09.03.06, 16:15
Samonakręcająca się histerię która wybuchła ostatnio wokół Szczuki
obserwowałam najpierw z satysfakcją (bo potwierdziła moje przewidywania, że
komu jak komu ale Kazi nie odpuszczą), potem z rozbawieniem, następnie z
niedowierzaniem a na koniec z lekkim przerażeniem.
Dyskutowac z ludźmi którzy sami się nakręcaja własnym i cudzym oburzeniem
raczej nie ma sensu, ale parę faktów stwierdzić wypada.
Po pierwsze, prawie nikt z oburzających się programu Wojewódzkiego nie
oglądał i całą rzecz zna tylko z relacji innych a te najczęściej były
zafałszowane.
Po drugie, gdyby oglądał toby wiedział że Szczuka nie miała zielonego pojęcia
kogo przedrzeźnia - z jej słów wynikało że wydaje jej się, że jest to starsza
osoba o głosie małej dziewczynki, być może udająca dziecko. To, że Szczuka
nie wiedzaiała kim jest spikerka jest POZA WSZELKĄ DYSKUSJĄ - ale żeby to
wiedzieć trzeba było oglądać więc patrz punkt wyżej.
Po trzecie, Szczuka parodiowała styl radyja a nie styl konkretnej osoby a
parodiowanie radyja na razie jeszcze zakazane nie jest choć może już niedługo.
Po czwarte, palec do budki: kto słuchając radia zawsze dokładnie wie jak
wygląda spiker i czy przypadkiem nie jest inwalidą. To samo dotyczy rozmówców
na forum. Czy gdybym np ja byłą inwalidką to by znaczyło, że nie wolno być
wobec mnie złośliwym?
Po piąte, Magda Buczek nie jest dzieckiem co uparcie próbuje się wmawiac i co
jest wyraźną manipulacją uczcuiami ludzi (łobuz, dziecko bije itp)
Po szóste, parodie radyja robiło w Polsce wiele osób przed Szczuką. Pamiętam
Niesiołowskiego, Lisa i Kalisza ale było ich dużo więcej. Ciekawe, że szum
się zrobił dopiero jak zrobiła to feministka. Jak się chce psa uderzyć, to
kij się znajdzie.
Po siódme, szczytem hipokryzji i braku krytycyzmu jest nabijanie się z
seplenienia i wady zgryzu Kazi przy jednoczesnym oburzaniu się o to, że Kazia
nabijała się z Madzi (a przecież Kazia nie wiedziała z kogo się nabija,
podczas gdy nabijający się z Kazi wiedzą to doskonale). Dlatego właśnie
nazywam to co się dzieje histerią, bo mam wrażenie że ludzie którzy atakują
Szczukę są w jakimś amoku i powinni najpierw się uspokoić a następnie
spojrzeć na samych siebie z boku.
Mnie najpierw to nawet bawiło, teraz zaczynam się lekko bać. Zbiorowa
histeria podszyta hipokryzją to pasudna rzecz. Ludzie, wyluzujcie trochę.
Obserwuj wątek
    • khaki3 Re: Histeria 09.03.06, 16:25
      Popieram! I podpisuje sie pod tym rekami, nogami i czym tylko sie jeszcze da.
      Wystarczylo obejrzec program, zeby wiedziec, ze Kazia nie jest poinformowana
      kim jest ta madzia czy jak jej tam! ale po co ogladac? po co sie dowiadywac?
      przeciez latwiej jest obsiasc Kazie i szczekac na nia ile wlezie. Przeciez to
      FEMINISTKA dzielo diabla! Ukamieniowac ja! Na stos z nia! I jeszcze nazwac ja
      babochlopem albo powytykac jej wady wymowy! Jak tak mozna? Ta no jak jej tam
      noooooo oooo wiem feministka!
    • dokowski Damskim bokserom sprawia przyjemność atakowanie... 09.03.06, 16:27
      kot_behemot8 napisała:

> parodie radyja robiło w Polsce wiele osób przed Szczuką. Pamiętam
      > Niesiołowskiego, Lisa i Kalisza ale było ich dużo więcej. Ciekawe, że szum
      > się zrobił dopiero jak zrobiła to feministka.

... kobiet, a szczególnie feministek. Te same chamy, które atakują Szczukę,
      byłyby oburzone, gdyby ktoś zarzucił im słuchanie RM - pewnie sami się śmieją z
      tych głupich fanatyków gdy jest okazja. Ale jak jest okazja dokopać feministce,
      to taki damski bokser traci samokontrolę i nawet nie zauważy, że atakując
      Szczukę staje po stronie zwolenników RM ... czego potem będzie się pewnie
      wstydził.

Szczuka bardzo pięknie ośmieszyła fanatyków, nic dziwnego, że się wściekli i
      nie rozumieją nawet, co mówią.
      • evita_duarte Re: Damskim bokserom sprawia przyjemność atakowan 09.03.06, 16:31
        Sam sibie przeczytaj: damskim bokserom sprawia przyjemnosc atakowanie kobiet a
        zwlaszcza feministe. A teraz przypomnij sobie swoje zachowanie.
        Poza tym kto dal ci prawo nazywac ludzi z ktorymi sie nie zgadzasz glupimi?
        • dokowski A właśnie, przeprosiłaś mnie za ten swój niczym... 09.03.06, 16:42
          evita_duarte napisała:

> przypomnij sobie swoje zachowanie

... niesprowokowany chamski atak na moją skromna osobę? Czy wolisz, żebym
          przestał widzieć twoje posty?

> Poza tym kto dal ci prawo nazywac ludzi z ktorymi sie nie zgadzasz glupimi?

A kogo nazwałem głupim?
          • evita_duarte Re: A właśnie, przeprosiłaś mnie za ten swój nicz 09.03.06, 16:44
            dokowski napisał:

> evita_duarte napisała:
            >
            > > przypomnij sobie swoje zachowanie
            >
            > ... niesprowokowany chamski atak na moją skromna osobę? Czy wolisz, żebym
            > przestał widzieć twoje posty?

MOj chamski atak? Nie osmieszaj sie dokowski

>
            > > Poza tym kto dal ci prawo nazywac ludzi z ktorymi sie nie zgadzasz glupim
            > i?
            >
            > A kogo nazwałem głupim?
            >

- pewnie sami się śmieją z
            tych głupich fanatyków gdy jest okazja
            • dokowski Fanatycy są głupi. Kogo to obraża? 09.03.06, 16:58
              evita_duarte napisała:

> - pewnie sami się śmieją z
              > tych głupich fanatyków gdy jest okazja

A może ty nie wiesz, co to jest obraza?

Gdybym napisał: "jesteś głupia" to by była obraza, czego zdajesz się nie
              rozumieć, bo najwyraźniej nie czujesz się winien tego, że obraziłeś mnie niczym
              niesprowokowany.

Jeśli napiszę: "ludzie religijni są głupcami", to nie obrażam nikogo.
              • evita_duarte nietolerancja=glupota 09.03.06, 17:02

• dokowski metr=kg? to pojęcie z innej beczki 09.03.06, 17:06
                  Nietolerancja jest czymś dobrym, bo znacza niegodzenie się ze złem.

Pomyliłaś chyba nietolerancję z dyskryminacją.
                  • evita_duarte Re: metr=kg? to pojęcie z innej beczki 09.03.06, 17:08
                    To ty pomyliles cos- forum. z trollami nie dyskutuje.
                    • dokowski Łazisz za mną jak jakiś natrętny kundel 10.03.06, 11:11
                      evita_duarte napisała:

> z trollami nie dyskutuje

ale ja cię wyrzucam na śmietnik, nie będę widzieć twoich postów, będziesz
                      musiał znaleć sobie kolejny nick, jeżeli chcesz, żebym czytał co piszesz
                      • evita_duarte Nie obrazaj mnie 10.03.06, 16:27
                        dokowski napisał:

> evita_duarte napisała:
                        >
                        > > z trollami nie dyskutuje
                        >
                        > ale ja cię wyrzucam na śmietnik, nie będę widzieć twoich postów, będziesz
                        > musiał znaleć sobie kolejny nick, jeżeli chcesz, żebym czytał co piszesz
                        >
                        >
                        Bo ja ciebie dokowski nie obrazam. Jak kundel to ty sie zachowujesz bo na
                        kazdego ujadasz jak leci. Nie jestem jedyna osoba, ktora ci juz powiedziala ze
                        zaden z ciebie feminista. jakos tylko na mnie sie tak uwziales.
                      • bleman Dokowski, przesadzasz z tym chamstwem 10.03.06, 17:01
                        Gdybys jeszcze wyzwiska formulowal w jakis ciekawy zabawny sposob, ale to ejst
                        prostacke, a twoja poza "pseudo inteligencika" pouczajacego wszystkich ejst juz
                        nudna...
                        • dokowski Wy, antyfeminiści mnie nie lubicie, ale tu jest... 10.03.06, 17:20
                          ... wszystko czarno na białym - wasze chamstwo i moja niewinność jest łatwa do
                          sprawdzenia i zacytowania, pajacowanie nic wam nie da, co najwyżej najgorszych
                          chamów usunę ze swojego forum i będziecie płakać, że wam nie odpowiadam.
      • bleman Dokowski daj sobie spokuj z tymi damskimi bokseram 09.03.06, 18:33

• dokowski Głupi pomysł. To podstawowy cel feminizmu, a to... 10.03.06, 11:21
          ... jest forum Feminizm, tutaj przede wszystkim należy potępiać damskich
          bokserów
          • bleman Ale ty juz ejstes nudny z tymi swoimi sloganami... 10.03.06, 16:16

• dokowski A prawa człowieka, to też nudny slogan? 10.03.06, 17:23
              A jak bijesz żonę, a ona płacze, to też cię to nudzi, że ciągle tak samo płacze?

Nudna walka z damskimi bokserami będzie trwać, aż dobro zwycięży. Prędzej czy
              później przegracie.
              • bleman Tak prawa czlowieka to slogan. 13.03.06, 13:20
                Bo i tak wiekszosc rzadow na swiecie ma je gdzies.
    • khaki3 Re: Histeria 09.03.06, 16:30
      Jesli chodzi o parodie:

Wlasnie sobie przypomnialam ostatni odcinek majewskiego. Piekna parodia
      dotyczaca rydzyka.Naprawde cudna! Na zasadzie master card. Mam nadzieje, ze
      wiecie o co chodzi:) A jesli nie to zaraz poszukam filmiku do tego:)
      • evita_duarte Re: Histeria 09.03.06, 16:32
        khaki3 napisała:

> Jesli chodzi o parodie:
        >
        > Wlasnie sobie przypomnialam ostatni odcinek majewskiego. Piekna parodia
        > dotyczaca rydzyka.Naprawde cudna! Na zasadzie master card. Mam nadzieje, ze
        > wiecie o co chodzi:) A jesli nie to zaraz poszukam filmiku do tego:)

Poszukaj, bo ja w ogole nie wiem o co chjodzi ani z tym Wojewodzkim
        nieszczesnym, ani z zadnym innym programem TV.
        • khaki3 Re: Histeria 09.03.06, 16:35
          To tak dla obeznania opisik maly, a wlasnie jestem w trakcie szukania filmiku

Nowa limuzyna( tu podana kwota powiedzmy 100 tysiecy)

Nowy helikopert) znowu podana kwota np. 200tysiecy)

Nowy domek pod Toruniem( znowu kwota np. 250tysiecy)

Ulegly wzrok politykow( tutaj pokazuja usciski giertycha i rydzyka, i inne tego
          typu) bezcenne.

Sa rzeczy, ktorych kupic nie mozesz, za cala reszte zaplacisz za pieniadze
          wiernych radio-sluchaczy.

Mniej wiecej o to chodzi. Filmik szukam:) Jak znajde wrzuce linka.
          • atropa_belladonna Re: Histeria 09.03.06, 16:49
            :)))))))))) Wrzuć, koniecznie ;)
    • atropa_belladonna Re: Histeria 09.03.06, 16:57
      1. Po sieci krążyło nagranie z występu Szczuki i każdy mógł się zapoznać, zeby
      wyrobic sobie opinię.
      2. Szczuka stwierdziła, że słucha radyjka, a tam kalectwo MB nie jest jakąś
      tajemnicą - katolicy chyba wierzą, że modlitwa osoby chorej ma szczególną moc :)
      Nawet przyjmując wersję, że nie wiedziała - teraz już wie na pewno, a nie
      przeprosiła za swój występ.
      3,4. Szczuka parodiowała konkretną osobę, jej głos i wymowę, która jest skutkiem
      ciężkiej choroby.
      5. MB oczywiście dzieckiem nie jest, ale to nie ma nic do rzeczy, naśmiewanie
      się z kalectwa osoby dorosłej jest równie naganne.
      6. Nie chodzi w całej sprawie o wyśmiewanie toruńskiego radyjka (co sama robię
      od czasu do czasu ;) ale o przedrzeźnianie osoby ciężko chorej. To, że Szczuka
      jest feministką nie ma tu nic do rzeczy, jej poglądy nie mają związku ze sprawą.
      7. Demagogia. Wymowa MB jest skutkiem ciężkiej choroby, wymowa Szczuki skutkiem
      zwykłego zaniedbania, wystarczyłoby jej parę wizyt u logopedy :)
      • heretic_969 Re: Histeria 09.03.06, 17:16
        Zgadzam się w 100% (mam nadzieję że się tym nie zmartwisz:))))
        • atropa_belladonna Re: Histeria 09.03.06, 17:36
          Wow :))) To już DRUGI raz ;)
      • kot_behemot8 Re: Histeria 09.03.06, 18:21
        atropa_belladonna napisała:

> 1. Po sieci krążyło nagranie z występu Szczuki i każdy mógł się zapoznać, zeby
        > wyrobic sobie opinię.

Mógł ale tego nie zrobił.

> 2. Szczuka stwierdziła, że słucha radyjka, a tam kalectwo MB nie jest jakąś
        > tajemnicą - katolicy chyba wierzą, że modlitwa osoby chorej ma szczególną
        moc :
        > )

Słucha ale dla zabawy a nie z potrzeby duchowej, a więc nie musi wiedziec
        wszystkiego o każdym spikerze.
        Szczuka akurat NIE WIEDZIAŁA - wystarczyło obejrzeć progarm żeby się o tym
        przekonać.

> Nawet przyjmując wersję, że nie wiedziała - teraz już wie na pewno, a nie
        > przeprosiła za swój występ.

A ty przerosisz za każdą złośliwość napisaną na forum jeśli się okaże, że jej
        adresat jest inwalidą?

> 3,4. Szczuka parodiowała konkretną osobę, jej głos i wymowę, która jest
        skutkie
        > m
        > ciężkiej choroby.

Skąd to wiesz? Pierwsze słyszę, by choroba Magdy wpływałą w jakikolwiek sposób
        na jej wymowę a zwłaszcza intonację, zaś Szczuka parodiowała głównie intonację.

> 5. MB oczywiście dzieckiem nie jest, ale to nie ma nic do rzeczy, naśmiewanie
        > się z kalectwa osoby dorosłej jest równie naganne.

Szczuka nie naśmiewała się z kalectwa i nawet nie wiedzaiął że parodiuje kalekę.

> 6. Nie chodzi w całej sprawie o wyśmiewanie toruńskiego radyjka (co sama robię
        > od czasu do czasu ;) ale o przedrzeźnianie osoby ciężko chorej.

Szczuka nie wiedziała, że przedrzeźnia osobę ciężko chorą. Czy ty nigdy w swoim
        życiu nikogo nie wyśmiweałas - a może za każdym razem zanim wyśmiejesz
        sprawdzasz jego dokumentację medyczną?

To, że Szczuka
        > jest feministką nie ma tu nic do rzeczy, jej poglądy nie mają związku ze
        sprawą

Mają, ogromny. Sprawa ucichłaby po najdalej 2 dniach gdyby nie chodziło w niej
        o Kazię.

> .
        > 7. Demagogia. Wymowa MB jest skutkiem ciężkiej choroby,

Pytam ponownie: skąd o tym wiesz? Jeśli taka jest oficjalna wersja radyjna to
        zapewniam cię, że to zupełna bzdura. Magda ma nieco wyższy głos niż normalna 18-
        latka i to wszystko. Jej sposób mówienia to rzecz wyuczona, mogłaby mówić
        inaczej gdyby chciała.

wymowa Szczuki skutkiem
        > zwykłego zaniedbania, wystarczyłoby jej parę wizyt u logopedy :)

A to skąd wiesz, jesteś może logopedą? Nie każdą wadę wymowy można wyleczyć.
        • atropa_belladonna Re: Histeria 09.03.06, 18:47
          kot_behemot8 napisała:

> atropa_belladonna napisała:
          >
          > > 1. Po sieci krążyło nagranie z występu Szczuki i każdy mógł się zapoznać,
          > zeby
          > > wyrobic sobie opinię.
          >
          >
          >
          > Mógł ale tego nie zrobił.

Tzn. kto nie zrobił?

> > 2. Szczuka stwierdziła, że słucha radyjka, a tam kalectwo MB nie jest jak
          > ąś
          > > tajemnicą - katolicy chyba wierzą, że modlitwa osoby chorej ma szczególną
          >
          > moc :
          > > )
          >
          >
          > Słucha ale dla zabawy a nie z potrzeby duchowej, a więc nie musi wiedziec
          > wszystkiego o każdym spikerze.
          > Szczuka akurat NIE WIEDZIAŁA - wystarczyło obejrzeć progarm żeby się o tym
          > przekonać.
          >
          Też słucham radyjka czasem dla zabawy i właśnie stąd wiem o upośledzeniu MB

>
          > > Nawet przyjmując wersję, że nie wiedziała - teraz już wie na pewno, a nie
          > > przeprosiła za swój występ.
          >
          >
          > A ty przerosisz za każdą złośliwość napisaną na forum jeśli się okaże, że jej
          > adresat jest inwalidą?

Nie, dlatego że nie zdarzyło mi się wyśmiewać objawów czyjejś choroby.

> > 3,4. Szczuka parodiowała konkretną osobę, jej głos i wymowę, która jest
          > skutkie
          > > m
          > > ciężkiej choroby.
          >
          >
          > Skąd to wiesz? Pierwsze słyszę, by choroba Magdy wpływałą w jakikolwiek sposób
          > na jej wymowę a zwłaszcza intonację, zaś Szczuka parodiowała głównie intonację.

Dziecinny głos i wady wymowy u tej dziewczyny są skutkiem kalectwa.

> > 5. MB oczywiście dzieckiem nie jest, ale to nie ma nic do rzeczy, naśmiew
          > anie
          > > się z kalectwa osoby dorosłej jest równie naganne.
          >
          >
          >
          > Szczuka nie naśmiewała się z kalectwa i nawet nie wiedzaiął że parodiuje kalekę
          > .
          W tej chwili już wie na pewno. Przeprosiła?

>
          > > 6. Nie chodzi w całej sprawie o wyśmiewanie toruńskiego radyjka (co sama
          > robię
          > > od czasu do czasu ;) ale o przedrzeźnianie osoby ciężko chorej.
          >
          >
          > Szczuka nie wiedziała, że przedrzeźnia osobę ciężko chorą. Czy ty nigdy w swoim
          >
          > życiu nikogo nie wyśmiweałas - a może za każdym razem zanim wyśmiejesz
          > sprawdzasz jego dokumentację medyczną?
          >
          Jak wyżej.
          >
          > To, że Szczuka
          > > jest feministką nie ma tu nic do rzeczy, jej poglądy nie mają związku ze
          > sprawą
          >
          >
          > Mają, ogromny. Sprawa ucichłaby po najdalej 2 dniach gdyby nie chodziło w niej
          > o Kazię.
          >
          Nie sądzę.

> > .
          > > 7. Demagogia. Wymowa MB jest skutkiem ciężkiej choroby,
          >
          >
          > Pytam ponownie: skąd o tym wiesz? Jeśli taka jest oficjalna wersja radyjna to
          > zapewniam cię, że to zupełna bzdura. Magda ma nieco wyższy głos niż normalna 18
          > -
          > latka i to wszystko. Jej sposób mówienia to rzecz wyuczona, mogłaby mówić
          > inaczej gdyby chciała.

A Ty skąd wiesz, że mówi w taki sposób, bo to rzecz wyuczona? Spróbuj mówić z
          głową opadającą na piersi, sama zobaczysz, co wyjdzie ;)
          >
          > wymowa Szczuki skutkiem
          > > zwykłego zaniedbania, wystarczyłoby jej parę wizyt u logopedy :)
          >
          >
          > A to skąd wiesz, jesteś może logopedą? Nie każdą wadę wymowy można wyleczyć.

Można, wiem stąd, że chodziłam z dzieckiem do logopedy i z nim ćwiczyłam.
          Zarówno seplenienie jak i rotacyzm są jak najbardziej do wyleczenia (przy tym
          ostatnim najwyżej trzeba podciąć wiązadełko języka, to wszystko)
          • kot_behemot8 Re: Histeria 09.03.06, 20:56

>
            > Tzn. kto nie zrobił?

Wszyscy ci którzy twierdzą, że Szczuka wiedziała o MB cokolwiek ponad to, że
            pracuje w Radyju i mówi z charakterystyczną intonacją. Którą następnie całkiem
            udatnie sparodiowała.

> >
            > Też słucham radyjka czasem dla zabawy i właśnie stąd wiem o upośledzeniu MB

Ok, więc ty wiesz a Szczuka nie wiedziała, jesteś po prostu lepiej
            poinformowana a może słuchasz uważniej. Nikt z widowni też zresztą raczej nie
            wiedział a parodia Kazi bardzo ich rozbawiła. Co ciekawsze, gdy temat pojawi
            się na forum po raz pierwszy to nikt o Madzi nic nie wiedział. Teraz okazuje
            się, ze MB jest w środowisku internautów znana od dawna równie dobrze jak
            Szczuka, nie przymierzając. Cud w internecie najwyraźniej;)

> >
            > >
            > > A ty przerosisz za każdą złośliwość napisaną na forum jeśli się okaże, że
            > jej
            > > adresat jest inwalidą?
            >
            > Nie, dlatego że nie zdarzyło mi się wyśmiewać objawów czyjejś choroby.

A więc Kazia też nie musi przepraszać ponieważ ona podobnie jak ty nie
            wyśmiewała objawów niczyjej choroby. Wyśmiewała sposób mówienia nieznanej sobie
            spikerki radia Maryja, akcentując nie wady wymowy (jakie wady??) lecz
            intonację, zawieszenie głosu w pewnych momentach... po prostu sposób mówienia.
            Nie żadne wady wymowy!

> > Skąd to wiesz? Pierwsze słyszę, by choroba Magdy wpływałą w jakikolwiek s
            > posób
            > > na jej wymowę a zwłaszcza intonację, zaś Szczuka parodiowała głównie into
            > nację.
            >
            > Dziecinny głos i wady wymowy u tej dziewczyny są skutkiem kalectwa.

Ponawiam pytanie: skąd to wiesz? I jakie wady wymowy ona ma twoim zdaniem? Moim
            zdaniem mówi całkiem wyraźnie... Ustalmy czy dziewczyna ma wadę wymowy i jaką a
            wtedy będziemy się mogli zastanowić czy Kazia ją (wadę) parodiowała czy nie.
            Bo moim zdaniem ona nie parodiowała wady wymowy tylko typową dla radyja
            intonację. Oglądając program Wojewódzkiego do głowy mi nie przyszło, że
            ktokolwiek mógłby to inaczej odebrać. I nadal uważam, że tylko ktoś kto
            programu nie oglądał może twierdzić, że Kazia parodiowała wady wymowy i
            wyyśmiewała kalectwo. To tak absurdalny zarzut, że nie mogę taego całego cyrku
            nazwać inaczej niż zbiorową histerią.

> W tej chwili już wie na pewno. Przeprosiła?

Nie wiem, mnie o tym nie poinformowała. A ciebie? Bo jeśli nie, to może
            powinnaś rozważyć taką możliwość, że skontaktowała się z Magdą bez pośrednictwa
            mediów. Ja bym tak zrobióła na jej miejscu.

> > Pytam ponownie: skąd o tym wiesz? Jeśli taka jest oficjalna wersja radyjn
            > a to
            > > zapewniam cię, że to zupełna bzdura. Magda ma nieco wyższy głos niż norma
            > lna 18
            > > -
            > > latka i to wszystko. Jej sposób mówienia to rzecz wyuczona, mogłaby mówić
            > > inaczej gdyby chciała.

>
            > A Ty skąd wiesz, że mówi w taki sposób, bo to rzecz wyuczona?

Wiem to stąd, że nie ona jedna ma taką charakterystyczną intonację - w radyju
            podobnie mówi więcej osób. Nawet mój proboszcz mówi podobnie... on też jest
            kaleką i nie wolno się zniego śmiać?

Spróbuj mówić z
            > głową opadającą na piersi, sama zobaczysz, co wyjdzie ;)

A wiesz, spróbowałam. I nic, nie zaczełam modulować głosu jak Madzia;)

• kot_behemot8 Re: Histeria 09.03.06, 21:04
              na dole wątku jest post hansa123 z linkiem do parodii Szczuki. Posłuchaj go
              uważnie i powiedz mi jaką WADĘ WYMOWY twoim zdaniem ona sparodiowała? Ja tam
              żadnej wady (poza własną Kaziową) nie słyszę.
              Przy okazji, podobno Kazia jednak przeprosiła więc to mamy z głowy.
            • atropa_belladonna Re: Histeria 10.03.06, 14:17
              kot_behemot8 napisała:

> > >
              > > Też słucham radyjka czasem dla zabawy i właśnie stąd wiem o upośledzeniu
              > MB
              >
              >
              >
              > Ok, więc ty wiesz a Szczuka nie wiedziała, jesteś po prostu lepiej
              > poinformowana a może słuchasz uważniej. Nikt z widowni też zresztą raczej nie
              > wiedział a parodia Kazi bardzo ich rozbawiła. Co ciekawsze, gdy temat pojawi
              > się na forum po raz pierwszy to nikt o Madzi nic nie wiedział. Teraz okazuje
              > się, ze MB jest w środowisku internautów znana od dawna równie dobrze jak
              > Szczuka, nie przymierzając. Cud w internecie najwyraźniej;)
              >
              Osoby, które radyjka słuchają, chocby dla rozrywki i od czasu do czasu musiały
              ją znać, bo te kółka różańcowe lecą tam codziennie.
              > > >
              > > > A ty przerosisz za każdą złośliwość napisaną na forum jeśli się oka
              > że, że
              > > jej
              > > > adresat jest inwalidą?
              > >
              > > Nie, dlatego że nie zdarzyło mi się wyśmiewać objawów czyjejś choroby.
              >
              >
              >
              > A więc Kazia też nie musi przepraszać ponieważ ona podobnie jak ty nie
              > wyśmiewała objawów niczyjej choroby. Wyśmiewała sposób mówienia nieznanej sobie
              >
              > spikerki radia Maryja, akcentując nie wady wymowy (jakie wady??) lecz
              > intonację, zawieszenie głosu w pewnych momentach... po prostu sposób mówienia.
              > Nie żadne wady wymowy!

OK, sama posłuchaj, jak MB mówi. To naprawdę nie jest kwestia intonacji.
              www.radiomaryja.pl.eu.org/nagrania/20010224-buczek/20010224-buczek.html
              A tu masz, dla porównania, wypowiedź osoby równie egzaltowanej, a jednak
              mówiącej normalnie
              zp.amsnet.pl/~mort/wiersz.mp3
              > > > Skąd to wiesz? Pierwsze słyszę, by choroba Magdy wpływałą w jakikol
              > wiek s
              > > posób
              > > > na jej wymowę a zwłaszcza intonację, zaś Szczuka parodiowała główni
              > e into
              > > nację.
              > >
              > > Dziecinny głos i wady wymowy u tej dziewczyny są skutkiem kalectwa.
              >
              >
              > Ponawiam pytanie: skąd to wiesz? I jakie wady wymowy ona ma twoim zdaniem? Moim
              >
              > zdaniem mówi całkiem wyraźnie... Ustalmy czy dziewczyna ma wadę wymowy i jaką a
              >
              > wtedy będziemy się mogli zastanowić czy Kazia ją (wadę) parodiowała czy nie.
              > Bo moim zdaniem ona nie parodiowała wady wymowy tylko typową dla radyja
              > intonację. Oglądając program Wojewódzkiego do głowy mi nie przyszło, że
              > ktokolwiek mógłby to inaczej odebrać. I nadal uważam, że tylko ktoś kto
              > programu nie oglądał może twierdzić, że Kazia parodiowała wady wymowy i
              > wyyśmiewała kalectwo. To tak absurdalny zarzut, że nie mogę taego całego cyrku
              > nazwać inaczej niż zbiorową histerią.

O tym, że specyficzna wymowa MB jest skutkiem choroby, pisze m.in. Rzepa
              (specjalnie daję link do artykułu w gazecie nijak nie powiązanej z Al-Rydzyją :):
              www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060309/publicystyka/publicystyka_a_1.html
              > > W tej chwili już wie na pewno. Przeprosiła?
              >
              >
              >
              > Nie wiem, mnie o tym nie poinformowała. A ciebie? Bo jeśli nie, to może
              > powinnaś rozważyć taką możliwość, że skontaktowała się z Magdą bez pośrednictwa
              >
              > mediów. Ja bym tak zrobióła na jej miejscu.

Ja uważam, że skoro wyśmiewała się publicznie, powinna mieć dość odwagi
              cywilnej, żeby również publicznie przeprosić. BTW - wg Ciebie za co ma
              przepraszać, skoro jak twierdzisz nie zrobiła niczego złego?
              • kot_behemot8 Re: Histeria 10.03.06, 21:09
                Wysłuchałam głosu Magdy, dzięki za link. Aby się upewnić wysłuchałam także
                ponownie parodii Kazi. Teraz mam już absolutną pewność, że Kazia parodiowała
                intonację a nie jakąkolwiek cechę będącą efektem choroby (Magda ma zresztą
                dobrą dykcję, nie widzę u niej wady wymowy). Skoro zaś parodiowała intonację (a
                także charakterystyczne słownictwo) to nie może być mowy o wyśmiewaniu się z
                czyjegoś kalectwa. Było tylko wyśmiewanie się z radyjnego zadęcia a tym nie ma
                nic złego - moim zdaniem. Dla mnie ta sprawa jest jasna.
                Co do przeprosin, to nie napisałam że powinna Madzię przeprosić tylko że
                powinna się z nią skontaktować i wyjasnić że nie chciała jej urazić, że jest
                jej przykro itp. Ja bym tak zrobiła, natomiast na pewno bym nie przeprosiła bo
                naprawdę nie ma za co przepraszać.
                Ale rozumiem, ze ty zdania nie zmienisz - ok, bywa i tak:)
        • stephen_s Gwoli ścisłości 09.03.06, 19:47
          > Skąd to wiesz? Pierwsze słyszę, by choroba Magdy wpływałą w jakikolwiek
          > sposób
          > na jej wymowę a zwłaszcza intonację, zaś Szczuka parodiowała głównie
          > intonację.

Nie wiem, na co dokładnie MB jest chora, ale widząc ją na zdjęciach, jestem w
          stanie absolutnie wyobrazić sobie, że taka choroba wpływa na sposób mówienia.

Wiesz, w liceum mieliśmy historyka, który też specyficznie mówił... Na szopce
          studniówkowej parodiowaliśmy nauczycieli - i jeden chłopak parodiował m.in.
          jego głos. Pan historyk się uśmiał, ale na lekcji potem powiedział "Nie
          mogliście tego wiedzieć, ale mam taki głos, bo chory jestem na to i na to".

W sumie więc możliwe, że trochę niezręcznie z tą Szczuką wyszło...
    • hellaa Re: Histeria 09.03.06, 17:05
      Odpowiedziałam ci na wątku kakauo, jeśli jesteś zainteresowana dyskusją wklej
      moją odpowiedź na ten wątek i bedziemy kontynuowac polemikę.
      • kot_behemot8 Przeczytałam, odpowiadam 09.03.06, 18:08
        Wybacz, ale nie zostawiłaś żadnego pola do dyskusji.
        Ja ci pisze, że Szczuka obśmiała radio Maryja i jakąś nieznaną jej spikerkę o
        której nie wiedziała wówczas nic poza tym, że sprawia wrażenie staruszki
        udającej dziecko lub odwrotnie.
        Ty mi na to odpowiadasz, że to podle wysmiewać się z kalek.
        Ja cię pytam czy zawsze wiesz jak wygląda spiker radia i którego słuchasz i czy
        pozwalasz sobie na złosliwość pod jego adresem dopiero po obejrzeniu jego
        zdjęcia (zwykłe plus rentgen kości) a ty mi na to, ze Kazia jest obrzydliwa bo
        wyśmiewa się z kalek.
        Ja się pytam dlaczego nasmiewanie się z kalectwa Magdy (nawet gdyby miało to
        miejsce, a NIE MIAŁO) jest podłe i obrzydliwe natomiast naśmiewanie się z
        seplenienia i zgryzu Kazi jest wspaniałe, kulturalne i to w ogóle niewybaczalna
        zbrodnia żeby Gazeta usuwała wątki w których ktoś nabija się z Kazi.
        A ty mi na to odpowiadasz, że Kazia jest obrzydliwa i cytujesz Miłosza.
        I tak w koło Macieju. Możemy tak pewnie rozmawiać do Wielkanocy a i tak nic z
        tego nie wyniknie. Ty po prostu swoje wiesz i zapewne nawet to, że nie
        oglądałaś programu nie jest w stanie zmienic twojego przekonania o wielkiej
        zbrodni Szczuki Kazimiery.
        Dla mnie to po prostu zbiorowa histeria.
        A co do przeprosin: Kazia bardzo dobrze robi, ze nie uczestniczy w tym cyrku i
        że nie daje się zastraszyć. Ja na jej miejscu napisałabym prywatny list do
        Magdy i przeprosiłabym ją za sprawienie przykrości. Ale to byłoby adresowane
        tylko do niej.
        • cherryhill Re: Przeczytałam, odpowiadam 09.03.06, 19:15
          To juz istny obłęd, zaraz Kazi przypisza wszystkie zbrodnie ( o nazistowskich
          pogladach juz jakis typ tu mówił) i grzechy śmiertelne.
          A prawda jest taka że kto ogladał to wie że Kazimiera parodiowała sposób
          intonacji spikerki nie wiedzac kim ta osoba jest i jaki jest jej stan zdrowia.
          A tak na marginesie nie wiem czy osoby niepełnosprawne tak do konca sa
          zadowolone za traktowanie ze specjalną troską podszytą wyższoscią.
          A moze ktos by zapytał tę panne z Radia Maryja czy jest dotknieta czy moze
          wręcz przeciwnie była rozbawiona bo ma poczucie humoru?
          Cherry
          • atropa_belladonna Re: Przeczytałam, odpowiadam 09.03.06, 19:26
            Ta dziewczyna ponoć się modli za Kazię, czyli zachwycona tym występem raczej nie
            była ;)
            Jak to było takie śmieszne, to może i Kazia cieszy się, jak ktoś o niej pisze
            Kazimieha Scuka, bo ma poczucie humoru i dystans do własnych wad wymowy? ;)
            • cherryhill Re: Przeczytałam, odpowiadam 09.03.06, 19:30
              Myślę że jak ktos jest osobą publiczna, a obie Panie sa, to musi sie liczyc z
              róznymi opiniami na swój temat - no chyba, że sa równi i równiejsi, tykalscy i
              nietykalscy
              Cherry
            • kot_behemot8 Re: Przeczytałam, odpowiadam 09.03.06, 20:18

> Ta dziewczyna ponoć się modli za Kazię, czyli zachwycona tym występem raczej
              ni
              > e
              > była ;)

Dlatego że się modli? Ona się w ogóle za wszystkich modli więc i za Kazię pewno
              też.

> Jak to było takie śmieszne, to może i Kazia cieszy się, jak ktoś o niej pisze
              > Kazimieha Scuka, bo ma poczucie humoru i dystans do własnych wad wymowy? ;)

Alez tak, dokładnie tak! Kazia potrafi się śmiać sama z siebie, gdybyś
              obejrzała program Wojewódzkiego to byś o tym wiedziała. Kuba parę razy małpował
              jej styl mówienia a ona się z tego szczerze śmiała. Właśnie w takim kontekście
              potem zaczeła parodiować styl radyjny - i powtarzam do znudzenia, że robiła to
              nie wiedząc kim jest osoba któą parodiuje.
              • atropa_belladonna Re: Przeczytałam, odpowiadam 09.03.06, 20:26
                kot_behemot8 napisała:
                > Dlatego że się modli? Ona się w ogóle za wszystkich modli więc i za Kazię pewno
                >
                > też.

Hmmm, chyba chodzi o to, że modli się za grzeszników :)))

> Alez tak, dokładnie tak! Kazia potrafi się śmiać sama z siebie, gdybyś
                > obejrzała program Wojewódzkiego to byś o tym wiedziała.

Słuchałam tylko fragmentów w sieci.
        • hellaa Re: Przeczytałam, odpowiadam 13.03.06, 08:45
          Bardzo cię proszę, jeśli sugerujesz, że coś ci odpowiadam - cytuj, ponieważ nie
          robiąc tego wprowadzasz w błąd ewentualnych czytelników naszej polemiki.
          Nigdzie nie napisałam w moim tekście - notabene, dlaczego pomimo mojej prośby
          nie przytoczyłaś go??? - , że to brzydko wyśmiewać się z kalek - nie
          argumentuję w ten sposób.
          To przykre, ale po prostu kłamiesz przypisując mi takie słowa rzekomo
          wypowiedziane w moim tekście /czy to nie tłumaczy powodu, dla którego go nie
          przytaczasz? ;)/. Nie wiem więc, jak mam dalej rozmawiać z osobą, która kłamie.
          Na takie rzeczy szkoda czasu.
          • hellaa Re: Przeczytałam, odpowiadam 13.03.06, 08:53
            Zainteresowanym sama zacytuję to, co napisałam w poście odnośnie Madzi - że
            proponuję, aby w dyskusji "POMINĄĆ ASPEKT INWALIDZTWA DZIEWCZYNKI". Dokładnie
            odwrotnie niż twierdzi autorka wątku!!!
            Poza tym napisałam wiele przekonujących rzeczy niezgodnych z linią apologii
            Kazi, o których autorka wątku w ogóle nie wspomina. Wspomina jedynie o czymś,
            co sobie zmyśliła jako treść mojego postu. Genialne, nie??? :)))
          • kot_behemot8 Re: Przeczytałam, odpowiadam 13.03.06, 10:37
            Szanowna dyskutantko, gdybym chciała dorównac twojemu stylowi to teraz ja
            musiałabym zarzucić ci kłamstwo. Nigdy nie twierdziłam, ze zdanie "nie wolno
            wysmiewać się z kalek" jest cytatem z twojego postu. Jest natomiast bardzo
            dobrym podsumowaniem poziomu twojej argumentacji. Ciebie zwyczajnie nie
            interesuje ani to, ze Szczuka nie wiedziała kim jest osoba którą parodiuje ani
            tez to, że parodia nie dotyczyła niczyjego kalectwa. Po prostu znalazłaś sobie
            kij którym mozna nielubianego psa uderzyć.
            Chcesz pominąć wątek inwalidztwa Magdy? Bardzo proszę...
            Szczuka ponabijała się trochę z radia Maryja, i w dodatku zrobiła to całkiem
            dowcipnie, a teraz różni ludzie próbują jej wmówić, że wyśmiewała nieszczęsną,
            pobożną, upośledzoną w ddodatku "dziewczynkę".
            Nabiajnie się z radia Maryja a także z czułostkowej, pretensjonalnej
            religijności charakterystycznej dla części naszych rodaków, nie jest ani
            zbrodnią, ani wykroczeniem ani nawet niczym co należy potępiać. Nie widzę
            powodu by jakakolwiek opcja światopoglądowa miała byc traktowana niczym święta
            krowa podczas gdy w inne wolno walic jak w bęben - czego dowodem sama Szczuka i
            to co o niej wypisują prawicowe media.
            Jeżeli pominiemy aspekt inwalidztwa Magdy, to nie ma już nie tylko powodu ale
            nawet dobrego pretekstu by się Kazi czepiać. Argumenty które przytoczyaś są
            niepoważne. Co to za argument, że jedna ma 18 a druga 40...
            Równie dobrze ja mogłabym napisać, że nie godzi się by dorosły mężczyzna np
            redaktor Ziemkiewicz wyśmiewał się z feministek z któych co niektóre też mają
            18 lat;)
            • hellaa Re: Przeczytałam, odpowiadam 13.03.06, 16:35
              Imputowanie komuś niewypowiedzianych zdań jako ocena poziomu wypowiedzi?...
              O co ci w ogóle chodzi?
              Ocena poziomu wypowiedzi to coś w rodzaju resume: pełnego przymiotników
              wartościujących, np.: dobre, niesłuszne, inteligentne, mylne... To by była
              ocena, a nie "cytowanie" zdania, że Kazia wyśmiewa się z kalek.
              Gdyby pani w podstawówce zadała ci ocenę vel recenzję jakiegoś spektaklu i ty,
              zamiast pisać o jego zaletach i wadach stwierdziabyś : Odtwórca głównej roli ma
              dwoje dzieci - nie uzyskałabyś zaliczenia, bo to żadna ocena, tylko w tym
              kontekście bzdura.
              Ponadto wysuwasz ciekawa teorię, że Kazia nie przedrzeźniała konkretnego
              człowieka, lecz Radio Maryja.
              Nie wiem, czy dobrze sobie przemyślałaś zagadnienie, co to jest przedrzeźnianie
              radia. Otóż, moim zdaniem, przedrzeźnianie Radia Maryja w wykonaniu Kazi
              nastąpiłoby wtedy, gdyby umieściła na swych sutkach radiowe pokrętła a na
              głowie antenkę i zaczęła wydawać odgłos nabożnych pieśni. Wtedy odnosiłaby się
              ni mniej nie więcej, tylko do radia i radio przedrzeźniała.
              Ona posłużyła się, niestety, parodią konkretnej osoby: z jej sposobem mówienia,
              jej programem, jej osobowością. Obiekt parodii był aż nadto czytelny.

Gdyby racja była po twojej stronie i określenie "przedrzeźnianie radia" byłoby
              na miejscu, to, analogicznie, soowtóra Lecha Wałesy moznaby nazywać sobowtórem
              urzędu prezydenckiego a osobę parodiujacą w kabarecie Krystynę Jandę -
              parodystką scen teatralnych Polski. Kumasz już, czy wolisz nie?..
              • kot_behemot8 Re: Przeczytałam, odpowiadam 13.03.06, 18:56
                Zapewne wydaje ci się, ze strasznie mi dogryzłas swoim sarkazmem:)))
                Niestety (dla ciebie) sprawa jest tak oczywista, że aż banalna i żaden sarkazm
                ci nie pomoże. Zamiast więc bawic się z zbędne złośliwości (szkoda na nie
                mojego czasu)wyjasnię ci rzecz jeszcze raz.
                Kazia parodiowała charakterystyczny styl mówienia osób związanych z papą Rydzem
                i jego radyjem a więc parodiowała radyjo. Zapewniam cię, ze w tym celu wcale
                nie trzeba dokleic sobie pokręteł i antenki. Twoja prostolinijność w tej
                kwestii jest doprawdy rozbrajająca:))
                Przypadkiem uderzyło to w uposledzoną, ciężko chorą Magdę. Byłoby to może i
                przykre, ale ty przecież uważasz, że inwalidztwo tej dziewczyny nie ma żadnego
                znaczenia...
                A więc skoro nie ma znaczenia to sprawa jest prosta: dziennikarka jednej
                rozgłośni sparodiowała dziennikarkę innej rozgłośni i zrobiła to nie w celu
                wyśmiania osoby (której osobiście nie zna) lecz w celu wyśmiania pewnego stylu
                prowadzeni indoktrynacji przez tę rozgłosnię.
                Powtarzam, oby po raz ostatni: radio Maryja to nie święta krowa. Skoro sami
                atakują innych, i to ostro to niech nie oczekują dla siebie taryfy ulgowej.
                Jeśli chcesz mi odpowiedzieć, to proszę bardzo, uprzedzam jednak że nie
                odpowiem na kolejny post zawierający wyłącznie niemerytoryczne za to
                sarkastyczne uwagi oraz docinki personalne. Odpowiem tylko jesli dla odmiany
                napiszesz coś z sensem.
                • hellaa Re: Przeczytałam, odpowiadam 14.03.06, 07:27
                  bez sensu
                  • jagoo Re: Przeczytałam, odpowiadam 14.03.06, 10:07
                    hellaa napisała:

> bez sensu

Wręcz przeciwnie, z sensem i to bardzo.
                  • jagoo Re: Przeczytałam, odpowiadam 14.03.06, 10:07
                    hellaa napisała:

> bez sensu

Wręcz przeciwnie, z sensem i to bardzo.
    • stephen_s Ja w ogóle uważam... 09.03.06, 19:41
      ... że to ciągłe nabijanie się ze Szczuki jest żałosne :\\

Zwyczajnie wkurzają mnie antyfeminiści, co nie potrafią sformułować sensownego
      merytorycznego argumentu przeciw feminizmowi - a rozpisują się o wadach
      Szczuki. Nie ma argumentów, to najlepiej "rozbroić" niepokojącą ideę
      utożsamiając ją z jedną osobą - i wyśmiewając się z wad zgryzu tej osoby???
      • kakauko Re: Ja w ogóle uważam... 09.03.06, 20:22
        - i wyśmiewając się z wad zgryzu tej osoby???

alaz nie !!!! Wysmiewaalem sie nie ze zgryzu Kazi lecz z jej metytorycznego
        uzasadnienia "życzliwej kpiny ".
    • hans123 Re: Histeria 09.03.06, 20:03
      Masz rację z tą histerią. Na forum Frondy mieli niezłe odloty :)
      Ale tam już panują takie klimaty. Ja czytam w celach rozrywkowych.
      Teraz ślą protesty gdzie się da-jak zawsze.

A parodia była bardzo dobra:
      bies.pl/tymczasowy/szczuka1.mp3
      Podobno przeprosiła:
      forum.fronda.pl/forum.php?akcja=pokaz&id=435649&wat=1
      • illiterate Re: Histeria 10.03.06, 10:32
        Wlasnie odsluchalam nagranie z audycji. Jedyny wniosek, do jakiego mozna dojsc
        na jego podstawie to ten, ze radyjo chcialo miec swoja wlasna, blond
        meczennice, i skorzystalo z okazji, zeby ja ukrzyzowac.

Jest oczywiste, ze pannie Buczek sie zrobilo przykro - jakby mnie kto zlosliwie
        przedrzeznial tez pewnie by mi milo sie nie zrobilo - ale jakos nie widze tutaj
        checi nabijania sie z nieuleczalnej choroby, raczej z kaznodziejskiej emfazy,
        rzeczywiscie przekomicznej. Widzialam pare razy Magde Buczek w telewizji Trwam
        i trudno mi sobie wyobrazic, zeby tym samym tonem i z tym samym namaszczeniem
        prosi o kanapke z zoltym serem na sniadanie. Szczuka nabijala sie z tetralnosci
        tonu i przedziwnego slownictwa, nic wiecej. A czy wiedziala, ze dziewczyna jest
        chora czy nie, to nie ma znaczenia.

Jak ktos jest na wozku to nie mozna sobie z niego pokpiwac? Jasne - nietaktowne
        i okrutne jest zartowanie z tego, ze sparalizowany i raczej nie zatanczy, ale
        ze sposobu frazowania i uzywania zabawnego rodzaju nowomowy jak najbardziej.
        • hirondelle123 Re: Histeria 10.03.06, 14:44
          Zgadzam się z tobą i z autorką wątku. Słowo histeria najlepiej oddaje to co się
          wokół tej sprawy wyprawia. Ja zadałam sobie trochę trudu i odszukałam wątek
          który załozono zaraz po programie Wojewódzkiego - pod znamiennym tytułem:
          Kazia u Wojewódzkiego była zajebista:)))))
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=212&w=37555551
          Proszę zwrócić uwagę, że absolutnie nikt z wypowiadających się wtedy osób:
          1. Nie wiedział kim jest Magda Buczek
          2. Nie zauważył by Szczuka parodiowała czyjąś wadę wymowy .
          Mam więc pytanie, dlaczego uważają że Kazia _musiała_wiedziec kogo parodiuje -
          skoro sami tego nie wiedzieli, nie wiedział tez prowadzący program oraz nikt z
          widowni?
          No i jak to jest możliwe, że ktoś oglądał program i wtedy uważał że Szczuka
          parodiuje charakterystyczny dla świętojebliwych styl mówienia i nie widział w
          tym wtedy niczego złego - a już dzień później mu się odwidziało i nagle uznał,
          że Szczuka wcale nie parodiowała stylu mówienia tylko rzekomą wadę wymowy
          lektorki?
          • illiterate Re: Histeria 10.03.06, 16:11
            Ano wlasnie.
            Ale moja teoria o czestym myleniu 'feminizmu' z 'satanizmem' jest zdaje sie
            prawdziwa. Cala rzesza ludzi woli wierzyc, ze suka Kazia celowo chciala zranic
            kaleka dziewczyne przez nasmiewanie sie z jej kalectwa.
            A jesli chca, to nic im tego z glowy nie wybije, nawet fakty.
            • kocia_noga Re: Histeria 10.03.06, 16:40
              Chcą mieć męczennicę i jednocześnie dokopać Kazi.Jeszcze długie miesiące będą
              tu włazić nawiedzeni i przypominac o zbrodniach Kazi.
              • illiterate Re: Histeria 10.03.06, 16:44
                Co dziwi, bo w takim razie powinni byli dac pokaz milosierdzia - obojetnie od
                postawy Kazi, tego czy przeprosi czy nie, nagonka nie powinna byc ogranizowana -
                przeciwnie, raczej jakies modlitwy w intencji.
                • hans123 Re: Histeria 10.03.06, 17:24
                  Pokaz miłosierdzia zarezerwowany jest dla tych, którzy są daleko/nic nie można
                  im zrobić.

A reszcie trzeba pokazać potęgę boga działającego za pośrednictwem "ludu
                  bożego". Modlitwa jest dodatkiem- najważniejsze jest ukaranie, na tym świecie.

• kocia_noga Re: Histeria 11.03.06, 16:56
                    hans123 napisał:

> Pokaz miłosierdzia zarezerwowany jest dla tych, którzy są daleko/nic nie
                    można
                    > im zrobić.
                    >
                    > A reszcie trzeba pokazać potęgę boga działającego za pośrednictwem "ludu
                    > bożego". Modlitwa jest dodatkiem- najważniejsze jest ukaranie, na tym świecie.
                    >
                    >

Dokładnie!
                    Wiecie, co mi przyszło na myśl? Posłuchałam tej audycji dzięki linkowi.Kazia
                    opowiada o tej spikerce najwyraźniej pokazując że nie ma pojęcia kto
                    zacz.Parodiuje ją w bardzo smieszny sposób, a potem opowiada historię jakby
                    pewnego zafascynowania tym tekstem.Przyczepiło się to do niej jak czasem jakas
                    melodia i jadąc autem z koelga wciąz to powtarzała, a potem znaleźli
                    nieoczekiwanie nocleg.
                    Pijarowcy z radyja mogli to wykorzystać dla reklamy: patrzcie,jak wielk a siłę
                    ma nasza Madzia! taki jancykryst jak tfu Szczuka bezwiednie przyjął jej
                    wezwanie i stał się cud! Patzrcie, jak działa modlitwa i glos naszej Madzi!
                    Itepe.Ale woleli zacząć ohydną kłamliwą nagonkę na Szczukę.Dlaczego? Może im
                    nie zalezy na reklamie, może sa za głupi żeby dostzrec i wykozrystac taki fakt
                    dla swej chwały? Myslę że pzrede wsZystkim oni sa nastawieni na wyszukanie
                    wroga- krzywdziciela. I na jego karaniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka