.06, 20:40
      ków. Zabiorą emerytom, czy opodatkują kler??!!!
      • kot_behemot8 Re: Ciekawe z kąd wezmą PiSuary na pokrycie tych 03.02.06, 21:03
        Nie liczyłabym na to. Nastawmy się raczej na pogłówne od kotów i krokodyli;))
    • hans123 Re: Becikowe to przykrywka by zabrać ubogim. 03.02.06, 21:18
      Obcinanie socjalu przez wprowadzanie nowych zasiłków :)
      Ciekawy pomysł, przynajmniej trochę pieniędzy się zaoszczędzi.
      Co do tracenia przez biednych. Te pieniądze aby były im wypłacone ktoś musi
      zarobić. Niech więc skończą z ciągłym żądaniem większej kasy, albo narzekaniem
      że coś stracili.
    • zlotoslanos Re: Becikowe to przykrywka by zabrać ubogim. 03.02.06, 21:54
      eze2 napisał:

> NIE PROWOKUJ!!!!! TY RODZIMIFIBKO!!! Jak nie chcesz miec dzieci to nie
      bedziesz
      >
      > je miala i tyle, wiec ci tego zasilku mieszkaniowego nie zabiora.

Do mnie pijesz RODZIMIANTYSTKO? Nie tylko dzieci mam, wnuki też więc przeproś
      publicznie.
      • eze2 Re: Becikowe to przykrywka by zabrać ubogim. 03.02.06, 21:55
        To po co bronisz innym!!!!!
        • zlotoslanos Re: Becikowe to przykrywka by zabrać ubogim. 03.02.06, 21:59
          Ja bronię mieć dzieci? Nie rób se jaj o tej porze, toż bronię tych ,którym
          przyznano zachętę do posiadania dzieci. Nie prowokuj mnie bo nie zdzierżę.
          • eze2 Re: Becikowe to przykrywka by zabrać ubogim. 03.02.06, 22:04
            Brakło jednego zdania w zapisie , że' becikowe nie wlicza się do dochodu'.
            Wyszło na to,że bogacze zyskują biedni tracą. Bowiem bogacz dostaje 1 tysiąc
            na rękę i go ma, natomiast tym uboższym po wliczeniu go w dochody
            p o m o c s p o ł e c z n a odbiera dodatki czynszowe ( ponieważ ich
            dochody przekraczają wymagane minimum ) Dlaczego mnie to nie dziwi? Ktoś
            lekko dał a zabrał jeszcze więcej.

A to co to jest???????? Czysta prowokacja!!!
            • boykotka Re: Becikowe to przykrywka by zabrać ubogim. 04.02.06, 06:00
              Ale przecież to są fakty. Podała je pierwsza Jaruga w Debacie K. Durczoka w
              ubiegłym tygodniu. Zapisu o wliczaniu do dochodu jeszcze nie ma i jak na razie
              ubodzy, pobierający zasiłki z socjalu rezygnują dobrowolnie - własnie ze
              względu na dodatek mieszkaniowy. Zapewne nie wpadli na to sami, tylko tak
              zostali poinformowani w pomocy społecznej.
              Chciałabym przytoczyć jeszcze jedną myśl Jarugi z tej debaty. Wszyscy, nawet ci
              ubodzy dokładają się do becikowego, którego ubodzy nie mogą pobrać, że względu
              na utratę praw do innych zapomóg.
              • zlotoslanos Re: Becikowe to przykrywka by zabrać ubogim. 04.02.06, 09:13
                boykotka napisała:

> Ale przecież to są fakty. Podała je pierwsza Jaruga w Debacie K. Durczoka w
                > ubiegłym tygodniu. Zapisu o wliczaniu do dochodu jeszcze nie ma i jak na
                razie
                > ubodzy, pobierający zasiłki z socjalu rezygnują dobrowolnie - własnie ze
                > względu na dodatek mieszkaniowy. Zapewne nie wpadli na to sami, tylko tak
                > zostali poinformowani w pomocy społecznej.
                > Chciałabym przytoczyć jeszcze jedną myśl Jarugi z tej debaty. Wszyscy, nawet
                ci
                >
                > ubodzy dokładają się do becikowego, którego ubodzy nie mogą pobrać, że
                względu
                > na utratę praw do innych zapomóg.

Kto dostaje becikowe? Ten kogo na to STAĆ. Potwierdza się zatem mądrość starych
                porzekadeł : diabeł sra na wielką kupę.
                • eze2 Re: Becikowe to przykrywka by zabrać ubogim. 04.02.06, 10:35
                  jesli ktos nie jest przygotowany czy to emocjonalnie czy to finansowa na
                  posiadanie dzieci niech ich nie ma. Sprawa zalatwiona.
                  • zlotoslanos Re: Becikowe to przykrywka by zabrać ubogim. 04.02.06, 10:54
                    eze2 napisał:

> jesli ktos nie jest przygotowany czy to emocjonalnie czy to finansowa na
                    > posiadanie dzieci niech ich nie ma. Sprawa zalatwiona.

To po kiego grzyba uchwała o becikowym? Po co aż taki wypływ gotówki z
                    budżetu? Skoro dzieci rodziców ich własną sprawą i interesem?
                    Gdyby dało się tak załatwić sprawę,że ci co są emocjonalnie nie przygotowani
                    lub finansowo na posiadanie dzieci - populacja by wymarła.
                    • eze2 Re: Becikowe to przykrywka by zabrać ubogim. 04.02.06, 12:06
                      Ok zniesmy i becikowe i dodatki mieszkaniowe bedzie sprawiedliwie.
                      • zlotoslanos Re: Becikowe to przykrywka by zabrać ubogim. 04.02.06, 13:31
                        I diety poselskie zrównajmy ze średnim krajowym wynagrodzeniem. Mam gest nie
                        piszę najniższą krajową.
                        • krolewna_angina Re: Becikowe to przykrywka by zabrać ubogim. 04.02.06, 14:26
                          Pogodzę was, bo zgadzam się z obojgiem: zlikwidowac becikowe, zlikwidowac
                          dodatki mieszkaniowe i obnizyć diety poselskie. Może być do średniej krajowej
                          plus pieniądze na prowadzenie biura.
    • nom73 Re: Becikowe to przykrywka by zabrać ubogim. 04.02.06, 22:14
      zlotoslanos napisała:

> Brakło jednego zdania w zapisie , że' becikowe nie wlicza się do dochodu'.
      > Wyszło na to,że bogacze zyskują biedni tracą. Bowiem bogacz dostaje 1 tysiąc
      > na rękę i go ma, natomiast tym uboższym po wliczeniu go w dochody
      > p o m o c s p o ł e c z n a odbiera dodatki czynszowe ( ponieważ ich
      > dochody przekraczają wymagane minimum )

Przeczytaj dokładnie ustawę o pomocy społecznej (zasiłkach rodzinnych) potem
      ustawę o dodatkach mieszkaniowych. Przy dodatkach mieszkaniowych bierze się pod
      uwagę dochody rodziny z 3 ostatnich miesięcy od daty złożenia wniosku, a
      dodatek przyznaje się na 6 miesięcy, wiec jak ktoś ma już dodatek to nikt go
      nie odbierze. A przy składaniu nastepnego wniosku do dochodów wlicza się
      przecież jeszcze jednego członka rodziny (dziecko) więc i tak dochód rodziny
      dzieli się na więcej członków rodziny.
      A tak poza tym to pomoc społeczna nie ma za zadanie utrzymywać rodzin a ma
      pomóc w usamodzielnieniu się, niesty ludzie tak bardzo się przyzwyczaili do
      korzystania z pomocy, że traktują to jak normalną pensję, a na czarno można
      dodatkowo sobie zarobić i nie wykazywac tego w dochodach (no bo niby jak
      udowodnić takie dochody).
      • niedowiarek1 Re:do nom73 04.02.06, 22:24
        To nie ludzie sie przyzwyczaili do sięgania po pomoc.Weszliśmy do unii, jaki
        jest socjal u nich? nie chodzi o to aby wyłudzać jakieś dodatki człowieku ale o
        to aby godnie zyć w tym kraju.Stawiasz widzę wszystkich którzy wyciągaja pomoc
        od strony rządu jako należne? a to nie fer.W tym kraju wykolejony zapijaczony
        alkoholik wiecej pomocy dostanie niż pracujący a kantowany bezlitośnie obywatel.
        • bekon6 Re:do nom73 04.02.06, 23:00
          Tu nie chodzi aby komus zabrac tylko o to ze feministki zaslania sie zasilkiem
          mieszkaniowym aby udowodnic to iz becikowe to bezsens. pozdro
          • niedowiarek1 Re:do bekon 04.02.06, 23:29

• nom73 Re:do nom73 04.02.06, 23:34
          Jeżeli ode mnie to by zależało to pieniądze jakie daje się na zasiłki z pomocy
          społecznej wolałbym przeznaczyć na miejsca pracy (oczywiscie dla ludzi
          sprawnych fizycznie i psychicznie). Zamiast dawać jak to
          napisałeś "wykolejonemu alkoholikowi" pieniądze wolałbym mu zapłacić chocby za
          sprzątanie ulic, czy jakieś inne prace publiczne.
          Poza tym duzo ludzi, którzy naprawdę zasługują na pomoc nigdy do opieki się nie
          zgłoszą, bo po prostu dla nich jest to za bardzo poniżające i upokażające, a Ci
          co notorycznie od lat korzystają z pomocy traktują to jako dodatkowy dochód i w
          stosunku do opieki mają postawę roszczeniową, że "im się należy".
          W ogóle to nie jest wątek na takie dyskusje, a każda sprawa jest indywidualna i
          nie można generalizować.
          • niedowiarek1 Re:do nom73 04.02.06, 23:40
            zgadzam się z Tobą .każdy przypadek jest inny,nie mozna mówić że wszyscy
            naginaja tę pomoc.Parę lat temu jeden genialny poseł powiedział,likwidujemy
            zakłady pracy aby po ich sprzedaży była kasa na nowe miejsca pracy.W jaki kraju
            ja jeszcze żyje.
      • boykotka Re: Becikowe to przykrywka by zabrać ubogim. 05.02.06, 08:12
        nom73 napisał:

> Przeczytaj dokładnie ustawę o pomocy społecznej (zasiłkach rodzinnych) potem
        > ustawę o dodatkach mieszkaniowych. Przy dodatkach mieszkaniowych bierze się
        > pod uwagę dochody rodziny z 3 ostatnich miesięcy od daty złożenia wniosku, a
        > dodatek przyznaje się na 6 miesięcy, wiec jak ktoś ma już dodatek to nikt go
        > nie odbierze. A przy składaniu nastepnego wniosku do dochodów wlicza się
        > przecież jeszcze jednego członka rodziny (dziecko) więc i tak dochód rodziny
        > dzieli się na więcej członków rodziny.
        > A tak poza tym to pomoc społeczna nie ma za zadanie utrzymywać rodzin a ma
        > pomóc w usamodzielnieniu się, niesty ludzie tak bardzo się przyzwyczaili do
        > korzystania z pomocy, że traktują to jak normalną pensję, a na czarno można
        > dodatkowo sobie zarobić i nie wykazywac tego w dochodach (no bo niby jak
        > udowodnić takie dochody).
        A ja proponuję wziąć kalkulator do ręki. Załózmy, że graniczna kwota dochodu na
        członka rodziny to 500zł. Jeżeli była to rodzina 2 osobowa - dochód wynosił
        1000zł. Dodajmy do tego drugi tysiąc i podzielmy na trzy :)Wychodzi mi 666,66.
        Dalej, jeżeli jak twierdzisz zasiłek mieszkaniowy stracą na pół roku - stracą
        1200, ponad to czeka ich w przyszłości kolejna sterta papierzysk do
        wypełniania.
        • nom73 Re: Becikowe to przykrywka by zabrać ubogim. 05.02.06, 16:35
          Jezeli juz ktos ma dodatek to go ma i nikt mu nie odbierze. Powiedzmy, że komus
          skonczyl sie dodatek w styczniu i sklada wniosek w lutym to bierze sie pod
          uwage dochody z 3 ostatnich miesiecy, a wiec ze stycznia 2006, grudnia i
          listopada 2005, a dodatek bedzie wyplacany w lutym albo pozniej wiec nie liczy
          sie go do dochodów. :-)
          • zlotoslanos Re: Becikowe to przykrywka by zabrać ubogim. 05.02.06, 16:44
            To jeszcze trzeba wstrzelić się z narodzinami dziecka w środek pobierania
            zasiłku mieszkaniowego :-)
            • nom73 Re: Becikowe to przykrywka by zabrać ubogim. 05.02.06, 21:57
              a co mają powiedziec te kobiety, ktore urodzily 8 listopada? :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka